Покривате ли си главата,когато влизате в църква?

• 23 875
  • 454
  •   1
Отговори
# 285
Ако влезеш в някой православен хрлам и там чуеш, че трябва да влизаш в него непременно без забрадка и само по къси панталони или мини жуп, ти какво ще си помислиш?
Ще си помисля:
1. Същото като за правилото за забрадките - издребняват.
2. Все пак имат напредък - осъвременили са правилата спрямо настоящия обичаен начин на обличане.
3. Те ще ми кажат как ще влизам! И с ведра усмивка ще вляза. Ако на входа стои критично оглеждащ ме свещеник, към усмивката ще добавя и едно учтиво "Добър ден!"  Laughing
П.п последното винаги помага - отмества вниманието от маловажните различия във възгледите  Grinning

# 286
Не си покривам главата, защото не обичам кърпи, шапки и подобни. Ако някоя черква иска да си покривам главата, просто няма да вляза в нея.

Миленака, ти винаги си била много харт. Защо?

# 287
Ако влезеш в някой православен хрлам и там чуеш, че трябва да влизаш в него непременно без забрадка и само по къси панталони или мини жуп, ти какво ще си помислиш?
Ще си помисля:
1. Същото като за правилото за забрадките - издребняват.
2. Все пак имат напредък - осъвременили са правилата спрямо настоящия обичаен начин на обличане.
3. Те ще ми кажат как ще влизам! И с ведра усмивка ще вляза. Ако на входа стои критично оглеждащ ме свещеник, към усмивката ще добавя и едно учтиво "Добър ден!"  Laughing
П.п последното винаги помага - отмества вниманието от маловажните различия във възгледите  Grinning

Ами, ако този "свещеник" ти предложи специален гардероб, където да си съблечеш "връхните" си дрехи?

# 288
  • София
Не си покривам главата, защото не обичам кърпи, шапки и подобни. Ако някоя черква иска да си покривам главата, просто няма да вляза в нея.

Хм, а сега де  Thinking Чак пък много... Просто когато имам мнение за нещо, за мен то е с предимство пред чуждото. Но пък точно в случая с кърпата за глава не съм хард - ще се съобразя с правилата на съответната черква, като не вляза в нея.

# 289
  • Варна
Не мисля, че там и тогава точно това ще си помислиш! По-скоро ти искаш да кажеш това тук и сега.

ВЕрно? Твърде малко ме познаваш за да твърдиш това.
В сауната влизам без дрехи, защото там се грижа за тялото.

# 290
Не мисля, че там и тогава точно това ще си помислиш! По-скоро ти искаш да кажеш това тук и сега.

Нима искаш да ме убедиш, че човекът, който иска да погуби душата ти, ще го помислиш за такъв, който се грижи за нея?!

# 291

Хм, а сега де  Thinking Чак пък много... Просто когато имам мнение за нещо, за мен то е с предимство пред чуждото. Но пък точно в случая с кърпата за глава не съм хард - ще се съобразя с правилата на съответната черква, като не вляза в нея.

А ти, когато влизаш в храм какво искаш - Ти да говориш с Бога, или Той да ти говори?

# 292
  • Варна

Нима искаш да ме убедиш, че човекът, който иска да погуби душата ти, ще го помислиш за такъв, който се грижи за нея?!

Ха, де! Как да разбера кой иска да ми погуби душата?
Дали е вълк или вълк в овча кожа?

# 293

Ха, де! Как да разбера кой иска да ми погуби душата?
Дали е вълк или вълк в овча кожа?

Sunglasses Е, сега вече, стана заинтригуващо криминале! Но да си призная, не съм по тази част.
Всеки случай, вълците в овчи кожи не са в предмета на нашия разговор...

# 294
  • София
...
А ти, когато влизаш в храм какво искаш - Ти да говориш с Бога, или Той да ти говори?

Искам да разгледам черквата.

# 295
Е, сега вече, стана заинтригуващо криминале! Но да си призная, не съм по тази част.
Е, как да не си по тая част като съставяш сценарий за свещеник, дето предлага да ти свали връхните дрехи  Mr. Green Явно вълците и в църква могат да се подвизават. Но на такъв ако попаднеш и със забрадка да държи да влизаш при него, няма гаранции, че няма услужливо да ти я свали, за да не ти стане задушно  Mr. Green

# 296
Е, сега вече, стана заинтригуващо криминале! Но да си призная, не съм по тази част.
Е, как да не си по тая част като съставяш сценарий за свещеник, дето предлага да ти свали връхните дрехи  Mr. Green Явно вълците и в църква могат да се подвизават. Но на такъв ако попаднеш и със забрадка да държи да влизаш при него, няма гаранции, че няма услужливо да ти я свали, за да не ти стане задушно  Mr. Green

Joy Може и някой от миряните да ти помогне #Crazy

Благодаря за отговора! Явно, все-пак и ти знаеш как се влиза в Божия храм, но ти е забавно да поспориш по въпроса...

# 297
...

Искам да разгледам черквата.

Хубав отговор! И какво ще разгледаш там?

# 298
  • В царството на игрите:)
Преди години бяхме в Кайро и искахме да влезем в една джамия....На входа ни наденаха едни роби без въпроси, без коментар...Искаш ли да влезеш - с роба. Mr. GreenПо принцип смятам, че правилата са достойни за уважение дори и да не съм винаги съгласна...
На църква хода често и винаги се съобразявам как съм облечена.Това е вътрешното ми усещане. Не ми пречи кой как е облечен около мен - всичко е въпрос на уважение, възпитание, познание и личен избор Peace

# 299
  • най-шареното място

ПП. Интересно ми е мнението и на останалите участнички по въпроса...

Няма да им се получи. Много съм лоша по отношение на гардероба и след една определена възраст тез' неща на жена извън шоу бизнеса не ми понасят. Нито ще си купувам дрехи, нито ще се преобличам, нито ще ходя на такова място. Отделно накъде ще са се запътили при такив аправила. Simple Smile Обаче и проблем със забрадката нямам. Не слагам и едва ли ще слагам. Още не са ме гонили Simple Smile Щал бих метнала, след  време може би, но там допираме до въпроса в коя църква. Защото бях на сватба след отварянето на темата - огледах си критично деколтета, ръкави и на венчавката видях дълга рокля без подплата, с плътност като за плажа.

Общи условия

Активация на акаунт