Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 389
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 425
  • София
Ох, миналия месец лекувах херпес зостер и направо не искам да си спомням  ooooh! При мен първо имаше болка, а после се появиха такива пъпки. Добре че отидох бързо на лекар. Не искам да те плаша, но обривът е по-малкия проблем. При мен вървеше по ребрата. Болката, която изпитах и то вече след като бях почнала лечение ми се стори по-силна от раждане и бъбречна криза взети заедно. Така че бегом на лекар и не се занимавай с нашите догадки.

# 1 426
Ох, миналия месец лекувах херпес зостер и направо не искам да си спомням  ooooh! При мен първо имаше болка, а после се появиха такива пъпки. Добре че отидох бързо на лекар. Не искам да те плаша, но обривът е по-малкия проблем. При мен вървеше по ребрата. Болката, която изпитах и то вече след като бях почнала лечение ми се стори по-силна от раждане и бъбречна криза взети заедно. Така че бегом на лекар и не се занимавай с нашите догадки.

На лекар съм чак утре, ама като се поразрових в нета, не мисля, че е херпес. При херпеса са групи от пъпки с мехурчета, а при мен е по една пъпка само, като ухапано от комар и то на крака. По-скоро е реакция от кортикостероида  Rolling Eyes

# 1 427
Лошото е, че всички продукти за лечение на дерматити, екзема и т.н. съдържат кортикостероиди, които са толкова вредни, особено за децата. Ако знаете нещо изцяло на билкова основа, ползвайте го и споделете с другите.

# 1 428
Бях на дерматолог и по всяка вероятност е реакция от кортикостероида тази пъпка  Rolling Eyes Така ми се инфектира мястото заради разчоплянето...а и кракът ми се поду и ми предписаха антибиотик  Rolling Eyes
Хвърлих проклетия Адвантан - не съм предполагала, че такива поразии може да причини... Sad Само не знам какво ще правя при нова атака на дерматита  Thinking

# 1 429
НАТИ ти правила ли си си изследвания към какво ти е дерматита?

Пробвала ли си да се мажеш с хума, разбъркана с малко мед и вода?

Можеш да пробваш Фулцинар, но само когато нещата се очертават да станат на рана. Личният ми опит показва, че кортикостероидите потушават проблема за момента, но после се влошава положението.

# 1 430
НАТИ ти правила ли си си изследвания към какво ти е дерматита?

Пробвала ли си да се мажеш с хума, разбъркана с малко мед и вода?

Можеш да пробваш Фулцинар, но само когато нещата се очертават да станат на рана. Личният ми опит показва, че кортикостероидите потушават проблема за момента, но после се влошава положението.

Аз съм много алергична - от слънце, от всякакви мазила, освен за атопична кожа, но напоследък и А-Дерма-та нещо взе да ми дразни кожата, та мисля да сменям поддържащата козметика  Rolling Eyes Та, като се изрина алергично и това веднага провокира атопичния дерматит...
Хумата не съм я пробвала - в какви случаи се маже? Превантивно или като има обостряне?
За кортикостеридите стигнах до същия извод - в началото ми помагаха още при първото намазване, а сега мазах 2, даже 3 седмици без ефект и накрая се подредих така лошо...Повече съм решила никакви кортикостероиди  Stop

# 1 431
Хумата има мощно противоалергично, противовъзпалително, успокояващо, подмладяващо и регенериращо действие. Например при мен петната по лицето от слънчевата алергия /червените говоря/ минават от 3-4 маски с хума, на тъмните петна им трябва повече време.
Само прецени медът да не ти дразни и провокира алергията. Имай в предвид, че ако не сложиш мед в хумата тя силно изсушава кожата и затова след нея трябва обилно да намажеш лицето или каквото мажеш.

А пробвала ли си някога да спреш всички мазила и да се къпеш и поддържаш само с натурални продукти - жълтък вместо шампуан, хума вместо сапун, има тема май за естествена интимна козметика? Rolling Eyes

# 1 432
Хумата има мощно противоалергично, противовъзпалително, успокояващо, подмладяващо и регенериращо действие. Например при мен петната по лицето от слънчевата алергия /червените говоря/ минават от 3-4 маски с хума, на тъмните петна им трябва повече време.
Само прецени медът да не ти дразни и провокира алергията. Имай в предвид, че ако не сложиш мед в хумата тя силно изсушава кожата и затова след нея трябва обилно да намажеш лицето или каквото мажеш.

А пробвала ли си някога да спреш всички мазила и да се къпеш и поддържаш само с натурални продукти - жълтък вместо шампуан, хума вместо сапун, има тема май за естествена интимна козметика? Rolling Eyes

Аз с лицето нямам проблеми, Слава Богу. Напротив, кожата ми е много хубава, макар че ако сменя крема, който ползвам, веднага получавам алергичен изрив, но поне там не се провокира дерматит. При мен дерматитът е на краката - сгъвките отзад на коленете, прасците, ръцете, макар че при сегашния пристъп там положението е добро + вратът и гърдите.
Не съм пробвала изцяло натурални продукти, но натам смятам да се ориентирам, защото положението става по-зле с течение на времето  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 10:36 от Н а т и

# 1 433
С какъв прах за пране переш дрехите си и ползваш ли омекотители?

Когато отидеш на море имаш ли подобрение?

Някога правила ли си детоксикация по каквато и да е схема?

# 1 434
С какъв прах за пране переш дрехите си и ползваш ли омекотители?

Когато отидеш на море имаш ли подобрение?

Някога правила ли си детоксикация по каквато и да е схема?

Ариел ми носят от чужбина. Омекотител ползвам бебешки или като имам пристъпи спирам да ползвам изобщо.
На морето става най-зле. Миналото лято не си подадох носа от под чадъра, намазана цялата с 50 фактор + че дори и по бански не винаги се събличах и въпреки това се изринах и оттам като се почна драмата с дерматита, та цяла есен и част от зимата се съсипах направо. Нощем не можех да спя от сърбежи и даже кошмари сънувах...Тогава се намазах няколко пъти с Адвантана и всичко мина като с вълшебна пръчица. Дотогава се опъвах заради страничните ефекти. После месеци наред бях добре, но се намазах с един крем  на д-р Тайс за уморени крака, защото единият ми глезен леко отича лятото в горещините и оттам се започна всичко наново - алергия от крема, после дерматитът (и то само на този крак, дето мазах с крема) и понеже не исках да мина през този ад отново, започнах Адвантана веднага и мазах 2-3 седмици, но този път нямаше такъв добър ефект като миналия, само дето страничните ефекти се проявиха.

А това за детоксикацията ме заинтригува - къде се прави, при какъв лекар?

# 1 435
  • по пътя на светлината
При мен и детето обривите  затихват след няколко месеца,ужасно се чувстваме.....

# 1 436
  • София
Здравейте,
при цялото ми желание наистина нямам време и възможност да изчета всичко, което сте изписали до този момент. Синът ми е със атопичен дерматит от 2 годишен (тоест вече 1 год и 7-8 мес). До този момент успявах да овладея нещата с помощта на хомеопатия и здравословно хранене. Имаше рецидиви, имаше периоди на влошаване (особено при вирусни инфекции), но и периоди на подобрение. Не мисля, че е алергичен към нещо конкретно, просто има АД.
ОБАЧЕ преди 1 месец беше болен от скарлатина - от тогава нещата са ужасни. Има обриви силно сърбящи по цялото тяло, ръцете, краката, по лицето, около очите. Оставих го за 1 седмица на село (тоест извън София), там имаше значително подобрение - много бързо започнаха да заздравяват обривите на тялото, почти изчезнаха тези около очите и на ръцете. След 3 дни в София - отново се влошиха обривите по гънките на ръцете, по корема, гърба и подмишниците.
Отскоро разбрах нуждата от обилно мазане с хидратиращи и омазняващи средства. За сега ползвам студено пресовано кокосово масло. Абсолютно съм против кортикостероидни кремове и всички други мазила, продукт на фармацевтичната и козметичната промишленост. За пране ползвам сапунени ядки и продукти с намалени ПАВ, омекотители въобще не ползвам, дрехи само от памук.

Та въпросите ми са следните:

1. Тук в някои постове се споменаваше за овесени трици - отвара или сапуни - да ми кажете повече за това как да ги използвам и защо влияят положително.
2. Четох, че в повечето овлажняващи кремове има урея - тя как действа и по какъв начин помага и може ли да се ползва уреята от собствената урина.
3. Според Д-р Елмира Николова "... най-добрата храна за болното от АД кърмаче е майчината кърма, а в по-късна възраст - екологична храна с пресни продукти, съдържащи достатъчно лесно смилаеми белтъчини, въглехидрати и масти в подходящо съотношение. Най-често хранителни алергени, влошаващи заболяването, могат да са: консервирани храни, бройлери, шоколад, ядки, орехи, лешници, соя, южни плодове, яйца, по-рядко прясно мляко." Доколко успявате да спазвате тези препоръки (на мен ми е много трудно да се преборя с роднините и с детската градина в това отношение) и доколко смятате, че това има отношение към обривите. В някои от постовете прочетох за програма за детокс може ли да ми разкажете по подробно за това и изпълнимо ли е за дете на 3,5 год.
4. Според Д-р Йордан Мирчев "... При децата с АД има и дефицит на гамалиноленова киселена. До 70-80% имат нарушение в обмяната на ненаситените есенциални мастни киселини. Този дефицит може да бъде компенсиран чрез допълнително внасяне. Има два основни източника на дълговерижни деривати на мастните киселини. На първо място това е майчиното мляко (особено коластрата, богата на гамалиноленова киселина), а в кравето мляко тя липсва. На второ място компенсиране чрез приемане на растителни масла (сусам, касис). Гамалиналеновата киселина води до намаляване на сърбежа и водните загиби от кожата. " - мислили сте в тази насока - да има допълнителен прием на въпросната "гамалиноленова киселена" - ако да под каква форма и какво количество.

# 1 437
pkrassimira, тук има цяла тема за тази киселина от майка на дете с АД:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262208.0
Често се препоръчват добавки с ненаситени мастни киселини, които включват и тази.

# 1 438
Прилагам тази статия, тъй като информацията може да помогне на хора с екземи и псориазис. Това е интервю от посещението на проф. Шарма - аюрведичен лекар, който говори за различни заболявания и как се лекуват с методите на аюрведа. Обърнато е специално внимание на кожните заболявания.

http://beauty.fashion.bg/article/4580/31/Aiurweda-lekuva-chrez-p … istvane-na-tqloto

# 1 439
Здравейте! Искам да попитам хората, които имат себореен дерматит или техни близки са с това заболяване отдавна. Синът ми е на 20 години и преди 2 години за първи път му се появи себорея, най-напред на косата. От 3-4 месеца има вече и на лицето, като сега е около носа, стига чак до очите. Мажеше се с кортизонови кремове, но те само премахваха временно проблема. Сега се маже със сенсибио от 2 седмици, но не виждам абсолютно никакво подобрение. Лекарката каза, че първо може да се влоши малко, но после ще се оправи, но колко време ще е това малко не знам.... Sad Моля, някой да ми каже дали трябва да чакаме още или да търсим пак лекар?Възможно ли е от нищо да не се повлияе дерматита и червенината и лющенето по лицето да не може да се контролира изобщо. Confused Cry Какво да предприемем, за да открием кое е това нещо, което може да поддържа поне кожата му без зачервявания, събрежи и лющене? ........Излезе много объркано, но и аз съм объркана, страх ме е да не остане така завинаги Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт