колкото и да ми е неприятно и Поло се сдоби с екзема. Първо го видя един френски много стар педиатър на 72 години, роднина на мъжът ми и от пръв поглед заяви "екзема" дължаща се на алергия към млякото. Каза, че с намаляването и спирането на млякото щяла да изчезне. После нашата педиатърка го видя и повтори диагнозата, че е екзема.

Обаче аз от нещата, които прочетох в книгата на Лоранс Перну доста се стреснах. Още повече, че там пише абсолютно да се ограничи контакта на детето с лица носители на херпес, а на мен от време на време ми се появява по устата. Дори когато се роди бях с херпес и носех маска, като нямах право да го целувам, преди всяка смяна на памперс или кърмене трябваше да си мия ръцете с бетадин.
Та никой не ми беше обяснил, че е хубаво да се кърми детето по-дълго време за да се ибегнат тези неща и аз го кърмих в продължение на 2 месеца и половина. Даже свекито само ми натякваше, че в днешно време кой си кърми детето 6 месеца, което беше абсолютна глупост от нейна страна и още по-голяма от моя, че се повлиях от глупавите и изказвания, а и от това, че бебо много плачеше, не спеше нормално. Веднага след като му дадохме първият биберон се успокои, взе да наддава и спеше спокойно. Сега е едно весело и усмихнато бебе, спи по цяла нощ, но докога?
Снимка с участъците по които се наблюдава екземата може би тия дни ще постна.
А кремчето, с което в момента го мажем е на Avène - Cicalfate - crème réparatrice antibactérienne - без парфюм, без консерванти, за чувствителна, раздразнена или разранена кожа.