Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 941
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,

колкото и да ми е неприятно и Поло се сдоби с екзема. Първо го видя един френски много стар педиатър на 72 години, роднина на мъжът ми и от пръв поглед заяви "екзема" дължаща се на алергия към млякото. Каза, че с намаляването и спирането на млякото щяла да изчезне. После нашата педиатърка го видя и повтори диагнозата, че е екзема. Sad Предписа ни един крем да го мажем веднъж дневно и ако той не подейства, следващото средство е крем с кортикостероиди/извинете ако неправилно съм го написала на български, но съм го чувала само на френски - кортикоиди/.
Обаче аз от нещата, които прочетох в книгата на Лоранс Перну доста се стреснах. Още повече, че там пише абсолютно да се ограничи контакта на детето с лица носители на херпес, а на мен от време на време ми се появява по устата. Дори когато се роди бях с херпес и носех маска, като нямах право да го целувам, преди всяка смяна на памперс или кърмене трябваше да си мия ръцете с бетадин.
Та никой не ми беше обяснил, че е хубаво да се кърми детето по-дълго време за да се ибегнат тези неща и аз го кърмих в продължение на 2 месеца и половина. Даже свекито само ми натякваше, че в днешно време кой си кърми детето 6 месеца, което беше абсолютна глупост от нейна страна и още по-голяма от моя, че се повлиях от глупавите и изказвания, а и от това, че бебо много плачеше, не спеше нормално. Веднага след като му дадохме първият биберон се успокои, взе да наддава и спеше спокойно. Сега е едно весело и усмихнато бебе, спи по цяла нощ, но докога?
Снимка с участъците по които се наблюдава екземата може би тия дни ще постна.
А кремчето, с което в момента го мажем е на Avène - Cicalfate - crème réparatrice antibactérienne - без парфюм, без консерванти, за чувствителна, раздразнена или разранена кожа.

# 136
...
Повечето хора имат в кожата си в-во-защита с/у микроби. При страдащите от АД, в-вото отсъства или е минимално => 90% от тях имат по кожата си Стафилококус ауреус.Някои експерти смятат, че стафилококите настройват имунната система за живот под знака на алергията, като се започне с обриви и се стига до астма.
Кожата е портал за поглъщане на алергените, ако можем бързо да възстановим целостта на напуканата, възпалена кожа, може би ще успеем да спрем предсказуемия напредък на алергията.
Друг начин - пробиотици- Лактобацилус..
 Надявам се , че Ви бях полезна като преписвач. Но и да споделя, че нашия опит потвърждава много от горното.
gal4w, благодаря за превода на статията! Напоследък при обостряне на обривите мажех Йоана с Елидел, обаче почти свърши, а не знам кога ще мога да купя нова опаковка. Искам да те попитам за Лактобацилус - ако знаеш разбира се - или ако има мами, които са го давали - предполагам е под формата на хапчета, лекар ли трябва да го изпише?
И още един въпрос - за Linolla Fett Oil Bad - мога ли да го използвам, но не за къпане, а за мазане след къпане? Една колежка ме наведе на тази идея -  кремчето, знаете, е доста гъсто и трудно за разнасяне. Благодаря предварително!

# 137
Роси74, тоз лактобацилус би трябвало да е същият, с който се прави киселото мляко (това с жива закваска). Но сигурно има фирми, които предлагат  хр.добавки ,пробиотици и др. Една майка по-горе в темата споделя че много е чела и взема продукти на Аквасорс?.. Също по-горе:
 "Първо се прилага КС препарат, за да може кожата в дълбочина да се възстанови...и след това се поддържа с КАЧЕСТВЕНА козметика. Едно кремче стига-дали ще е Мустела или Фройка или Адерма-няма значение. Д-р Трайс, Нахтк... Линола-Фет не вършат работа..."
Аз ползвам  Адерма за след баня.Много е лек. По принцип кожата и не обича тежките консистенции, ни пък нищо , що е fet или oil. Олиото при нас влошава сухотата. Доволна съм и от Мустела.

# 138
  • най-шареното място
Роси74, кожата трябва да е овлажнена, а не омазнена.
При бебчета с подобни проблеми е нарушен водно-липидния баланс наистина, но овлажняването е по-важно от омазняването. В много  Америкаски форуми майките споделят, че дечицата се оправят най-добре и бързо с така наречените олио без олио кремове. Те не са мазни, но овлажняват и омазняват минимално. Мазнината може да натовари кожата. Сещам се за едно олио за вана на Бюбхен с невен, като варианр ако искаш да омазнниш нежно..
Лактобацилус (ЛБ) пих аз скоро има много евтин и мисля подходящ за деца вариант - под 2 лева е опаквката - български е и името е свързано с ЛБ. Питай в аптеката - най-вероятно първо ще ти предложат вариант за 10 лв.

ПС. при някои деца олиото има обратен ефект ако има парафин в него - алергични са към него.

# 139
gal4w, арт мама - благодаря за отговорите!

# 140
Моля ви да дадете съвет и на мен.
Моето момченце е почти на 7г. и на около 3 се появиха червени петна по бузките. Ходихме по лекари, мазахме се с какво ли не. Кожата ту се успокояваше, ту отново се зачервяваше. Казваха ми че е от студ когато се появеше зимета, че е от слънцето и ровенето в пясъка когато беше лято. На морето се успокоява. Сега има грапави участъци на ръцете над лакътя по външната страна на ръката и по бедрата. Ситни пъпчици не са червени, не сърбят но кожата е много груба и суха. Нямаме алергии и никога не е имал.

# 141
  • Sofia
да не те плаша,ама и наште са такива.Вземете секрет в микролаборатория

# 142
  • София
Е не знам вече какво е при нас - взех Стелатопията / преди я мажеш с другата серия на Мустела, за нормална кожа / - еми резултата е невероятен просто - кожата си е пак бебешка, няма и следа от зачервяванията, само леко се бели сутрин, но предпо9лагам още някой ден и това няма да го има.

И сега не знам - отървахме ли се, имаме ли АД и АБКМ, ако имаме явно не е явно изразена:) - вчера се присмелих да дам отново млечни продукти - плодовия дует на ХИП с изварата, няма засега никакъв проблем. Пак съм пред чуденка - предстои да я запиша на детска кухня - не че реда ще ни излезе веднага, но все пак се притеснявам - ами ако пак се появят лишейчетата newsm78

# 143
Е не знам вече какво е при нас - взех Стелатопията / преди я мажеш с другата серия на Мустела, за нормална кожа / - еми резултата е невероятен просто - кожата си е пак бебешка, няма и следа от зачервяванията, само леко се бели сутрин, но предпо9лагам още някой ден и това няма да го има.

И сега не знам - отървахме ли се, имаме ли АД и АБКМ, ако имаме явно не е явно изразена:) - вчера се присмелих да дам отново млечни продукти - плодовия дует на ХИП с изварата, няма засега никакъв проблем. Пак съм пред чуденка - предстои да я запиша на детска кухня - не че реда ще ни излезе веднага, но все пак се притеснявам - ами ако пак се появят лишейчетата newsm78
Радвай се, че така добре действа кремчето, и не се измъчвай с чуденки - времето ще си покаже Simple Smile. И малко ОФФ: каква е цената на Мустела Стелатопия?

# 144
  • София
A какво ви е мнението за Excipial U Lipolotion-медицинска козметика?

# 145
  • най-шареното място
Не искам да правя антиреклама, само споделям мнение.
Сина ми направи алергия към него /върху другия обрив/, пък аз бях повярвала на прехвалена дерматоложка, колко хубава козметика е. После се оказа че немедицинска бебешка козметика има с добро овлажняване - те това за овлажняване го препоръчват. В карйна сметка беше прекрасен за пети Simple Smile
Не помня вече имаше ли парафин в него или друга беше причината, но май точно пирафина...
Ако има парафин  - виж в аптеката преди да купиш - първо виж да ли не сте алергични. Помоли приятелка за малко Джонсън, ако нямате. Ако му понася  - ОК.

# 146
  • София
Хич не е евтина - 27 лв., 200 мл. Въобще всичко бебешко си е скъпо #Crazy - и лекарства и кремове и храни, а и с дрешките злоупотребяват......

# 147
Хич не е евтина - 27 лв., 200 мл. Въобще всичко бебешко си е скъпо #Crazy - и лекарства и кремове и храни, а и с дрешките злоупотребяват......
Мда... но - да ти кажа, ако знам че кожата на Йоана ще го понесе добре, и няма да е така суха и грапава - ще се прежаля  Peace.

# 148
Браво момичета!
Колкото по се отдалечаваме от "алергии", "диети" и се приближаваме към качествена козметика и грижи за кожата на децата, толкова по на прав път сме. За специалните  случаи-специален подход.

Birdie е радостен да чете тези неща...

# 149
Моля ви да дадете съвет и на мен.
Моето момченце е почти на 7г. и на около 3 се появиха червени петна по бузките. Ходихме по лекари, мазахме се с какво ли не. Кожата ту се успокояваше, ту отново се зачервяваше. Казваха ми че е от студ когато се появеше зимета, че е от слънцето и ровенето в пясъка когато беше лято. На морето се успокоява. Сега има грапави участъци на ръцете над лакътя по външната страна на ръката и по бедрата. Ситни пъпчици не са червени, не сърбят но кожата е много груба и суха. Нямаме алергии и никога не е имал.
Снимки? може и на л.с. 

Общи условия

Активация на акаунт