Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 821
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 195
Герилин, и Поло много се поти, и може да е от това екземата newsm78 /не, че съм лекар/. Но кожата му, когато се поти става една лепкава. И ние нямаме хранителни алергии в родата. Мъж ми спомена, че баща му е имал екзема когато е бил малък. Мъжът ми имаше преди алергия към полените, но откакто се преместихме в Антиб, алергията му изчезна като по чудо. Иначе в Париж и в България горкият не спираше да киха и използваше по незнам колко пакета носни кърпички.

# 196
Здравейте момичета,

съжалявам че пак аз поствам тук,но искам да се похваля, че ние вече се преборихме с екземата и вече сме здрави и помен от нея нямаааа. newsm68 Да, бяхме на консултация и педито каза, че това е страхотно, защото не ни се наложи полването на кортикостероиди.
Това е, пожелавам на всички бебоци бързо оздравяване и опитайте с кремчето, ако го намерите. Нас то ни спаси.

# 197
Добър педиатър-добър резултат.
Ах колко ми е жалко за всичките тези деца посещаващи "мастити" алерголози в Александровската болница с всичките им "диети", "Фризопеп",
Зиртек/Аериус за 3 месеца... и  други подобни нонсенси

Хора-четете, информирайте се.
За клуб "Алергии" на дир.бг препоръката е с особена сила...
Но замълчи сърце...

# 198
Pollia

От сърце ти благодаря за споделеният опит. Както и на Gerylyn.
Начинът по който щадящо са подходили към Вашите деца е нагледен пример.
Пиша повече от година по тези проблеми. Някои четат, други не. Някои се съветват, други не.
Радвам се за да се види, че това което пропагандирам са наистина простички неща, но много ефективни. Както се правят навсякъде другаде по света.

# 199
............
Хора-четете, информирайте се.
За клуб "Алергии" на дир.бг препоръката е с особена сила...
Но замълчи сърце...
Това какво ще рече  Rolling Eyes

# 200
Здравейте момичета,

съжалявам че пак аз поствам тук,но искам да се похваля, че ние вече се преборихме с екземата и вече сме здрави и помен от нея нямаааа. newsm68 Да, бяхме на консултация и педито каза, че това е страхотно, защото не ни се наложи полването на кортикостероиди.
Това е, пожелавам на всички бебоци бързо оздравяване и опитайте с кремчето, ако го намерите. Нас то ни спаси.

Браво на вас! Да растете само здрави за напред!

Да, благодарение на теб и точното наименование намерихме кремчето в Белгия(Само 20км оттук и такова изобилие от козметика за атопична кожа).
Аз ще си позволя и тук да те попитам,че питах на лични, но не разбрах защо нямам отговор - дали не си го получила, дали аз не съм получила отговорът или то няма кой знае какво за казване. Та въпросите ми са:
С нещо друго през това време овлажнявахте ли кожата. В смисъл един път дневно кремчето и нищо друго ли?
После като стане през 2 дни пак ли само с него се мазахте?
И сега след като сте приключили с екземата с какво поддържате кожата?
Изобщо ако е удобно напиши, моля те какви са препоръките на вашия педиатър за целта?
Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: чт, 22 юни 2006, 23:53 от Gerylyn

# 201
oф, пак съм аз  Tired
Pollia, не ми стана ясно и друго, Ти върху сухи участъци от кожата ли го ползва този крем или върху нещо като обрив.
Питам защото от онзи ден ни беше последната доза от кортикостероидния крем и днес вече сме пак със ситни обривчета по ръчичките, бузкита  и слепоочието. Започнах да го мажа с Cicalfate  и се надявам да има ефект естествено, но се чудя дали е за такъв вид обрив.

# 202
  • най-шареното място
Здравейте, бях писала доста преди време, но като гледам, че основно мъници се оплакват от АД и други подобни състояния, пиша пак за ДТК ваксините.
Доста често подобни проблеми се появяват след поставянето ваксина ДТК. Тя често отключва кожни проблеми, алергии и евентуално АД. В тези случай е необходимо да се забави следващия прием на ваксината /ако е необходимо/ и да се постави на фона на антифистаминов сироп /5 дни преди и 5 дни след ваксината само - общо 10 дни/ .
При моето дете обриб стигнал до кървене и постоянно сълзене на лимфа се продоля така / не се появи след следващото ДТК/. А стария обрив излекувахме напълно за по малко от месец с мнооого малко кортекостероид само до затваряне на раните за да не се получи инфекция/ и после добра хидратация с нормална /не медицинска/ козметика и орално - хомеопатия.

# 203
"Тя често отключва кожни проблеми, алергии и евентуално АД. В тези случай е необходимо да се забави следващия прием на ваксината /ако е необходимо/ и да се постави на фона на антифистаминов сироп /5 дни преди и 5 дни след ваксината само - общо 10 дни/."

->>Написаното не отговаря на истината. Няма връзка между ваксинациите и АД-тоест първите не го причиняват. АД си има свой ход. Понякога след ваксинация може да има леко обостряне на АД, но е рядко, ако използвате добре пречистени и качествени ваксини.
Наличието на АД и АБКМ (доказана, а не установена с "фенерче в нослето на бебето") НЕ СА показание за промяна на ваксинационната схема или изключване на ваксини от нея.

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 13:57 от Birdie

# 204
  • най-шареното място
"Тя често отключва кожни проблеми, алергии и евентуално АД. В тези случай е необходимо да се забави следващия прием на ваксината /ако е необходимо/ и да се постави на фона на антифистаминов сироп /5 дни преди и 5 дни след ваксината само - общо 10 дни/."

->>Написаното не отговаря на истината. Няма връзка между ваксинациите и АД-тоест първите не го причиняват. АД си има свой ход. Понякога след ваксинация може да има леко обостряне на АД, но е рядко, ако използвате добре пречистени и качествени ваксини.
Наличието на АД и АБКМ (доказана, а не установена с "фенерче в нослето на бебето") НЕ СА показание за промяна на ваксинационната схема или изключване на ваксини от нея.
Сигурно, е така при АД и ваксина. Аз имах предвид точно ДТК ваксина / а не ваксина по принцип/ на чиста кожа и здраво дете и после АД дни слес ваксината. Не съм специалист /освен от опит заради всичко прочетено и преживяно/, но мога да твърдя, че доста лекари точно АД просто го обявяват и никакво доказване не ползват....Колкото по мастити са толова по-недоказани са диагнозите на някои и те точно веднага препоръчват кортикостероид като единствен правилен избор...
Не става дума да се играе с ваксинационния план, а когато има съмнение за реакция спрямо първата ДТК, да  се вземат необходимите разумни мерки при следващите ваксини.
Мисля, че е полезно повече майки да знаят за това и да обръщат внимание на реакцията след такава ваксина, за да могат да я споделят с лекаря и при следващата ваксинация да се подходи според случая, а не сляпо по плана. Защото GP-та си бият ваксините по план, а майките няма от къде да знаят за евентуална връзка с ваксината освен ако не прочетат или някой не го сподели с тях. Аз имам такъв горчив опит, добър педиатър ми обясни, че това е било прогнозируем ефекти и е трябвало да се следи първата ваксина, а ни направиха и втора... За тов апредупреждавам тук. Няма нужда всеки да го преживее!

# 205
Мами, прочетете това - за Елидел е, от март тази година.
Намира се на страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата в БГ.

http://www.bda.bg/web_bul/pharmacovig-new/Elidel.pdf

# 206
Здравейте пак от мен,

Герилин, наистина няма кой знае какво да пиша Simple Smile
За шампоана, душ-гела - ползваме или на МИКСА или на НИВЕА, но тези, на които пише, че са без сапун. Моята педиатърка ни препоръча такъв, или също "savon gras" на френски. Къпем Поло през ден.
Мазане - по някога баща му след баня го маже с "Liniment oléo-calcaire"на Gilbert. Това е нещо като зехтин или поне включва зехтин. Тук го предписват на всяко бебе още от болницата, в която родих, т.е. не е специално за бебета с проблеми. Но да си призная го мажем доста рядко с него.
Иначе нищо друго не ползваме. Аз, когато му почиствам дупето при смяна на памперс, ползвам тоалетно мляко за бебета Микса или Мустела, което слагам върху специални като кърпички памуци и с тях почиствам. После подсушавам. Признавам, че една туба голям формат отива за по-малко от седмица, но така не му подсушавам дупето с прекалено варовиковата ни вода. Аз ако не се намажа с крем след баня, така ме сърби кожата - ужас.
Това е Grinning Общо взето не го цапам много. Е, сега когато ходим и на басейн или плаж, въпреки че той е само на сянка, го мажа с Мустела 50 фактор - кремче за бебета.
много пътисе опитвах да постна тук мнение, но не ми го публикуваше сайта #Cussing out
Дано сега успея. Praynig

# 207
Pollia, много благодаря, че се включи.То и аз няколко дни трудно стигах до подфорумите.

Явно при нас проблема с дерматита е по-сериозен, защото ако го мажа веднъж на ден само с това кремче не е достатъчно овлажнена кожата и съответно го дразни още повече. И пак почна да му тече екземата. Та затова питах.

Иначе и аз се запасих с Мустела 50 фактор за бебоци.

# 208
Герилин, пак съм аз. Включвам се само за да кажа, че кремчето трябва да го нанасяш само върху засегнатите от екземата участъци и на опаковката пише не повече от 2 пъти на ден. Дано се излекува бебчето ви Praynig Simple Smile

# 209
Ами, то аз само на засегнатите места нанасям както беше ми написала по-рано - при нас по4ти целите ръце и цялото лице, и по краката и раменцата. ох, никак не е малко. Иначе и аз про4етох за 1-2 пъти на ден.

Благодаря ти   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт