Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 755
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 405
Искам да попитам атопичния дерматит чрез кръвен тест ли се установява@ понеже водих бебка при дерматолог и се съмняват за атопичен дерматит но не е сигурно, как мога да разбера.
Не. АДерматит си има точни критерии за диагноза. Диагнозата се поставя по тях.
Само в около 30% от случаите изобщо може да се говори за някаква връзка с алерген и алергия. АД НЕ Е алергично страдание!
Затова не се тестуват децата с обикновен, изолиран АД.

# 406
Одавна не бях влизала в темичката, откакто се преборих със сухата кожа на беба по телцето и сега ново двайсе. Получава й се нещо като обрив от ситни червени пъпчици покрай устата, които постепенно се разрастват към бузките й. След сън мястото е доста по-спокойно, но докато яде нещо и се облизва и обрива става по-ярък. Мазах я със Стелатопия / с която оправих другия проблем / , но тук не действа - като я намажа и беба веднага почва да се облизва #Crazy. Единствено успявам докато е заспала, ама ефекта е кратък.

Ето й снимка:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1222473

Моля, ако някой може да помогне със съвет, защото е ужасно просто да си гледам детенцето така Cry

При моето човече се получава същото нещо. Никога не е проявявал алергия към никаква храна. Нищо ново не съм му въвеждала, така че изключвам варианта тази работа да е свързана с храната. Докторката каза да го мажа с Елоком, което не направих и няма да направя. От ккаво може да се получава това?

# 407
  • София
 newsm78 Според хората с които съм разговаряла по тази тема АД получавам много различни отговори ,рових и в нета но като причини се посочват :алергии към храни/ и аз изключвам това да е причината при моята Никол/, имунизации, друг вид алергия или стрес, колкото и смешно да звучи в това намирам най-голям и верен отговор.Оставих малката да спи при моя приятелка /за първи път/ на сутринта имаше петна червени под очите и по бузките,като казвам ,че малката няма никакви проблеми когато я питам, явно е подсъзнателно претеснението .Така мисля аз поне, но явно при всяка проявата е индивидуална.

# 408
Одавна не бях влизала в темичката, откакто се преборих със сухата кожа на беба по телцето и сега ново двайсе. Получава й се нещо като обрив от ситни червени пъпчици покрай устата, които постепенно се разрастват към бузките й. След сън мястото е доста по-спокойно, но докато яде нещо и се облизва и обрива става по-ярък. Мазах я със Стелатопия / с която оправих другия проблем / , но тук не действа - като я намажа и беба веднага почва да се облизва #Crazy. Единствено успявам докато е заспала, ама ефекта е кратък.

Ето й снимка:

Моля, ако някой може да помогне със съвет, защото е ужасно просто да си гледам детенцето така Cry

При моето човече се получава същото нещо. Никога не е проявявал алергия към никаква храна. Нищо ново не съм му въвеждала, така че изключвам варианта тази работа да е свързана с храната. Докторката каза да го мажа с Елоком, което не направих и няма да направя. От ккаво може да се получава това?

Леле, вие ме шашнахте!  #Crazy От кога го имате този обрив? Ние сме същите, а сме само на 5 месеца. Имаме го от около месец и мислех, че ще отмине. Но ако я караме така до година, та и още...
Казват, че било от лигите, но вече има и по клепачите и около очите - а там няма как да е от лигите. Мислех, че е нещо безобидно... Да ходим ли на дерматолог, какво ще кажете?!?? newsm78

# 409
Леле, вие ме шашнахте!  #Crazy От кога го имате този обрив? Ние сме същите, а сме само на 5 месеца. Имаме го от около месец и мислех, че ще отмине. Но ако я караме така до година, та и още...
Казват, че било от лигите, но вече има и по клепачите и около очите - а там няма как да е от лигите. Мислех, че е нещо безобидно... Да ходим ли на дерматолог, какво ще кажете?!?? newsm78

Задължително трябва да отидете на дерматолог, но случаите са различни. моя Мартин никога досега не е имал подобни обриви. Появиха се от скоро. Ако си започнала вече захранване, дори и даване на някакви сокове, не е изключено да е проява на алергия. Ако си на АМ, може да е алергия към това мляко, тогава трябва да минете на хипоалергенно. Ако кърмиш....тогава вече не знам причината. Все пак не съм лекар. Често се получават обриви при никнене на зъбки, но чак пък и по клепачите... Не знам...При всички положения е добре човечето да го види дерматолог.

# 410
Здравейте Бърди
моля за съвет
бебока ми получи уртикария на 3 месеца и половина след поставяне на пентаксим ваксина ,по това време беше изцяло кърмен.аз все още го кърмя но от 6 месечна възрас почнах да въвеждам малко нови храни.според алерголожката причината за уртикарията е или пентаксима или нещо което аз съм изяла,предписа му фенистил за месец-резултата е ,че все още малкия получава обриви Sad
въпроса ми е какво изследване би показало причината за уртикарията-може ли да се направи кръвен тест и би ли бил той показателен?

# 411

Задължително трябва да отидете на дерматолог, но случаите са различни. моя Мартин никога досега не е имал подобни обриви. Появиха се от скоро. Ако си започнала вече захранване, дори и даване на някакви сокове, не е изключено да е проява на алергия. Ако си на АМ, може да е алергия към това мляко, тогава трябва да минете на хипоалергенно. Ако кърмиш....тогава вече не знам причината. Все пак не съм лекар. Често се получават обриви при никнене на зъбки, но чак пък и по клепачите... Не знам...При всички положения е добре човечето да го види дерматолог.
АД много рядко е "продукт" на алергия.
За никаква смяна с хипоалергично мляко принципно и реч не може да става.

# 412
Здравейте Бърди
моля за съвет
бебока ми получи уртикария на 3 месеца и половина след поставяне на пентаксим ваксина ,по това време беше изцяло кърмен.аз все още го кърмя но от 6 месечна възрас почнах да въвеждам малко нови храни.според алерголожката причината за уртикарията е или пентаксима или нещо което аз съм изяла,предписа му фенистил за месец-резултата е ,че все още малкия получава обриви Sad
въпроса ми е какво изследване би показало причината за уртикарията-може ли да се направи кръвен тест и би ли бил той показателен?

Привет,
Добре е да видя някакви снимки, какво точно приемате за "уртикария"
Може на л.с.
Едва ли има връзка с ваксината...

# 413
  • София

Ето й снимка:

Задължително идете на дерматолог, най-добре може да каже от какво е. На нас обрива ни е малко отпреди да направи годинка Рая. Даже си мислех, че е от жегите, че тогава времето беше доста топло, но за съжаление още си имаме пъпчиците и в началото бяха само под долната устничка, сега са тръгнали и по бузките. Ние точно днес бяхме за порден път при дерматолога и ни даде тестерчета на няколко кремчета, едното е точно P.O. Zink на Bioderma, както ни посъветва eemp, да видим с него дали ще име резултат. Най-гадното е, че по аптеките не дават тестери, а вече ми писна да давам по 30 лв. минимум за кремче, което не знам дали ще подейства въобще #Cussing out

Joyka, не знам с какво мажеш детенцето, но при Рая имах и друг проблем, доста суха кожа по телцето, който оправих със Стелатопия на Мустела.  От раждането мажа Рая с обикновената Мустела, но се оказа, че има доста чувствителна кожа, а и между другото Стелатопията помогна за тялото, но за лицето не става Cry

# 414
мерси за отзивчивоста Бърди Simple Smile
обрива е от този тип
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1385290
през деня се появяват такива единични петънца и изчезват за 10тина минути но вечер след къпане са доста повече ,затова отначало мислех че са от топлината newsm78 на водата.друго което ги е предизвиквало е и като през лятото мъжа ми държи малкия с потни ръце.
алерголожката каза че пентаксима се прави на основа яйце и затова можело да е причина.тя предписа фенистил който давах около месец но единични пъпчици пак си се появяват.спряла съм го от 2 седмици и положението си е същото.

# 415
Давате ли бурканчета като храни?

# 416
да но ги давам след 6ти месец а обрива е от 3ти
бурканчета на Хип с ябълка,круша,картоф със заешко ,тиква с картоф,готвени картоф и морков и безмлечна оризова каша са единствените храни които яде малчо

# 417
Моето скромно мнение е че това е Холинергична уртикария.
За нея говори:
*малките червени пъпки (папули) точно над веждата и малко по нагоре около 10 часа.
*тези папули са заобиколени от червено (еритемно) поле със "сочен" червен цвят.

Това е вид уртикария, която се обостря от повишение на телесната температура (или баня с топла вода) и/или от изпотяване (контакт със солена пот).

Две по редки възможности са Себореен дерматит или Мастоцитоза. Но не е характерна картината...

Фенистил е слаб. Моето скромно мнение е да намерите един добър детски шампоан с трици и да го употребявате при къпане.

Давате само една картинка и не става ясно дали има подобни обриви по тялото и каква е тяхната характеристика. Затова си запазвам известни резерви...

# 418
Здравейте, Birdie, Jilda и Hipo!
На кърма сме! Сокчета сега не давам, но от третия съм давала и нищо му нямаше. Захранихме се от четвъртия с готови пюрета. Много добре ги прие. Все си мисля, че пъпчиците се появиха след като му дадох едно на Хип - плодов десерт. От тогава не съм му давала, но горе долу по това време започнах да правя домашни пюрета с продукти, с които бях захранила вече от готовите, уж. И от тогава обривите на се махат.  Както казваш, Jilda, и при нас след сън мястото е по-спокойно. След хранене с лъжичка и след игра с някаква играчка, която е непрекъснато в устата, се увеличават. По тялото няма нищо.
Сега след като прочетох последния постинг на Birdie се сещам, че снощи го бяхме облекли с едно вълнено елече, така загря и му се зачервиха бузките. Отделно че заспива завит през глава с одеалото. Като го видях веднага го разсъблякох, на сутринта беше по-спокойно мястото. Не мога да покажа снимки, че вече спим. Утре!
Благодаря ви!

# 419
сърдечно благодаря HugБърди много сте мил
мислите ли ,че е причинена от храна и да направя ли кръвен тест на малчо newsm78
тази уртикария лекува ли се  newsm78
ще се опитам пак да снимам бебока утре след къпане,просто петънцата ги няма постоянно през деня затова успях да снимам само това Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт