Само в около 30% от случаите изобщо може да се говори за някаква връзка с алерген и алергия. АД НЕ Е алергично страдание!
Затова не се тестуват децата с обикновен, изолиран АД.
. Единствено успявам докато е заспала, ама ефекта е кратък. 
Според хората с които съм разговаряла по тази тема АД получавам много различни отговори ,рових и в нета но като причини се посочват :алергии към храни/ и аз изключвам това да е причината при моята Никол/, имунизации, друг вид алергия или стрес, колкото и смешно да звучи в това намирам най-голям и верен отговор.Оставих малката да спи при моя приятелка /за първи път/ на сутринта имаше петна червени под очите и по бузките,като казвам ,че малката няма никакви проблеми когато я питам, явно е подсъзнателно претеснението .Така мисля аз поне, но явно при всяка проявата е индивидуална.
От кога го имате този обрив? Ние сме същите, а сме само на 5 месеца. Имаме го от около месец и мислех, че ще отмине. Но ако я караме така до година, та и още...
От кога го имате този обрив? Ние сме същите, а сме само на 5 месеца. Имаме го от около месец и мислех, че ще отмине. Но ако я караме така до година, та и още... 

на водата.друго което ги е предизвиквало е и като през лятото мъжа ми държи малкия с потни ръце.