Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 514 501
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 750
Водят я,че е с АБКМ в което аз се съмнявам,защото обривите не се повлияват от никаква диета.След възпаление на тези обриви по гърба ни изписаха елоком-лосион и като мажех екземите почнаха да завяхват,но се появиха нови пъпки по ръцете,краката и лицето,които пререснаха в обриви CryДоката мажа е горе-долу добре,но ката спра картинката се повтаря,а вече почва и много да я сърби и никакви антихистаминови препарати не помагат.За урбазон нищо не са ни казвали Naughty
така е,и ние така диета за мене ли4но безсмислена,но казват 4е без нея съвсем щял да втаса Cry

# 751
На нас ни взеха кръв и нямаме АБКМ,но имаме много суха кожа и на мен ми се налага често с елком да мажа,давам и финистил от негонай нея сърби.Вие взехте ли кръв,на нас ни взеха на 5 месеца,горките деца мойта се дере като крастава.

# 752
На нас ни взеха кръв и нямаме АБКМ,но имаме много суха кожа и на мен ми се налага често с елком да мажа,давам и финистил от негонай нея сърби.Вие взехте ли кръв,на нас ни взеха на 5 месеца,горките деца мойта се дере като крастава.
ipppi,а къде правихте изследвания.На нас два пъти ни вземаха,ама никои нищо не е казвал.Аз също познвам дете със суха кожа,което няма АБКМ,а ние сме на строга диета.

# 753
  • София
Може ли да смесвам КС с крема на Мустела-Стелатопия или на д-р Тайс(ако се наложи)?Козметиката на а-дерма и крема атодерм на биодерма не понасят на бебка,а и от млякото на себамед получава дребни пъпки SadПо аптеките ми казват,че крема на eucerin 12% omega го няма в Бг само лосиона,но той не става за лице.Днес ще опитам да я намажа с мустела да видим дали ще и понесе иначе я мажа само с д-р тайс(може да не помага,но поне не се обрива допълнително

# 754
Би трябвало да може,те кс се смесват по принцип с овлажняващи кремове,само че се мажат под тях на плаките и отгоре с крема.Аз съмползвала всичко без юсерин,вмомента ползвам авен триксера и е хубав,но щом се изривате от мед.продукти трябва много да внимаваш.На моето дете всичко му действа добре без а-дермата от която не съм много доволна.Бях много доволна от топиалис но изчезна от пазара.Защо да не може да се маже лицето с лосиона на юсерин аз съм чела опаковката и там пише че става за лице и тяло,а междудругото в  д-р тайс има по малък процент уреая от юсерин,което значи че той е по силно действащ.

# 755
  • София
Специално за  eucerin12% omega лосион аптекарката ми каза,че не ставал за лице Rolling EyesНякой ако е ползвал крем на  eucerin с урея моля да даде инфирмация дали е доволен Peace

# 756
  • Пловдив
Аз спрях вече всякаква медицинска козметика за АД.
Мажа децата след баня със студено-пресовани масла, и кожите им ги понасят много по-добре дори от Мустела, с която бяхме до скоро. В момента със сусамово, а също така и маслото от макадамия им действа добре. Мажа ги целите, включително и лицата.  Peace

# 757
Аз спрях вече всякаква медицинска козметика за АД.
Мажа децата след баня със студено-пресовани масла, и кожите им ги понасят много по-добре дори от Мустела, с която бяхме до скоро. В момента със сусамово, а също така и маслото от макадамия им действа добре. Мажа ги целите, включително и лицата.  Peace
аз като мажа с А-ДЕРМА,ЕКЗОМЕГА и веднага пламва лицето му Crossing Arms

# 758
  • Пловдив
Пробвала съм доста неща от медицинската козметика, повечето не им понасят: А -дерма, Балсама на д-р Тайс, Липобаза, Ексипиал /ако не бъркам името/ и кво ли още не...Само Стелатопия на Мустела им е понасяла добре и сега маслата.

# 759
И аз не съм доволна от тази а-дерма незнам защо я хвалят толкова,на моята много и щипеше и направо пищеше.

# 760
А този с уреа и с омега един и същ ли е,защото на мен ми хвалят много с уреа 12%?Даже се чудя дали другия път да не го пробвам и него,понеже забелязах че като сменя крема се повлиява дори плаките без кс,явно и привква кожата незнам.Аз мажа минимум 2 пъти на ден с овлажняващ крем цялото тяло,немога да си позволя лукса да нея намажа защото кожата и става страшно суха и избиват плаките.
Какви са тези масла,а по специално с какво мажеш плаките?

# 761
ninon, видях снимките  Confused дано детенцето бърzо се оправи.
Моят син беше с диагноzа АД. Всичко zапочна след третия месец от раждането му, екzемите, сърбежа, чесането и т.н. Неговите екzеми обаче не бяха в такова голямо количество както при вас. В момента е на 34 месеца и от около година не е имал екzема.
Писала съм и наzад в темата, но пак ще повторя живеем в Германия, преди да бъде zабранен елидела и протопика zа деца под 2 години са ни го иzписвали. Полzвали сме и КК. Важното е да се увладее екzемата, да се спре сърбежа zа да не се мъчат децата. Това обикновенно става с КК. Естествено че екzемите и zачервената кожа пак ще се появят, zа съжаление така е при дерматитите, преz останалото време трябва всекидневно да поддържаме кожата със специална коzметика (такава, която хидратира, а не такава, която омаzнява). Трябва да иzбягваме шампоаните при баня. Месеци наред съм мила детето си само с отвара от трици (при силен сърбеж) преz останалото време съм раzтваряла специално минерално масло във водата zа къпане. Сапун само zа интимните части и малко шампоан zа косата(веднъж в седмицата). Само памучни дрехи и двойно иzплакване при пране. Бавно zахранване и късно въвеждане на алергенните храни.
Както ти писах аz полzвам euserin 12% omega creme, той не съдържа уреа. Съжалявам, че не може да се намери в бг. аптеки, но със сигурност има други подходящи кремове.
В твоя случай, съдейки от снимките неzабавно бих потърсила лекарска помощ.

# 762
  • София
Различни са.Ето тук може да видиш,явно е нов продук и по аптеките е само лосиона ;-)Euserin Creme 12% Omega

# 763
А този с уреа и с омега един и същ ли е,защото на мен ми хвалят много с уреа 12%?

Не са еднакви, при крема 12% уреа веществото е уреа, при 12% омега крема на юсерин активното вещество е омега_6 мастни киселини, иzвлечени от натурални масла.

# 764
  • София
В твоя случай, съдейки от снимките неzабавно бих потърсила лекарска помощ.
Точно след лекарска намеса я докарахме до там #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт