Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 2 216
А парите, трябва да носят лихва, все едно да си ги сложил в банка
Stop Каква лихва, нали са приятели? Тук не става дума за лихвари....Макар, че има хора, които си живеят с лихвите и депозитите, но не за тях става въпрос в тази тема

# 31
 • Мнения: 4 200
Ами, щом виждам, че в момента е финансово добре, за да си позволява нови придобивки, веднага бих си ги поискала и то в прав текст. Не е необходимо да се нуждая от тях, за да искам да ми бъдат върнати, нито е необходимо да давам обяснения, защото все пак парите са мои.

Единият се притеснява да си ги поиска, за да не развали приятелството, но какъв е този приятел, който не се сеща да ги върне  newsm78

И, какво означава да ги прежалиш? Ако са 100-200 лв., ок, но за по-големи суми не съм съгласна - нали съм ги изкарала с труд, не са ми ги подарили.

# 32
 • София
 • Мнения: 4 969
Бих си поискала парите, напомняйки за уговорката и за това, че съм си направила сметка на постъпленията. Има тип хора, които може и пред фалит да са, но това по никакъв начин не ги спира да харчат безразборно. Не виждам защо трябва да финансирам това.
А ако някой трябва да се притеснява за приятелството, това е нарушилият уговорката. Най-малкото, което дължи, е смислено обяснение на датата на падежа защо не може да върне парите навреме. Останалото е безочие.

# 33
 • Мнения: 232
А парите, трябва да носят лихва, все едно да си ги сложил в банка
Stop Каква лихва, нали са приятели? Тук не става дума за лихвари....Макар, че има хора, които си живеят с лихвите и депозитите, но не за тях става въпрос в тази тема
Ставаше въпрос по принцип. Даваш пари на приятел,защото ти е приятел. Той не ти ги връща, а в същия момент си живее нашироко. Ако не си ги дал,те биха ти носили лихва в банката.

# 34
 • Мнения: 8 266
Цитат
Каква лихва, нали са приятели?
Ами като са приятели, защо не връща парите Mr. Green
Не мисля, че Гост има предвид да му се изплащат лихви, а че не е коректно човек да се възползва от приятел, да вземе от него безлихвен и безсрочен заем, какъвто не би получил от никоя банка, и накрая да се прави на разсеян.

# 35
 • София
 • Мнения: 37 812
Поне така човек разбира какви приятели има.

# 36
 • Мнения: 232
Да,но обикновено на тези "приятели" въобще не им дреме какво си мислят за тях.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 10:52 от mari45

# 37
 • София
 • Мнения: 37 812
То е гадно, все едно гаджето да те предаде, че и по-лошо. Ако за сто-двеста лева назаем човек разбира що за приятел има до себе си, значи е извадил късмет, че му е излязло толкова евтино. Представяш ли си да е за няколко хиляди или десетки хиляди, или за критично ситуации в живота!

# 38
 • Мнения: 6 231
Когато Х вземе от У пари назаем, които пари не връща в рамките на приемливите, уговорени срокове, а същевременно харчи на воля и без особени ограничения, демонстрирайки нови придобивки пред У, заемодателят какво е редно да си помисли и предприеме?
Да "отпише" и парите, и приятелството.

# 39
 • Мнения: 232
За съжаление се сещам  за немалко  такива случаи. Най-пресният е как едно младо момче заради наивната си доброта се наложи да напусне работата си и да замине за чужбина, защото се наложи да изплаща заема на свой приятел, и то не малък заем. А въпросният си се разхожда и си върти синджирчето около пръста.

# 40
 • Мнения: 9 802
  Искам си ги, защото ми трябват. И да не ми трябват, пак искам да са си у мене. Така че, щом мине срока за който сме се уговорили, напомням, ако се правят на ударени.
  В прав текст.

# 41
 • Мнения: 588
Няколко пъти сме давали пари назаем,едвам си ги вземаме после.Единия път изгоряха,човека се покри и не ни ги върна.Втория път бяхме дали на познати,които се пишеха на големи приятели на мъжа ми,дадохме им парите за 1-2 седмици,после като си ги поискахме (наистина ни трябваха)след много време дойдоха вкъщи,вдигнаха една пара как можело да си искаме парите,абе направо се скарахме #Crazy,жената ни изкара неблагодарници  Joyнемога да повярвам как има такива хора.Дадоха ни ги,оттогава никакви контакти с тях нямаме.Третия път дадохме пари на наш приятел,отново за една седмица.Върна ги с триста зора след 4-5 месеца.Други случаи не си спомням,но вече и не бих дала на никого.
Сетих се за съседката ни,която преди все взимаше назаем.От един вземаше за да върне на друг.Обаче по едно време яко беше задлъжняла и ми казваше след поредното оплакване-ко да напрая,нямам,да чакат.да не са ми давали.

# 42
 • в рока
 • Мнения: 1 119
Много болна тема ми е това Sad
Изгорях като поръчител на най-близките ни приятели.Не ми се говори.
Отделно от роднини и познати има да събираме пари.
Забелязала съм ,че когато си поискаш парите,ставаш черен и ти се сърдят. Rolling Eyes
За дребна сума няма да си разваля приятелството,но ще си имам едно на ум

# 43
 • Мнения: 4 200
Аз откакто финансирах сватбата на "приятел" с няколко хилядарки, които трябваше да ми бъдат върнати от парите, които щяха да съберат от гостите, а след това човекът се покри за няколко месеца и накрая ми каза - "Ми запалих те с парите, преживей го", вече повече от 100 кинта накуп не давам на никого, ако ще по корем да лази.

# 44
 • I want it all and I want it now.
 • Мнения: 3 778
Даваш само толкова , колкото можеш да прежалиш.
Като си ги поискаш наистина ти ставаш лошият и установяваш колко си глупав да ги смяташ за близки.

В описаната ситуация, тези хора не са ти приятели.

Общи условия

Активация на акаунт