Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 118
  • 546
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък отдавна се убедих, че в милата ни родна страна толерантността към децата е нулева. И това не са празни приказки, а преживяна истина. И тази тема е поредният пример. Авторката каза толкова верни неща за възпитанието и ценностите в живота, а беше попитана дали се е напушила?! Думи нямам! Всички сме толерантни към кварталните пияници, към боклуците, към възрастните и безкрайния им егоизъм, към заливащата ни отвсякъде простащина, но децата ВИНАГИ пречат. По площадки, по дворове, че даже и в собствения им дом пак пречат на някой съсед, защото тичат и играят, а не летят например.....независимо къде, те винаги пречат на някой.

Не си права. На едни други места, ако децата пречат-не се толерира. Например, ако са шумни , се прави забележка на родителя. Навън в парковете, където може да се играе-играят. На места като улицата, вкъщи или друго място-е редно да се държат така, че да не пречат.В случая, майката е добре да отиде с тези деца на поляната, където да си ритат спокойно, а не да се обяснява как ги гледа през балкона, защото не може да стои с тях на по-далечната поляна.
Та не е до родно-неродно.В Германия се прави забележка за откъснати листа от храст от дете, тук децата кършат цели клони, на игра.
Когато ви се направи забележка-осмислете я, вместо да го играете онеправдани.

# 106
На едни други места, ако децата пречат-не се толерира. Например, ако са шумни , се прави забележка на родителя. Навън в парковете, където може да се играе-играят. На места като улицата, вкъщи или друго място-е редно да се държат така, че да не пречат.В случая, майката е добре да отиде с тези деца на поляната, където да си ритат спокойно, а не да се обяснява как ги гледа през балкона, защото не може да стои с тях на по-далечната поляна.
Та не е до родно-неродно.В Германия се прави забележка за откъснати листа от храст от дете, тук децата кършат цели клони, на игра.
Когато ви се направи забележка-осмислете я, вместо да го играете онеправдани.

Не знам кои други места визираш, но на моето друго място пада голяма игра, точно на улицата. Колелета, футбол, както и каквото им хареса. Като се засъбират на батутите пред къщите(за нещастие, съседката има един точно под прозореца ми) ела да видиш за какъв цирк говорим

Досега не съм чула някой да се е скарал на дете, за това че играе и вдига шум. Или че топка била паднала на цветята.

Ама какво се обяснявам. После за напушена ще ме обявят. То не че има лошо де Sunglasses

# 107
Ами на различни други места. Което значи-че не е Родна картинката просто.При вас може да е едно, на други места-друго. Но далеч не е родна картинката просто.

# 108
В Германия се прави забележка за откъснати листа от храст от дете, тук децата кършат цели клони, на игра.

Ами прави разлика между окършен нарочно храст и случайно паднала не на място топка.

Има ли база за сравнение въобще.

# 109
  • София
Всички сме толерантни към кварталните пияници, към боклуците, към възрастните и безкрайния им егоизъм, към заливащата ни отвсякъде простащина, но децата ВИНАГИ пречат. По площадки, по дворове, че даже и в собствения им дом пак пречат на някой съсед, защото тичат и играят, а не летят например.....независимо къде, те винаги пречат на някой.
Да бе, децата бели не правят, само играят. То и циганите не крадат, а само си взимат.

Сравнението ти е покъртително. Нима смяташ за равнозначни белите на децата и злонамерено деяние като кражбата?!

# 110
В Германия се прави забележка за откъснати листа от храст от дете, тук децата кършат цели клони, на игра.

Ами прави разлика между окършен нарочно храст и случайно паднала не на място топка.

Има ли база за сравнение въобще.

Има, разбира се. Там, където бях пък аз с децата си, съседката дойде да прави забележка за играта с топка точно. Сконфузено се извиних и гледах да не се повтори, защото децата ми не играеха без да искат, а съвсем нарочно.

# 111
Ами, то съседки всякакви. Моята пък ми каза да преместа МОЯТА кола от МОЯ двор, за да не би НЕЙНИТЕ деца да я одраскат.

Айде, надмини това ако можеш Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 112
  • София
Направо си е родна картинка непоносимостта към децата. А тесногръдието и нетолерантността са си интернационална, вярно е.

# 113
  • волно калдъръмче
Нима смяташ за равнозначни белите на децата и злонамерено деяние като кражбата?!
Радвам се, че вече дефинирахме какво е беля, че до тук все за игри говорехме.

По въпроса за злонамереността: и в детската беля има точно толкова злонамереност колкото и в "циганската кражба". Циганите също не крадат с идеята да ти навредят, а за да си помогнат. Тяхната позиция е, че да си вземат им се полага по право: ти имаш повече, те нямат - взимат си от твоето и всичко е в баланс. Това, че аз или ти решаваме, че това е кражба, тях въобще не ги бърка.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 14:31 от Саморая

# 114
Не знам, не съм посетила толкова много страни, но тук не съм видяла на някое да му се допика и да не може да се изпика под прозорците на хората, да му се рита и да не рита под прозорците, да си яде вафлата и да не може  мята обелката на земята, да  не крещи , а майка му да го надвиква. И всичко, защото е дете.
Прекалено толеранс има тук, в изобилие, това, че все настъпени го играете е много странен ход.
И това, че от време на време на някой не му издържа, па си казва, или направи забележка, вместо човек да спре и да се замисли, подскача в стил-ти ли ще ми кажеш на мен, удря го на репресиран и как му били отнемали правото да е свободен и бла-бла-бла.
Нападението е най-добрата форма на защита.

# 115
  • София
Не знам, не съм посетила толкова много страни, но тук не съм видяла на някое да му се допика и да не може да се изпика под прозорците на хората, да му се рита и да не рита под прозорците, да си яде вафлата и да не може  мята обелката на земята, да  не крещи , а майка му да го надвиква. И всичко, защото е дете.
Прекалено толеранс има тук, в изобилие, това, че все настъпени го играете е много странен ход.
И това, че от време на време на някой не му издържа, па си казва, или направи забележка, вместо човек да спре и да се замисли, подскача в стил-ти ли ще ми кажеш на мен, удря го на репресиран и как му били отнемали правото да е свободен и бла-бла-бла.

Верно ли? А помниш ли преди известно време как някакъв извади пушка и стреля по децата, щото му пречели и вдигали шум?

# 116
  • волно калдъръмче
В България ли е това? Давай един линк да се запознаем. В тази тема никой никого не убива, просто децата трябва да поживеят без топка известно време.

# 117

Верно ли? А помниш ли преди известно време как някакъв извади пушка и стреля по децата, щото му пречели и вдигали шум?

Такъв извади и в Щатите и стреля.
Нищо Родно няма в това. Нищо.
Навсякъде по света може да бъде.

# 118
Не децата пречат, а неадекватните реакции на родителите им.
Свободата им стига дотам, че им е забранено да ритат топка и да чупят цветята в техните си дворове, според думи на авторката, ама в чуждите не може да се ограничава свободата им.
Децата са "нови и свободни", а съседите "злобни".
Иска ми се да науча повече за "новите" деца и "новото" възпитание.  Laughing

# 119
В България ли е това? Давай един линк да се запознаем. В тази тема никой никого не убива, просто децата трябва да поживеят без топка известно време.

А, защо без топка. Отиват на голямата поляна с топката. Майка им-- стях, а не вкъщи, за по-лесно. Ама на нея не и се стои с децата. Не можела да стои все с тях писа. На мен това ми прави повече впечатление. Че има място, където могат да ритат без проблеми, но на нея не и се стои там с тях, а сами не могат. Но на улицата-могат.

Общи условия

Активация на акаунт