Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 842
  • 546
  •   1
Отговори
# 210
Тръгнах да дочитам темата, че много сте изписали, но не можах Tired
Отдавна се питам какви хора пишат в този форум?
Сигурна съм, че в реалния живот 99% от вас ще скочат да се карат със съседите за тази топка и ще защитават децата си.

Дали всички тук, които проповядвате възпитание, право на свобода, лична собственост, ограничаване на децата, непрестанното им наблюдение, липса на достъп и т.н, всъщност наистина ги прилагате тези неща върху собствените си деца?
На колко от вас им се е случвало да вадят топка от двора или трябва да обясняват на децата си как да играят?

Чета и не мога да повярвам  ooooh! Някои дори нямат никаква престава за какво пишат.
В този форум има едно златно правило и то е, че когато някой отвори тема с конкретен казус, всички се нахвърлят върху автора и му обясняват колко е "напушен" и проблемът си е в него  Stop

От кога България поддържа стандарта на Германия, че да сравняваме нещата с това къде и как играели децата там и тук?

Много от вас, изведнъж са станали големи глобалисти, че да говорят за неприкосновеност на правата и свободите  ooooh!

Просто мисля, че мненията на повечето от вас едно, че не са искрени, второ, че не са реални, защото никога не са имали такава ситуация и трето лъха някаква жестокост.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 23:11 от Red_Hot

# 211
Кой учебник? Дъщеря ми завърши трети клас, но такъв учебник не съм срещала сред нейните. Thinking

хаха, не можеш да не се заядеш, а? Ей, тоя, дето се учат буквичките по него. И запетайките. И подобни.

Буквите се учат в 1 клас, не в трети.Запетайките....пак не в трети, а нагоре. Thinking

# 212
  • София
Мен пък ми е интересно, всички подскачащи как биха реагирали в подобна ситуация?

Веднага ти казвам как реагирах в донякъде подобна ситуация: не допуснах доволно щъкащата си по плажа двегодишна щерка да нарита с пясък кърпите на околните хора и да вземе нечия топка, която ѝ беше привлякла вниманието. Ограничих ѝ свободата безапелационно, защото някак си все още успявам да се поставя и на мястото на другия, този, на когото децата досаждат. Нали за справедливост говори авторката?
Е и какво нито веднъж ли две годишната ти дъщеря не опесъчи някоя кърпа? Ако е така ще те призная, защото моя почти 4 годишен син, въпреки  ежедневните обяснения, по n  пъти успя на два пъти за 15 дни да нахвърля  чужди кърпи с пясък ....Е какво да не го водя на плаж ли? Може би на третия път щях да му забраня стъпването на плажа  Thinking И именно поставяйки се на мястото на другия, и правейки съзнателен избор - да ходя на плаж където има повече хора от мен и семейството ми, отивам с нагласата, че трябва да търпя околните и да се съобразявам с тях, както и те с мен нали....

# 213
Много от вас, изведнъж са станали големи глобалисти, че да говорят за неприкосновеност на правата и свободите  ooooh!

Joy Joy Joy

Тенкю пийпъъъъл!  hahaha

# 214

Буквите се учат в 1 клас, не в трети.Запетайките....пак не в трети, а нагоре. Thinking

Олекна ли ти като го уточни? А има ли значение? И първи и трети ги е изпуснала.

What ever.

# 215
Да не би твоето намекване за  употребата на "Й" бе по-различно?
На теб олекна ли ти, че в тема за проблем със съседка, ти се обясняваш за правописа?
Доооообре. Laughing

От темата излиза, че съседката трябва да се извини на децата, че Там се намира Дворът и, който пречи на децата да играят Свободно и необезпокоявано. Laughing
След кратък прочит на няколко теми, на показ излиза следната истина:
Децата в България имат свободата да:
пикаят където сварят;
дърпат играчките на други деца на принципа-общото е мое, моето е мое;
викат/вдигат шум/тичат-бутат неща;
ходят с телефони и скъпи вещи на градина/училище и изискват от Госпожата/Учителката уважение и ненамеса при употреба на тези вещи в определено не за това време;
изискват оценки на база родителска намеса, ако може без да влизат в час;
ходят сами по почивка/пият/пушат;
а на финала вие тук ми разправяте че са подтискани?
 Sunglasses

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 22:03 от Jizzlobber

# 216
Сигурна съм, че в реалния живот 99% от вас ще скочат да се карат със съседите за тази топка и ще защитават децата си.

Дали всички тук, които проповядвате възпитание, право на свобода, лична собственост, ограничаване на децата, непрестанното им наблюдение, липса на достъп и т.н, всъщност наистина ги прилагате тези неща върху собствените си деца?
На колко от вас им се е случвало да вадят топка от двора или трябва да обясняват на децата си как да играят?

Чета и не мога да повярвам  ooooh! Някой дори нямат никаква престава за какво пишат.
В този форум има едно златно правило и то е, че когато някой отвори тема с конкретен казус, всички се нахвърлят върху автора и му обясняват колко е "напушен" и проблемът си е в него  Stop

От кога България поддържа стандарта на Германия, че да сравняваме нещата с това къде и как играели децата там и тук?

Много от вас, изведнъж са станали големи глобалисти, че да говорят за неприкосновеност на правата и свободите  ooooh!

Просто мисля, че мненията на повечето от вас едно, че не са искрени, второ, че не са реални, защото никога не са имали такава ситуация и трето лъха някаква жестокост.

bouquet  bouquet  bouquet

Само устите им знаят много. Ама нали виртуално никой не ги вижда.

# 217
Да не би твоето намекване за  употребата на "Й" бе по-различно?
На теб олекна ли ти, че в тема за проблем със съседка, ти се обясняваш за правописа?
Доооообре. Laughing

Да, определено ми олекна.

Просто, някак си ми стана неприятно, някаква неграмотна булка с 11 мнения, да дава определия за непознати хора.

# 218

Чета и не мога да повярвам  ooooh! Някой дори нямат никаква престава за какво пишат.
В този форум има едно златно правило и то е, че когато някой отвори тема с конкретен казус, всички се нахвърлят върху автора и му обясняват колко е "напушен" и проблемът си е в него  Stop

Поддържам изцяло поста. Наистина ми стана страшно като прочетох някои коментари. Щото най-лесно е да трупнем децата пред компа или пред ТВ-то и така на никого няма да пречат, даже и на нас. Много родители го правят, ама не съм чула тук някой да ги упреква. Важното е, че не пречат на околните.

# 219
Е и какво нито веднъж ли две годишната ти дъщеря не опесъчи някоя кърпа? Ако е така ще те призная, защото моя почти 4 годишен син, въпреки  ежедневните обяснения, по n  пъти успя на два пъти за 15 дни да нахвърля  чужди кърпи с пясък ....Е какво да не го водя на плаж ли? Може би на третия път щях да му забраня стъпването на плажа  Thinking И именно поставяйки се на мястото на другия, и правейки съзнателен избор - да ходя на плаж където има повече хора от мен и семейството ми, отивам с нагласата, че трябва да търпя околните и да се съобразявам с тях, както и те с мен нали....

Примерът ти няма нищо общо. На мене поне пясъкът не ми пречи, защото на плажа има главно пясък. Виж ако на нечий наследник рязко му се прииграе футбол на плажа картинката ще е доста по-различна и близка до случая в темата.

# 220
  • Ænima/Albuquerque
Според мен как стоят нещата: децата са си деца и никоя китка или домат не може да е по-важна от тяхната свобода и правото им на игра. Не разбирам явната неприязън към деца въобще от страна на по-големите, та дори и 40-50 г. жени и мъже.

Виж ся, аз пък кво шти кажа. Абсолютно хипотетично ще говоря, защото не отговарям на доматено/киткените условия.

Моите домати са по-важни то твоето дете. Китките ми също. Ако моето ми смачка цветята или доматиту, ще го преживея, но чуждото - не!

Колкото съм добър човек, толкова не харесвам деца. И повярвай ми - не съм единствената. Има деца, които обожавам, но те се броят на едната ми ръка. С две думи, ако твоите сополанковци (не твоите, обобщавам, за мен всичките са такива) не са от тези деца, които се броят на едната ми ръка - то въобще не ми дреме. И трябва да ти кажа - ще бъда груба към теб, защото не упражняваш контрол над твоите деца, спрямо моята собственост.

Това е едната страна, тази на съседа.

Другата е, че моето дете ме чува, като говоря. Когато кажа - там няма да риташ/караш/играеш, ме чува. И там не се рита/кара/играе. Когато възникне спор със съсед - детето знае, че е направило грешка, извинява се, аз също се извинявам, и грешката не се повтаря.

Извода - или се извини ти, или купи нова топка и продължавай съседската война.

Отново повтарям, цялата ситуация която описвам е хипотетична. Няма нужда ССФ да подскача.

# 221

Разбира се , някой потребителки счупиха и най големия тъпомер.Вероятно си въобразяват че планетата земя им е еднолична собственост

Кой какво е счупил не знам, но ти виж правописния учебник за 3-ти клас. Peace
Тук е форум  ти коя си?-форумна учителка

# 222

Поддържам изцяло поста. Наистина ми стана страшно като прочетох някои коментари. Щото най-лесно е да трупнем децата пред компа или пред ТВ-то и така на никого няма да пречат, даже и на нас. Много родители го правят, ама не съм чула тук някой да ги упреква. Важното е, че не пречат на околните.

Поздравявам всички потребители, които изказаха позитивно отношение в тази тема. Позволих си да ги добавя в списъка си с лични приятели и по-късно ще ви изпратя съобщения, защото мисля, че добрите хора са на изчезване.
Толкова злоба за едни деца, не е истина  ooooh!

# 223

То за това го нямаме.Липсват ни отговорност и си живеем слепи с мисълта,че някой  ни е длъжен,и на децата ни. Та чак тогава и по мащабните звена в живота ни.

А! Точно така мислиш! Laughing

# 224
Някой дори нямат никаква престава за какво пишат.

Осъзнай се, темата вече е за граматика. След малко може да мине на хомеопатия и германски лечители.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 22:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт