КГБ = Клуб на Готините Баби - 138.

• 43 516
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мравката много ми липсва...

# 91
  • София
 ". Но пък не може все да има недоволни, а никой нищо да не предлага...."
 Е на това викам аз къса памет.... Или как се тълкуват думите погрешно  и да се търси под вол теле.
 Първо имаше една среща ,малко се изложих,че заведението не съществуваше вече и ходихме преди Коледа някъде до  университета. Аз я организирах тогава. Някои са по отскоро в темата и не знаят.
 Джили не  е въпроса за мястото,аз чак на Витоша се качих...
 За не знам кой пореден път,мен никой не ме търси за срещи, споко не съм заразна.
 Извинявам се момичета,не съм длъжна да се обяснявам.
 Рут наистина  не заслужава това.  Точка и край.
 Утре няма да дойда да ви дам тамън поводи за приказки. Иначе бях свободна ...
 Чао рагаци.
 Да много хора ми липсват и вече ги разбирам .

# 92
  • София

Абе що толкова  дразнят  постовете ми ?  newsm78

Мене не ме дразнят, много ги харесвам. Даже днес, докато маах гащи из София си мислех колко полезни неща пишеш за хран. добавки и билки. А снимките на градинката ти  са много красиви.

# 93
Хейййййййййй,момичета какво стана ,пак яхнахме моторетките!Я да сложа кафе за всички

Аз влизам в този форум ,защото сте ми симпатични и по един или друг начин ви чувствам близки .Когато ми се споделя ,споделям ,когато не ,не пиша.Аз не се чувствам засегната ако някой не откликне на писаното от мен,аз тук не съм насила ,а защото така желая и никой не може да ме накара да се оттегля,докато има хубави хора ще влизам ,ще се шегувам ,ще мърмаросвам  и винаги ще сте ми в съзнанието,дори ставам досадна на близките  си ,моите дружки,моите бабетки все им дудна всеки ден.И аз се замислям че някои момичета не пишат,,те си знаят защо,важното е да не са болни  всичко друго се преодолява.Този форум е доброволен,ако искаш пишеш,ако не искаш не пишеш.
Хайде хубава вечер на всички!

# 94
Зъз  бъз spoko много общочовешка дилема,едните или другите.И при нас е така беше при едните повече ,при другите по малко,но като общуване.За даване беше обратното.
Щом внуците са момчета по голямата работа е на дядо или на твоя половинчо,не знам щом много работи може да ги приобщи с някакво майсторство и те да участват на ниски нива,другото е да ги научи на шах и на табла и да правите турнири с награди и така момчетата ще искат да идват повече у вас и ти трябва да се разкършиш влизаш в кухнята ,колкото и да не ти харесва и правиш любимите им сладки палачинки мафини абе избор голям ,друго не се сещам

# 95
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Пчеличке, мила, много ме трогна с тези терзания. Аз съм отраснала без баби и нямам личен опит.
Сега като баба съм №1 за внучката, а за малкия още не може да се разбере, той си мени предпочитанията. Нямам нищо против да съм №2. Да си №1 също не е много приятно, чувстваш се гузен, че си избраният. Особено когато внучката беше малка и не искаше въобще да отиде при сватята, а се държеше само за мен, беше супергадно. И синът ми, и аз се чувствахме гузни, незнайно защо.

Най-много ме смути това, че дъщеря ти е казала - ако не се спрете и промените - какво трябва да спрете, как ще се промените?. На тази възраст не е лесно да се промени човек, а и трябва ли? Малко като ултиматум ми звучи и, честно, никак не ми допада. (Но може и да греша, нямам стремежа и усещането за винаги права)

Аз лично нямам нищо против да съм номер 2, но поначало съм човек, който не обича състезания, сравнения и не държи да е победител (затова не можах да стана спортистка - интересно ми беше докато трае, а кой печели - все едно).

Според мен децата могат да бъдат спечелени, ако се държиш с тях като с приятел и равен. Задължително трябва да ги уважаваш, да се интересуваш от мнението им, да ги поощряваш и окуражаваш и да ги утешаваш и успокояваш, ако се налага. Другото нещо, което е важно, според мен, е да си баба (да не изземваш функциите на майка им). Да си баба за мен означава да си играеш с тях, да им четеш приказки, да им готвиш вкусни и любими неща, може и някои неполезни от време навреме, да им повтаряш, че те са най-най-прекрасните, умните, смелите, добрите и квото още се сетиш, да не им се караш, а да им обясняваш и никога, ама никога да не ги обиждаш, колкото и да са те вбесили. Най-важното обаче е да ги зачиташ като личности. Когато са две, не трябва да ги сравняваш и да даваш едното за пример на другото.
Забелязах също, че децата разбират и оценяват, ако правиш жертви за тях. Веднъж внучката ми ме попита може ли тя да гледа филм във време, в което аз гледах някакъв сериал. Аз й отстъпих, сериалите и без това не са ми много важни. Тя каза: Баба (другата) никога не би направила това за мен.  

Май се поувлякох, но и аз много се вълнувам от тази тема. Искам внуците ми да са щастливи навсякъде - и у нас, и у сватовете, и с родителите си. Затова много си говоря с внучката да я убедя, че и на другото място е хубаво, има други предимства и т. н.

Дано да не звучи назидателно, че много мразя поучителния тон. Просто е моето схващане за нещата, нито е препоръки, нито съвети, само виждането ми за бабинството.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 18:47 от svetal4o27

# 96
  • в малка спретната къщурка
Привет,момичета!
Да се обадя,че мърдам,махам по задачки,хвърлям по едно око тук,но пък все като магнит ме тегли насам.Прибрах се от работа и тъй като не бях измислила вечеря,си нахраних животинките/котка,кокошки,пуйки и зайци-това е личното ни стопанство/.Направих оглед на фризера  newsm78 и сега вече се пекът наденички във фурната и се пържат картофки.Не ми тежи приготвянето,но ми е трудно да измисля,какво да е.
Иви,с намигването ми припомни,че за мен морето ще се окаже далечно за това лято.Даже не съм си топнала краката.Аз и не съм много по плажуването,но отивам "за да пазя багажа",така се изразяват моите хора. Laughing
Зъз бъз,не мога да участвам с идеи,но признавам,че ще трупам опит от всички Вас.Винаги едните ще са № 1.Когато Ели беше малка,ходеше на село при нашите, с голямо желание,но казваше на майка:"Бабо,много те обичам,но ми е мъчно за Мойта баба Елена".Докато си пиша и ставам да се лутам насам,натам Светалчо е писала. Hug
Шпунц,отиди на среща утре,щом си свободна Hug.Не разбрах, а и не усетих с нещо да са те засегнали.Ех,ако можех да отскоча,ама няма как да стане. newsm78.
Рибке,не се ядосвай за размера на пенсията,то си е за яд,но какво ще промениш smile3511,но такава ни е родната картинка-справедливост-НЯМА.Дано си здрава,това е важно.
Ще спра до тук,защото се раздвоявам.Неспоменатите в поста ми-прочела съм Ви.

# 97
              Привет,момичета!
              Завърнах се от един бърз преход с приятелче и дедито! Свършихме работата,за която бяхме тръгнали и прескочихме даже до сръбско,че е на една ръка растояние от там дето бяхме.Не съм възхитена,ама поне се разходихме!
              За срещата,ако успея ще дойда.На мен никой не ми звъни и за това влизам да прочета! Laughing
              Шпунц,идвай,че ще ми липсваш! Hug
              Маринче,ще кажа на дедито да извади грудки и дано дойда да ти ги донеса!Няма да забравя! Wink
              Нелка,с удоволствие чета постовете ти и лично аз харесвам начина ти на изразяване,писане и полезните съвети,които даваш!Не можах да видя каква пенсия са ти планирали,че си толкова разочарована,ама да си жива и здрава и на теб ще кажа това,което казвам на приятелки  Laughing.........прадядото на ММ е получавал пенсия 63 години и никой не помни колко точно е получавал,но всички помнят колко години я е получавал.Дядото се е пенсионирал при Фердинанд,а е живял до 1963 година.Дядото е разказвал на ММ за априлското въстание и за освобождението на Б-я.Та това е по въпроса за пенсиите!
              Зъз Бъз,това с №1 и № 2 е позната история.При едната щерка не знам къде сме точно,че нали всички живеем в един блок и децата са все при нас.Зетя ги мъкне всяка вечер при сватовете,а те понякога отказват.Голямата внучка все говори за нас и сватовете на другата дъщеря я питат има ли и други дядо и баба и защо не разказва за тях.То си има приказка - дете по милост и куче по комат.Та за това разказват все за нас. Mr. Green Така,че сватята на малката щерка се включи в измислено от нея състезание та да е № 1.Аз нямам нищо против,защото работя с деца и вече трудно издържам моите и все правя забележки и се и поскарвам даже! Laughing  Та сега малките са при нея ,а ние сме на скайп!И май така е по-хубаво - щракваш слушалчицата като ти писне и .....тишина! Laughing

# 98
  • София
Нещо пак не вдявам, ама..нейсе.
Хареса ми всичко, което сте писали за №1 и 2. Аз май съм от вторите, но то е защото не съм на разположение непрекъснато. Като беше малка Гери и беше много хубаво при нас, и то защото аз я водех винаги в Джъмбо и тя го отбелязваше. Иначе другата и баба я гледа от 1 до 3 г. , докато тръгне на детски дом.

За срещата съм на линия, но след 17,30. Обадете ми се къде сте седнали, ако е по-рано.

1. Джили
2. Марина
3. Мая
4. Рут
5, Римар
...........

# 99
  • София
Пчеличката, аз съм далече от бабинството, засега. Та съвет не мога да дам, само си разсъждавам.
На твое място бих информирала Чочо за казаното от  дъщерята. Колкото и да е ангажиран, трябва да знае какво става в семейството. Дано има повече време за внуците. Воденето в парка е хубаво, но аз бих ги водила и в Макдоналдс и подобни, само когато  поискат. Пък може и да не се сетят.  Mr. Green  По мои наблюдения децата тук се радват на подаръците към менюто. Пък колко ще изядат..., само нахапват сандвичите.  После в къщи бих им обяснила, че през останалите дни трябва да се хапва полезна и витаминозна храна, че няма как да се расте само от бургери и пици. За отношенията със сватовете - ами различни хора сме, няма как да се харесваме. Нали децата ни са щастливи заедно, ние ще се изтърпим. Пиенето с тях - ами дръж чашката с вино, доливай с вода и така няма да се опияниш. Ако наблягат на концентрата - аз казвам, че имам алергия и карам на бира или вино. И наистина е така.
Изхвърли камъчето от сърцето. Може пък за другите бъдещи внуци вие да сте № 1. Може също това да са мисли на дъщерята. А децата да нямат нищо против да са с вас - нали им трябва разнообразие. Каквото стане, да са здрави, да се разбирате.

# 100
.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 05:18 от ЗъзБъз...

# 101
Поздрави за всички Simple Smile Върнахме се от Мъртво море и първо седнах да хвърля око тук,не че някойн е забелязал изобщо че липсвам де Simple Smile Simple Smile
Лека вечер , а аз в банята и се хоризонтирам както казва Фурийка.

# 102
  • София
А, Каролин аз забелязах липсата ти. Но нали са празници и ваканции - отсъствието е извинено.
Пчеличката, разходи се и ще се успокоиш. А пък утре ще му мислиш - това ми е любимия лаф.
Пламен си дойде - като буреносен облак. Няма пациенти по улиците.
Аненце е в Борисовата градина с компания.

# 103
Започвам да пека втората доза  сладко от сини сливи.Току що опитах  сладкото от първата доза,капачката така хубаво изпука,значи се е херметизирало,омахах една филия със сладко и мирясах. Laughing

# 104
  • София
Аз пък опекох червени чушки и ги пакетирах за фризера. 6 пакета х 6 бр.

Общи условия

Активация на акаунт