ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 853
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
blizna4e, за спиране на моя приятелка изписаха Достинекс, на мен не ми се наложи да пия - просто нямах нищо  Mr. Green

Пера в момента с бебешкия Рекс, изпира добре, заредила съм се и с Персил. Не ползвам олио, а едно лосионче, попива много добре. Влюбена съм в аромата на бебешкия омекотител Чико/белия/  Heart Eyes

Болничния за юли ми го изплатиха отдавна, с ПИК кода може да видиш дали изобщо ти е занесен в НОИ болничния. Аз имах малко проблеми с моите работодатели относно носенето на 2 болнични в НОИ, наложи се да им напомням многократно и пак подминаха срока...  ooooh!

Вчера бяхме на консултация и вече сме 5600гр и 61см. За месец е пораснал с 5.5см и 850гр. Биха ни 2-те ваксинки, мисля че добре ги понася, не е имал температура, но е малко кисел от вчера... ЛЛ малко ме притесни, защото каза че някаква кост на главичката не била достатъчно твърда... подговори нещо са симптоми на рахит. За сега каза да не увеличаваме капките вит.Д, уж нямало нищо притеснително, но ще ходя и при частния педи за всеки случай  Tired

# 271
  • varna
Хилоу, мамчета  Mr. Green
Да се похваля, Ема снощи кърти от 22 до 5, като се събуди в три за някакво мрънкане, ама си заспа пак самичка - доволна съм  Mr. Green Затова днес съм инат и не й давам да яде на по-малко от два часа, засега се справяме с малко мрън-мрън, ама ще бъда инат като Близначето пък.
Аз пера с Рекс, много добре се справя и мирише хубаво, гледам на беба не й пречи,Теото е отвратително направо.
Катя, много кофти това, и Ема и бяха набучили главата ужасно, ръката и петичката също, още има белегчета, но слава богу явно сме случили на сестра, та си зарастват раничките - ама няма да им простя тия два антибиотика определено, че се прибрахме с инфекцията, дето уж я лекуваха  #2gunfire
Благодаря за успокоението, и моята щерка си кръстосва така очите отвреме навреме, тъкмо бях тръгнала да се стресирам.
Завид за секса и за бейлиса  Twisted Evil

# 272
giftблагодаря за разяснението с лохиите, иначе и моята мома криви очите, но тя не може и да фокусира много добре, така че нормално ми се види.
Пране Тео бебе, и омекотител семана сенситив и миришат супер.
Болничен изплатен отдавна и даже изхарчен Simple Smile ще чакам този за август.
Секс стига деее, вече ме дразните с тази тема, която скоро у нас няма да се случи.
Бемол а ти що реши че си девствена?
Джина аз пък си мечтая някой да дойде да ми сготви поне 3 манджи ама не би.
Свекърите днес се обадиха, че идват другата седмица  Shocked това по дяволите е след 3 дни, а ние сме пред заплата, майчински и т.н. ужас просто.
Близначе аз се чудя, как да увелича количеството и намерих май начина, тази нощ нали ви казах, че бяхме на АМ, после на разходка и пак така, и познайте като се върнах от едната /по-силната/ гърда изцедих 70мл, което не се е случвало, явно ако пропусна две хранения после никакви грижи нямам, ама ми се види пък, че не би трябвало да е така. Та ние май сме със съвсем различни проблеми Laughing Ивета по цяла нощ я няма, по цял ден спи, та се появява за около 5 мин вечер колкото да каже ох на кака, и не дай боже Вики да ревне и Ивета изпада в истерия, че не знае какво да прави  Whistling само и втъкнах задължението да глади бебешките дрехи, иначе не знам кога щях да намирам време.
ММ да се похваля го повишили в работата, та от понеделник минава на редовна смяна от 8 до 17, като нормалните хора  Grinning и почивка събота и неделя, и техните точно другата седмица решили да ми се друснат, а сигурно като за нова служба няма и отпуска да може да вземе.

# 273
Аз кризата с кривогледството я минах ехеййй...  Laughing откога. Четох из нета и се успокоих. Много сте закъснели момичета!

Верабел, и след секцио ли има болки при секс? Тъкмо ви завиждах на 'секциумите'... Ние сме доникъде по този въпрос, само неуспешен опит, мен ме боли.
Болничен имам само за 3 дни от юли, за следващите не ми е преведен, но той до скоро не беше и занесен... Забавиха ми го, можеше цял месец по- рано да стане. Не ми е належащ, за момента не ги тегля тези пари и не ги харча, но май не биваше така да става.

# 274
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Кривогледството е нормално до шестия месец  Peace Маги криви очите като й приближа някой предмет по-близо, тогава придобива физиономия стил Мистър Бийн  Joy

Болничния за юли ми го изплатиха отдавна, останаха само едни 8 дни от преносването. Като стана въпрос за болнични - след 42 дневния трябва ли да се издава друг от педиатърката или с този приключва всичко?  newsm78

# 275
Въпрос към ЛЛЛ

От известно време бебето докато суче издава един цъкащ звук. Проблемът мисля не е в засукването, понеже си засуква правилно и доста добре. Млечица мисля няма макар езичето да е съвсем леко бяло. Знам, че вече отговаряхте на този въпрос, но не успях да намеря поста  Embarassed Благодаря много  Hug

# 276
Аз пера със Сано, мажа я с лосион Corine de farme, няма петна. Само май от едните капки й остана едно леке на бодито. А за нашите дрехи от както ползвам турския Персил за цветно за друг не ща и да чуя. Хем излиза много по-евтин, хем пере идеално. На второто пране петно от домат от салата (с олио) върху бяла дреха, изчезна все едно не го е имало. Чак и аз се учудих.
За кривогледството - мхм, нормално. Обаче тя като й се навра толкова близо и извръща поглед (душата, сигурно й е писнало да я целувам).
Оооох за секса ... съвсем ме отчаяхте. Ние скоро направихме сефтето, само че мен нещо не ме боля... положението явно е доста зле и няма нищо общо с преди ... чак се притеснявам, че ще повлияе на интимните ни контакти, а с течение на времето и на отношенията ни... Мн ми дотъпява вече. Tired

# 277
Здравейте мами, да се запиша и аз вече в родени, не съм влизала и не съм чела от преди раждането, признавам, сега ще почета колкото мога. Не обещавам, че ще мога често да се включвам, но ще се старая да следя. Поздрави на всички Simple Smile

# 278
Кате след болничният от болницата, следващият е от педиатъра. После край, подава се нещо при работодателя ама не съм проучила щото дотогава има време
Сонче знам че термина ми беше с твоя, сега виждам, че си преносила и ти и си родила един ден преди мен. Нормално ли беше какво стана?

# 279
Мисти, да, заедно ни бяха термините. На 29-ти отидох в болницата с багажа и ме приеха. Казаха, че вечерта ще ми слагат хапче и на другия ден ще раждам. Имах вечерта към 20 часа контракции и без хапче, но доктора в 23:20 ме прегледа и каза, че ще го сложат. И така..., в 00 часа вече не можех да стоя от болки, беше кошмарно, мислех, че няма да издържа, но... мина някак. В 4:20 родих моята малка принцеса Теа /3,500кг, 51см/.
 При теб как мина, може би си разказвала някъде назад, но не съм чела

# 280
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Въпрос към ЛЛЛ:
Привечер, след 17:00ч., Маги става много раздразнителна. Единствено се успокоява на гърда, което предполага висене до 21:00ч., когато я къпем и след това я слагам отново да яде и заспива. Притеснявам се, че стои близо 4-5 часа и цока - кога активно, кога не...През това време връща малко мляко и пак цока...Предполагам, че я боли коремчето, но нищо друго не я успокоява - нито вибрации, нито затопляне на коремчето, нито носене. Няма ли да навреди на коремчето това дълго и продължително ядене и изобщо какво се случва с нея, че стои толкова много на гърда?

# 281
  • София, св. Троица

Всъщност се включвам, защото имам въпрос и молба за помощ към ЛЛЛ:
От миналата седмица имам една бучка в лявата гърда горе високо в началото на гърдата. Питах педиатърката какво да взимам за нея, но тя ми каза да се цедя и да не пия нищо - като течало, не можело да е запушен канал, а аз си мисля че точно някое каналче е запушено. в началото беше твърда и болезнена. После на своя глава си изписах Лецитин 1200мгр тя омекна, но не изчезна. Гледах да не прекалявам с компресите и изцеждането, за да не предизвикам свръх лактация (между другото това ми беше по-голямата гърда и имаше повече мляко първоначално в нея, но после получих някакви стягания и болки в нея и млякото намаля - това може би седмица или повече преди бучката да се появи). Гледах да слагам бебето да суче винаги първо от тази гърда, а после го дохранвах на другата. Цедях само сутрин, тъй като през нощта гърдите ми се препълваха и сутрин ги усещах тежки и напрегнати, а малкия нямаше как да ги изпразни и двете. Надявах се той да успее да изсмуче млякото (нали уж бебето е най-добрата помпа) и да се разнесе бучката, но тя си стоеше. От два дена стана пак твърда и болезнена. Вчера цял ден си държах зеле на бучката, правих и комбинация топъл компрес,изцеждане,студен компрес и после зеле... сутринта след като малкия яде си сложих пак топъл компрес, цедих и после студено, като преди да почна с топлото, си капнах няколко капки окситоцин под езика. В началото бучката омекна, опитах и да масажирам, но след студения компрес стана пак твърда, видимо подута и мястото е зачервено. (Бучката е близо до повърхността и е ясно видима и се напипва). Моля дайте съвет какво друго мога да направя, за да я махна тази бучка и да отпуша каналчето - вече почвам да се плаша да не го докарам до мастит с тази бучка. Да уточня, че продължавам с Лецитина през цялото време - пия по 3-4 капсули на ден, но след първоначалното омекване, май вече не помага. Благодаря много за отговора предварително!!  bouquet

Добавка: имам и един втори въпрос - зърната ми са много големи (то и гърдите ми станаха огромни Cry) и малкия от самото начало не може да ги налапа, така че почнах да го храня със силиконови протектори. Един два пъти успях да го излъжа да яде на голо, но като цяло не иска - свикнал си е със силикона и това е, а и му е много по-лесно - той налапва само стърчащата част. Има ли някаква стратегия как да се отучи бебето от силиконовите протектори и да се приучи да яде директно от гърда?

Здравей gemavar,
Предприела си някои от най-ваните мерки за справяне със запушване. Изгледа имаш доста предварителна информация за някои аспекти на кърменето. Тъй като си писала преди около 2 дни, каква е към момента ситуацията при теб?

Чудесно си се ориентирала да правиш топли компреси преди кърмене/цедене.  PeaceЕдна добра идея в тази посока е напълнена еднократна бебешка пелена (задържа топлото за по-дълго време). Много от нещата вече прилагаш - топъл компрес, масаж изцеждане и след това хладен компрес. Добра идея може да е обърнеш внимание на хладните компреси. Като цяло идеята на хладния компрес е да успокои тъканта(след загряване, масажи и цедене).
- Добре си се ориентирала също така, да предлагаш проблемната гърда по-често и кърменето да започва именно от нея. В случай, че бебето не се справя да отпуши гърдата, можеш да включиш и допълнително  изцеждане след кърмене.
- по време на самото кърмене/изцеждане, можеш да опиташ да правиш масаж - от основата на гърдата по посока на зърното.
- след кърмене/изцеждане можеш да правиш следния масаж - навеждаш се и хващаш гърдата с цяла длан, сякаш е торбичка с бонбонки и разтърсваш внимателно, все едно да разместиш капчиците мляко вътре. Този масаж е подходящ и като профилактика на чести запушвания. Понякога, когато бебето суче, не успява да изцеди равномерно всички канали и в някои от тях може да остава повече мляко. Това може да доведе до застояване на това мляко и запушване съответно. Този тип масаж може да помогне това да не се случва.
- някои майки споделят, че компрес от сурови резени картоф подпомагат отпушването на каналите.

Не винаги запушения канал се оправя за един ден, понякога може да са нужни няколко дни. Обичайно, ако майката взима адекватни мерки за отпушването му(компреси, масажи, често кърмене и изцеждане) е малко вероятно да се стигне до мастит.

- можеш да опиташ изцеждане на принципа 8-5-3 или 8 минути цедене, почивка и масаж от 2-3мин, след това 5 минути цедене, пак почивка и масаж и след това 3 минути цедене и почивка.
- можеш да комбинираш цедене с помпа и на ръка за по-ефективно, както и да използваш техниката на Мармет за изцеждане. Ето малко повече за нея: Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. За да се подпомогне рефлекса на потичане, е хубаво гърдата да се масажира с кръгови движения, като се започне от горната част на гърдата. Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296

Чудесно е, че се стараеш да премахнеш силиконовите зърна. Hug Понякога, когато бебето суче със силиконово зърно, не успява да изсуче добре гърдата. Споделяш, че трудността при вас са по-големите ти зърна. Бебетата растат много бързо и е възможно скоро твоето бебе да може да поеме зърното без протектор. От друга страна зърното макар и по-голямо за разлика от протектора е меко, еластично и ако бебето успее да поеме и по-голямата част от ареолта, то самото зърно би отишло назад към гърлото. По този начин сукането би станало по-ефективно и на бебето би му било по-лесно да стимулира и изсуче гърдата.
Прекрасно е, че вече няколко пъти си успяла да го накараш да суче без протектор. Добре би било да продължиш да опитваш да му предлагаш без протектор. А ето и някои идеи, които биха помогнали:
 - започване на кърменето с протектор, колкото да го накараш да си отвори широко устата, след това премахване на протектора. Добра идея е бебето да си отвори максимално широко устата. Така би могло да поеме по-голяма част от ареолата и да направи по-добър вакуум, което да го улесни
- кърмене кожа до кожа - това обичайно успокоява бебето и рестартира неговите инстинкти за сукане
- В случай, че използвате залъгалка, е добра идея да се премахне или поне нейната употреба да се ограничи до минимум. Залъгалката, биберона и протектора се сучат по-много по-различен начин от гърдата и това понякога обърква бебетата и те отказват гърда
- вместо залъгалка, можеш да предлагаш собствения си пръст за сукане обърнат с меката част нагоре. Идеята е бебето да свикне да усеща истинска топла човешка кожа, почти такава каквато е на гърдата на мама. Можеш да започнеш с най-малкия си пръст и постепенно да предлагаш по-големи(с оглед на това, че зърното ти е по-голямо)
- някои майки споделят, че кърмене под душа или във вана подпомага бебето да се отпусне и засуче и така са премахнали протекторите.
- често гушкане кожа до кожа - просто се гушкате в леглото или където ви е удобно, като оставяш бебето да се радва на допира на кожата ти. Така постепенно може да го насочваш и към гърдата. Колкото повече успешни засуквания и кърмения без протектор направите, толкова по-лесно би се отказал от протектора.

Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас. Надявам се някои от горните мерки да имат ефект. Случват се понякога такива трудности. Обичайно с малко повече спокойствие и търпение нещата се оправят. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш нещо, ние сме насреща.

bouquet

# 282
Оффф,цял ден се мъча да седна да пиша ,но все нещо става!
Катенце ,успех с Маги ,дано да се оправи нослето.Хвърли ме в размисли сега ,мойто Тони сутрин също подхърква като дърт пушач,киха често ,вадя му дъъълги сополи.Дано да не е нещо сериозно.
Ние с баткото сме болни.Той е на АБ,зачервено гърло и някаква инфекция на гласните връзки.Днес няма Т,по-добре е .Аз едва говоря ,не мога и да му се скарам дори  Laughing Много ме боли гърло,вчера бях като парцал направо,недоспала с висока Т,но оживях.Днес вече съм пушка,но съм много изнервена нещо покрай баткото.Не стига ,че е болен ,ми и се тръшка и реве за всичко.Казвам ви ,реве повече от бебето  #Crazy
Мисти,свекъри чакаш,а  Laughing Laughing Laughing Мойте днес дойдоха за 10 минути на центъра да ни видят,бързо ги изгоних Laughing Свеки веднага се хвърли да гушкала бебето ooooh! Точно го бях нахранила,оповръща всичко ,взе да ака,да плаче ,а тя мига на парцали....Ми казах й да изчака ,но нали трябва да се направи на супер баба.Пак блесна с изказване - бебето й се радвало много Crazy.Аз съм убедена ,че освен мен ,всички останали са му безразлични,но неее,баба била Crazy
Моята майка отиде на почивка и ме остави сама с болно дете.Утре ще й го върна тъпкано ,ще ходим да работим в магазина Laughing LaughingАни 88 , ти не си ли започнала работа ?
Гледам Дари на Сандалка се смее ,всички май се смеят и номера правят,мойто бебе не ми се усмихва бе хора.Имаше някакви опити миналата седмица и това беше. Sad Много е сериозен.
Или съм му безинтересна.Правя се на маймуна ,но честно казано рядко успявам и аз като Жалина истински да отделя време за гукане ,галене и гушкане.ДОбре ,че го кърмя ,та има физ.контакт.
Не знам дали вижда,дали чува и т.н.Много ми е странен.Ето сега заспа по голо дупе точно преди банята  hahaha

# 283
  • София
Гифтче, много се радвам, че при теб военното положение се е уталожило  Hug Пу-пу-пу де!
Ох, ама защо така ТМ работи без почивен ден бее  Sad Страшно кофти това, сигурно се изтощава ужасно. Помня, че търсеше работа по едно време и явно е намерил, но съвсем ли не му дават почивки?
То, от друга страна, това обстоятелство на късмет ви е дошло - така ТМ ще може да ти влезе, и да влиза и занапред в положението. Забелязала съм, че мъжете успяват да разберат по-добре жените за тяхната супер ангажираност, когато изпаднат в подобна на тяхната ситуация...
А за секса... е, то братски отношения трудно Simple Smile пък и секс с бебе в стаята винаги е недотам апетитно занимание (на нас на 3 пъти ни се проваляше работата още в началото  Laughing ), но опитай да намериш начин да го предразполагаш и да си завъртите колелото наново - най-малкото сексът е чудесно средство за тонус, щастие и любов  Peace И ще свикнете със секс-с-бебе-в-стаята. (Кофтито става по-натам, когато изведнъж нощем, още запъхтяни, изведнъж усетите, че вече изправящото се детенце тихичко се е изправило и ви наблюдава в тъмното  Mr. Green Mr. Green )

Аз пера също с Тео Бебе, но е течен препарат, този с алоето. Чудесна, свежа и ненатрапчива миризма придава, нищо общо с гранясало  Peace А се мажем засега с най-най-различни олиа и кремчета - все още имам от насъбраните през бременността мострички и тези от подаръците в б-цата. Обаче аз и бебето станахме фенове на кремче Клоран с лайка - мммм, на Дари много й харесва миризмата явно и е супер спокойна с него. Иначе мрази да я мажа, каква госпойца ще става, не знам  Laughing

За бебешките усмивки. Абе, хора, не се шашкайте, ако не се усмихва бебчето, то всъщност е ужасно рано за осъзната усмивка и това са само гримаси, които бебетата копират, нищо повече  Peace Ние сами си я научихме нашта да се хили и си въобразяваме, че се смее  Laughing Като я взимаме за преобуване и като почнем да й грмиасничем - ама с една такава широко отворена уста, огромни очи и движещи се вежди, и тя започна да копира гримаса с широко отворена уста на усмивка. Е вярно, страаашно е сладка и ние се радваме до небето всеки път. Тя е разбрала, че тази именно гримаса ни е допаднала (защото бебетата чувстват излъчването на големите) и е решила, че ще се подмазва по този начин. Това е. А да се чака осъзната усмивка (с чувство на радост) преди 4-ия месец няма смисъл  Peace

Искам да ви питам нещо и аз.
Дарито има подута бучица, доста твърда на лявото рамо. Това дали е от БЦЖ-то? Аз просто не си спомням в болницата в кое рамо й го сложиха  newsm78 Има ли и други такива дечица с бучици?

Иииии
Защото
Всички
Си имаме
По едно поне
Сладко бебенце,
Черпя ви това весело клипче:

# 284
  • varna
Да драсна и аз два реда преди заспиване  Mr. Green
Днес за сефте изпробвахме как ще е с бебе и куче в колата и на разходка - е като за първи опит, добре се получи, мисля. На задната седалка се събират и двете, като кошчето е с гръб към Брена и няма шанс да олигави беба. Е, в началото тя се дърпа, та я дадох на ММ, пък аз бутах количка и ядох сладолед едновременно, ама на връщане като се умори вече, беше идеална за дърпане на количка, та я приучихме и това да прави набързо  Twisted Evil Единственият проблем е, че количката се оказа, че в момента ми идва тежка за вдигане и слагане в колата, защото като я взимахме, не планирах секциото и мислех, че няма да ми тежи така. Ама ще стискам зъби, какво да се прави, щото е такъв танк, че минава през всякакви терени,на Ема даже и харесва да я подрусва  Laughing Сега си спинка доволно изкъпана и нахранена, да видим докога.
Сандалке, аз на мойта госпожица не й правя никакви муцуни, а тя си умира да ми се хили и плези, когато е на кеф.

Общи условия

Активация на акаунт