ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 268
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте
аз съм вече тотално наплашена ...оказа се, че от този бърз растеж може да се предизвика рахит  Rolling Eyes Ужасно ме е страх  newsm43 Лошото е, че понякога изпускам даването на витамин Д, макар че слъцето я вижда всеки ден. Но ме е много страх, сега наблюдавам детето и съм в паника, търся симптоми! Тоест вкарала съм се във филма и се опитвам да я изкарам нещо ненормална  Peace

За даването на сокчета - и аз съм си решила на кърма само, струва ми се хем по-здравословно за бебето, хем по-лесно за мен Simple Smile

# 496
Може би е от промяната във времето, но моите пъпеши днес спят цял ден, будят се само за ядене (вече търсят по 140-150мл),аз пък вместо да се наспя се подмотвам..

Утре ставаме на 3 месеца и сме с по 3,2кг по-тежки и с по 11см по-дълги. Направо не мога да повярвам, че минаха 3 месеца.

Моля за парола за снимките, може да кача някоя нова и да разгледам вашите убавци и убавици.

# 497
  • София
Гале, Калина качи 1-вия месец 1600 гр. и 3 см, педиатърът не е казал, че е много, освен това не давам витамин Д, защото е лято и всеки ден сме навън, вит. Д ще даваме от септември, пак по препоръка на педиатъра, така че не се вкарвай във филми, не чети симптоми, сега е жега и е нормално да се поти детето  Mr. Green

# 498
Хей браво бе,очаквах някоя от вас да ме подкрепи,но явно всички сте за късното захранване.Елито след 6 дена прави 3месеца,от цял месец сме на АМ.Докито каза,че от 3месец да започна със сок от ябълка и дори и с плодово пюре,но с пюрето нама да бързам,защото мисля да захраня първо със зеленчуково и малко по-късно.Засега ще караме само на сокчета,но днес проспа времето за сок и ще го оставя за утре.
Като обменяме инфо с майките в квартала разбирам,че децата,които са изцяло на АМ ги захранват по-рано,а и на Елито от 3седмици не и давам нищо за колики и няма проблеми(да не дърпам дявола за опашката,че...)
Ако кърмех и аз нямаше да бързам,но все пак благодаря за добрите съвети!

# 499
Иришка,благодаря ти за пояснението!Тези обаче дето съм взеа нямат такава линия.Странното е,че продавачката отдели 15мин да ми обяснява как да различавам фалшивите от истинските и че на пакета от който ми ги извади пишеше Актив бебе,а не Актив бебек. newsm78
Сандалке,съвсем ме отказа от тази детска кухня.Ще си й готвя в къщи Crossing Arms

# 500
Ели....изобщо не се връзвай. Колкото хора...толкова и мнения. Решила си..дала си сокчето. Не мисля,че нечие мнение от тук може да те спре да си следваш схемата. Факт е,че много се пише и чете по темата за захранването,но не смятам,че трябва да се впечатляваш от нечие мнение,освен това на лекаря на Елито..

# 501
По повод препоръката на педиатъра на Елица, одавна искам да ви питам, по какво избрахте педиатъра си, препоръка, говорили сте с него преди това? Как възприемате неговите препоръки спрямо своите мисли и бихте ли го слушали за всичко или бихте направили нещо на своя глава?
Ще ми бъде интересно да споделите и да стане една хубава дискусия.

Аз с Марти имах педиатърка с която ни се покриваха мненията за всичко на 100 %. Подкрепяше ме много и в кърменето и в трудните моменти на недоспиване и болести.Един път от лудост и казах че му е подута фонтанелата и тя долетя на пожар, изпрати ни веднага на специалист.

Сега спря практиката си и изпрах друга по препоръка на приятелка. Засега ми харесва, но имакакво още да се желае.

Имам въпрос за болничният, на първата консултация ли трябваше да ми го издадат или след това, защото този от болницата ми е до 31.08.

Данче
, ние родихме заедно и бяхме с един термин, докъде стигна превода на твоят болничен? Получих миналият вторник едни пари, но идея си нямам за кога са. Код, нямам, няма и как да отида да си взема та се надявам да помогнеш Simple Smile

# 502
М-тина, имаме същата ситуация. От вчера малчо нон стоп спи, вече ме притеснява истински. Аде и веднага заспива, а предните дни гукаше и се кискаше по цял ден. Не знам дали не компенсира за не-спането си предните дни, обаче ако продължава така, ще го водя на лекар.

Сандалке, аз пък не съм съгласна с теб. Едно е да не можеш да опазиш детето си от средата, друго е съзнателно, преднамерено, обмислено да му даваш нещо, за което редца изследвания са доказали, че е вредно. В първата ситуация не можеш да избегнеш досега на детето или поне ще е много ограничително за него, а във втория родителят е този, който взима решението. Родителят е този, който се информира и преценява. А в 21. век инфо има навсякъде, особено в сферата за захранването. Принципът: Е, на нас нищо не ни е станало, дай и ние да даваме тогава на децата ни ми изглежда прекалено елементарен и не ми се иска да повярвам, че и ти стоиш зад него. Ние (нашите поколения) сме гледани по много различен начин. Кърменето е било заклеймявяано (кърмата нехранителна), гушкането - разглезва, розовото прави момченцата гейове, желязо при къпане накиснато във ваничка на момченце прави оная му работа стоманена, солта предотвратява потенето и знаете всички останали неща. И да, оцелели сме, но нужно ли е при все знанията и новостите да действаме по остарели методи и схеми?
Изборът за ухня и тн, както и даването на бисквити пак е родителски. Факт, че улеснява кухнята, а приятелчетата черпят, но все пак детето е над 1 година. А тримесечното стомахче, милото, не поръврнало, не се сгърчило, не получило алергичен шок, давай да наливаме сок, че "докито" (каквото и да е това доверено лице, професионалист следващ съвременните хранителни тенденции), казало.
Освен това аз го коментирам този въпрос разпалено, защото ми прави впечатление, че щом някой си доктор казал на мамата нещо, тя бърза да го спази, без да подложи на критичен анализ казаното и предписаното. Знам, че децата израстват ВЪПРЕКИ гржите на родителите си успешно, но имам право да изкажа мнението си. А то е, че за мен при наличието на толкова много информация е престъпление спрямо детското здраве подобно родителско невежество. И да, смятам, че ако докторът дава несъстоятелни съвети или такива, срещу които много хора се изказват, мамата може да помисли дали реално е хубаво да прави това.

Също така аз съм захранвана в 4тия месец и имам алергии много. Много близка приятелка е захранвана също рано и е с диабет. И двете не сме фамилно обременени. Алергиите и диабета не е нужно да се отключат веднага, но се казва, че се получава обременяване и могат тези заболявания впоследстие да се отключат.

Те наркоманките на хероин раждат здрави деца...та който иска, да се боде, нали на еди коя си на хероин здраво бебе се роди...

Глупи, избрах нашия лекар по: стаж, профилиране, мнения в бг-мама, мнения на съседи, подход към болести и АБ, хомеопатия, захранване, дали откликва уикенди и празници, с кои лекари и болници работи, и дали е добър диагностик (дали може правилно да ме насочи). Детските лекари не са педиатри, а са Джи Пи на бебето. И лекарят може да е И педиатър, както може да е Джи Пи и гастро едновременно. Но не всеки лекар, който е Джи Пи на бебе е педиатър, а дава направеления за педиатър, ортопед и тн.

# 503
Именно заради майки, мои близки, които слушат безрезервно съветите на педиатъра си, независимо дали са абсурдни или не. Подлагат под съмнение майчинската си интуиция, защото педиатъра им така казал. Пък това, че е вече баба и е отгледала нея преди това, и въпреки че е лекар, не следи новите проучвания, ами продължава да препоръчва неща от едно време.
Напата педиатърка беше и ЛЛ и педиатър, преди 2 години ходи пак да учи, и сега се махна, отиде в неонатология да се занимава само с деца.

Как ви се струва препоръка в 30 -34 градуса детето ви да е облечено с боди, блузка дълъг ръкав и панталони и чорапи и шапка, защото в утробата му е било топло? То е на месец вече... на майката и е второ и тя не смее да го съблече?????
Или дълго чакано бебе, след 5-6 аборта още на първият ден се спира кърмата за да не остане недохранено детето, толкова време било чакано, не можело да си позволят и майката слуша?????

Като започнат да вкарват някакви норми, трябва да наддаде 100 грама за еди колко си дни иначе дохранване... да се маха нощно хранене още на 1вата седмица, да се храни на 3 часа и дори  да плаче да не му се дава за да се учи на дисциплина и трябвало да си знае... Или да се оставя да реве за да се учи да заспива само, няма дете на 6 месеца да ми се качва на главата.
Не трябвало да се гушка че се разглезвало.. или да не спи при теб че свиквало. С Марти спяхме заедно на спалнята до година и половина, до тогава и се кърмехме нощем. В момента в който спряхме, преместих го в друга стая на негово си легло и от първият ден си спи само в неговото легло.. Сега идва при нас само като е неспокоен и сънува кошмар, но какво по-хубаво от това да успокоиш нощем притесненото от сън дете. или да се събудите всички гушнати.. за мен това е семейната идилия

Знам че за много от вас, някои от нещата които за мен са абсурдни вие ги приемате за нормални, мнения много .. но просто се чудя, как може да спазваш правила, като всяко дете е различно. Гледай си детето, ако е добре, весело щастливо и игриво не мисля че трябва да се вкарваш в такива филми.

# 504
М-тина, имаме същата ситуация. От вчера малчо нон стоп спи, вече ме притеснява истински. Аде и веднага заспива, а предните дни гукаше и се кискаше по цял ден. Не знам дали не компенсира за не-спането си предните дни, обаче ако продължава така, ще го водя на лекар.

Сандалке, аз пък не съм съгласна с теб. Едно е да не можеш да опазиш детето си от средата, друго е съзнателно, преднамерено, обмислено да му даваш нещо, за което редца изследвания са доказали, че е вредно. В първата ситуация не можеш да избегнеш досега на детето или поне ще е много ограничително за него, а във втория родителят е този, който взима решението. Родителят е този, който се информира и преценява. А в 21. век инфо има навсякъде, особено в сферата за захранването. Принципът: Е, на нас нищо не ни е станало, дай и ние да даваме тогава на децата ни ми изглежда прекалено елементарен и не ми се иска да повярвам, че и ти стоиш зад него. Ние (нашите поколения) сме гледани по много различен начин. Кърменето е било заклеймявяано (кърмата нехранителна), гушкането - разглезва, розовото прави момченцата гейове, желязо при къпане накиснато във ваничка на момченце прави оная му работа стоманена, солта предотвратява потенето и знаете всички останали неща. И да, оцелели сме, но нужно ли е при все знанията и новостите да действаме по остарели методи и схеми?
Изборът за ухня и тн, както и даването на бисквити пак е родителски. Факт, че улеснява кухнята, а приятелчетата черпят, но все пак детето е над 1 година. А тримесечното стомахче, милото, не поръврнало, не се сгърчило, не получило алергичен шок, давай да наливаме сок, че "докито" (каквото и да е това доверено лице, професионалист следващ съвременните хранителни тенденции), казало.
Освен това аз го коментирам този въпрос разпалено, защото ми прави впечатление, че щом някой си доктор казал на мамата нещо, тя бърза да го спази, без да подложи на критичен анализ казаното и предписаното. Знам, че децата израстват ВЪПРЕКИ гржите на родителите си успешно, но имам право да изкажа мнението си. А то е, че за мен при наличието на толкова много информация е престъпление спрямо детското здраве подобно родителско невежество. И да, смятам, че ако докторът дава несъстоятелни съвети или такива, срещу които много хора се изказват, мамата може да помисли дали реално е хубаво да прави това.

Също така аз съм захранвана в 4тия месец и имам алергии много. Много близка приятелка е захранвана също рано и е с диабет. И двете не сме фамилно обременени. Алергиите и диабета не е нужно да се отключат веднага, но се казва, че се получава обременяване и могат тези заболявания впоследстие да се отключат.

Те наркоманките на хероин раждат здрави деца...та който иска, да се боде, нали на еди коя си на хероин здраво бебе се роди...

Глупи, избрах нашия лекар по: стаж, профилиране, мнения в бг-мама, мнения на съседи, подход към болести и АБ, хомеопатия, захранване, дали откликва уикенди и празници, с кои лекари и болници работи, и дали е добър диагностик (дали може правилно да ме насочи). Детските лекари не са педиатри, а са Джи Пи на бебето. И лекарят може да е И педиатър, както може да е Джи Пи и гастро едновременно. Но не всеки лекар, който е Джи Пи на бебе е педиатър, а дава направеления за педиатър, ортопед и тн.

Писна ми да пиша,а да не съм отразена,но под този твой пост мога да се подпиша.И не само под този.Родителско невежество и мързел да прочетеш относно захранване и гледане на детето.
И да,това го казвам аз,захранена на 20 дни с кисело мляко и с милион алергии.  ooooh!  Ето,че ако на комшийското чаве сега му няма нищо,това не значи автоматично,че и на твоето дете няма да му стане нищо.Егати,то пък не е сложно да се информираш,иде ми да гръмна майка ми и всички,които са си гледали и гледат в наши дни децата като нея.

# 505
Здравейте момиченца! Леле колко много сте изписали за два дни! Надявам се всички болни да са се оправили.

Най- напред да се похваля, че и ние най- сетне се усмихнахме вчера. Много съм щастлива. Щастието ми беше краткотрайно де, защото е кисел от вчера следобед, май го мъчат газове, има и някакъв рефлукс. До скоро си повръщаше без да му прави вречатление и доки каза, че няма нужда от лекарства, но подледния ден два започва да плаче веднага след като повърне, което ме кара да си мисля, че вече го дразни. Въпреки това обаче УСМИВЧИЦА. Направи денят ми прекрасен. Май се опитва и да гука, но за момента сме само на писъче А-а-а.

За захранването още не съм решила от кога, чета и проучвам в момента. Бях чела, че понякога децата си показвали като се пресягат към храната на мама и тати, ама дали.

irishka, аз бира си пия често, безлкохолна. Зная, че не е полезно, но е едно от малкото неща, които си позволявам за разглезване. Не съм забелязала да ми влияе на кърмата за съжаление. Чета за препълнени с мляко гърди и завиждам. Аз все още съм си маломлечна, дано не пресъхна скоро.

Кафе не съм пила още, страх ме е да не стане още по- кисел.

Памперси ползвам на Памперс или каквито донесе ММ.

Искам да ви попитам. Дадоха ми едни прахчета пробиотици Линекс, ей такива
http://apteka.framar.bg/30019387/%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA% … B0%D1%88%D0%B5-10.

За разлика от Биогайа те не се държат в хладилник. Някой ползвал ли ги е? Доволни ли сте?

# 506
  • София
Бемол, що бе, какво й е на свинската мас в козунак?  Thinking С шоколад и сладолед да тъпчеш дребос е безумие, ама за свинска мас не съм чувала  newsm78

Портокалке, ми да се срещнем, ама ти как ще дойдеш като заминаваш на мЮре в събота вече? (Аз утре съм на РД, а в петък - на Флойд  Confused )
А какво стана с вашата хемоглобинова епопея, подобриха ли се изследванията?  Praynig

Жалина, яяя не се вкарвай във филми  Hug Стига чела бре  Laughing

Елица, ама то захранването няма общо дали бебе е на АМ или кърма. Просто са различни школи - старата (на твоето педи) и новата.

...
...

Абсолютно съгласна с теб, Луиза  Hug
Може би не си разбрала добре или аз не съм се изразила правилно - не заставам зад ранното даване на сок или не-даването му, както и зад това дали кърмеща жена да приема бира или не. Не съм изразила мнението си. Именно защото в днешно време теории, анализи и инфо - море. Всеки ден, всеки час нещо се сменя. Някой доктор прави ново откритие, публикува и резултатът му става тема за конференция, където други докита слушат и записват... А пък поднесено на езика на публицистиката за обикновения читател, още повече, в анонимния нет, всяко изследване може да стане или прекалено страшно или прекалено веселяшко. След 10 години бас ловя, че нас пък ще ни клеймят следващи поколения, и все ще се намери за какво: що сме живяли в центъра на шумния град докато сме бременеели или що сме яли кебапчета докат сме кърмели... Реално, ако се замислиш, това също могат да станат страшни и преекспонирани теми - също толкова като "остави го да си реве, иначе ще се разглези".

Иначе, аз наистина имам носталгия по "ония" времена, да и по начина на отглеждане. Далеч не по всички грешки и приумици, които си изредила  Laughing А си имаше прекрасности също: децата от 4-5 годишни играеха сами навън, по средата на улицата във всеки град. Нищо, че се хранеха предимно с филии с лютеница или чубрица. Хлябът си беше хляб, а и чубрицата - растение, а не някакви странни трошички. И т.н. и т.н

Не казвам, че просто сме оживяли, а сме израстнали като цяло здрава нация. Нищо, че не са ни гушкали толкова често и са ни давали вместо кърма първи-опити-за-производство-на-АМ. Алергиите и анемиите, както между прочим и туморните, сърдечно-съдовите заболявания се увеличават именно през последните години, а не... "тогава". Причините за подобен бум са няколко: стрес, различно качество на храна и добавки в нея, различен въздух и различни слънчеви докосвания. Но като цяло всички тези причини могат да се обединят в едно - занижена имунна система (за да допусне организмът да 'отключи' тези заболявания).
И именно това казвам: че и да иска човек, не може да се предпази от всичко, но да - да намали действието на едно или друго, с отговорността на майка към своето дете. И ми стана странно просто изказването, че Лъки иска да дава сок на детето си от 7 годишно... Да стои под похлупак си е абсолютно лична работа на всеки, да, но е абсолютно излишно упражнение - да не даваш сок толкова години, а пък през това време детето да е изяло N на брой бройлери, закупени от супера, бъкани с хормони. Щото пък пилешкото се препоръчва за детско хранене по всички публикации в нета  Thinking
Говоря именно за лавиране и жонглиране някъде по средата, защото в такъв свят ще живеят нашите деца - факт. И трябва някак да ги "ваксинираме" и към тежки метали, и към ГМО. Това е моето мнение.

Гифтче, ама то и в яслите, и в детските градини готвят по същия начин  Mr. Green Баш за това говоря - ако стоим и треперим от всичко, то трябва да стоим с чедото плътно прилепени до 30-годишнинаната му, да водим тийновете си на училище (особено тях, че е опасна възраст  Mr. Green ), да учим дипломирания студент как се пише СиВи и да ходим да се караме на шефа му защо не плаща заплата  Crazy Пък за хранатаааа... там да сме особено бдителни Simple Smile

Именно някакво средно положение трябва да се спазва, и това ще ви (ни) научи животът. Казвам това за майките с първо детенце, защото там е шашът на всяка крачка, без да има място за компромис "в името на детето". Щото майките-повтаркини вече са се поотракали в това отношение.
Аз мисля така за ранното захранване. Въпреки, че в момента пълня фризера с био-продукция за бебка, но впоследствие, след 9-10 негов месец ще си разреждам чистата и неопетнена храна с такава от детската кухня. Стомахът трябва да свиква и с тежести... това го чака цял живот, инак кремвирш няма да смее да кусне  Laughing

Орхидейке, аз ползвам Линекс бейби. От 5-ия ден на бебка давам (съгласувано с нашата педи). Възможно е те да са ни предпазили от колики, точно вчера се замислих, тоест доволна съм. А какво ме наведе на тази мисъл. Давам ги по други причини, не колики (семейството на баща й има адски слаби стомаси - при похапване на какво ли не - дрискат. И много неприятно. Та, искам да й създам отрано благотворна стомашна среда на бебка. Ако се получи, ще се радвам). Давам ги по следния начин: половин прахче разтворено в дневната й вода (150-200 мл), тя много пие. 20 дни давах, и направих 10-дневна почивка. И точно оня ден, на края на почивката бебка изведнъж започна мнооого да се огърчва, да реве, да пръцка, и заревава изведнъж така, истерично, все едно оса я жили. Баш коликови симптоми. Вчера започнах курса Линекс отново, не сме имали досега гърчовци  Peace (Ми то си е като биогайата това, все пробиотици) Ама аз ги държа в хладилник прахчетата, за всеки случай. Че жеги бяха.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 18:31 от Sandalka

# 507
Луиза, и аз се подписвам под твоя пост  Peace Много добре казано. Също съм на мнение, че видиш ли понеже педиатъра казал, дай да спазваме едно към едно, безпрекословно. Аз винаги подлагам на съмнение мнението на педиатъра. Първо чета, информирам се, споделям с други лекари (все пак работя с такива), споделям с майки и чак тогава действам. Сокче на 3 месечно стомахче хич не ми се връзва....Захраних дъщеря си така и хиляди пъти съжалих. Sad В момента детето ми е с един куп алергии и ...да, с болен стомах. Sad Отдават го именно на ранното захранване. На второто си дете това няма да причиня  Naughty

Бейби, радвам се , че се появи  Hug Надявам се, че сте добре  Simple Smile

Аз днес купих памперси. Един пакет от белите 54 броя за 21 лв (не знам добре ли е цената), един малък пакет зелени и един пакет някакви Кан Бебе. Много ми ги похвалиха, пак са турски , 80 броя са 15 лева. Отворих ги и никак, ама никак не изглеждат зле  Thinking Така че Бобето е заредено с памперси, остава му само да ги пълни.

Днеска ми е пак нервно, явно ставането нощем да прелъгвам Бобко с чай ми се отразява. Как искам да спя една цяла нощ !  Praynig Ядосах се и защото бях закарала на селото на ММ една клетка за котки (с нея заведохме котката там).Беше хубава и скъпа транспортна клетка. И майка му забутала някъде вратичката и сега не може да я намери.  #Cussing out В тая разхвърляна къща, къде ще я търси не знам. Казах, че си искам вратичката  Crossing Arms Да, странни вълнения имам, знам.  Blush Обаче все пак..искам си вратичката  Crossing Arms

# 508
Аз съм със сто алергии и астма и какво ли не и знам колко е трудно и ужасно....бих направила всичко за това да говоря и предотвратя на някое бебче да му се случи....

# 509
Сандалка, моята дъщеря научи за соковете по рождненни дни след 2-та си година. Вече е на почти 4 и предизвика учудване от съседите, когато отказа сокче, което й бе предложено, защото в него има Чук и Пук (палавниците, които повреждат зъбите).

Също така всичко ново, което излиза в момента е добре забравено старо. Кърмене след 1 година и късно захранване (след 6 месеца) не е било чудо невиждано по времето на бабите ни. Използване на цадилка (днешния слинг), естествени материи, близост на бебето с майката в първите месеци е било нещо нормално.

Вода със захар, захранване със сокове, червени кончета, спиране на нощното хранене, за да почивало стомахчето, са ми супер странни в днешно време. Учудва ме, че все още има хора, които ги следват.

Общи условия

Активация на акаунт