ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 268
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Привет, мами  Hug

Мислех да попитам и аз защо се дава толкова рано сок и то от ябълка, ама след толкова постове с този въпрос се отказвам. Соковете са най-вредното нещо за малки бебета, особено ако имат чувствително стомахче и колики. За първи път сок дадох на Марти, когато беше на година и половина и то, защото вече разбираше и видя друго дете да пие. Иначе съм за късното захранване - след 6ти месец. Но все пак всеки си има свои разбирания и начини за отглеждане на детенце, не бива да се бъркаме  Hug

Био Гая и аз давам редовно от миналата седмица/четвъртък/ и си имам още наполовина пълно шишенце. Задължително джуркам преди употреба, защото на дъното остава утайка...както при всяко лекарство.

Ние сме на памперс Актив бейби - изключително съм доволна. С баткото ползвахме същите и нямам забележки.  Peace

Обеци ще слагам догодина...евентуално. Не съм сигурна още кога ще е точно  Simple Smile

# 481
Здравейте,

имам едно голямооо притеснение - малката е наддала 1800 гр за един месец  Shocked Shocked Shocked. Пораснала е и с 6 см. Само на кърма е и на поискване почти, с нощно хранене. Друга от вас имала ли е този проблем? не знам сега дали трябва да я слагам на "диета" или не  newsm78

Не разбирам къде е проблема? newsm78Моята беба качи 1600гр за първия месец.От кърма.Само 3-4 пъти й бях давала АМ.И педиатъра ми каза,че са повечко грамчетата,но не и че е проблем,пък още по-малко той или аз сме помисляли за диета.Каква диета бе хора?!?Та това са бебета!Единственото нещо,което знаят най-добре е как,кога и по-колко да се хранят.Първите месеци ще качват повече,но по-късно като започнат да се движат,ще качват по-малко.Жалинка,хранете си се с бебка спокойно!Остави я тя да те води!Храни я колко и когато тя поиска!

# 482
Роси, бебка плаче ли докато и увиваш ръчичките. Моля те прати ми статиите за съня, че и моята спи малко, особенно ако батко и я тормози с разни викове или тропания с камионите му. Сега я сложих да спи в шезлонга и превързах една пелена на ръчичките, да видя колко ще спи. Умишлено в е шезлонга за да мога да я залюлея ако се събуди.

Сок и аз няма да давам, за обици не съм мислила, още осъзнавам че си имаме момиченце Simple Smile)
Моята сладурана заспива най-добре докато танцуваме на радио 1 рок. Явно отмалка знае коя е истинската музика   superuu

# 483
Здравейте !
Био Гайа и аз давам от 4-5 дни, рано е да се каже за ефект, но май сме с по-малко колики  Praynig Още незная за колко време ще свърши, но ще почна да разклащам по-сериозно, че май забравям, а как разбирате колко има в шишенцето, то етикета скрива нивото на съдържанието  newsm78

За бирата - наистина споделете какви са тези кофти ефекти, че както написах и аз пийвам по чаша бира.
Всъщност сега се зачетох за бирата и кърменето, пак има мнения точно на двете противоположнисти, ето прочете това, ако искате да си пийвате бира: http://mama.ladyzone.bg/topic/3589-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0% … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

И това, ако искате да се откажете: http://ladyzone.bg/article/mama-i-tatko/hrani-i-napitki-za-uveli … ne-na-krmata.html
 Joy Всеки явно трябва да реши на кое твърдение е склонен да повярва! От  мен наздраве  beer

Желая ви прекрасе и усмихнат ден, въпреки не толкова хубавото време навън / поне в Русе /!

# 484
sandalka  биогайа-та трябва да се разклаща преди употреба (както пише на листовката) защото именно гъстата част са пробиотиците, които регулират стомаха! Освен това, внимавай, че след отваряне срокът на годност е един месец

# 485
На 2 места прочетох, че бирата може да намали кърмата. Това в допълнение към вредността на бирата като алкохолна напитка, разбира се. Аз мислех, че бирата увеличава кърмата а това, което става е, че бирата спира кърмата да тече свободно, млякото стои в гърдите и от там измамно усещане за повече мляко.
http://missby.wordpress.com/2010/12/23/alcohol-bf/
Това е едната статия, а другата е в библиотеката на раздел Кърмене- Тютюнопушене и алкохол.

# 486
  • Зеленият рай в сърцето на България
Здравейте,

имам едно голямооо притеснение - малката е наддала 1800 гр за един месец  Shocked Shocked Shocked. Пораснала е и с 6 см. Само на кърма е и на поискване почти, с нощно хранене. Друга от вас имала ли е този проблем? не знам сега дали трябва да я слагам на "диета" или не  newsm78

Ние за 1м сме +6 см и +1200гр. , на кърма. На консултацията не са ми правели забележка... Той и в корема ми винаги беше над нормата  Mr. Green Умаляха ни неизносени и необличани дрехи, ама здраве да е...

# 487
На 2 места прочетох, че бирата може да намали кърмата. Това в допълнение към вредността на бирата като алкохолна напитка, разбира се. Аз мислех, че бирата увеличава кърмата а това, което става е, че бирата спира кърмата да тече свободно, млякото стои в гърдите и от там измамно усещане за повече мляко.
http://missby.wordpress.com/2010/12/23/alcohol-bf/
Това е едната статия, а другата е в библиотеката на раздел Кърмене- Тютюнопушене и алкохол.
Тук не съм съгласна.Два пъти излизахме с ММ и пих бира.Кърмата ми така тръгваше(свободно Laughing),че и двата пъти се прибрах петносана Laughing .Оня ден приспах бебка и си сипах една чаша,поговорихме с ММ и си легнахме.След час се събудих и цялата бях в кърма.Сигурна съм,че е от бирата понеже и друг път ми се случва да ми се препълнят гърдите,но не текат.Не знам.Не убеждавам никого.Но за мен бирата увеличава кърмата.Виж за алкохола в кърмата е друго нещо.Не кърмя след като съм пила.Гледам да имам изцедена кърма,а тази която изцеждам след употреба на алкохол-изхвърлям Peace

# 488
Мимс, честита втора месечинка!  Hug
Аз първо да се изфукам, че малката две нощи спа от 0:00 до 5:30 горе-долу!!!
Сандалка, за миенето и аз я мия на чешмата върху ръката си, но ти май си се сетила за вариант за вас.
Прегледът при ортопеда беше в понеделник и приключи за 5 мин. от влизането до излизането ни. Само й видя на ехо-то ставите и това е. Нито рефлекси, нищо не провери. Удоволствието ни излезе 40 лв. Каза към 6-тия месец пак да идем. За това, че я носим седнала каза, че няма проблем. По-нататъшни изкривявания не зависят от това. (Не си спомням коя мама също имаше това "терзание", че бебчето иска само към тях да го носят). Само ме е яд, че забравих да питам дали са й добре крачката. Педито ме кара да й правя масаж на крачетата, че й били кривички, заради положението в утробата. На вашите бебчета кривички ли са? И това не е ли нормално?
elica79, споделям една статия, може да ти е интересна: http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm  Hug
Биогайа давахме няколко пъти в началото и после спрях, не зная защо, сигурно защото исках коликите да изчезнат като с магическа пръчка. Сега си стои в хладилника, но трябва да я изхвърля, защото нали най-много месец може да се съхранява след отваряне. Чак ме хваща яд на себе си, че е скъпа, а не я оползотворихме.
А за коликите, Флайче, и аз я бях чела тази статия наистина. И има резон, защото ако помагат лекарствата - ще помагат на всички. А то какво - на опитни зайчета ги правим милите бебоци с разните му там капки, чайове и т.н.
Гифтче линията тръгва отпред, минава между крачетата и до отзад. Жълта е и като има нещо в памперса става синя. Но я няма на турските памперси.
ОХ и аз умирам за кафе, но за сега си позволих 2 безкофеинови, страх ме е. Но бира как ми се припи напоследък (преди бременността не пиех въобще). Сега ми се услажда много, онази вечер си налях една чаша с вечерята. Embarassed lucky_charm, благодаря за статията. Ще се съобразявам значи, че се бях настроила да си цъквам по една чашка.
Климатик нямаме, но така искам ...
Жалина, теглото за порастването на височина хич не ми се струва много. Пък и те педиатрите са склонни и без нужда да предписват диета, така че щом нищо не е казал - радвай се, че ти расте сладката гъбка! Heart Eyes
За обеци не съм решила още. Иска ми се, но сега е рано. Пък и с моите уши дето се възпаляват на седмицата по веднъж БЕЗ да слагам обеци...  ooooh!

# 489
  • София
Си-ти,   201uu
Глори, благодаря ти, ама тя Данчето питаше за биогайата  Hug

...

Елица, защо бързаш със сока, не е ли мнооооого рано. Аз, след всичко, което прочетох, мисля сок да давам след седмата година !
....

#Crazy
Надявам се, че се изразяваш образно? Интересно, на какво си попаднала за четене, че да се изразиш така, Лъки?  ooooh!
Абе... наистина в нета много писаници, много скандалности. Съгласна съм, че щом има определени изследвания, които да доказват негативни последствия на твърде ранното за-сокване, то човек не трябва да бърза. Ама и доста се пресилват нещата. Фруктози, затлъстявания, алергии, стомашни проблеми... Че ние всичките като сме започнали от 4-месечни соци да гълтаме - да не сме сите тлъсти, алергични, диабетички и още какви ли не  Whistling
А пък. Има и друго нещо. Само в една обикновена бисквитка има толкоз много консерванти. А пък като почнат 10-месечните ни да се хранят на детска кухня, как мислите се готви там, за да се постигне ниската  цена и да се спечели държавната поръчка? Нито каймата им е кайма, нито доматеното пюре е от домати, нишестетата са бъкани от ГМО, месото - с антибиотици приживе, мазнината - неизвестна, бъкано с нишестни кремчета и пюрета... Аз щото съм побъркана на тема съвременни продукти и мога с часове да говоря по темата.
Но истината е една и никой не мож ма убеди в противното: децата ни са се родили в такъв момент от световното 'развитие', че на всяка крачка ще ги дебне опасност за здравото развитие на организма им. Едни сокчета не могат да спасят положението, пък и не са основният ни бич. Това дали кърмачкта пие 1-2 бирки или не, не може да опази бебето, когато то вдишва ежедневно "чист" въздух - дори и в домовете ни се отлагат множество тежки прашинки и частици.
Изходът е само да има стремеж към някакъв баланс, да се лавира, защото толкова много се преекспонират нещата - само и само да има четиво в световната мрежа  Thinking
Дам, последният хит - за тази синя американска бактерия чухте ли?

Жалинка, голямо браво на вас бе!  Hug Цели 6 см - уааау, струва ми се чак някакъв рекорд  Laughing Дълбоко съм впечатлена.
Знаеш ли, мисля, че не трябва да се притесняваш за диети. Едно, че все пак тези грамчета са разпределени и върху целите 6 см растеж на дължина (друго си е да бяха 2 или 3). А второ - ако сте изцяло на кърма, от ЛЛЛ многократно са казвали, че не е редно да се ограничава бебето в кърменето. Ако бяхте на АМ - друго нещо, все пак изкуственякът значително повече натоварва стомаха и някакво разумно ограничение би било полезно в този смисъл да не се причинят стомашни проблеми.

# 490
Жалина, Ния наддаде първия месец 1,300 и също 6 см. Беше само на кърма на поискване. Все пак кърмата е най-естественото нещо което яде бебока, така че едва ли има нужда от диети  Hug . Нашата педи каза че е добре, не беше особено впечатлена.

# 491
  • София
Иришка, и ние доскоро нямахме климатици, все съм си мечтала за тях, защото аз лично трудно понасям жеги. Каквото мога да ти пожелая: да си позволите и да си сложите поне един. Няма да съжаляваш, гарантирам!  Peace

Абе, Мистини пак ги е тресла земята нощес.
Знаете ли какво виждам често  Mr. Green една клюка, хахаха
Агнес и Мисти редовно във фейса продължават да участват в някакви конкурси, игри  Laughing
Ама не е да влязат насам и да почерпят виртуално от печалбите, ееей! За нас не им остава време, за игри - имат hahaha

А пък на нас скоро бебка ни даде да изиграем едно Диабло  tooth thumbsup

# 492
За биогаята сигурно си знаете де, но да кажа че винаги се държи в хладилник. Трябва и в аптеката да я извадят от хладилник, когато я купуваме.

Обици сложихме на каката на две години и половина като стана. Тя вече разбира и много им се радва, хвали се на всеки. Аз бях казала на бабите, че разрешавам да и сложат, само аз да не знам предварително, че ме е страх  Simple Smile

Лъки, това със соковете е възможно само ако държиш детето в абсолютна изолация и го гледаш сама. Иначе още на първия детски рожден ден ще и дадат, или някоя баба още по рано

Жалина, няма смисъл от диета. По нататък като захраниш, тогава ще ограничаваш каши, нишестета и т.н. Сега си кърми на воля

Скреч, а дано си права.  Hug Надявам се да спим сами с ММ преди баловете на децата

# 493
Благодаря за отговорите, момичета.

Аз нямам никакво намерение да давам сокове или кисело мляко преди 6 м., а след това смятам да почна със зеленчуков сок и то задължително еднокомпонентен. Свеки всеки път вика дали пък да не забъркаме едно айрянче. Призлява ми просто. Като се има предвид, че храни братовчедките с шоколадови бонбони, още преди прохождане. За закуска дава сладолед и после разправя, ми тя, внучката, все не е гладна. Почерпи ни миналата седмица с козунак. Аз си щипнах малко, все пак позволявам си го само по Великден и кво ми трябваше, погледнах етикета: съдържа свинска мас!? Само, дето не повърнах! Обърнах й внимание, но тя мъдро заключи, че то какъв ще е този козунак без свинска мас. И продължава да го бута в устичките на братовчедките.... Не знам как ще я ползвам за детегледачка

# 494
Здравейте и от мен..

Днеска наистина много гадно времето бе. А ние в събота заминаваме на море...Ако е такова незнам какво море ще е Simple Smile В хотела...ама поне смяна на обстановката малко.

Ема е добре. Пораснала е с 4 см. И ние вече имаме умалели дрешки...сега вече се убедих,че съм се оляла с бебешкото пазаруване за първите месеци...добре че има на кой да давам,че щеше да ми е жал. Колики вече незнам дали има...спинка по-спокойно,обаче дългата пауза започна да я прави след къпане. Две вечери подред заспива към 9 и се буди в 3-4 часа. Хапва и пак заспива. Преди това периода след баня беше ад...ама явно го израства.

За захранването - аз не се впечатлявам толкова. Големия ми е захранен със сок на три месеца,само че морков. И после плодови и зеленчукови пюрета. Беше много добре. Сега смятам да процедирам по същия начин...сока бих пропуснала заради цеденето...беше ми много трудоемко. Цяла сокоизтиквачка за един морков и после докато я измия...и в повечето случаи Сашко не го изпиваше. Почна да пие по-активно сок към годинка. Иначе пюренца,каши,на 6 месеца мисля,че беше или малко по-голям папкаше кисело мляко с бисквити. Към момента нямам никакви проблеми с храненето му...нито с коремчето му. Папка всичко и не е претенциозен изобщо. Ама колкото хора...толкова и мнения както и с АМ и кърмата Simple Smile Всеки си знае най-добре и се води по детето си.

Аз пак досаждам на софийски мами...Сандалка,Иве,Весе и другите.....айде среща деее....

Общи условия

Активация на акаунт