Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 35

• 82 059
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
ss88 доколкото аз разбрах - това се прави с превантивна цел на младите под 40 годишна възраст.
Не се плаши всичко ще мине бързо. Успех стискам палци   bouquet

# 556
  • някъде другаде
Вие сте най - смелите момичета!
На 18.10 оперираха майка ми - махнаха и жлъчката и казаха , че има голям тумор. Изпратиха за изследване и потвърдиха. Сега я изпращат в болница Сердика за химиотерапия.
От това , аз съм в страшен шок , понякога имам чувството , че полудях. А майка е толкова спокойна , черпя сили от нея.
Смешна съм , изглеждам ви сигурно жалка. Embarassed Embarassed Embarassed , но ме е страх.

# 557
  • на североизток
Здравейте смели момичета!
Включвам се във вашата тема с едно питане.
Моята леля е болна от рак на черния дроб, а преди 10 години претърпя операция по отстраняване на гърдата и до скоро беше добре, но изведнъж много се влоши и като че ли много бързо се развива всичко.  Нуждае се от лекарството Трансметил, което се оказва, че го няма никъде в БГ и нямало да има внос до края на годината. Знаете ли дали може да се намери някъде от чужбина и как? Или въобще някаква информация как да действаме и къде да търся. Чухме от познати, че в Турция имало, но искали рецепта, която да е от техен лекар и въобще не ми е ясно как може да стане тази работа ooooh!
Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват  bouquet

# 558
  • някъде другаде
iv4i_79, това е жестоко , що за държава , да няма животоспасяващи лекарства. От скоро и ние лично сме засегнати , заради майка ми и знам какъв ужас изживявам. А това да ти отнемат и последното - надеждата , защото няма дадено лекарство е кошмар. newsm45
Дано го намерите , дано се пребори леля ти!

# 559
Търсихте ли същото лекарство,но на българска фирма. Когато трябваше да купят моето лекарство,единствената опция беше Франция на безбожни цени. Но намериха български аналог на 4 пъти по- ниска цена

# 560
iv4i_79,Трансметил 500 mg (Адеметионин) в София го има в всяка аптека !
Не знам защо в вашата аптека се правят на ударени и не го поръчат ?!
То не е противораково лекарство,а за облекчаване работата на черния дроб при цирози и чернодробна недостатъчност.
И на мен ми го изписаха,понеже от ХТ показателите на черния ми  дроб (ALAT) скочи на 300 .
Струва 28,99 лв за 10 хапчета. По здравна книжка държавата може да ти плати някъде 7-8 лв на опаковка.Това не знам още как да си го уредя,защото ми е изписан от онколога ,а не от джипито.
Като разбера как става ,ще пиша.

Р.Р. ако пак откажат в вашата аптека да го поръчат,ще ти го купя от София и ще ти го пратя с куриерска фирма.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 09:29 от Rumi345

# 561
  • София
Руми, ще занесеш епикризата от онколога, в която със сигурност е записано изписаното лекарство.
На базата на тази епикриза, ЛЛ трябва да го включи в рецептурната книжка. Заверяваш в здравната каса и готово.

# 562
Хули,благодаря за инфото   bouquet

# 563
Здравейте момичета.Не знам как да започна защото ми е трудно,не знам и точно какво да попитам,защото майка не ни обясни от тук нататък какво да очакваме.Преди няколко седмици и откриха злокачествено образование,сега чакаме втората операция за да могат да махнат всичко.Оперираха я от мйома,но не махнаха яйчниците.Опитвам се да си разчета хистологичното изследване,но ми е трудно.Никога не съм се сблъсквала с този проблем.Чакаме да мине 1 месец от първата операция заради упойката.Има ли някой на който мога да пратя изследването да ми го разчете.Аз разбрах,че се води рак на меката тъкан,но нищо повече.Майка ми е борбен човек,но в момента е много изплашена.Има час при Горчев за преглед.Прегледа я и Еленков и всички до тук казват че е важно да се направи операцията колкото може по рано.В края на месеца е операцията,не и назначиха ренген,защото явно не искат да я облъчват,така си го обяснявам.Страх ме е ,че двете операций са много близко една до друга.Вярвам,че щом искат да направят 2 операция    значи не е толкова напреднал и че има шанс да се изреже  всичко.Не знам какво да мисля.

# 564
Специално за времето между двете операции- няма за какво да се притесняваш. В нашето Онко се запознах с млада дама, която отива да й махнат топче, 2 седмици след операцията като излиза хистологията казват, че е злокачествено и я  оперират пак да проверят лимфните възли.
На баща ми операцията е коремна- от слабините до гърдите, тежка- 4- 5 часа,и след 1 месец вече живееше нормално.  Peace Жалая ви много успех и здраве!    bouquet

# 565
Благодаря ти,определено ще ни трябва много късмет.Чакането и незнанието са най тежки.

# 566
  • на североизток
Да, не е противораково и животоподдържащо лекарство, но в нейния случай е жизненоважно, защото има много разсейки в черния дроб и на практика той не функционира. А това лекарство до голяма степен успява да замести и да балансира функцията на черния дроб.

Пропуснала съм да уточня, че става дума не за таблетки, а за ампули Трансметил, които се вливат венозно два пъти на ден и цената за ампула е от 5-8лв. Наистина, ако имате възможност да проверите в София дали го има по аптеките ще съм ви много благодарна Praynig В повечето бг сайтове също пише, че няма наличност. Може би наистина се е изчерпал вноса ooooh!

За съжаление няма заместител - има близки до него, но не действат по същия начин, защото трансметила съдържал живи чернодробни клетки или се правел от такива/нещо подобно ми обясниха/.

# 567
Ампули няма никъде в България. Остават хапчетата, но те не се усвояват толкова качествено и бързо от организма. Преди месец търсихме за чичо ми, лека му пръст, не можахме да намерим в България. Успех !

# 568
Да дам и аз моята лепта. Момичета, наскоро се запознах с новото лечение, практикувано в клиника в Плевен - нова технология за безкръвно, без нарушаване на целостта на кожата премахване на туморни образувания по вътрешните органи. Прави се предварителна преценка дали пациентът е подходящ. Моя близка оперира там голямата си миома. Престоят беше 3 дни и връщането към нормална дейност става много бързо. За подробности - гугълнете "hifu". Във времена, когато в страната ни няма здравеопазване, всяка добра възможност е важно да се разпространява.
При химиотерапия - имаме много добри отзиви за прилагането на Новомин - силно намалява токсичните ефекти, подобрява показателите на костния мозък, намалява вероятността от поява на дифузна мастопатия, намалява риска от развитие на метастази. Повече подробности:
http://www.sibirskozdrave-plovdiv.com/k/za-imunnata-sistema/novo … psuli-detail.html
И да не забравяме - когато психо-емоционалните фактори са причина за това тежко заболяване - важно е да не се гневим, да не осъждаме и да не таим в себе си горчивина, обида и негодувание! Тази стратегия може и да ни предпази от разболяване.
Пазете се, мили момичета!

# 569
Здравейте момичета, след 5 операции на гърдата лекарите ме съветват да направя двойна мастектомия. Бих искала някой който е минал по този път да ми пише на лични как минава операцията, след оперативно възстановяване. Успешен ден и бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт