Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 35

• 82 021
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Всъщност ,какво правите като пипнете някой грип,пиете ли антибиотици?
ХТ прекъсва ли се докато мине грипа?

Дейзи13 питаше за рак на белия дроб...Свекър ми имаше такъв,хванат уж в ранен стадий.
Пратиха го на ХТ и уж я понасяше добре...И все си мисля ,че почина от грип ,а не от рака.
Дейзи,пазете го много от вируси и грипове.
Вземете от болницата  всички видове снимки и CD(на тях се виждат повече картинки),защото след
няколко месеца ,като му направят изследване да може да се направи сравнение.

Уф,цигарките...аз даже продължавам да ги пуша   Embarassed #Cussing out  Embarassed
Но преди операцията ми направиха снимка на белия дроб и се надявам,че ако е имало нещо обезпокоително щяха да кажат.

Защо вашите илачи да намаляват сексуалното желание?Тези дет са в мено пауза да не би да не им се иска?  Wink
За да ми вдигнат левкоцитите ,на мен ми биха тестостерон.Е,не обърнах резбата и брада (за сега) не ми е пораснала  Laughing

# 631
  • В царството на игрите:)
Всъщност ,какво правите като пипнете някой грип,пиете ли антибиотици?
ХТ прекъсва ли се докато мине грипа?
Аз имам 23 вливки и честно да кажа по време на тях и две години след тях дори не бях кихнала...Бях като танк ShockedСега вече не е така, но не си мислете, че искам вливки #Cussing out Не Mr. Green
Химиотерапията има особено влияние върху имунната система и определено по време на нея вирусните заболявания са рядкост. Може да ви звучи нереално, но е факт!
Уф,цигарките...аз даже продължавам да ги пуша   Embarassed #Cussing out  Embarassed
И аз Embarassed Ама поне гледам да са много ограничено количество Sad

Защо вашите илачи да намаляват сексуалното желание?Тези дет са в мено пауза да не би да не им се иска?  Wink
Нашите илачи са химическа кастрация и в този смисъл сексуалното желание на практика липсва... Не при всички е така, но никой не може да се похвали с бурен сексуален живот. До като бях на Нолвадекс беше що годе добре, но откакто съм на Аримидекс нещата са в тотален застой Mr. Green
Оф, ако цената на това да съм жива и здрава и на крак е да не правя секс, въобще не ми пука Joy

# 632
Момичета, да споделите някой илач за болки в ставите и изтръпване на крайниците от ХТ?

# 633
milmich, странно, че не са те поваляли вирусите, нали все пак ХТ срива имунната система?При мен мина първото вливане - на 13- ти  беше и го понесох много тежко - 3 дни не съм ставала от леглото.Ако началото е такова, питам се като се натрупа как ще го понасям...Бяха ми сложили зондерон и на другия ден едва се прибрах в къщи, та се наложи да викаме бърза помощ - те пък ми сложиха деган, от който никакъв резултат.Просто организмът ми искаше да изхвърли отвсякъде тази отрова, която го съсипа.

# 634
Не гледай на лекарството, като на отрова, а като на лекарство. То мори животното, а не теб. Поне аз бях с позитивна нагласа - даже си исках още химия, ама нямаше кой да ми върже Grinning
За гадене пиех Зофран и не повърнах нито веднъж. Дегана е слаб за гадене след химиотерапия.
И още нещо - при мен на първата и третата вливка ми беше най-зле (говоря за червената химия). А четвъртата беше песен - т.е. при мен го нямаше ефекта с натрупването. Може и при теб да го няма - не се настройвай предварително за кофти неща.

# 635
Tuig,колко дни след вливането си го пила?Ако беше само повръщането,нямаше да е толкова лошо, но при мен то от малка е свързано и със загуба на съзнание, което много усложнява нещата и изтощава нервната система.Беше кошмарно, все едно умирах и възкръсвах.

# 636
Пиех една таблетка от 8 мг. вечерта след вливката, на другата сутрин преди ставане още една и после вечерта още една. На втората и четвъртата вливка пиех по същия начин в деня на вливката и следващия ден, а на втория ден след вливката пиех пак два пъти на ден, но по 4 мг. Това на мен ми беше достатъчно. Съжалявам, че имаш толкова кофти премеждия. Но пък изобщо не е задължително следващите пъти да е така. Кураж! Докато се усетиш и вливките ще са минали!

# 637
Оф, ако цената на това да съм жива и здрава и на крак е да не правя секс, въобще не ми пука Joy
И аз съм така , какво беше това секс newsm78. Добре , че мъжът ми ми влиза в положението , кво да ме прави човекът  Joy Joy Joy

Чета , говорите си за зофрани и други противоповръщащи . Аз лично се чуствах по добре без тях , просто кротко си повръщах 5-6 пъти ноща след вливката и на следващия ден си бях кукуряк . На 4 вливка ФЕК обаче ми правиха и след химията и по късно следобяд зофран . Не повръщах , но три дни бях като парцал , непрекъснато ми се гадеше , ама нали е подтиснато повръщането , нищо не излиза Sick . Така , че всичко е супер индивидуално.

# 638
  • някъде другаде
Mомичета , от какво зависи интервал между вливките? Майка ми в петък и е първата ХТ . Лекарката каза , че  петък вливката ще е около 2 часа ,на другата  сутрин едм кратка за половин час и последно следващия петак още една кратка. И май ще е така през 3 месеца.

# 639
Тони,за всеки вид рак това което ти вливат и интервала е различен.
Не знам за майка ти,ти не спомена ли ,че и е махната жлъчката?

При мен вливките са по различни и са всяка седмица.
И на мен постоянно ми се гади от тях.Хем ме гони вълчи глад,хем ми се гади.
 Когато си хапна нещо малко непосредствено преди и след вливане,като че ли по не ми се гади .
Обаче не знам ,дали това е редно.Дали трябва половин един час преди/след вливка да не се яде  newsm78

# 640
Момичета, да споделите някой илач за болки в ставите и изтръпване на крайниците от ХТ?
Здравей  bouquet. И аз съм с болки в ставите и мускулите, вследствие на химията. Казаха ми да пия Енетра, но да ти кажа, няма кой знае какъв ефект Sad. Днес мисля да взема нещо по силно, че на моменти е..... Sick

# 641
Момичета,а аз няколко месеца след вливките и ХТ все още имам болки,започнах да пия афламил и да се мажа с ,,конски мехлем".Напоследък и световъртеж имам.Няма,няма и се вкарам в някой филм.След всичко това,при какъв лекар да отида?Преди си насилвах волята и макар да се влачех не спирах да се движа,а сега ми се лежи и ме понамързява.ФЕК-а го понесох много тежко,бях спряла да се храня.Като минах на Таксотер сякаш беше по леко.Мислех,че лъчетерапията е по-лека,но 2 месеца след нея се влача като плужек и се ядосвам  на себе си.Знаете ли какво ми се прави напоследък?Рисува ми се,сякаш ми се иска да се отдам на релакс и да не бързам за никъде.Ходя на работа 2 дни в седмицата,а после 5 дена не ми стига времето за моите желания. newsm64 newsm28 hang af,докато домочадието си взема време за удоволствия,аз се напъвам да свърша всичко,а се бях зарекла да ги отуча от навика им да ме товарят с всичко...За мъже не се и замислям,напоследък ми изглеждат като непорасващи деца.Преди обичах секса,сега ми е все едно.
Сякаш ми се иска да се организираме и да заминем на кратка ваканция с вас,защото с вас се чувствам спокойна и себе си.А дано!Успех на всички на какъвто и етап да са в момента!Прегръщам ви и ви желая ЗДРАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ и Дълголетие  bouquet!

# 642
Забравих да ви питам-бъзака колко време се пие?Дали не е примерно месец,след това 10 дни почивка?Взех да си мисля,да не би пък от него да ми се вие свят?Оффф,знам ли?!

# 643
  • В царството на игрите:)
Сонче , бъзака го пия от октомври като си го направя докато свърши всеки ден. Понякога отива и пет месеца. Не може от него да ти се вие свят...Може да е от сезона, а ти доста преживя!
Прегръщам те Hug

# 644
Сякаш ми се иска да се организираме и да заминем на кратка ваканция с вас,защото с вас се чувствам спокойна и себе си.

Ами хайде за Коледа да се организираме?   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт