Дело за издръжка - 3

• 84 531
  • 479
  •   1
Отговори
# 15
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.

Sesana,  Hug

"Болен здрав носи"

# 16
  • Бургас
Да ми стискате палци на 02/09 от 12:00  Peace Пуснах делото по канален ред, но по някаква причина бащата е изискал бързо производство с отговора си по ИМ.

# 17
Сес, стискам палци! Hug
И скоро да ми се обадиш да се видим, както бяхме планирали, че явно ще имам нужда...

# 18
  • Бургас
Сес, стискам палци! Hug
И скоро да ми се обадиш да се видим, както бяхме планирали, че явно ще имам нужда...
Малеее, Либ...забравих те мила.
Извинявай! Като мине делото ще се обадя.  Peace

# 19
Сес, стискам палци! Hug
Малеее, Либ...забравих те мила.
Извинявай! Като мине делото ще се обадя.  Peace
Не беше спешно, аз иначе щях да напомня  Laughing. Тъкмо ще имаш още повече мат'рял след делото  Mr. Green.

# 20
  • Пловдив
Здравейте ! Някой пускал ли е наказателно дело за неплащане на издръжка ?

# 21
има и такива  Laughing  ... ама май се казва изпълнително дело.......

# 22
  • На черешата
има и такива  Laughing  ... ама май се казва изпълнително дело.......

Говорите за различни неща.  Peace

# 23
ти знаеш ли точно какво е питането ?

# 24
  • На черешата
ти знаеш ли точно какво е питането ?

За това пита:

Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г., доп., бр. 47 от 2009 г., в сила от 1.10.2009 г.) Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация.

Иска да зведе наказателно дело за неплащане на 3 поредни издръжки.

# 25
обикновено когато се приложи Чл. 183 (3) длъжника се издължава и не се стига до наказание Чл. 183 (4).
аз лично не съм чул някой да е вкаран в затвор за неплатена издръжка. може и да има такива.

# 26
Осъдени на пробация има  Wink.

# 27
  • На черешата
 Тя не пита дали има вкарани в затвора, а дали някой е завеждал подобно дело.  Peace

# 28
  • Бургас
Отложиха делото за Октомври. И двамата бяхме нередовно призовани. Уж нямаше проблем, но след като му отказах споразумение, той каза, че иска отлагане и се позова точно на горното. Все тая общо взето. След час , два ми се обади да ме пита защо детето не си вдига телефона и защо му е сърдит. До колкото знам Ванката не е сърдит, още по - малко аз имам пръст в тая работа. БНД драматизира нещо. Как не успя тоя човек да вдене, че циркове и панаири не правя. Още по - малко ще злоупотребя с детето си за една издръжка.
И въпреки, че е в Бургас и няма проблем да вземе детето и му го казах и по телефона, не ми каза ОК ще дойда в Петък /примерно/ да го взема.

# 29
В резултат на неплащана издръжка в рамките на повече от два месеца, пуснах жалба в прокуратурата. След втората жалба последва дело, заведено от прокуратурата. Присъдата - ппробация за половин година.

Общи условия

Активация на акаунт