Дело за издръжка - 3

• 84 537
  • 479
  •   1
Отговори
# 465
  • Шумен
Намираш си свестен адвокат и да се надяваме, че нещата ще се получат, както е редно. Но бъди готова за мизерии от всякакъв характер. Успех и търпение!

# 466
В най-лошият случай общината ще и плаща минимална издръжка. Което е около 100 пъти ( не знам точният размер ) повече от нищо. Като не могат да го призоват ще назначат служебен защитник, който ще плати тя.

# 467
  • Шумен
В най-лошият случай общината ще и плаща минимална издръжка. Което е около 100 пъти ( не знам точният размер ) повече от нищо. Като не могат да го призоват ще назначат служебен защитник, който ще плати тя.

Точният размер на минималната издръжка е 1/4 от минималната работна заплата към момента. Не знам доколко би я устроило това при положение, че ще се изръси за завеждане на дело, а и да плаща за служебен защитник, ако не могат да хванат бащата. Таксата за завеждане  на дело   за издръжка е 300 лв.

# 468
Ами де да знам колко би я устройвало. Ако детето е на 15 - 16 години и не са и жизнено важни тези пари може и да не я устройва, но ако е по-малко това че ще вложи 300-500 лева ( сумата за половин година ) не е като да не си струва.
Аз не съдих за издръжка, реших че не искам да си причинявам този стрес. Освободих тъпанара от задължение и всякакви ангажименти към собственото му дете. Ако го бях осъдила след няколко месеца синът ми щеше да си купи сам първата кола в живота, и хич не лоша при това. Ама .....

# 469
Детето е на 4 месеца. Искам делото за да се узакони и свижданото с бащата. Получавам постоянни заплахи ,че ще ми го вземе. Ще потроши маса пари ,но ще го вземе. Според мен ще назначи адвокат за мръсотия. Още нещо да ви питам. Зная адреса на фирмата в Панама, ако изпратя призовката до там.

# 470
  • Шумен
Детето е на 4 месеца. Искам делото за да се узакони и свижданото с бащата. Получавам постоянни заплахи ,че ще ми го вземе. Ще потроши маса пари ,но ще го вземе. Според мен ще назначи адвокат за мръсотия. Още нещо да ви питам. Зная адреса на фирмата в Панама, ако изпратя призовката до там.

Дете на такава възраст не виждам как ще ти го вземе, освен ако не докаже че не можеш да се грижиш за него. В общи линии си се забъркала с отявлен боклук и ще ти създава главоболия. По принцип се предпочита призовката да се праща до адреса на местоработата, ама си зависи каква е работата все пак...Призовката няма да я пращаш ти, а адвокатът, който ще наемеш. С такъв противник насреща просто без читав адвокат, няма да се справиш, така че изобщо не рискувай да се представляваш сама. Ако имаш възможност в най-кратък срок се свържи с подходящ адвокат и си изясни възможностите . Издръжката на непълнолетно дете е безусловна. Въпросът е да се стигне изобщо до дело и какво ще получиш като издръжка. Оставам с впечатление, че с бащата сте били в съжителство,  а не брак. Но това е без значение в случая, ако е припознал детето, той има същите права. Значи ще водиш дело и за родителски права , за издръжка и регламент за посещенията при детето. Най-добре  е наистина всичко да мине през съда, а не да си правите някакви устни договорки, които перманентно да бъдат нарушавани.

# 471

Призовката няма да я пращаш ти, а адвокатът, който ще наемеш.

Призовките не се ли изпращат от съда когато се заведе дело?

# 472
  • Шумен

Да, но така или иначе документите се внасят от адвокат, освен ако не си движиш сам нещата с цел спестяване на средства.

# 473
Юрист ли си?
Нямам никакво намерение да се заяждам, моля не го тълкувай по този начин, но даваш грешна информация. На мен ми е ясно ( непрофесионално ) какво прави адвоката, внася исковата молба в съда, придружена с копия от личните документи и ако прецени нещо друго, но призовките нямат нищо общо с него. Съдията разпорежда какво трябва да се направи след това.
черна орхидея - в този форум има тема в която адвокати отговарят на въпроси. Пиши там, за най-точна информация.

# 474
  • Шумен
Не, не съм юрист и не съм наясно с нещата около едно дело в технически подробности.  Просто исках да поясня, че това не  е работа на "черна орхидея"... Без значение е кой точно разпорежда изпращането на призовката, това са неща, които не интересуват клиента. Адвокатът е този, който трябва да си свърши работата и технически в оформянето на документите, и в хода на самото дело , за което и му се плаща. И най-доброто, което тя може да направи е да си намери добър адвокат, а не някой който ще й вземе парите и няма да се бори за клиента си. Тези дела не са сложни, но не винаги резултатът е оптимален, както майките очакват.

# 475
  • София

Да, но така или иначе документите се внасят от адвокат, освен ако не си движиш сам нещата с цел спестяване на средства.
От нейния адвокат се внася исковата молба, не призовката. Кой адвокат ще праща призовки до чужбина и откъде на къде той ще я праща?
Призовките се връчват от съда още повече ако въпросния баща е в чужбина се връчват чрез официална съдебна поща (преведена в моя случай), но при условие, че ищцата има негов адрес, който е сигурен и е упоменат в исковата молба.
Там той се подписва, че е получил документите и мисля, че в 30 дневен срок има право чрез своя защитник да отговори и да посочи адрес за кореспонденция (или на неговия защитник), където да бъдат изпращани всички съдебни документи по делото. В случай, че не го направи (не посочи адрес за кореспонденция) всички документи в бъдеще се считат за редовно връчени.
Така беше при мен имам текста мога да го препиша дословно.
Въпроса е той да получи и подпише призовката за да се води редовно призован за делото - след това е лесно !

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 17:03 от Линдичка

# 476
  • shumen
Аз cъм от тези,който изпратиха призовка до местоработата му.Получи я без проблем и се яви на делото.
Линди,благодаря. Днеска бяхме в София и лесно намерихме адреса така както ме ориентира.Без операция няма да стане доктора.Утре ще го планира за кога и ще ни изпрати писмо с датата и какво да подготвим преди нея.При всички положения каза,че ще е края на Август,началото на Септември и че тогава ще сме 3-4 дни в града и ако има време ще се обадя тогава да се видим.Днеска съжалявам,но нямаше никакво време.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 00:20 от danaeka

# 477
  • София
Радвам се, че сте свършили работата и се надявам да мине ок всичко Simple Smile Ще чакам да се разберем нещо.
Що се отнася до призовката - да, хубаво е ако се знае къде работи да се изпрати на служебния адрес, защото при връчването може да не си е у дома и това да е причината да не му бъде връчено бързо. На работа може и да го повикат , да е на място там и няма къде да мърда.

# 478
  • shumen
Линди,ще помоля да ми дадеш номера пак,че нещо ми изчезнаха част от номерата от телефона.
Аз тогава ще търся и квартира около Пирогов или някъде да отседнем,че в болницата доктора каза,че ги държат 1-2 дни,а другите няколко извън нея и ако някои знае или чуе нещо ще ми е от полза.

# 479
  • София
Линди,ще помоля да ми дадеш номера пак,че нещо ми изчезнаха част от номерата от телефона.
Аз тогава ще търся и квартира около Пирогов или някъде да отседнем,че в болницата доктора каза,че ги държат 1-2 дни,а другите няколко извън нея и ако някои знае или чуе нещо ще ми е от полза.

Виж ТУК

Можеш да намериш нещо прилично

Общи условия

Активация на акаунт