Дело за издръжка - 3

• 84 549
  • 479
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета... наясно ли сте за следното:

Скрит текст:
Бащата след делото за издръжка , което заведох на скоро тъй като от почти 6 години сме разведени и не съм водила такива за увеличаване ,а малкия е почти 2-ри клас...та от тогава сме в много обтегнати отношения. За толкова години никога не съм спазвала режим на лични отношения, винаги го е взимал когато реши и за колкото време иска и след делото адвокатката му застана пред мен и каза ,че ще ме съди защото не съм си вдигала телефона и не съм пускала малкия при баща му. След което бях бяснаа  #Cussing out #Cussing out и той сам знае че това не е вярно, а имам и един цял град свидетели за това. От тогава моята адвокатка му каза да кореспондираме чрез смс и по този начин да се разбрахме за виждането. Минаха почти 2 месеца и половина и той 1 смс не е пратил да го вземе..както всеки път разбира се   Laughing Laughing той си има семейство ново , дете сега му се роди и дори не съм се надявала да прояви интерес да го вземе хахах ...но това е малко предистория 

По закон бащата имам право да вземе детето за 30 дни или 20 през лятото ,като този период не съвпада с отпуска на майката. Тъй като аз искам да ползвам отпуск през юли и август, бащата ли трябва да се съобрази с това и как да подходя? Реално може да го вземе юни , но той нито се е свързал с мен да се договорим...какво да направя и как да постъпя?

# 421
  • На черешата
 При мен в споразумението пише до кога трябва да го уведомя кога ще ползвам летният си отпуск. Уведоми го с телепоща със заверка на съдържанието  http://www.bgpost.bg/bg/329, важи пред съда . Той е длъжен да се съобрази с теб.  Peace

# 422
Торнадо , при мен не пише нищо за оведомления .Бащата не говори с мен и не мога да разбера кога иска да му дам детето .Ако предприема пътуване в чужбина има ли право да с търси детето със съдия изпълнител?

# 423
  • София
Побесняла съм!  Всеки Божи ден ходих до там, понеже малоумника го вкараха в болница.. !

"Малоумника го вкараха в болница".Невероятно!!!Този "малоумник" сте го избрали за баща на вашето дете.Освен ако не ви е изнасилил.Ама едва ли вие изнасилил.

# 424
  • София
Здравейте, имам нужда от малко информация. Преди няколко месеца водих дело за увеличаване на издръжката, като през цялото време бащата на сина ми правеше всичко възможно да се изкара най-безпаричния и болен мъж на света, само и само да не му удържат повече пари всеки месец, тъй като сумата ми се превежда от ЧСИ. В крайна сметка издръжката беше увеличена и аз започнах да получавам новата сума след актуализация на запора, тъй като той доброволно не иска да дава за детето нито лев. Днес ми обяви, че новата издръжка му е непосилна и ще заведе ново дело тя да бъде намалена до първоначалния и размер, който е сто лева. Щял да предостави документи, че е болен, задлъжнял, безпаричен и други измислици, но ще иска издръжката да бъде намалена на база на ниските доходи, които има. Въпросът ми е- има ли шанс такова дело да бъде спечелено и издръжката от сегашния и размер от 180 лева, да бъде намалена на 100 лева?

# 425
  • Шумен
Имам въпрос - преди две години водих дело за увеличаване на издръжка.Издръжката беше увеличена. Дъщеря ми догодина става пълнолетна. След навършване на 18 години трябва ли  тя да води ново дело, за да продължи да получава издръжка  докато е в училище? Изобщо какво показва практиката в българските съдилища при заведени дела за издръжка след навършване на пълнолетие от детето докато то учи до навършване на 25 год.?

# 426
  • Бургас
gabiplus, не се притеснявай. Почти няма случаи в практиката вече увеличена издръжка да бъде намалена. Пък и щом имаш запор, си в идеалния вариант. Свиркай си:)
elhitza, дъщеря ти трябва да заведе дело, когато навърши 18. Но с тези издръжки нещата са малко по-различни. Те се плащат ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ И ЖЕЛАНИЕ. Т.е. ако баща й каже, че не иска и няма възможност, малко вероятно е съдът да я присъди.

# 427
  • Шумен
Благодаря, Tintina!
Знам, че е не  е безусловна тази издръжка и затова  питах въобще. За възможност е ясно, но за желание?! То е ясно, че няма да има такова  Laughing. Възможността не мисля, че е проблем обективно погледнато. Все пак се надявам въпросът да бъде уреден помежду им, без съд, но ако не стане след консултация с адвокат, ще решим какво да се прави.

# 428
  • Бургас
Законът се промени и желанието е съществена част от него. Формулирано е всъщност "да може да я дава без затруднения". Като се консултираш с адвокат пиши, че и ние сме на същия хал - скоро ставаме на 18.

# 429
  • shumen
Габи,не мисля,че ще му намалят издръжката.

# 430
Да не ви обезкуражавам, но има случаи на намаляване. Особено, ако човека е с ТЕЛК.

# 431
  • Шумен
Законът се промени и желанието е съществена част от него. Формулирано е всъщност "да може да я дава без затруднения". Като се консултираш с адвокат пиши, че и ние сме на същия хал - скоро ставаме на 18.

"Без особени затруднения", както е едно  от условията, според мен не значи проява на желание, а действителната  възможност според документите за доход, евентуални деца от последвал брак или съжителство, хронично заболяване на родителя и подобни. Има условия за усукване тук с тези "без особени затруднения" и де факто това си  е вратичка за измъкване съвсем легално заложена.
Ами все пак си мисля, че поне докато е в училището се предполага, че няма как да се издържа, т.е да работи, въпреки че е пълнолетна и издръжката ще продължи да се дължи. Изобщо получава се много смешно с пълнолетните деца в училище...Ще посетя адвокат, но едва ли ще е преди есента. След консултацията обещавам да пиша.

# 432
  • София
Благодаря на всички за отговорите! Не е за вярване на какво са способни жалките имитации на бащи, само и само да не дават никакви пари за децата си. Толкова нерви и средства изхабих за увеличаване на тая издръжка, че ако сега му я намалят, направо ще се гръмна. Убедена съм, че тоя се е сдобил с всякакви фалшиви документи, че е болен и безпаричен, не е изключено и ТЕЛК да има. Куриозното е, че на делото за увеличение на издръжката ми размахваше медицински документ, на който пишеше, че има затлъстяване висока степен. Тогава иронично му казах, че очевидно трябва да даде малко от храната си за детето, щом е толкова дебел. Отвратена съм, че в момента ще се бори, за да вземе от залъка на собственото си дете... Не може да спре да плаща, защото има запор.

# 433
Момичета имам изпълнителен лист вече и сега какво да правя,адвоката ми си отиде на почивка и аз сега как да си взема парите с този лист от 'таткото' като той не ми вдига и телефона.Моля ви помощ

# 434
съдия изпълнител.
намираш си частен или държавен по желание, завеждате изпълнително дело и той ще ти събере сумите.
Ако искаш съвет - избери държавен съдия изпълнител. Опита ми показва, че частните не са *очаровани* от тези дела и я карат малко през пръсти. Може и да има промяна, наблюденията ми са от преди доста години.

Общи условия

Активация на акаунт