Дело за издръжка - 3

• 84 552
  • 479
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На моето дело моята адвоката представи моите доходи и съдията поиска тези на бащата, които аз имах в себе си, но не бях представила. Представих ги там на самото заседание като веществено доказателство и си вкарах автогол! Тъй като бащата  беше измъдрил някакъв документ за безработен  (фалшив се оказа в последствие) и аз сглупих и сама си признах че го имам - издръжката от 200лв, които исках спадна на минимума тогава 85 лева.
Един лев не съм видяла досега - така че 100, 120 или 85 лева за мен е все едно! Не ги дава и без това, нищо че си работи и изкарва бая добри пари на черно.

# 406
Нали имало закон за такива които не плащат,затвор незнам какво си,има ли такова нещо или само си говорят?

# 407
  • София
 hahaha това е като за 1-ви април
В Италия например адвоката ми каза, че е престъпление и можело а се влезе в затвора ама само плашат гаргите. Няма естествено нито един неплатил издръжка баща в затвора. То има бащи дето бият децата и жените и нищо не им правят пък какво остава няколко издръжки ако не платили да ги вкарат в затвора.

# 408
  • На черешата
 Ако не плаща, завеждаш изпълнителни дело. Аз така си получих всичко.  Peace

# 409
Ужас,значи с нашият 'татко' който е писал в отговор на иска към него,че няма възможност за никаква издръжка ще си останем само с делото.Е няма такава държава и закони никакви:(

# 410
  • София
Ако не плаща, завеждаш изпълнителни дело. Аз така си получих всичко.  Peace

То ок за тука ама като е чужденец таткото - ходи завеждай изпълнително дело!

# 411
Ужас,значи с нашият 'татко' който е писал в отговор на иска към него,че няма възможност за никаква издръжка ще си останем само с делото.Е няма такава държава и закони никакви:(
Е не, минималната ще ти отсъдят. Едва ли ще се намери съдия който да каже - Ми ок., като не можеш да плащаш няма да плащаш, детето да се спасява както може.
Друг е въпроса как ще си я събираш, щото и да я имаш на ИЛ, в магазина не можеш да плащаш с него.

# 412
Имам въпрос. Решението на съда от 2013 е с издръжка по 100 лева на дете /не че се плащат, но това е друга тема/. В момента минималната издръжка по закон е 105 лева. Трябва ли да наема адвокат и да водя дело за тези 5 лева на дете, или мога по по-лесен начин да искам от съда актуално решение? Не ми е за тъпите 5 лева, но след като поисках онзи ден издръжката на малките за март ми бе вдигнат скандал със заплаха, че ще ме осъди за това, че децата през март са били гледани от майка му, понеже видиш ли аз съм правила основен ремонт в нас, за да осигуря на децата самостоятелна стая  #2gunfire #Cussing out #2gunfire Побесняла съм!  Всеки Божи ден ходих до там, понеже малоумника го вкараха в болница.. съответно и децата се разболяха, водих ги по лекари, купувах лекарства, храни и всичко каквото е нужно.. само дето бабичката не ми позволи да оставам там да спя.. А в нас катакомба! Нямаше как да ги взема.. ох отплеснах, много се извинявам, но адски ми е накипяло  ooooh!  В тая връзка искам да взема за децата въпросните 10 лева! Това им е един детски център месечно!

# 413
Водиш дело, няма друг начин. Ако можеш да се оправиш сама, може и без адвокат.

# 414
Благодаря, за бързия отговор  Hug 
То, ако ще водя дело, направо ще искам и нормална издръжка... Разходите предполагам ще са за негова сметка, въпросът е да имам първоначален капитал да наема адвокат?

# 415
Не е задължително да са за негова сметка. Аз не бих разчитала на това. Ако ще се занимаваш с бащата на децата ти се посъветвай с адвокат, защото нормалната издръжка за теб е твърде възможно да се разминава с представата за нормална издръжка на съдията. В тази тема има особено показателен пример.
Гнева е лош съветник. Изчакай, успокой се и направи план за действие. Решенията взети под афект не винаги са правилни. С което не ти казвам - не, не го съди.
Успех.

# 416
I.Hr Благодаря! Принципно съм решила да изчакам септември, дано до тогава не ми се насъбере още материал за гняв  Tired Имам достатъчно време да събера средства, да избера адвокат и да премисля нещата. Е... освен, ако той наистина не сглупи да заведе дело, което би било страшно забавен вариант  Joy

Благодаря за съвета  bouquet
Усмихнат ден!

# 417
Благодаря, за бързия отговор  Hug 
То, ако ще водя дело, направо ще искам и нормална издръжка... Разходите предполагам ще са за негова сметка, въпросът е да имам първоначален капитал да наема адвокат?

Ако искаш да са за негова сметка, трябва да се упомене в исковата молба.
Пак не е гаранция, че Съдът ще се съгласи, но ако не е вписано, хич пък няма да стане.

Успех! Hug

# 418
Благодаря DeVa®   bouquet  Ще го имам предвид.
Залагам много на определен съдия, и вероятността да се падне е голяма.

# 419
  • shumen
Водиш дело и това е.На мен съдията ми каза,че и 1 лев да искам над това,което дава трябва да водя дело.

Общи условия

Активация на акаунт