Дело за издръжка - 3

• 84 558
  • 479
  •   1
Отговори
# 390
  • На черешата
 Вземат се предвид всички извънкласни дейности на детето.  Peace Съдията и дума не обели, че са ненужни или глезотии.

# 391
Да, и в този ред на мисли е съвсем логично ако бащата има по-високи доходи, и детето да получава повече. Защото ако до 10-годишната си възраст детето е ходило на почивки всеки месец, на кино всяка седмица и на лекар в частна клиника, няма логика заради раздяла на родителите да спре да ги прави тези неща. Бонго, нали все пак това дете си остава и на бащата, респективно грижите му трябва да бъдат същите. И ако не иска бащата да дава тези пари на майката, нека той да си вземе детето. Ама повечето бащи, като опре до дела, изведнъж се изкарват без доходи, бедни и немощни и детето е последна дупка на кавала и няма никакви нужди. Говоря за повечето случаи, не за всички, защото изключения винаги има.
Торнадо, да, вземат се. И при нас се взеха. Друг е въпросът, че аз две години по-късно съм решила да запиша детето на плуване, ама не мога да давам 80 лева на месец и за това, а ако пусна дело за увеличаване ще го приемат за доста смешно и няма да я уважат тази причина. Както и ако им покажа касови бележки и искам детето да ходи на кино и театър всяка седмица.  Peace

# 392
  • shumen
При нас не се взеха предвид извън класните дейности.

# 393
  • Шумен
Ами те обикновено не се взимат...Това, че някой се  е преборил някъде си изобщо не значи, че се случва по правило. А и не можеш да водиш дела за издръжка през две години, безпредметно е,  така че копията са в з...а на отглеждащия детето.

# 394
  • На черешата
 Примери около мен колкото щеше, при 100% от тях тези извънкласни занимания бяха взети предвид. Така че мога да кажа, това че някой някъде не ги взема предвид, значи е з*дник.

# 395
Здравейте момичета имам едно питане,на първото дело за издръжка трябва ли моят адвокат да е подготвен със доходите на бащата и с какво имущество разполага .Защото моя адвокат каза че на заседанието съдята трябва да разпореди,а аз не съм сигурна и се притеснявам.Благодаря ви предварително

# 396
И при мен не се взеха предвид никакви извънкласни дейности.
Съдията каза, че са по желание, а не задължителни.
Дори здравословните потребности на детето (носенето на очила) не уважи. Каза, че има евтини очила на Руския пазар, да купим от там. ooooh! ooooh! ooooh!

# 397
Каза, че има евтини очила на Руския пазар, да купим от там. ooooh! ooooh! ooooh!
Попаднала ти се е малоумен съдия. И такива има. Преди много години съдия не разреши на позната да изведе детето си в чужбина, нищо че бащата беше наркоман, престъпник и в затвора неинтересуващ се и не плащащ издръжка. И той имал права ( установени при бракоразводното дело ) и можел да реши да ги упражнява един ден. Точка.
Относно извънкласните дейности и зачитането/незчитането им се чудя - ако майката ( отглеждащият родител ) иска детето и да ходи на английски и разхода се дели, а бащата иска детето да ходи и на тенис, и на плуване и на шах и на ски .... какво се случва? Дели се и този разход или като има мерак бащата да си плаща спортовете?  Thinking

# 398
Да, писала съм неведнъж за този съдия. Ерген на 40+, хал хабер си нямаше от деца и техните нужди.
Ама, късмет, така се случи.

# 399
  • shumen
Дева,леле,този съдия е бил малоумник.
Аз пък исках 200 пева,но БНД каза,че са много.Според него 150 стигала за отглеждането на едно 2-3 годишно дете.

# 400
Аз пък даже не исках много. 150 лв.
Но съдията реши, че 120 стигат, за дете в 6 клас.
Сега е в 10-ти вече.

# 401
Торнадо, дохода на БНД сигурно е бил над 2000 лв. и е бил доказуем, за да присъди съдията тази издръжка?
Много зависи от съдията, възрастта на детето и дохода на бащата. Wink
И аз исках 150 за 3 годишно дете, но накрая се съгласих и на 100.

# 402
И при мен не се взеха предвид никакви извънкласни дейности.
Съдията каза, че са по желание, а не задължителни.
Дори здравословните потребности на детето (носенето на очила) не уважи. Каза, че има евтини очила на Руския пазар, да купим от там. ooooh! ooooh! ooooh!

newsm78 Ужас...Или направо подигравка...

# 403
Ами те обикновено не се взимат...Това, че някой се  е преборил някъде си изобщо не значи, че се случва по правило. А и не можеш да водиш дела за издръжка през две години, безпредметно е,  така че копията са в з...а на отглеждащия детето.

Напротив, бившата съпруга на мой познат упорито предявява претенции за увеличаване на издръжка на двете деца...точно през две години. И то успешно..И в "замяна" му предава децата, когато тя реши и не спазва режима на свиждане.

# 404
До колкото знам, може да се иска актуализиране всяка година. Друг е въпроса дали ще бъде прието от съда като основателно или ще се отхвърли. Но, който има финансова възможност да води дела може да пробва.

Напротив, бившата съпруга на мой познат упорито предявява претенции за увеличаване на издръжка на двете деца...точно през две години. И то успешно..И в "замяна" му предава децата, когато тя реши и не спазва режима на свиждане.

Твоят познат много я е отпуснал бившата си жена. Ако реши да я стегне друга песен ще запее.
Нали знаеш, всеки се простира докъдетоп му се позволи.

Общи условия

Активация на акаунт