Дело за издръжка - 3

• 84 529
  • 479
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Приключихме спора с БНД със споразумение  Peace
Радва ме факта, че нямаме нужда от съд, за да сме родители. Все пак съм била права и този път не ме подведе.

# 31
Как със споразумение ?
Делото отпадна ли ?

# 32
  • Бургас
Как със споразумение ?
Делото отпадна ли ?
Споразумяхме се за размера на издръжката, адвокатката ще входира в съда споразумението и съда най - вероятно ще го уважи. Делото не отпада, просто завършва със споразумение. Действително не зная как ще стане чисто технически, но пак ще си има съдебно решение по въпроса.

# 33
Ще имате съдебно решение .
Но нали ти не желаеше споразумение , какво се случи ?

# 34
  • Бургас
Ще имате съдебно решение .
Но нали ти не желаеше споразумение , какво се случи ?
Не бях склонна на издръжката, която той предложи в съдебно заседание. Просто нямаше да ми покрие и половината от разходите само за лекарства.
Явно по някаква причина е размислил над размера.

# 35
А , така е добре ! Peace
Помислих да не би ти да си отстъпила ! Wink

# 36
Здравейте,

Писах и в темата за консултациите с адвокат, но искам да споделя и тук с вас...

Нашият татко е в чужбина от раждането на дъщеря си до днес.3години.Брак с него нямам.В началото пращаше пари, но постепенно спря и вече половин година нищо.Когато го заплаших, че ще го съдя в началото на този месец чрез баща си, който е в БГ изпрати 100лв. на сметка.Искам да добавя, че той там е на много добра работа, в голяма фирма, а там както знаете са доста добре платени.Получава над 2000Е.

Питах в lex.bg, питах и една позната адвокатка как мога да го осъдя за издръжка, коята да е повече от 100лв.Адвокатите нещо се дърпат като чуят, че е в чужбина.А аз знам общо взето всичко за фирмата му.Имат си и сайт.

Моля да ми помогнете със съвет или да ми препоръчате адвокат, който е запознат с подобен род казуси.

Благодаря предварително.

# 37
  • Бургас
До къде стигна споразумението при мен: Имаме насрочена втора дата за заседание. Адвоката ми ме уведоми, че дори и да внесем писмено споразумение и двамата с БНД трябва да го потвърдим в открито заседание. БНД обаче не желае да се разхожда до Бургас по негови думи. Предложи ми да си оттегля иска и обеща, че ще плаща договореното между нас. В първия момент си казах "Ми добре", но после се сетих как 7 месеца го молих и как на два пъти каза "Ще плащам повече" и така и не го направи. В главата ми цъфна въпроса " След като до сега не го е правил, за какъв дявол сега ще го прави?" и "Ако беше изпълнил казаното, че ще помага поне за лекарствата, аз дело нямаше да търся.". И ме хвана едно старо чувство, как подписах първото споразумение и се вързах на дрънканиците, че пишем минимума колкото да има нещо. Обадих му се и му казах, че няма пречка за мен да се споразумеем, но ще минем по нормалния път. След като не желае да се разхожда до Бургас може да упълномощи адвокат, майка си или друг човек да приеме споразумението в съда. Отговори ми, че след като аз няма да оттегля иска ще остави съдията да реши. Т.е. или оттеглям иска и разчитам на думата му или се съдим. Обвини ме, че му нямам доверие и т.н. Просто му казах, че имам лоши спомени по този въпрос. Питах го след като сега е стигнал до извода, че това са пари за детето ни, защо до сега ме залъгва и отговор не получих. Та в общи линии е това. Или оттеглям иска и той плаща доброволно договореното или се съдим.

# 38
На обещания не вярвай , Сез . Peace
Най-добре е всичко да е документирано от съда .
Иначе ще те размотава както си иска .

# 39
  • Бургас
На обещания не вярвай , Сез . Peace
Най-добре е всичко да е документирано от съда .
Иначе ще те размотава както си иска .
Много си ценя едно качество "Не преговарям с терористи". Ако ще ме изнудват, няма шанс да се получи каквото и да е. Твърда съм. Ако ще се споразумяваме ще е по канален ред. От дело не ме е страх, самото ми съгласие за споразумение би трябвало да е достатъчно "клякане ". Но до там. Хич не ми пречи да се и съдим. Дадох шанс да мине по леката пътека, ако не се оцени и другата не ми пречи. Не влизам с нито една лъжа, документи имам. И ескпертиза мога да мина. Просто ще е по - дълго нищо повече. Не бързам, имам време, а то работи за мен  Wink

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 10:35 от Sesana

# 40
  • На черешата
Сез, никакво споразумение на "мъжка дума". И аз веднъж повярвах на такава, вторият оът всичко мина през съда и го има написано черно на бяло. Не пожела да плаща по-високата издръжка, минахме на ЧСИ. Сега ме уговаря сам да си плащал, а да не минаваме през ЧСИ, обещава, че ще плаща навреме и колкото трябва. Нооооо, тц  Naughty , веднъж вече ме излъга, втори път не се хващам.

# 41
  • Cyprus, Пловдив
Сез, аз също не бих се вързала на такъв вид договорка  Naughty Hug

# 42
Като не им се дават пари,защо не разделим гледането 50/50 , всички разходи по равно и готово.Ама не, по лесно е  друг да ги гледа, а те само да се жалват колко им е трудно завалиите.

Точно това се бях замислила преди време.
В нашия случай, "тате", срещу 80лв, има "детегледачка" 24/7, "тя" оправя детето от-до,детето
спи при "нея",помага му за домашните,храни го,пои го,лекарства купува,облича го,обува го,
купува помагала,дава пари в училището когато събират за нещо...
... и т.н.... и т.н.
Всичко това на промоционалната цена от 80 лв. които излизат от джоба на тате.
А "тате", през това време е свободен да си прави каквото иска и го взима когато "може".

На съдебното решение за развода пише,че според възрастта на детето са достатъчни 120лв. месечно за да бъде гледано. 50% от тях се присъждат на бащата като издръжка,демек 60лв.
Останалата половина по презумция се осигурява от майката. Добреее....
Обаче, всички останали грижи не са разделени на две.

После водих дело да станат 80.

Честно да ви кажа сме прецакани от всякъде.
Господата си измиват ръцете с някакви малки сумички,детето им се гледа,и хич не им дреме.

Според мен,родителя който НЕ се грижи физически за детето,трябва да поема цялата финансова страна по отглеждането,най-малкото защото е свободен от ангажимент към детето и ако иска може и на 2 места да работи, а и много често родителя който го отглежда не може да започне нормална работа точно защото детето е при него.

# 43
Нарочно няма да си редактирам предния пост...

Чудя се дали може да се заведе такова дело, в което да изискам,до навършване на 18,
издръжката да се увеличава в началото на всяка година с по 20-30лв?
Тоест да получа съдебно решение в което да е постановено че издръжката,
ще се увеличава респективно всяка година без дела.
В противен случай аз наистина всяка година трябва да водя дела за увеличаване....

# 44
Обаче, всички останали грижи не са разделени на две.
не са разделени  първо защото е невъзможно в някои случай  и второ - правата са дадени на теб. ако правата са дадени на него грижите също вървят с тях.

Чудя се дали може да се заведе такова дело, в което да изискам,до навършване на 18,
издръжката да се увеличава в началото на всяка година с по 20-30лв?
Тоест да получа съдебно решение в което да е постановено че издръжката,
ще се увеличава респективно всяка година без дела.
В противен случай аз наистина всяка година трябва да водя дела за увеличаване....
дори и да можеш да заведеш такова дело и да получиш решение  нищо чудно след 2-3 години да изквичиш ,че си се прецакала.  Laughing
можеш да водиш всяка година дела , но със сигурност няма да ти увеличават издръжката с 20-30 лв.
предполагам ,че знаеш (или си прочела)  кога можеш да поискаш промяна на издръжката. оттам може да си отговориш  и на въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт