Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава VBAC?
Какви са ползите от VBAC?
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава VBAC?
-
Какви са ползите от VBAC?
-
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
Рисковете и предизвикателствата, свързани с VBAC (вагинално раждане след цезарово сечение), включват възможността за руптура на белега от предишната кесарьонова процедура, което може да доведе до сериозни усложнения както за майката, така и за бебето. Освен това съществува риск от неуспешен опит за вагинално раждане, което може да изисква спешна операция по цезарско сечение. Други рискове включват разкъсване на матката, инфекции и други усложнения. Важно е да се консултирате с лекар, който може да оцени рисковете и да ви предостави необходимата подкрепа и информация.
-
Какви са препоръките за VBAC в болниците в Стара Загора?
-
Какви са препоръките за болница Надежда и д-р Цветков в София?
по принцип не пиша във форуми, но явно никога не е късно. Терминът ми е на 10ти септември засега се готвим за ВБАК. Секциото ми беше преди 2 год и 1 мес без реална причина. Още се чуствам глупаво, че ме навиха на операция в началото на 38 седмица с напълно нормално протичаща бременност. Единствените аргументи бяха "малко води" и малък таз. А дъщеря ми се роди едва 2800гр, сигурна съм, че ме плануваха само за тяхно удобство и аз от глупост и притеснения се съгласих, защото сляпо вярвах на този лекар. Слава Богу с бебето бяхме добре и се възстанових бързо. Кърмихме се 1 год и 3 мес, когато решихме да пробваме за второ и то взе че веднага стана! Излишно е да казвам колко тонове информация изчетох и колко надъхана се чувствам за това раждане. Само се моля всичко да мине наред и другата седмица най -късно да гушна новия най -важен мъж в живота ми. Вашите истории ми вдихват надежда и кураж, за което ви благодаря! Физически се чуствам добре доколкото е възможно, имам доста подготвителни контракции от седмици, но се надявам скоро да започнат и истинските тъй като едно от условията на лекарката е да не пренасям. През последните 3 месеца живея под огромен стрес и много се надявам това да не се отрази на раждането и на бъдещото развитие на детето.
Много се радвам за вас...
Искрен се роди 4 дни след термин, Зелката като нищо да го надмине. Ако следваме схемата не я очаквам преди 41 г.с. и 1 ден (или 21 септември).
. На 28-ми септември се роди Зорница на Нощни очи, 15 дни след термин, в 9 и 15 сутринта. Малката звездичка тежи 3900 гр. и е висока 50 см. Двете с майка и са мнооогоо щастливи