Отговори
# 195
Ох! За съжаление наистина повечето лекари гледат повече финансовата страна на нещата. Но това е друга тема и общо известна тайна в цял свят.
Надявам се наистина все повече жени да споделят че са родили естествено след секцио. Да се похвалят с леко раждане, което пожелавам на всички Ви. Пък се надявам след година, две и аз да се похваля с такова.
Надявам се и ЛЕКАРИТЕ в България да станат повече от "лекарите", които преди преглед преговаря първо за таксата

В началото на темата Усмихнатото е публикувала една статия.
http://www.rodilnitza.com/blog/birth/haika-kasapi/
Усмихнатото благодаря за темата и за статиите. Мен лично въпросната акушерка Нанси ми напълни душата с разказите си. Но за съжаление и там е описан подлият характер на лекарите. Някои дори са искали повече пари за VBAC отколкото за секцио  Cry .

# 196
От прочетеното в тази тема, повечето от вас ги е болял белега по време на контракциите.
Мен не ме е боляло.

# 197
Остават ми два месеца до термин. Тогава ще са минали 3 г. 5 м. от секциото. Вече се срещнах с Б. Яко в о т  Майчин дом Варна. Съгласен е да пробваме нормално раждане при добре познатите условия - не едро бебе, спонтанно започнало раждане без преносване и т.н. Каза, че такъв тип раждания той води с минимални намеси, т.е. без окситоцин (евентуално съвсем малко) и без уойки. Като цяло, разговорът беше кратък, ще се срещнем отново в 34-35 седмица, тогава предполагам ще ме прегледа и ще говорим по-обстойно. Засега всичко върви добре Simple Smile
Rorr, на мен ми остават около 2 месеца и половина до термин, също сме говорили с Яков, засега мислим, че той ни е вариант. Ще се срещнем и с Друмев от МД, да чуем и неговото мнение. Като прочетох поста ти се сетих, че ние не попитахме за преносване...  Ще попитам следващия път, но ако искаш може и ти да ми разкажеш какво е имал предвид, кога смята, че бебето е преносено? Само датата ли гледа или следи и други неща? На мен това условие ми се струва страшно, защото второто ми секцио беше точно на термина, без никакви следи за започващо раждане, а до последно се надявах да тръгне само бебето... Някак ми се струва, че сега със сигурност ще пренося... Sad

Като цяло някой помни ли какво беше с VBAC след термин, сякаш съм чела че има увеличаване на риска, но не ми се рови вече... Като цяло съм решила да не мисля повече за рискове, но пък тук се усетих неподготвена....

# 198
По принцип след термин уж нараствал рискът от цезарово сечение, нещо подобно бях чела.

# 199
Yoanna, не сме говорили за подробности, само ми спомена за тези неща. На следващата ни среща вече ще говорим по-конкретно. Но и аз съм чувала, че преносването увеличава шанса за секцио. Ще видим как ще се развият нещата Simple Smile

# 200
На мен ми направи впечатление, че всички (освен лекаря, който ме изражда) бяха някак си особено шокирани, че преносвам след секцио. Един вид, какво чакам още.

# 201
Ох, набързо потърсих нещо по въпроса. Ето какво видях на пръв поглед тук:

Mothers who go overdue are ... in a difficult position and often under pressure to accept an elective caesarean section. They are fed scare stories of placentas that begin to fail at 42 weeks, and of babies that grow so large that the strain on the scar is sure to result in a rupture.

Although there is evidence that reducing the numbers of women going over 42 weeks gestation does improve outcomes, the risks involved in post term pregnancy are very small. Due dates can also vary by several days depending upon which method of calculation was used.

Накратко, майките често биват притискани за секцио, ако бременността премине 42ра седмица, поради страх, че плацентата не си върши добре работата и че бебето може да стане твърде голямо. 42.... Кой в БГ въобще чака някоя бременна толкова време.... Пак от цитата по-горе: има данни, че би било добре, ако по-малко жени раждат след 42ра гестационна седмица, НО рисковете свързани с преносеността са много малки... Та трябва значи да видим и преговаряме как се определя преносване... Надявам се да не се брои 40 седмици + 1 ден = преносване... Лично аз се сещам за поне една варненска VBAC майка, която роди естествено повече от две седмици след термин...

# 202
Мен ме чакаха 41 седмици + 6 дни.
Но аз самата нямаше да чакам след края на 42 г.с., това ми беше психологически крайният срок.

# 203
Ох, набързо потърсих нещо по въпроса. Ето какво видях на пръв поглед тук:

Надявам се да не се брои 40 седмици + 1 ден = преносване...

Точно така го броят  Cry поне тук в София, имам три приятелки и доста други познати, които ако до края на 40та седмица не са родили на 40та седмица и 1 ден ги приемат в болница за предизвикване на раждането или наблюдение. Изтъкват идеята, че ако нещо не е на ред с бебето (плашат, че е много лошо ако родилката не роди до тази седмица, което не смятам че е вярно, ако водите не са зелени и са достатъчно като количество) ще могат да реагират бързо, т.е. спешно секцио. Нещо което нямало как да направят ако не си им под ръка, говорим когато има избор на екип.

# 204
Единствената болка, която усещах беше на мястото на разреза, много беше силна, имах чувството, че ще ми се разкъса корема, но доктора това въобще не го притесни, за него беше важно, че тоновете са добре.

Аз преносих, термина ми беше на 14,08, родих на 20,08. Доктора го интересуваше състоянието на бебето, плацентата, водите, шийката, а не някаква ориентировъчна дата.

# 205
  • ул. "Мечтание"
Идеалния вариант е лекаря да следи състоянието на бебето и майката, а не седмици и дни...  Rolling Eyes
Истинско преносване се смята за 42+ седмици, не 40+.

На мен също ми беше казано, че минали термин - влизам в болница, защото ставало (изведнъж) много опасно... Нещо, което не е вярно... Naughty
Това беше и последната среща с въпросния лекар, който ми надрънка тези глупости. Crossing Arms

Родих 4 дни след термина си.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 23:26 от Нощни очи

# 206
напълно съм съгласна с Нощни очи, лекаря трябва да следи състоянието.

# 207
Здравейте от мен,не помня дали с тази бременност писах в темата.Та предисторията ми,два пъти секицкио заради седалищни прилежания,а сега си имам нормално позиционирано бебе,за първи път в тези месеци,иначе девойките заставаха седалищно от пети месец и не сменяха позата.
Бяха близначета но за съжаление изгубихме едното в 16-17сед.
Как мислите момичета,дали да се подготвям психически и физически за нормално раждане.С миналата бременност толкова се подготвях и накрая отново седалишно бебе.Сега се опитвам да не го мисля много,но си имам вратичка.Ще се срещна с един доктор ,който продпрепя естественото раждане за да поговорим.
Повечето доктори знаете как реагират.Знам ,че в такива случаи раждането абсолютно не трябва да бъде форсирано,тоест без окситоцин ,тоест трябва ми доста търпелив доктор. Simple Smile

# 208
  • ул. "Мечтание"
Мари, прегръщам те. Съжалявам, че сте изгубили едното бебе.  Sad
Радвам се, че с другото бебе всичко е наред и е добре позиционирано. Смисъл да се опиташ за вагинално раждане има... имаш достатъчно време да решиш. Поговори си с лекаря, който си си харесала и дано е твоя човек.  Peace

Аз съм отново на пистата!  Crazy Party Heart Eyes Mr. Green

# 209
Благодаря ти мила,за куража който ми даваш. Hug
Много се зарадвах като видях теста ,честито и тук,ти си герой! Hug

Общи условия

Активация на акаунт