Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 585
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Кали, мерси мила за съчувствието. То и аз съм дипломат иначе няма как да работя, това което работя, но някой хора просто не знаят къде да спрат.

Иначе за гроздобера и Филип ходи с дядо си и после въртя машинката за мачкане на грозде. Баща ми просто знае как да го завърти и докато прави бели да му е интересно. Свекър ми например, никога не се занимава с него. Веднъж му го оставихме и го научи да си играе със запалки.  Sick #Crazy Sick #Crazy

Днес имаме напредък, влязохме в градината без рев, но сутринта пак мрънка, че не иска на градина.
Питах за паста за зъби и ми казаха, че не можело не им разрешавали.  Добре, че поне за момента няма проблеми със зъбите, като бяхме във Варна го водих при моя зъболекар да ме успокой, че нищо му няма. Да питам кой каква паста ползва за детето си?

Лек и спорен ден мацки Wink 

# 106
Да питам кой каква паста ползва за детето си?
Откакто ползваме БИЛКА хомеопатична за деца на 2г съм много доволна. Каката не е развивала нови кариеси. Нашата зъболекарка ми каза, че пастата трябва да е с цвят и консистенция като тези на възрастните, а не тип желе. Ние преди бяхме на бадемекум, точно желирана и явно не беше удачен избор. От 6м аз също си мия зъбите с детската паста и ми харесва.
За роднините, това е една много тежка тема. Съвет не мога да ти дам, моите бакии не съм оправила от години. Имаме затишие когато пускам всяка изречена глупост през ушите си, но недай си Боже да се "вържа" на нещо, става страшно! На свекърите даваме ключ когато пътуваме, за да навестяват апартамента с/у кражби. Вече 2 пъти поред ми мият терасата, а единия път тоалетните. Не само, че ми бяха изтъркали котлоните и фурната, а ми бяха купили 2 препарата, демек да знам правилните Simple Smile)) Първо се подразних, после си помислих, че ако същото го направи майка ми,  ще се зарадвам, че ми е помогнала. Та така ... опитвам да гледам светлата страна. На преки критики отговарям остро. Младите са самостоятелно семейство, а не подопечни.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 22:54 от dobra

# 107
Мари, много се радвам, че си приключила с прилошаването. Хайде сега лека и безпроблемна докрая!!!!! Не помня при кого беше в Токуда предния път, но натам ли си се ориентирала сега? Очаква ви голямо приключения и не си представям  по-слънчев и положителен човек, който Господ да избере за 4 мишлета!

ех, нямам спиране тази сутрин ... така е като всички изненадващо спят...
Тези дни брах бъзак от Градоман, що годе чисто място. Седи в хладилника и чака ред да го насипя със захар. Пиша, ако някой е мераклия, сега е добре узрял.

# 108
Добра,вчера си мислех да те попитам,ако трябва да раждаш трети път би ли избрала отново Токуда?Аз съм малко с резерви честно казано.Ще пиша тук ,надявам се да не изглежда като спам ,но може а знаете нещо и да ми помогнете със съвет.Условията в Св.Лазар много ми харесаха,най-вече,постоянен престой на семейството,един вид се чувстваш като у дома си,но пък срещнах и много крайни мнения за тази болница,някой има ли отзиви?
 Добра,ще пробвам с Билка,аз им поръчвам една уж био паста ,но вече привършва.За мен си приготвям сама-кокосово масло,сода,сол и лимон-етерично масло.

# 109
Здравейте!

Добра малката е с увеличени сливици и взема на два пъти Тонзилотрен, първия път за един месец, втория път за два месеца, първия път по две сутрин и две вечер, втория път даже и беше изписала личната след няколко поредни ангини за да се задържи здрава три пъти по две, но аз го давах три пъти по едно, но спазихме двата месеца и да чукна на дърво сега задържаме фронта. Дори онзи ден я върнаха от яслата с лека температура, без други симптоми и аз веднага я почнах с тонзилотрена на два часа /да се застраховам/ Embarassed. Но явно нищо и нямаше защото в къщи нямаше температура и даже на другия ден пак си я пуснах на яслата. Два пъти сме се разминавали с антибиотика при ангина ако почна навреме с тонзилотрена на два часа в началото.

Ние събота и неделя "прескочихме" да морето да се сбогуваме с него за тази година. Беше си топла водата, но бяха излезли водорасли.

При нас преспиването е на спалнята гушната с мама или тати /някой път иска само мен/ и после като заспи я прехвърляме в кошарата. Отвива се много, но вече и не я завивам понякога, че тя докато я завия и почва да рита да се отвива, или пък я завивам като оставам краката отвън Crazy Искахме тази година да я прехвърлим при каката в тяхната си стая, но тя нещо не поддаде и се отказахме. На морето бяхме в апартамент с две отделни спални и там спаха с кака си на едно легло без проблем в друга стая и си мислехме че като се върнем ще иска да отиде при кака си, но тя докато се прибрахме и се мушна в нейната си кошара. С каката стана наистина лесно, както писа Поли ние тогава направихме детската стая, тя си избра килима, тапетите и с мерак започна да спи там, но тя беше на 3 и половина, но пък беше самичка. Като се роди малката имаше един период, предполагам от ревност искаше някой да спи при нея, но бързо отмина. Така че и малката трябва да я привлечем с нещо там, като чаршафи например, че другите неща са си нови, нямат нужда от смяна, но ще е другото лято вече. Мляко не пие много отдавна, на година минахме на кисело, което около месец пи през шишето и оттам нататък около 2-3 месеца с лъжица /тя сама поиска така/ и после го спряхме, защото си хапваш добре вечер и не искаше. Сега давам мляко когато се присетя или когато не иска друго, защото мляко винаги яде. Без захар чисто. Сок и вода си пие от чаша или от сламка. Напоследък много обича да си прави мустаци със сока и даже дето се казва вече не и се пие, но пийва малко и "Мамо имам таци" Grinning

Мари Hug дано вече да отминава неразположенията, че ти и без това си слабичка.

Цвети  Hug дано и при вас станат по спокойни нощите.

Паста за зъби ползваме Аквафреш детска от 0 до 6 години. А за каката Лакалут детски от 4 до 8 години.

ANGYA трудно е с роднините, особено чуждите  Hug

Кали много ви се радвам на вас и лекинко ви завиждам, моите баби и дядовци всички починаха и нямам село. На мъжа ми баба му е жива и е на село, но е доста далеч и ходим сравнително рядко, но ми е много приятно там и си я чувствам като моя баба.

Хайде чао   bouquet

# 110
Паста за зъби имаме още Ненедент, ползваме и Билка - не само за децата, но и за нас. Без флуор е.

Мари, дано не се завръщат неразположенията. Хапвай сега хранителни неща  Hug

Кали  Hug

# 111
При нас мъжа ми е отговорник за зъбките, постановката е следната:
Тати (се прави на луд): Как се правеше, Боби?
Малкия (с чувство за компетентност): вземаме четката, слагаме пастата ...
Тати: я дай да ги погледна (тактично му дърпа четката от ръката) ето тук си пропуснал, има малко мръсно ... и ги измива Simple Smile

# 112
Ние ползваме Веледа гел за зъби, без флуор. Отскоро се научи да жабури и да плюе водата, та сме й купили и една на Бочко, с вкус на ягода. Сега редува и двете - едната сутрин, другата - вечер.

За свекървите  ooooh! не ми се говори. Страшна работа е. Добре че не им мълчиш. Аз съм се наканила на зълва ми, че днес ми доведе децата, да ги гледам, а ми го заяви вчера на обед, без да пита свободни ли сме или не.

Да ви кажа едно руско "лекарство" за зимата, витаминна бомба му викам аз.  Wink Взима се арония, минава се на блендер и се смесва със захар. На половин кг плод около кг захар. Това се слага в буркани, може да се държи в хладилника или да се завари за 10 мин. През зимата когато някой се разболее, по една лъжичка в чая, а може и така да се хапва. Аронията има високо съдържание на витамини и е много полезна за деца. Руснаците си го пият с чая, дори и да не са болни.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 16:31 от plams

# 113
  • София
здравейте Simple Smile

Тази нощ Елица направи 7 часова пауза, а Гоги не се буди и съм много щастлива Simple Smile

Мари, за Св.Лазар - моя приятелка ражда първото си дете там и остана много разочарована. Тя имаше много контракции от 7 месец и в края на 8 месец и направиха спешно секцио, което след това се оказа, че е можело да се избегне като и се поставят венозно медикаменти. Бебто един месец в реанимация. След това успяха да му направят хематом на крачето, защото сестрите в реанимация не са видели и системата, която са и вливали се е запушила и т.н. А иначе тя също много беше впечатлена от условията.

# 114
Мари, да, бих родила отново в Токуда. Изключително доволна съм от д-р Лазарова, вероятно единствената причина все пак да имам и добри спомени. От неонатологията категорично съм възмутена, нямам думи, които да са достатъчно прилични.
Скрит текст:
Но при здраво, доносено бебе реално нямаш голям досег с тях. За ваксините веднъж си го преживаля. Можеш да откажеш, а на Масларска да покажеш вратата. Тя с това мрънкащо гласче много омайва, но под него е едно *** същество. Друг вариант - недоносено бебе, трябва да се отчете като вариант при близнаци. Тогава пак бих избрала Токуда заради това, че водят специалисти на крака. В Майчин Дом товарят бебето и го водят на външен консултант... От другите АГ болници веднага ги прехвърлят в Педиатрията, а после и в 1ва Градска. Свижданията са ограничени. В Токуда са всеки ден, дават и кърма, ако носиш. В Токуда плащаш за всякакви лекарства, наблъскват ги до козирката с антибиотици, но не мога да преценя доколко това е добре или зле. Но плащаш и то немалко. На мен без ВИП стая, но с разходите по престой в  кувьоз ми излезе над 4300лв.
Факт, че наскоро изписаха момченце родено в 24г.с. 450гр. Колкото и да са криви с майките, вероятно си разибрат от работата. Честно, никак не съм им фен, но за БГ не виждам кой знае какви алтернативи. Ако може да си го позволите логистично, роди си във Франция.

B_NADI,  благодаря за тонзилотрена. Аз го спрях вече, общо след 20 дена. На гърлото на Гошко се появиха някакви странни ямички, а в тях израстъци като топчета.  Направо си изкарах акъла. Единия ден ги има, на другия тъкмо ще го водя на лекар - няма ги. На третия пак са там... и  не знаех какво да го правя. На всичко отгоре нашата педи в дъъълъг отпуск. Накрая го пратих с мъжо на дежурен кабинет. Жената казала, че не разбира  Shocked но вероятно е бактериално. Имали сме два варианта, да даваме АБ на сляпо или да чакаме да го израсте. Малките деца често си въдели такива работи, не били проблем.  Много сериозна диагноза, без да съм лекар можех да съчиня толкова.  И утре тръгваме на море, нямам време за консултация с нашата лекарка. Други симптоми няма, но се притесних да не е станало като реакция към тонзилотрена.

# 115
Привет  Hug доста време не съм чела и писала...ама учих за изпит, който успешно взех днес  Laughing
Мишето тръгва на градина на 16.09. подготвяме изследванията тази седмица и ако го опазим здрав, успешно ще тръгне на първия учебен ден. Така ще мога да се подготвя за следващия изпит, надявам се, по-спокойно, че много се изнервихме всички...
Много неща сте коментирали и няма как, децата ни, бебчетата ни са вече големи...
Мари, радвам се, че неразположенията преминават и да се насладиш на бремеността...няма по-голяма благодат  Hug
Лек и спокоен ден от нас  Heart Eyes

# 116
Добра,приятно изкарване на моренцето:)Да не би да се решихте за Гръцко?Сега там е супер.Иначе за тези ямички..аз съм имала дълго време по сливиците точно такива като ямички..останали от многото ангини.И досега са мк като надупчени.Също съм имала като дете и едни тапички ги водеха.Ама не знам..трябва си лекар да каже Hug

Мари,знаеш аз от Токуда се разочаровах от конкретна лекарка.Затова се свързахме с Велев..и т.н.Имам вече няколко познати с добри лекари в Токуда,доволни са от раждането.Всичко си е до лекар.Аз съм готова пак да изтърпя тъпите условия в Шейново,даже и гнусната баня без лампа,дето се очакваше да взема душ (след клизмата)...в 6 сутринта....без една закачалка...Само и само пак Велев да е!Така че аз бих избрала Токуда,все пак имат и неонатология къде по-добра от Св.Лазар.За там имам отзиви от две познати-не добри.Просто много претенции...но не са им толкова добри лекарите.А иначе Добра хубаво е казала..ако има начин-Франция май не е лоша идея:)

Наде, HugМного й е добре тук,факт.А аз само си мисля някакви такива неща..наоколо бабите на приятелите ми ги няма повечето...и ме налягат едни сдухани мисли...Колко време ще го имаме този рай,как ще го запазим после...Половинката ако не беше,дядото вече ме може сам...гроздето нямаше да се хване сам да бере като преди..ама как..той е на 78.Да са живи и здрави!Дано го има още време това местенце,но с тях двамата! Praynig

Ангиа,паста взимам на Веледа гела,билкова е,с невен,без флуор.И една друга био на Логона ягодовата.Май Мари за нея говори..ставало е въпрос преди.Тя не плюе водата особено,само търка и хапе четката,слага я под водата и сякаш изсмуква водичката някак.Та затова гледам да е био и да е само билки,че и да я гълта да не е така вредно.

Вчера пак реди бисквитена торта за "Ая малък ожден ден"Simple SmileНакрая й направих едно мече от кафява захар и сладко от ягоди...И докато чакаме половинката,че за деня си беше до София,да й купи някакви неща...то се стопило.И тя гледа после и казва:Оооо мило мече..мечето край...мина JoyТака за много неща казва,като види,че някой е далеч от нас вече...еди кой си Край:)

Много й се радвам тия дни така свикна с половинката,заиграват се,той страшно я лигави милия,тя му се глезка.Само му виси на врата и му вика Сладката татка:)Но за спане с него не ще и да чуе..както и с баба ми."Само мама"!

Вчера й купих флумастери за първи път..нещо боите вече ги поотсвири:)Сега се мъчи с тях и гледа да не излиза много от очертанията в книгите, като оцветява.Ама яко се маже,за два дни половината дрехи вече са петньосани..на мама художничката:)

Приятен ден!

# 117
Благодаря на всички за хубавите пожелания и за отзивите за болниците. Hug
За Франция,много ми е сложно,с две деца там,без баба,май е невъзможно.Няма и на кого да ги оставя ,живот и здраве като вляза в болница за раждане.Иначе,да,бих се чувствала по-спокойна там.Но при една безпроблемна бременност тук ,Дай Боже ,където и да е ,смятам ,че няма да има проблем.Май ще решавам в движение,времето ще покаже. Hug
 Добра,приятно изкарване и от мен!И аз си мислех за септемврийско море,но няма да мога да му се насладя,другата година....живот и здраве!

# 118
Здравейте от мен!

Днес ни е последен ден на яслата, на Бори де  Wink /мъжа ми много се дразни на това говорене в множествено число, но не успявам да го махна Sunglasses/
В понеделник ще изпратим кака в първи клас и от вторник Бори е на градина. Дано е успешно новото начало и за двете  Praynig за да е мама спокойна Flutter

Добра, Иве как е на морето?

Кали и ти си изгуби, което при теб си е леко притеснително, защото съм свикнала редовно да чета за остроумните и забавни неща на Ая. /сега се сетих, че четох във фейса за многото абота покрай мечоците/ И малката много обича да има работа и да се разнася с едни мини дамски чанти из  къщи, заета  Grinning

Ами това е от нас  bouquet

Слънчеви почивни дни ви желая, въпреки прогнозите за дъжд Mr. Green

# 119
Включвам се да кажа че успешно мина първата ни седмица в първа група Simple Smile
Първите два дни леко рев, после вече не,
тази седмица беше сборна, от следващата вече ще си е както си му е реда:)
Видяхме само едната учителка засега но мисля че ще се сработим, вече виждам някакви нови прояви у момчето Simple Smile дори единия ден беше с награда- стикер зайче, задето много внимавал в някаква приказка и отговарял на въпроси после! Дано потръгне добре детската градина!

Общи условия

Активация на акаунт