"Песен за огън и лед" - 5

• 52 161
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Ето тук го четох това нещо:
http://www.idigitaltimes.com/articles/21383/20140106/winds-winte … controversial.htm
Който знае много добре английск, нека да изкаже мнение относто  подробностите от статията който не ми станаха ясни, приемрно кой е този който ги чете главите, някакъв рецензент с функция да следи за подробностите ( цветовете на очите на персонажите да съответстват  и прочие) или .... ?

# 706
Между другото, във Вихър от мечове мисля, че беше, беше изпусната една глава на Джайм, в Читанка.
Не е изпусната, май беше слята с главата преди нея.

# 707
Според мен Кутрето най- вероятно ще изнудва нещо Санса да убие малкия Робърт. Тя постоянно е с него, докато Петир се занимава уж с някакви далавери. Не ми се вярва плана да му се получи. Как ще я омъжи като Санса от Зимен хребет, като Санса е вече омъжена. Бракът не е разтрогнат. Ако я представи за Алайн е по- възможно, ама той нали ламти за Севера....не знам. Според мен Санда има още много "бой" да изяде да Мартин, не мисля, че така лесно ще я убие в следващата книга.
А Мия много я харесвам, според мен ще има важна роля около събитията при Санса и Кутрето. Може тя да развали работата. Има някои черти от характера на Робърт у нея и очаквам да я проявят с пълна сила.

# 708
  • Варна
Според мен Кутрето най- вероятно ще изнудва нещо Санса да убие малкия Робърт. Тя постоянно е с него, докато Петир се занимава уж с някакви далавери.

Той вече се е заел с това, чрез майстера, който дава на Робин от сънното мляко, което е въпрос на време да го убие.

Не ми се вярва плана да му се получи. Как ще я омъжи като Санса от Зимен хребет, като Санса е вече омъжена. Бракът не е разтрогнат. Ако я представи за Алайн е по- възможно, ама той нали ламти за Севера....не знам.

Достатъчно е да установят , че Санса е девствена, за да анулират брака. Затова Кутрето сигурно и ще я пази и няма да се възползва от нея. Thinking

# 709
  • София/Горна Оряховица
Аз си мисля за още едно нещо:

ОК, Денерис си иска Железния трон и Вестерос, защото ѝ принадлежат. Обаче, ако онова, което Мирри Маз Дуур каза, то Денерис не може да има деца.

И ако се домогне до трона си, то какво се получава - Дени взима едно кралство, в което има тук-таме някакви живи хора, пощадени от Мартин, всички велики домове във дрязги помежду си. Да речем, че докато Дени е на трона и си има драконите, поддържа положението.
Но тя не може да има деца, и след като тя умре какво става?  Thinking Разчитаме, че Егон е истински и той и децата му ще продължат рода Таргариен? Ама тя откъде да го знае  Laughing ?

Един вид - какво, за Бога, си мисли Дени, че ще прави с Вестерос?  Laughing

# 710
Според мен Кутрето най- вероятно ще изнудва нещо Санса да убие малкия Робърт. Тя постоянно е с него, докато Петир се занимава уж с някакви далавери.

Той вече се е заел с това, чрез майстера, който дава на Робин от сънното мляко, което е въпрос на време да го убие.

Не ми се вярва плана да му се получи. Как ще я омъжи като Санса от Зимен хребет, като Санса е вече омъжена. Бракът не е разтрогнат. Ако я представи за Алайн е по- възможно, ама той нали ламти за Севера....не знам.

Достатъчно е да установят , че Санса е девствена, за да анулират брака. Затова Кутрето сигурно и ще я пази и няма да се възползва от нея. Thinking

А как ще разберат, че тя е девствена? Някакви гинекологични прегледи ли ?  Laughing В статията със спойлери се изказват предположения, че Кутрето ще я изнасили преди първата й брачна нощ с онова лордче, понеже вижда в нея Кейтлин и ревността тук ще вземе превес. След което Санса ще се озлоби и едва ли не ще стане Церсей Втора. Ще разполага с армия и ще се бори за отмъщение, като първо убива Кутрето. Лично на мен не ми се вярва Санса да се противопостави толкова открито, а и Кутрето да допусне такава лекомислена грешка.

Не знаех, че сънното мляко в крайна сметка води до смърт. Ами след това този майстер какво ще го прави? Трябва някой и него да убие. Истината трябва да се знае само от Санса и Кутрето. Според мен ще забърка Санса в някакви много гнусни неща, за да я държи изкъсо- да я изнудва един вид. Какво става с лордовете на Долината, когато Робърт умре- кой ще обвинят. Тука играта е много сложна.

Боряна мисля, че в последната глава с Денерис стана ясно, че лунната й кръв се е върнала. Което за момента предполага, че може да има наследници. Някой беше казал в темата, че Марин нарочно заплита толкова предсказания в историята, за да докаже, че на тях не може да се вярва. Аз също съм го чела това на много места и в интервюта на Мартин, така че до известна степен съм склонна да пренебрегвам много от тях. С изключение на предсказанията за Церсей- там се надявам всичко да се сбъдне  Laughing.

# 711
И Елизабет 1 става кралица на раздиряно от вражди кралство, няма деца и какво прави? Определя за наследник далечен роднина, който е син на най-сериозната и опонентка, като с този ход обединява Британия.

Мисля, че и без този Егон със сигурност могат да се намерят достатъчно Таргариенски издънки из родовете във Вестерос, подобно на Баратеон, Валерион и Мартел.
Егон от Рицарят и старият Емон например са имали две сестри, които са имали потомстмо встрани от основната Таргариенска линия.

# 712
имат - нали Марджери и братовчедките й септите ги бяха "разкрачили" за проверка  hahaha

за цикъла на денерис се чудя дали не е изцерена от яхването на дракона например

# 713
  • Варна

Не знаех, че сънното мляко в крайна сметка води до смърт. Ами след това този майстер какво ще го прави? Трябва някой и него да убие. Истината трябва да се знае само от Санса и Кутрето. Според мен ще забърка Санса в някакви много гнусни неща, за да я държи изкъсо- да я изнудва един вид. Какво става с лордовете на Долината, когато Робърт умре- кой ще обвинят. Тука играта е много сложна.
Сънното мляко е вид наркотик, както стана ясно. Дозирането му е много тънка работа и не бива да се дава често. Разбира се, че Кутрето не е казал директно на майстера да убие Робин, по-скоро ще докарат "нещастен случай" и то без майстера да се усъмни. Освен това всички в долината са наясно, че Робин е болен и няма да живее дълго. при всички случаи Кутрето ще намери начин да държи ръцете си чисти.

имат - нали Марджери и братовчедките й септите ги бяха "разкрачили" за проверка  hahaha

за цикъла на денерис се чудя дали не е изцерена от яхването на дракона например

Точно. Могат да проверяват девственост.

А за Денерис мисля, че тя си имаше цикъл след раждането (т.е. цикълът не е обвързан с това ще може ли да роди дете), а беше зачезнал откакто започна връзка с Даарио.
Освен това предсказанието на Мийри, беше , че Денерис няма да може да роди живо дете, а не че няма да може да забременява.

# 714
В статията със спойлери се изказват предположения, че Кутрето ще я изнасили преди първата й брачна нощ с онова лордче, понеже вижда в нея Кейтлин и ревността тук ще вземе превес. След което Санса ще се озлоби и едва ли не ще стане Церсей Втора. Ще разполага с армия и ще се бори за отмъщение, като първо убива Кутрето. Лично на мен не ми се вярва Санса да се противопостави толкова открито, а и Кутрето да допусне такава лекомислена грешка.
И аз не го вярвам това. Твърде ловък играч е Кутрето, за да изпорти така работата точно накрая.  А и той иска Санса да го пожелае. Според мен ще я обърнe to the dark side и тя ще стане достойна негова ученичка.

# 715
Според мен ще я обърнe to the dark side и тя ще стане достойна негова ученичка.

А дано, че Серсей е много зле като злодейка  Joy

# 716
Мисля, че цикълът на Денерис въобще не се появи след раждането на мъртвото й дете. Пък и доколкото си спомням тя беше силно изненадана в последната глава след като й дойде. После ако имам време ще прочета и ще постна.

Злата не вярвам Санса да се обърне към the dark side. Може да му играе някакви номера на Кутрето, за да го заблуди и накрая да му забие ножа в гърба. Санса ще търси отмъщение единствено към тези, които са я наранили- психически и физически. Ще търси справедливост, може да се бори за Зимен хребет, но не й за повече. Другото, което е възможно при нея е да продължава да чака принца на бял кон да дойде да я спаси и да й бутне всичко в ръцете- рокли, бижута, Зимен хребет и т.н. Тук залагам на Джендри- изведнъж ми хрумна  Laughing, че ще са страхотна двойка или пък Хрътката  Thinking

# 717
Хексе, къде пише, че Денериз не може да ражда повече ?
"Мирри Маз Дуур не каза нищо.
— Кога отново ще бъде като преди? — настоя Дани.
— Когато слънцето изгрее откъм заник и залезе накъм изгрев — отвърна Мирри Маз Дуур. — Когато моретата пресъхнат и когато вятърът издуха планината като сухи листи. Когато утробата ти се загърчи пак и му родиш живо дете. Тогаз ще се върне той, но не и преди."
Аз го чета че като му роди живо дете(демек на Драго и той ще се управи), друг е въпроса как щеше да стане фокуса ,като Драго не чуства нищо и в същата глава накрая е описано пределно ясно къде е проблема Simple Smile
Ако се захавнем само с:
"Когато утробата ти се загърчи пак и му родиш живо дете."
- не знам как сте го анализирали  в прешините теми, но  за мен звучи с  две условия:
1."Когато утробата ти се загърчи пак" - да кежем че накрая на 5 книга се е изпълнило това условие.
2."и му родиш живо дете" - е тук идва вече дилемата кой ще е бащата и как ще се върне Хала като Дани го изгори?
А ако го тълкуваме в преносен смисъл то може да ли дс е тълкува, че който е бащата на живото и дете, то той ще е и следващият ѝ "хал"/съпруг
И с това жертвоприношение кой бог умилостиви  ?

# 718
  • Варна
DJSimo , изпуснала съм момента с "му". Останало е в главата ми -  "Пак родиш живо дете"

# 719
да не е лош превод - "му"?
самата денерис често мисли, че драконите са единствените й деца и няма да може да има други - защо? и се радва на освободените си, за които е "мизха" /или "михза", не помня точната дума/ - майка

Общи условия

Активация на акаунт