"Песен за огън и лед" - 5

• 52 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Сега, докато четях коментари, се сетих за нещо. Когато Фрей бяха обсадили Речен пад, Джайм отиде да преговаря с Черната пъстърва да се предаде. Там бяха и лелята и чичото на Джайм. Чичо му (от Фрей) настояваше за правата си над Речен пад, защото му го бяха обещали Ланистърите, мисля. Тогава Джайм остана да говори с леля си (доста умна жена) и мисля, че тогава му каза, че Тивин има само един син. Тогава се зачудих, какво е имала в предвид  newsm78

# 46
Цитат
— Джайм — отвърна тя и го дръпна за ухото, — миличкият ми, знам те от бебенце на гърдата на Джоана. Усмихваш се като Герион и се биеш като Тиг, а и малко от Кеван има у тебе, иначе нямаше да носиш този плащ… но Тирион е синът на Тивин, не ти. Казах го веднъж в лицето на баща ти и той не пожела да ми проговори половин година. Мъжете сте такива ужасни глупци. Дори тези, които се раждат веднъж на хиляда години.

Мисля, че е ясно, че леля му е имала предвид кой е наследил ума на Тивин от потомците му.

# 47
Цитат
— Джайм — отвърна тя и го дръпна за ухото, — миличкият ми, знам те от бебенце на гърдата на Джоана. Усмихваш се като Герион и се биеш като Тиг, а и малко от Кеван има у тебе, иначе нямаше да носиш този плащ… но Тирион е синът на Тивин, не ти. Казах го веднъж в лицето на баща ти и той не пожела да ми проговори половин година. Мъжете сте такива ужасни глупци. Дори тези, които се раждат веднъж на хиляда години.

Мисля, че е ясно, че леля му е имала предвид кой е наследил ума на Тивин от потомците му.

Мане, че си бърза  Crazy

Явно грешно съм запомнила. Приключих петата книга преди два месеца. Явно преди да излезе шестата, ще трябва да си припомням, че голкова неща се навързаха, че ще им изгубя логиката.

# 48
4-тата книга вече ми е любимата,
там само питай и веднага ти изстрелвам цитат  Grinning

# 49
  • София
ето култово клипче с Хитлер и как посреща новината за Джон Сняг  Laughing
сигурно сте го пускали, няма как да не сте, ама може да има има хора дето не са го гледали

http://www.youtube.com/watch?v=l0Jm_mT1G8Q&feature=player_embedded

Mr. Green

По принцип има много такива клипчета с тази култова сцена от великия ''Крахът на третия Райх''
Отделно има и такова с Едард, ама не е толкова добро като това.

# 50
  • София
Нова тема, чудесно!
Диаволо, а по въпроса за произхода на Тирион какво мислиш?

За Джон съм сигурен, че е на Лиана и Регар (ако се окаже, че не е, то Мартин нарочно ще го е променил само и само да не е на нашето), докато за Тирион съм доста раздвоен. Да кажем 60 на 40, че е син на Ерис и Джоана, т.е. на половина Таргариен и наполовина Ланистър. Simple Smile
По принцип на мен ми се иска, а и подкрепям тази най-популярна теория, че триглавия дракон са Денерис, Джон и Тирион, за съжаление Мартин твърде много се бави, а това може да е и индикация, че пренаписва някои свои първоначални виждания за финала... Дано да не е така.
Значи, Тирион е наследил гениалния ум на баща си и леля Джена го казва това нещо на Джайм, но тя казва това което знаем и нищо погрешно не казва. Тирион настина е това което Джайм не е. Това по-скоро е една своебразна алегория...
И не е задължително Тивин да знае. Може да подозира, но няма как да е сигурен. Знаем, че има страст от малък към дракони, това не е случайно вмъкнато според мен. Отделно още в началото на книгата ако си спомняш имаше доста силна спойка и се зароди приятелство и взаимна симпатия между Джон и Тирион...

# 51
Пропускаш, че и косата, и очите на Тирион са като на Ланистър, не като на Таргариен.

Историята показва Таргариени с нюанси на очите или с различна коса, но не с разлика в двете... Магията е силна!

# 52
  • Варна
Пропускаш, че и косата, и очите на Тирион са като на Ланистър, не като на Таргариен.

Историята показва Таргариени с нюанси на очите или с различна коса, но не с разлика в двете... Магията е силна!

Не са, Бумър.

Тирион има едно зелено и едно черно око. а косата му не е със златното на Ланистър, а бяло-руса.

# 53
  • София
gangnam style,

Цитат
Diavolo защо Джон трябва да е копеле? Аз също подкрепям теорията, че е син на Лиана и на Регар, но не може ли преди това Регар да е взел Лиана за жена?!

Ами дано, още по-хубаво Simple Smile Ако са се оженили тайно, то Джон ще има пълните претенции над железния трон.
Защото... И аз съм склонен да мисля, че Егон VI не е истинския такъв (не е задължително той или Конингтън да знаят), а Блекфир... Защо? Ми просто защото се появява от нищото в петата книга и лично според мен не успя да предизвика кой знае какъв ефект върху читателите и защото е отделено твърде малко време за него. Няма логика да градиш основни образи и в края на краищата някой за който всички са забравили изведнъж с две глави посветени на него и хоп видиш ли...
Мартин е по-различен от останалите писатели, но все си мисля, че има някаква подредена логика и при него, а и при него някои ''закони'' си важат.

# 54

Не са, Бумър.

Тирион има едно зелено и едно черно око. а косата му не е със златното на Ланистър, а бяло-руса.
Зеленото е на Ланистър, черното не е на Таргариен.

Цитат
По челото му бяха полепнали светлоруси и черни кичури коса
от "Танц на Дракони"

За сравнение косата на Денерис е "сребърно-златна"

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 14:12 от Бумър

# 55
  • Варна

Не са, Бумър.

Зеленото е на Ланистър, черното не е на Таргариен.

Цитат
По челото му бяха полепнали светлоруси и черни кичури коса,
от "Танц на Дракони"

За сравнение косата на Денерис "сребърно-златна"

Хм, мислех че Денерис е само със "сребърна" коса. Къде е описана като сребърно-златна? Thinking

Черното око може и да не е на Таргариен, но не е и на Ланистър. Със сигурност Тирион е половин Ланистър, откъде идва черното око?

Ето описанието на Тирион в Игра на тронове:
Цитат
Беше джудже, два пъти по-нисък от брат си и се мъчеше да не изостава на хилавите си крака. Главата му беше прекалено голяма за тялото, със сплескано като животинска морда лице под издаденото напред и нагънато като раковина чело. Очите му — едното зелено, а другото черно — надничаха под сплъстения кичур коса, толкова руса, че изглеждаше почти бяла. Джон го загледа смаяно.

# 56
Проверих след като последния сезон съвсем спряха за изрусяват Питър...
Явно и за това Чичо обръща палачинката от първоначалния план!!!

За Денерис

Цитат
Старицата мълчаливо изми дългата й, светла като сребро коса и грижливо зареса полепналите кичурчета.
НО
Цитат
   — Кръвта й вече е текла. Достатъчно голяма е за Хал — не за пръв път го увери Илирио. — Само я погледни. Тази сребристозлатна коса, тези очи… тя е кръвта на древна Валирия.

# 57
  • Варна
Проверих след като последния сезон съвсем спряха за изрусяват Питър...
Явно и за това Чичо обръща палачинката от първоначалния план!!!

За Денерис

Цитат
Старицата мълчаливо изми дългата й, светла като сребро коса и грижливо зареса полепналите кичурчета.
НО
Цитат
   — Кръвта й вече е текла. Достатъчно голяма е за Хал — не за пръв път го увери Илирио. — Само я погледни. Тази сребристозлатна коса, тези очи… тя е кръвта на древна Валирия.

А в оригинал как е, че може и нашите преводачи да са я оплескали. Confused
Имаше един момент, след като и изгоря косата, после беше почнала да и расте черна.

Но пък на Тирион, откъде ги измислиха тези черни кичури... Tired

# 58
Прекалено сапунено ще стане Тирион да е Таргариен. Мартин няма да падне дотам.

# 59
Не знам как е в оригинал, аз четох Танца... първо на руски, там е същото...

Чичо ги вкара кичурите в 5-та книга, сигурна съм, че първоначалния план е бил изцяло по фен-теориите и сега променя и замазва, нещата които е написал толкова ясно.

Произходът на Джон и на Тирион, бременноста на Джейни Уестърлинг, пая на Мандърли, всичките пророчества, ето сега и знанията на Мисандей...

В момента в който изтече фен-теория и си го представям как се ядосва и почва да прекроява.

Общи условия

Активация на акаунт