"Песен за огън и лед" - 5

• 52 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Тази липстваща глава в Пир на врани, за Санса преди или след като на Кутрето му дават 1 година срок лордовете на долината ?
В замундата 4 книга е същата както в читанката, без никаква разлика.
Някои може ли да скинира тази глава и да я прати.
Тук на мерих скенирано с главата за Денерис http://0701.nccdn.net/4_2/000/000/148/a90/--------.--.---------- … -------------.pdf на БГ , но няма съдържание за да видя и да сравня разлиакта с тази от читанката Simple Smile Поне така пише на описанието, сега проверявам Simple Smile

# 676
За сега си е нормална, както в читанката Simple Smile
Демек не виждам денерис никъде внея ,сега ще търся за санса, в Читанката са две главите, една санса и една алайн(като втората е доста голяма) Simple Smile
Сравних ги пак са същите Simple Smile
Може ли да кажете на бързо какво става в липстващата  глава ?
Предварително Ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 13:22 от DJSimo

# 677
Гледам на английски език книгата и главата е след Главата на Принцесата в кулата, навсякъде където гледах в нета (остават още 3 сайта с бг превд на книгата) след тази глава следва глават на  Бриен Simple Smile
Продължавам да търся и да се правя на упорит, защото не ми се купува книга за една глава, в краен случай ще я чета на английски език Simple Smile

# 678
Явно на всякъде са взели превода на  Русинов от едно и също място и са го "пляснали"  навсякъде в интернет(за което им благодаря до някъде, че са ми спесили някой лев ама....).
Остават няколко въпроса, дали преводачът Русинов знае че му липсва глава в превода или .....
"Пир за врани" издадена  от Бард(превода на български мисля че  е от същия Русенов ) имали ли я въобще тази глава ?
Извинявам се че толкова постове слагам, ама че не съм чел пълният текст направо ме побърква ..... Sad Sad Sad

# 679
  • Варна
Явно на всякъде са взели превода на  Русинов от едно и също място и са го "пляснали"  навсякъде в интернет(за което им благодаря до някъде, че са ми спесили някой лев ама....).
Остават няколко въпроса, дали преводачът Русинов знае че му липсва глава в превода или .....
"Пир за врани" издадена  от Бард(превода на български мисля че  е от същия Русенов ) имали ли я въобще тази глава ?
Извинявам се че толкова постове слагам, ама че не съм чел пълният текст направо ме побърква ..... Sad Sad Sad

Скрит текст:

# 680
Благодаря, половината на английски я прочетох и това Sweetrobin като го видя и направо ми се допровръща от сладкото Grinning Grinning Grinning

# 681
  • Berlin
тази глава няма ли я в Танца, та тАка търсиш?

# 682
хе хе хе, поне този танц който на времето един приятел  ми беше дал да чета нямаше глави на Санса  Laughing

# 683
ОМГ и аз не съм я чела тази глава.
Веднага си попълвам пропуска.
Прочетох Рицарят... много ми хареса, особено
Скрит текст:
дебелия намек, че и Ег е бил "огнеупорен", докато брат му, който е луд за връзване- не.
Веднага се набива в очи паралел с Ерис/Визерис и Денерис.

# 684
# 685
Евала на читанката че се реши да пуснат  Танца (бях чел в техният форум че никога няма да го напрят, заедно с други гоелми поредици) .
В новата за мен  глава (поне докъдето съм) ми направи впечатление, описанието на Санса за Орлово гнездо, че през зимата изглежда много красиво( белият камък и бялият навалял сняг), че го прави да изглежда не превземаем и че през зимата ще е леден затвор. -> описанието като го прочетох и веднага си представих онази снимка и момент от трейлъра в който дават Санса в "новият ѝ дом"(поне така спекулирам чел книгите де, че там в сериала може и да не е бш така - първоначално имаше  един момент с процеса на Тирион, в който ми се стори че тя е там на процеса .... ама това е за другата тема Simple Smile )

# 686
А какво се случва в тази глава все пак?
Ако трябва - на лични, много ми е любопитно, а не мога да чета на английски такива текстове.

# 687
  • Berlin
И аз я имам в моята книга тази глава, фръц. Laughing

# 688
Ами с две думи ще зазимяват замъка и Санса заедно със  Sweetrobin (Пиша така за малкият келеш защото ми писна тотално от него) ще слезнат долу при Портите, а там ще има и свадба на няккой лорд(в момента нищо не ми говори като име и кой, кой беше) и там ще трябва  Sweetrobin заедно със кутрето и санса задължително да са там- за да покажат сила. Ама аз съм още по пъти за надолу и тепърват с мулетата(санса с робин), като половината глава се състой в това, че Сана навивава  Sweetrobin  да тръгват за надолу. Simple Smile
Който е чел и останалото да казва, сигурно утре ще го довърша, че един сериал ме заитригува(медиум по фокс крайм и  гледам за първи път а е 6 епизод и май ще ги свалям всичките 7 сезона) и .... така Simple Smile

# 689
А какво се случва в тази глава все пак?
Ако трябва - на лични, много ми е любопитно, а не мога да чета на английски такива текстове.
Скрит текст:
Санса/Алайн приготвя Робърт за слизане от Орлово гнездо към Портите на Луната. Но той се дърпа и Алайн му обещава някакви кексчета и приказки, ако позволи да го приготвят за слизане и той накрая се съгласява. По пътя надолу тя си говори с дъщерята на лорд Нестор, Миранда, която се опитва да изкопчи някакви тайни от Алайн. Разказва и за Хари Наследника, но Алайн остава с впечатлението, че той е наследник на лейди Уейнууд. Алайн си спомня отново, че Хрътака я е целунал въпреки, че това не е вярно. Също така обсъждат и Мия Камък, първото дете на Робърт Б. Когато пристигат в замъка, Алайн отива при Петир. Той е с някакви рицари, но тя им прекъсва срещата и те излизат. След това Петир целува Алайн, но не като дъщеря, а по-скоро сякаш му е жена. След това и разказва, че всъщност Хари Наследника е наследник на Робърт и КОГАТО той умре, Хари става лорд на долината. И също така и разказва как възнамерява да я ожени за него. Накрая и казва, че заслужавал още една целувка и така свършва главата.

Не знам колко разбрахте нещо от разказа ми, не умея да преразказвам добре, но се надявам горе-долу да е станало ясно.

Общи условия

Активация на акаунт