С моя приятел ходим вече втора поредна година на един водопад близо до Струма. Водопада е изключително красив, можеш да се изкатериш по скалите нагоре през самата течаща вода.... Общо взето прелест.
Та качваме си ние водопада и има едно много приятно място, където е израснал мъха напред и прилича на козирка над една вдлъбнатина в скалата, която пък цялата е обрасла с мъх и има малко водичка, насъбрана като в езерце. И моя ми вика: "Ела, ела, да видиш...", отивам аз и гледам облегната на скалата една сатенена възглавничка, с бродирани цветя, пред нея в самия мъх набити 3 маски с размер на капачка от буркан, изкуствен лотос и в насъбраната водичка - езерце пръстени, ама поне десетина.

Сега уикенда пак ходихме до същия водопад и нещата още си бяха там. Маските вече доста пообрасли, възглавничката черна, пръстените във водата, лотоса си стоеше...
Той и двата пъти искаше да ги пипне, ама аз не му дадох, че аз съм доста плашлива и вярвам в де що има проклятия, магии и т.н.
Търсих из нета нещо за такъв ритуал или някакъв обичай, религия, култ, ама не намерих.

П.С. Мога да прикача снимков материал ако желаете