Случи ми се нещо странно X

• 132 359
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Опитът а привличане на туристи наистина е най-вероятен, макар да ми се струва, че църквата има с какво друго да привлече туристи. Т.е. тя самата е достатъчно стойностна и има достатъчно артефакти за да привлича интерес.
Костите на Калоян са препогребани в църквата през 2007.
Изхвърлените кости вероятно са от турското гробище докато църквата е била джамия. Thinking

Не съм гледала НОВА, даваха ли записите от охранителните камери?

# 301
Изхвърлените кости вероятно са от турското гробище докато църквата е била джамия. Thinking
За съжаление, Хексе, не са. В двора на джамиите не ми е известно да погребват мъртъвци, а турското гробище по онова време е било на съвсем друго място.

Костите бяха захвърлени в мазето на бившата Митрополия, а до Митрополията има едноетажна постройка, в която археолозите съхраняват изкопани предмети от близки обекти. Явно костите вече не са им били нужни и са ги дали на Църквата да ги погребе.  newsm78
Като ги намерихме се обадихме на дядо владика, че в тяхната сграда има разхвърлени човешки кости и би трябвало да се препогребат. Ама ... глас в пустиня. След 3 месеца още бяха там в същото състояние

# 302
  • Варна
За съжаление, Хексе, не са. В двора на джамиите не ми е известно да погребват мъртъвци, а турското гробище по онова време е било на съвсем друго място.

Костите бяха захвърлени в мазето на бившата Митрополия, а до Митрополията има едноетажна постройка, в която археолозите съхраняват изкопани предмети от близки обекти. Явно костите вече не са им били нужни и са ги дали на Църквата да ги погребе.  newsm78
Като ги намерихме се обадихме на дядо владика, че в тяхната сграда има разхвърлени човешки кости и би трябвало да се препогребат. Ама ... глас в пустиня. След 3 месеца още бяха там в същото състояние

Откъде са тогава тези кости?  Shocked

Доколкото знам, при преобразуването на църквата в джамия, гробовете на българските аристократи са били засипани. Но пък има и некропол, там чии кости са?

Последно посетих тази църква преди 12-13 години и честно казано не помня подробностите.

# 303
  • в 1001-та нощ
Може да са в него, а може и да е направен, за да има място за полонение и да не се задават въпроси - къде са костите и кой е отговорен за нехайството  Confused

# 304
Момичета,снощи ми се случи нещо, което ме накара да хукна през глава навън от апартаментът.
  Баща ми почина на 17-ти ноември, и вчера бяха 20 дни от смъртта му.Отидох до църквата,запалих свещичка.Вечерта съпругът ми излезна сам при наши приятели, а аз вкъщи-просто защото знам ,че не съм добра компания в този момент и исках да остана сама вкъщи.Около 9 вечерта в стаята където бях се чу някъкъв страшен пукот-като все едно пиратка е грамнала...Нещо грамна! Отварям вратата на терасата нищо ,тогава поглеждам към телевизора...на рафтчето до него имаше снежно преспапие с дядо коледа( от тези фигурки, пълни с течност,които като ги разтръскаш,  снежинките започват да въртят вътре в прес папието)....Обяснителна съм,момичета, защото аз лично не знаех какво точно е прес папието....  Просто се спука от вътре,гръмна...незнам как да кажа.Беше паднало на земята и имаше стъкла мънички около него.....
Веднага телефона и набирам мъжа ми....ръцете ми треперят,взимам колана за дънките ,чантата и палтото и искам да напусна по най-бързия начин.Натискам копчето на телевизора за да го изключа.....Правя 3 крачки към вратата на хола....и телевизора се включва...И тогава момичета,как съм взела 11 етажа бягайки по стълбите -незнам.Пред входа си сложих колана да дънките и палтото......
Аз бях единствено дете, много обичано от родителите ми......Имах прекрасни отношения с покойния ми баща......Незнам какво да си мисля.......

# 305
Брр, настръхнах.
Съжалявам за загубата ви.

# 306
Purple_Haze, съболезнования за баща ти! Не знам какво и защо се е случило. Не би трябвало починалите ни близки да ни плашат така, но пък знаеш ли какво се случва точно като преминат отвъд. Може просто да ти е дал знак, че е при теб или пък да нещо съвсем различно  Thinking

Моят баща почина преди 6 месеца и малко преди 20 ден от смъртта бях много притеснена за него, къде е, на хубаво място ли е, добре ли е. На сутринта на събуждане (спях на спалнята на родителите ми) го усетих, чух не знам как точно да се изразя. Обля ме топлина и ме завладя едно чувство на безкрайна любов. Все едно ми каза нещо, все едно ме извика, обърнах се по посока на това странно усещане и се смеех. Видях му още неприбраните дрехи от закачалката и всичко изчезна.

Яви ми се още един път на събуждане, пак същото блажено чувство, пак много топлина и даже го помирисах. Това беше след Архангелова задушница.

Скоро, няколко дни преди 6 месеца го сънувах, ясно ми каза, че знае за едно радостно събитие. От суеверие ще споделя това по-късно.

# 307
  • Варна

Не съм гледала НОВА, даваха ли записите от охранителните камери?

Не. Нищо не дадоха. Само бля-бля. Направо умът ми не побира как можаха да изпляскат подобна простотия в ефир. Надминаха Би Ти Уи.

# 308
Purple, на мен доста често ми се е случвало да изключа телевизора и той отново да си тръгне сам.
Техника.... За другото нямам обяснение как се е случило. И на мен ми е странно.

Ми-ра, не знам за какво радостно събитие говориш, но веднага като ти прочетох последното изречение се сетих за нещо. Сега ще го споделя, бях забравила за това.

Леля ми често ходи на гроба на дядо. Винаги, когато има тази възможност. Последния път като е ходила там е седнала на пейката отстрани и се загледала в снимката му. Точно тогава през мислите й сякаш преминал гласа на дядо, който й казал, че аз съм бременна.
Наистина бях бременна тогава и знаех за това едва от две седмици и съответно никой друг не знаеше, освен ММ.
След третия месец споделих новината на близките и точно тогава леля ми каза, че знаела отдавна и всъщност подробно ми разказа как разбрала.

# 309
Момичета,снощи ми се случи нещо, което ме накара да хукна през глава навън от апартаментът.
  Баща ми почина на 17-ти ноември, и вчера бяха 20 дни от смъртта му.Отидох до църквата,запалих свещичка.Вечерта съпругът ми излезна сам при наши приятели, а аз вкъщи-просто защото знам ,че не съм добра компания в този момент и исках да остана сама вкъщи.Около 9 вечерта в стаята където бях се чу някъкъв страшен пукот-като все едно пиратка е грамнала...Нещо грамна! Отварям вратата на терасата нищо ,тогава поглеждам към телевизора...на рафтчето до него имаше снежно преспапие с дядо коледа( от тези фигурки, пълни с течност,които като ги разтръскаш,  снежинките започват да въртят вътре в прес папието)....Обяснителна съм,момичета, защото аз лично не знаех какво точно е прес папието....  Просто се спука от вътре,гръмна...незнам как да кажа.Беше паднало на земята и имаше стъкла мънички около него.....
Веднага телефона и набирам мъжа ми....ръцете ми треперят,взимам колана за дънките ,чантата и палтото и искам да напусна по най-бързия начин.Натискам копчето на телевизора за да го изключа.....Правя 3 крачки към вратата на хола....и телевизора се включва...И тогава момичета,как съм взела 11 етажа бягайки по стълбите -незнам.Пред входа си сложих колана да дънките и палтото......
Аз бях единствено дете, много обичано от родителите ми......Имах прекрасни отношения с покойния ми баща......Незнам какво да си мисля.......
Съжалявам за загубата ти и напълно те разбирам. Преди два дни и на мен ми се случи нещо подобно, аз го отдавам на съвпадение, но все пак ще го споделя.

Вечерта бях много тъжна, плаках цяла вечер и съм заспала на земята в хола от умора.Спомням си само,че исках баща ми да е до мен, да ми помогне да оправя всичко, молех го ако все пак има нещо след смъртта, ако ме чува да ми даде знак.Събудих се от много силен шум. Една картина беше паднала от стената, като беше съборила една ваза. Във вазата имаше изкуствена роза, която беше паднала до главата ми. Чувствах се по-добре и изпитах много, много силно желание да запаля цигара.Аз не съм страстен пушач, но баща ми беше. Не знам какво да си мисля, опитвам се да дам рационално обяснение, но после се опитвах да съборя картината, така че да падне само розата-при всичките ми опити вазата политаше към земята, а сутринта беше останала на рафта,сякаш някой просто я беше навел. Все още мисля,че търся под вола теле, но една част от мен вярва, че моят тати ме е чул, където и да е.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 17:55 от Burmette

# 310
  • London

Ако баща ти по някакъв начин се е опитал да установи контакт не би трябвало да те плаши. Не е за да ти навреди. Peace

Burmette, трогателно се е получило. За мен няма съмнение, че е било с цел да те успокои. Peace А относно цигарата мъртвите особено в началото изпитват всички нужди и желания на живия човек. Жажда, глад, желание плътско, щом е бил пушач не се изненадвай. Пуши му се на духа, а не може.  Hug

# 311
В началото на седмицата сядайки да вечеряме моя мъж си сипва червено вино а на мен бяло отпивайки от виното ми казва това вино е кисело (А го беше купил от познат производител преди няколко дни )отпивам и аз кисело е .Идва си малкия син след няколко дни от Търново студент е сядаме да вечеряме сипва ме му да го опита казва че е хубаво и нищо му няма на виното  Shocked Опитваме го и ние наистина нищо му няма от приказка на приказка се оказа че същия ден в който виното у нас е било кисело малкия син е направил кафе на негов приятел и кафето се оказало че е кисело и сина ми го е опитал .Днес отидохме в църква и се уговорихме със свещенника да дойде и да осветим апартамента живеем от 26 години в него свекър ми почина в него а преди почти 2 години и свекърва ми почина на миналата Коледа забелязвах едни сенки покрай мен след случката от тази седмица с вино реших че е време вече да осветим апартамента .
Иначе ми се случва и аз да сънувам разни пророчески за мен сънища

# 312
Айде и аз тук...
Здравейте за първи път пиша в темата,случвало ми се е да чета тук няколко пъти ,просто от любопитство.Не съм мислила,че и аз ще се включа с нещо....
Мислих,че всичко започна преди седмица може би,но напоследък се замислям и за други неща ...който може би имат връзка по между си....
Значи преди не знам колко време точно,може би месец,лягаме си с моя мъж,малкия спи и т.н. и изведнъж чувам някакъв трясък (сякаш нещо падна в някоя стая) замислих се дали да не стана да видя ,но после си помислих,че може да ми се е пречуло.На сутринта ставаме с малкия отиваме в хола и гледам сватбената ни снимка с мъжа ми счупена.Звъня по телефона на моя мъж (понеже той вече беше на работа)и го питам какво е станало и той ми казва "ами сутринта гледам снимката ни и дезодоранта ти на земята и снимката счупена"  Shocked Доста мислихме после за случката и нямаше как снимката да е паднала сама ,мислехме за мишки,прилепи и т.н. но нищо не се появи от никаде.А дезодоранта който беше паднал направо се беше деформирал,сякаш е хварлен със сила....както и да е това отмина,спрях да мисля за това,до преди седмица.Както си стоим в хола с малкия ,мъжа ми ме поглежда и ми казва "случвало ли ти се е да имаш чувството,че някой те докосва по гърба-ей така със длан и ми показва как точно" и аз му казвам ами не защо,а той ами на мен ми се случи сега и не за първи път....направо останах втрещена...Няколко дни по късно стойм в същата стая.Аз стоя с гръб към мъжа ми и малкия и говорех по телефона и изведнъж някой ме докосва по гърба и аз както си говоря се обръщам назад ОБЕДЕНА ,че моя мъж ме бута защото иска да ми каже нещо-обръщам се и гледам няма никой до мен-малкия и мъжа ми чак в другия край на стаята и в тоя момент мъжа ми ме е видял как се обръщам и ми казва:"Какво стана и ти ли го усети" Shocked Без да съм казала и дума.
Излишно е да казвам,че има и други неща,на който съзнанието ми не би обърнало внимание преди тези случки(като пукане на мебелите,странен студен полъх ,странно чувство на страх и т.н.),но направо съм в паника!!!Много ме е страх,моля се да е някаква случайност и да не е нещо друго......
Стана много дълго и много подробно за което се извинявам .но исках да кажа всичко точно както си е било....
Има ли и други с такива случки като нашата.....?
Сега съм постоянно в напрежение...всяко испукване на мебелите...или някакъв шум..направо ме побърквааа Praynig Praynig Praynig ooooh! Sad

# 313
Не се обиждай, ама не можа ли по-неграмотно да го напишеш  ooooh!
Знам, че темата не е за това, ама ужасно се дразня, когато някой пише така!  Tired

# 314
Не се обиждай, ама не можа ли по-неграмотно да го напишеш  ooooh!
Знам, че темата не е за това, ама ужасно се дразня, когато някой пише така!  Tired
Това към мен ли е отправено?

Общи условия

Активация на акаунт