Случи ми се нещо странно X

• 132 331
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Брррр, тръпки ме побиха от поста на Милена  newsm43
Според мен Милена бягай от този "приятел" с 200 км/ч  ooooh! Той или е някакъв хипнотизатор или се занимава с някакви нечисти окултни неща! Ако трябва смени града и полека разреждай срещите, че усети ли се не ми се мисли!
Аз каквато съм страхлива, с такъв и на кафе не бих седнала , ужас  Sad
Ох, и мен тръпки ме побиха именно от разказа на Милена за нейния приятел. Цялата настръхнах от главата до петите.

Моите истории бледнеят пред тези. които прочетох в последните три страници. Като малка имах няколко пророчески сънища в период, в който бях под голямо психическо напрежение заради кандидат-гимназиялни изпити. Ясно си спомням два съня, които се сбъднаха почти на 100% след извстно време. От тогава не ми се е случвало. Също като дете имам няколко случая да ходя насън, но това не е нещо фрапиращо. Много ми е интересна и с удоволствие ще следя темата.

# 556
  • София
Много интересна тема.Чак сега ми попада. ...
Скрит текст:
Иска ми се да ви споделя какво ми се случва от години и ако някой знае към какъв човек да се обърна за помощ - психолог,баячка,леене на куршум,ще му бъда много благодарна.
Всичко започна,когато бях още ученичка в гимназията.Една вечер се събудих с много силно сърцебиене в банята Shocked Оказа се,че съм изкрещяла,хукнала съм към банята,минала съм през няколко стаи и съм включила всички лампи Shocked Помня,че насън бях видяла нещо и пращах баща ми да търси нещото,разбира се,нямаше нищо.От този момент често ми се случва,смених няколко апартамента за тези години,и навсякъде се случва.Сега вече имам спомени-най-често виждам нещо,което идва към мен,винаги е различно,но никога не съм сигурна какво точно е.Ставам от леглото и отивам или в другата стая,или оставам до леглото.Много силен стрес е това,ужасно сърцебиене имам винаги,после едва дишам Sad Аз го виждам това нещо в полусън,виждам всичко наоколо както си е реално,случвало ми се е и в хотели,аз съм с отворени очи и виждам обстановката,но има и друго,което виждам.Не е човешка фигура.Не знам как да го обясня.Не съм луда,не говоря с духове,нямам някакви стресови ситуации в живота и изобщо нямам идея защо ми се случва това.Мъжът ми също страда от това,защото ставайки,аз винаги крещя,понякога се събуждам напълно,понякога не и не помня на следващия ден нищо...
Най-първото странно нещо,което ми се случи,беше на една екскурзия като ученичка,все още не бях започнала да се стряскам така насън.Спах в една стая с тогавашния ми приятел,който каза,че по едно време съм трепнала и съм се изправила в леглото и равен глас,без никаква интонация,емоция или запъване,съм казала,че не трябва да се притеснява от моето трепване,защото съм се пренасяла в някакво бяло пространство,и тъй като било много страшно,съм се връщала,затова трепвам Shocked Аз винаги,когато се унасям,още от много малка,трепвам и после заспивам...Това като ми го каза,аз бях напълно шокирана,защото нямах никакъв спомен!Казала съм го насън явно.Той пребледня като платно...
Ако някой знае за друг случай като моя и как се процедира,ще му бъда много благодарна за съвет.Страх ме е,че някоя вечер мога да направя нещо,което няма да е особено хубаво,не мога да се контролирам,не знам какво правя!Събуждам се чак след това...Дори не знам дали някой нещо е разбрал от моя разказ,тъй като просто не знам как да го опиша това чудо Laughing

Консултирала ли си се с лекар? Прилича ми на сънна апнея.

За съжаление, нямам предложение как да се отървеш от това... може би екзорсист, но това в никакъв случай не е сънна апнея!

# 557
  • София
Момичета, съжалявам, че съм ви стреснала, но наистина имах нуждата да споделя...  Blush
С въпросният приятел пътищата ни се разделиха, сега само се засичаме рядко на улицата,
понеже живеем близко. Той знаеше, че съм влюбена в него, знаеше, че знам от какво се интересува и евентуално дори умее, загатвал ми е, но никога не ми го е казвал в прав текст. Той винаги ме е пазел и защитавал като по-малка сестричка, никога не би ме наранил.
Gubzerka, за кое имаше в предвид, да бягам, ако разбере? Извинявай, не те разбрах.  Rolling Eyes

Leaves, къде е тази къща, стана ми любопитно. И не, не изявявам желание и да стъпвам там...  Mr. Green
Меденката, а възможно ли е отнякъде да е проникнала светлина и някак да се е отразила в очите на котето, нали се сещаш как на животните при определен ъгъл и светлина очите стават едни стъклени и светещи.  Rolling Eyes

Това с пророческите сънища е наистина страшно интересно, никога не съм имала подобни. Ако следваме теорията на чичо Фройд, сънищата са нашето подсъзнание, нашите страхове и желания. В сънищата, според Фройд, нищо не е явно, всичко е закодирано. Например, ако момиче сънува как има буря и прибира саксиите от балкона, открехва вратата на родителите си и  лягайки си бухва одеалото, но после го изглажда припряно отново, анализът би казал, че с прибирането на саксиите , тя се страхува "да ни й откъснат цветенцето" - всичко с дупка символизира вагина, открехната врата е символ на това, което става в другата стая, при големите на заключени врати, сещате се. Бухналото одеало е символ на издут корем, на бременност, но изглаждането му после показва, че тя не е готова за тази стъпка. С други думи - хем и се иска, хем смята, че е още рано. Но когато един сън, без да е закодиран, се случи в реалността, тази теория рухва... 
Аз помня един-единствен сън, сънувах го, когато бях още дете - дядо, лека му пръст, нещо си сглобява на масата, а аз се промъквам на пръсти и искам да открадна, мисля, че часовник беше, от гардероба. Защо помня този сън и до ден-днешен не знам.  Rolling Eyes

Стелс, Rada  Shocked Тръпки ме побиха... За съжаление нямам представа какво може да е...  Sad

Аз не съм от набожните, но вярвам, че има някаква сила, енергия, не знам и аз какво точно.  Наскоро ми попадна една книжка за силата на мисълта и бях озадачена- явно наистина има такова нещо. Срам, не срам, ще разкажа част от моите случаи. В 6-7 клас с една приятелка много си падахме по чернокожи.  Laughing Мечтаехме си, че ще се омъжим за такъв мъж. Явно съм попрекалила с фантазиите, защото, когато бях вече 8 клас се возех в трамвая, когато от седалката зад мен ме заприказва на развален български един чернокож младеж... С кой акъл и аз не знам слязох с него на спирката и го целунах...можех ли да изпусна тази възможност... Crazy  Той ми предложи да се напушим и аз изчезнах мълниеносно, защото ме хвана шубето какво може да последва.  Laughing След това в компанията ми имаше мулат.  Grinning Яко ме тресеше пубертетът, мечтаех се за пънкар... след време се сгаджосах и с такъв - рецидивист, без празно място по тялото от татуировки и обици... Почти като в мечтите ми  Laughing Blush Бях влюбена в женен мъж Blush ,нямаше изгледи да се раздели с жена си, а и аз го обичах толкова много, че ми стигаше той да е щастлив. Явно само така съм си мислела де, може би подсъзнателно съм искала да се разделят. След години се видяхме и ... той ме целуна ей така, пред жена си...оказа се, че са се разделили.... Аз вече си имах сериозен приятел, малко позакъсня сбъдването на тази фантазия.  Laughing Има и още куп сбъднати фантазии, но спирам дотук, че вече ме е срам...  Blush

# 558
Стелс, има доста техники за контрол на съня... може би трябва да почетеш малко за разстройствата на съня /това с трепването не е нещо, което не се случва и на други/ и след това да успееш да го контролираш.
Психолозите също може да ти помогнат и да дадат насоки как се контролират тези моменти.

Познавам момиче с аналогични усещания. Тя обаче ги получава денем и обикновено припада накрая. Всички изследвания са и ОК. Каза, че когато е успяла да се пребори с ужаса, отричането и страха, когато е успяла да не бяга, а да остане са започнали и разговорите. Казват и какво ще се случи с хора и със света, говорят по принцип за човечеството. Не казвам, че не я е страх ...  Rolling Eyes

# 559
Не се обиждай, ама не можа ли по-неграмотно да го напишеш  ooooh!
Знам, че темата не е за това, ама ужасно се дразня, когато някой пише така!  Tired

Ми да, не е за това темата! Не е и за уроци и съвети за правопис! Еййййй, като прочета някоя такава "Лиляна" и ми се  Sick

# 560
Разбира се, че го беше блъснала кола... а секунда преди това беше до мен Sad Ужасно... И като се сетя за това и все се заричам да спра да ги говоря едни такива идиотски, ама май не ми се получава  Embarassed

Shocked
Детето добре ли е?

Да, мила, благодаря ти, колко съм несъобразителна и аз ooooh! Добре е, вече е по-висок от мен, въпреки че и аз не съм от най-дребните Simple Smile Само главата беше пострадала малко и повечко едното краче, няколко дена беше доста стресиран, седмици след това като чуеше кола и бягаше най-отвътре на тротоара... Малкия дявол беше, зарекох се курбан да му правя на деня, ама съм голям заплес и все забравям...

# 561
Milena имах предвид, че този човек не ти е приятел, въпреки че оставя такива впечатления в теб, иначе не би те плашил или да стряска приятелят ти  Sad и аз ако бях-бих се дистанцирала, даже бих избягала в друг град, но постепенно за да не се усети и да реши нещо пак да се "погаври" с вас!
Пази се! Hug

# 562
Дами,благодаря ви за отговорите и насоките!  bouquet

# 563
Ами не, аз ми се стори че виждам две светещи очи, но котето беше до мен така да се каже с гръб към мен и съскаше срещу нещото в стаята..хубаво да приемем сънувала съм, но пък котето как таака ръмжеше и се беше наежило цялото..( не беше съвсем малко коте, беше си големичко) нямам си обяснение..знам че много се уплаших..като не открихме никъде дупки из стаята всички заключиха че е било сън..но аз не съм толкова сигурна.. newsm78 Tired

# 564
  • София
Milena имах предвид, че този човек не ти е приятел, въпреки че оставя такива впечатления в теб, иначе не би те плашил или да стряска приятелят ти  Sad и аз ако бях-бих се дистанцирала, даже бих избягала в друг град, но постепенно за да не се усети и да реши нещо пак да се "погаври" с вас!
Пази се! Hug

Много ти благодаря за съвета, мила!  Hug
Скрит текст:
Само последно да вметна и спирам с изповедите,
че превърнах темата в "лична драма", за което моля да ме извините  Blush - тогавашният ми приятел, който се стресна тогава
и когото въпросният човек не харесваше, ми провали живота, буквално. Връзката ни продължи
няколко месеца и за този кратък период успях да ударя дъното, направих неща, които ми се струваха адски далечни и смятах, че никога няма да се случат на мен, съсипах здравето си...Все едно вече не бях аз, бях друг човек, моята самоличност я нямаше... Така или иначе вече нямам контакт с нито един от двамата, за друго не знам, но знам, че с право въпросният човек не одобряваше връзката ми с това момче... 

Меденка, а друг път котето да се е държало странно?  Rolling Eyes
Аз също имам котка, по принцип си живее на двора, но я пускам и в моята стая, за да ми прави компания.  Heart Eyes
На няколко пъти вече започва да се държи странно - гледа в нищото и се стряска, дори отказваше да влиза в стаята по едно време. Потърсих инфо в нета и се оказа, че и на друг човек се е случвало и в крайна сметка се оказало, че имат някакви гадинки по килима, жената не знаела до момента, в който не се оказала изпохапана от тях. Явно обаче котката ги е виждала и се е плашила от тях.
При мен обаче няма гадинки, дори пръсках профилактично. Най-стряскащо е, че понякога котката ми се стряска, трепва и следи нещо във въздуха с поглед...а там няма нищо! Снощи си лягаме - аз, приятелят ми и котката. Аз си събувам чорапите и го чувам той да ми се кара "Махай ги тези чорапи, че плашиш котето" и аз "Какво?  Laughing " и гледам котката стреснато гледа към тях, залепила се до приятелят ми и потрепва и се опитва да се отдръпне назад, като се прилепва още по-плътно до него.  Grinning Е, махнах си страховитите чорапи, тя си легна и уж всичко окей, но след малко я гледам пак се изправила и гледа натам, където седях, докато си събувах въпросните страшилища  Mr. Green
Викам си, запомнила е къде са били и още я е страх. На няколко пъти я хващам да следи нещо с поглед по кревата и се бъзиках с приятеля ми, че нещо невидимо си седи с нас на леглото.  Grinning Нямах го това тягостно чувство, че нещо има в стаята и ме гледа, затова ми беше дори забавно. На нея обаче определено не й беше - стана и се премести на една възглавница на пода, което е нетипично за нея - тя обожава приятеля ми, където е той, там е и тя - ако той е на дивана - тя е върху него, ако седи на стол, тя е на пода до краката му или се опитва да се намести и тя на стола, просто не се отделя от него никога.  Crazy Започна да мяука и излезе навън. Гледах я през прозореца известно време, не отиде по нужда, просто си седеше навън. Сутринта пак я пуснахме и пак същият номер - следи с поглед нещо, пак на същото място, но този път изхъска и пак така стреснато подскачаше и се отдръпваше заднешком... Нямам идея какво гледа и вижда, на някой друг да му се е случвало подобно нещо?  Rolling Eyes Казват, че животните виждат/усещат неща, които ние не... дали са само някакви дребни гадинки и буболечки или има нещо не толкова просто...

# 565
  • Варненска клюкарка
Олеее, историята на Милена е...тръпки ме побиха докато чета #Shocked #Shocked #Shocked

Аз вярвам че има нещо около нас, преди обичах да чета книги на такава тематика...през деня го правех разбира се, както и вас ви чета само денем  Crazy

На мен лично ми се е случвало да сънувам пророчески сън- няколко пъти и предимно като дете...

Като малка имах една история, която често разказвах на родителите ми- за пръв път я усетих, сетих се или и аз не знам точно как да го опиша чувството, но горе долу е това:
Уж като сън, но не съвсем, а сякаш е миналото ми, сякаш съм го преживяла... виждам се в самолет или хеликоптер в който газя до кръста в тинеста мръсна вода, има и други хора около мен, дрехите ми са зелени или мръсни....Нищо страшно, но просто странно едно 5-6 годишно момиченце да има спомен за нещо такова...Майка ми и до ден днешен говори със страх за това колко реално съм разказвала, като се има предвид възрастта ми и че такъв филм не съм гледала...

Горе долу на същата възраст, помня как се събудих веднъж през нощта и в лакираната табла на леглото към която бях обърната с лице видях "нещо" Shocked В стаята работеше електрическа камина с декоративно осветление и беше доста светло, а пред камината се очертаваше тъмен силует със светещи очи ... Разсъних се но не се обърнах, и звук не издадох, изплаших се много и стиснах очи... От тогава като се събудя посред нощ никога не отварям рязко очи, а доста години са минали от тогава- към 32-33...

В по-нови времена, преди десетина години... Детето ми беше бебе на почти 7 месеца, криво и ревливо, по цели нощи не спеше- аз спях в неговата стая, за да може мъжът ми да се наспива...Една нощ се събудих рязко, някак се стреснах, имах чувството че усетих допир, помислих че съм сънувала, въпреки че още усещах как сякаш някой ме дръпна за ръката... На пода в страни от кошарката на сина ми имаше включена нощна лампа и макар и приглушена светлината беше достатъчна да видя детето си... Гукаше срещу някого, смееше се, имаше много доволен вид, а той посред нощ винаги се будеше с рев и това което виждах беше странно... Отидох до него повиках го по име, говорех му, но той продължаваше да гледа пред себе си и да гука, все едно мен ме няма...само ме погледна и пак отклони поглед пред себе си... Отказа да яде, а друга вечер луда ме правеше през час... Легнах си и го гледах, а той продължаваше енергично да рита с крачка и да издава радостни звуци...унесло ме е докато го гледам...
Обикновено сутрин се събуждахме след 8 ч. заради прекараните безсънни часове т.е. не рипахме рано-рано както е при повечето бебета и тази сутрин също си спяхме и двамата, когато звънна телефона... Беше баба ми- плачеше и не и се разбираше нищо с изключение на думите, че намерила сестра си починала... Тази жена, сестрата на баба ми, много обичаше детето ми, виждаше го-по-често от собствените си внуци, а техните деца изобщо не беше виждала и много и беше мъчно от този факт... Често ходеше у баба ми, нейната сестра, а когато се случеше и аз да съм там и давах бебчо да му се порадва - когато го взимаше на ръце, синът ми точно така гукаше и и се радваше...Това с нощното гукане, смях и безсъние продължи и през следващите няколко дни.... Тази история я разказах и на баба ми, а тя някак се успокои, беше и мъчно, но спря да плаче, повтаряше че сестра и е дошла за последно да се порадва на детето ми...Тръпки ме побиха с какво спокойствие и увереност го каза Shocked Забравих да кажа че нощната лампа на сутринта беше изгоряла. Мъжът ми смени крушката с нова, но и тя изгоря на другата сутрин...

Две седмици преди да умре баба ми сънувала един сън, как двамата и братя и сестра и дошли да я вземат... Сънувала ги като големи хора, млади и красиви, а единия и брат беше починал на едва  6 годишна възраст т. е още малко дете...Другия и брат е починал при злополука преди доста години, бил е на 40...Сънувайки този сън каза че другата събота и казали че пак ще дойдат - викам си бабешки брътвежи и и казах повече да не ми говори такива глупости, че ме напряга...Седмица след съня си следващата събота се подхлъзнала на терикота в коридора-паднала и си ударила главата... Няколко часа по-късно правихме скенер и нещата бяха нормални, движеше се, говореше, нормалните неща...уж...Седмица по-късно отново в събота, почина както говореше и стоеше изправена до вратата на банята, бяха и казали да не се къпе, имаше лепено на главата заради падането и да не мокри мястото, но тя държеше да е изкъпана и облечена с нови дрехи...Не го каза, но наистина очакваше нещо....

ПП Това нещо с потръпването или стряскането- забравих в чие мнение го прочетох... И аз имам такова стряскане, подскачам цялата, направо се подхвърлям, от малка съм така- случва ми се без причина, нито съм сънувала нещо, просто се случва... Усещам го и после се унасям пак...може да минат дни и да не се случи, а може и по 2-3 пъти на вечер...Не го свързвам с нищо конкретно, просто нервна система Wink

# 566
Разказаните истории ми припомниха, за нещо което изживях преди време. Извинете за офф топика ...  Embarassed Дребната бе около 3 годишна и сме на селото на моя мъж. Аз съм градско момиче и си признавам, че онези малки варосани стаи, тъмни ръбати мебели с малки дупчици от дървояди и прозорци със здрави решетки никак не ми допадат. Там никой не живее отдавна, но се ползва за лятна къща сегиз тогиз от роднини.
Та бяхме ние там и спим в стаята с голямо легло. Детето между нас, в стаята толкова тъмно, че в окото да си бръкна няма да разбера докато не ме заболи. По мое настояване, за да влезе светлина, оставяме завесите дръпнати макар прозорците да гледат директно към улицата и всеки може да надникне /или пък да ни оплюе  Crazy/ Оставена от далечни съседи светната през нощта лампа процежда лъчи в стаята.
Събуждам се през нощта от усещането, че нещо в стаята се движи. Напипвам спящото до мен дете и тъкмо да видя и мъжа ми дали диша  Embarassed /добре де предполагам не само аз проверявам дали дишат като ме гони параноята/  когато в рамката на прозореца нещо голямо и тъмно се размърда. Е няма такъв ужас!  Shocked Не се разпищях щото ума ми подсказваше, че ще изкарам акъла на детето ама наум пищях ли пищях полу седнала в леглото. И панически се чудех какво да направя когато голямото тъмно каза:
- И ти ли го чуя тоя звук? - с гласа на мъжа ми!
Чул нещо си там на улицата и решил, че му точели бензина от спряната наблизо кола!!!  Rolling Eyes Станал и се спотайвал до прозореца дебнейки крадците. Леле как ме изплаши не е истина!  Crazy
Това ме накара да се смея с глас! Замислих се какви фантазьорки сме жените и колко са нащрек винаги мъжете! В крайна сметка имаше ли някой на вън или на съпруга ти му се е сторило?

# 567
Леле, момичета, как ми се иска да не Ви бях изчела баш през нощта, когато съм сама в офиса  Shocked
Преди много години, може би 25, сънувах гаден кошмар: зима, сняг, аз тичам - преследват ме войници. Не знам как съм останала с впечатлението, че съм в Румъния. Следващият момент, който си спомням е, че съм по лице върху снега, един войник стои до мен и казва нещо, което на мен ми звучи като "десет", стреля и върху снега пред очите ми потича кръв, която явно е от моята глава. Не знам колко време след това, но отидох в близката книжарница, тогава нямаше интернет да се допитаме за всичко, мисля, че още нямахме и домашен телефон даже, което ще рече, че съм била под 10 годишна и отворих румънско-български речник. Еми намерих думичка, която звучеше досущ като чутата от мен и означаваше - умри или мъртъв... Голям страх брах дълго време след това, че и щом толкова време го помня.... Странното е, че сега се опитах да чекна думичката в речника и не откривам нищо подобно  Thinking
...

deces  може би?

# 568
Преди години почина баба ми.С един приятел отиваме в същата къща(не помня защо).Влизаме в двора и минаваме покрай прозореца на кухнята. Аз почуках за да сигнализирам,че идваме....и чувам "да,влез"... Ок. Продължаваме покрай другия прозорец за да стигнем до входната врата...натискам дръжката и  Shocked заключено. "Добре"....ще изчакаме докато прабаба ми отключи.Чакаме,чакаме....но нищо...изчакахме още малко...но пак нищо...никакъв шум...  Rolling Eyes. Отидох до прозореца да проверя какво става.Вътре печката гори,но няма никой Shocked. Питам моя приятел "ти чу ли нещо?".....той  Shocked Rolling Eyes Shocked... "май е по добре да си ходим" ми каза с почти недоловимо от страх гласче... hahaha...Сега ми е смешно,но тогава Rolling Eyes.Знам,че има неща които не можем да си обясним...може би след време...знае ли човек Wink

# 569
Аз не разбрах- в къщата вече никой не е живеел, а печката е била запалена?

Общи условия

Активация на акаунт