Случи ми се нещо странно X

• 132 467
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Вчера на баща ми му се случи нещо странно. Наложи му се двудневен престой в интензивно отделение (добре е, вс. е наред)
и си взел за там книжка. Бях му подарила много отдавна "Името ми е Червен" на Орхан Памук.
А тази книжка започва така:
"Сега съм мъртъв - труп на дъното на кладенеца. /В интензивното му се сторило стряскащо/
 Shocked Shocked Shocked  rotfImao

# 211
  • Балчик

Когато няма риба и ракът е риба. Rolling Eyes

# 212
Малко извън темата, но си спомних нещо, което като по-малка наистина ми беше много странно и сега не мога да си го обясня.
Когато бях по-малка вуйна ми (вуйната на баща ми) ми беше разказала защо не трябва да се работи на Великден. Разказа ми разни случки най-вече ми направи впечатление за една. Ще я разкажа така както го помня макар, че сега като си го спомних ми се вижда доста недостоверно:
"Майка и дъщеря или снаха и свекърва (не знам кое по-точно беше) отишли в двора си, имало някаква яма (поне така ми го обясниха) и до тази яма имало скала. Не знам какво е имало в тази яма, но жените влезли вътре да копаят ли не знам, правили нещо. И голям къс от скалата паднал в ямата едната жена се озовала под този къс скала а на другата скалата й е счупил крака.

Другата история е за някакъв близък на вуйна ми, който го извикали по работа на Великден и по пътя е катастрофирал. Едва оцелял.

# 213
  • До морето :)
На сестра ми всяка година по принцип ѝ правят курбан. Така се е зарекъл баща ми, като е била бебе.  Глътнала си езика и едва я спасили, та така. На този ден той по принцип не работи. Един път го прави и щеше да се удави. (тогава беше водолаз) 

# 214
Малко извън темата, но си спомних нещо, което като по-малка наистина ми беше много странно и сега не мога да си го обясня.
Когато бях по-малка вуйна ми (вуйната на баща ми) ми беше разказала защо не трябва да се работи на Великден. Разказа ми разни случки най-вече ми направи впечатление за една. Ще я разкажа така както го помня макар, че сега като си го спомних ми се вижда доста недостоверно:
"Майка и дъщеря или снаха и свекърва (не знам кое по-точно беше) отишли в двора си, имало някаква яма (поне така ми го обясниха) и до тази яма имало скала. Не знам какво е имало в тази яма, но жените влезли вътре да копаят ли не знам, правили нещо. И голям къс от скалата паднал в ямата едната жена се озовала под този къс скала а на другата скалата й е счупил крака.

Другата история е за някакъв близък на вуйна ми, който го извикали по работа на Великден и по пътя е катастрофирал. Едва оцелял.

Laughing

# 215
  • Балчик
О, неоспорими доводи. Това само за християни ли важи? Защото иначе друговерците да са измрели до сега като работят на Великден. Laughing

# 216
  • Варна
Мда, освен това нещастни случаи стават всеки ден, не само на Великден и не само с работещи хора.

# 217
  • Бургас
Аз имах познат(мюсюлманин),който на един Великден косеше трева и ми обясняваше,че е грешно.Два часа след срещата ни ми се обадиха,че е починал.Много странно ми се видя,може би е усещал,че нещо не е наред и не му е добре,а от парчето окосена земя зависеше хляба на семейството му.

# 218
Наистина не мога да коментирам тези..вярвания.
Ако наистина сте християни(щом говорите за Великден), трябва да сте запознати с всеопрощаващата любов на Исус и неговата същност. Как е възможно богът, поел страданието на всички и изкупил греховете на човечеството, да използва езически наказания, убивайки хората  Crazy
Говоря от позицията на нерелигиозен човек, на когото обаче му се е налагало да чете доста, за да оборва с лекота вярванията за курбани.
"Не жертва, милост искам!"- думите на Исус са достатъчно красноречиви.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 21:26 от Елиас

# 219
Наистина не мога да коментирам тези..вярвания.
Ако наистина сте християни(щом говорите за Великден), трябва да сте запознати с всеопрощаващата любов на Исус и неговата любов към всичко. Как е възможно богът, поел страданието на всички и изкупил греховете на човечеството, да използва езически наказания, убивайки хората  Crazy

Напълно съм съгласна с теб.И според мен е абсолютно невъзможно бог да наказва по този начин.

# 220
  • при късмета
Като споменахте 28.08, се сетих за мой приятел, който 3 години подред катастрофира на тази дата и всичките пъти не е виновен, т.е. удрят го. Накрая му взимахме ключовете от предния ден. Наистина ли е малка Богородица тогава, не е ли на 30ти по старому?

# 221
  • Варна
Ами разликата между стария и новия календар е 13 дни. Щом сега е на 15-ти август, значи по старому е на 28-ми.

# 222
  • в 1001-та нощ
Малка Богородица е на 8 септември по нов стил, Голяма Богородица е на 15 август  Peace

# 223
  • Варна
Ох, да, Голяма Богородица е на 15 август Peace

# 224
Имахме коте, което гледахме няколко години, след посрещане на новата 2013г. се разболя и след три дни почина на 4.1.2013. Преди няколко месеца си харесахме едно мъничко изоставено пред блока и мъжа ми започна да се грижи за него, но не можахме да го приберем, защото чакаме бебе и го гледаше в пред входа, а като беше студено го прибираше вътре. Разболя се и днес се простихме и с него, днес е 4.11.2013г. Много сме шокирани, не може просто да е съвпадение!? Не знам какво да правим!!!

Общи условия

Активация на акаунт