Що е то домашна ноктопластика?- тема 5

• 72 001
  • 727
  •   2
Отговори
# 345
Моят гел, макар с база на Лина, се държа прилично тоя път. Става по-твърд от Лината и съответно ноктите с него по-тънки и красиви. Но без база го няма никакъв  Peace

# 346
При мен върху бързо омазняваща се нокътна плочка и цепещи се нокти смеската между гел и акрил е най-доброто решение. Ползвам IBD.

# 347
The_demon,страхотна си,така със снимки е супер.Ти професионално ли си ги пробвала или любителски?Мисълта ми е дали издържат колкото другите,по-скъпите?

Професионално съм ги ползвала.Момичета-има една приказка-няма лош продукт-има зле свършена работа....Не че искам да обидя някой, но просто за да разберете какво имам предвид.Когато един гел се ползва така както трябва не би трябвало да има проблеми.Относно гела Лина, който повечето ползвате, искам да кажа, че както евтината, така и скъпата Лина са система - тоест-трябва да използва техният бондер, после изграждащия гел и после финиш.Обаче хората, които го внасят и продават в продавалника не си правят труда да го продават така и много често, да не казвам винаги , си нямат представа какво продават-защото съм задавала въпроси и не могат да ми отговорят.Евтината Лина си има билдинг/изграждащ/ гел, а този, който продават е за бързи поправки и съответно е с по-тънка и слаба консистенция...Затова използван за изграждане и обем става трошлив и дава отслойки.
Относно по-скъпите гелове -при някои цената е само заради марката и кат качество не са нищо особено.Имам приятелка маникюристка, която с оригинален гел на Ай Би Ди, ноктите на клиентите на третият ден бяха цъфнали.Всеки гел може да се смеси с акрилна пудра и става по-твърд.Но това не означава по-здрав!Защото проблема ви е да не се отлепя.Колкот е по-твърд един гел, толкова е по - нееластичен и следователно не поема толкова от движението на нокъта и се отваря.

snejna, ако искаш ми опиши подробно какво си правила като си слагала ноктите, защото за да падне така след няколко дни, значи грешката е в теб и искам да ти помогна да я избегнеш.

foxy-the infant prodigy, как разбра че имаш бързо омазняваща плочка?Ако ноктите ти се цепят са дехидратирани и сухи и няма как плочката да е мазна.Тогава тя ще е лъскава и здрава и приимерно лака ще ти държи един ден

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 07:04 от the_demon

# 348
foxy-the infant prodigy, как разбра че имаш бързо омазняваща плочка?Ако ноктите ти се цепят са дехидратирани и сухи и няма как плочката да е мазна.Тогава тя ще е лъскава и здрава и приимерно лака ще ти държи един ден

Ноктите ми се цепят отстрани, т.к са меки и се подгъват в стрес зоната постоянно. Плочката е видимо мазна. Конкретно на IBD гела, който използвам е доста еластичен и точно по тази причина  смесвам с акрил, също с флекс формула, за да не се получват сгъвки в стрес зоната без да имам голями налоявания по ноктите.

П.П. Не пиша по темата, обикновенно само чета, но в предният си пост сама си противоречиш:

Цитат
Момичета-има една приказка-няма лош продукт-има зле свършена работа....Не че искам да обидя някой, но просто за да разберете какво имам предвид.Когато един гел се ползва така както трябва не би трябвало да има проблеми.

Цитат
Относно по-скъпите гелове -при някои цената е само заради марката и кат качество не са нищо особено.

IBD са наложена и качествена марка доста от преди всякакви китайски и не такива Лини. Аз също съм започнала с такива комплекти, но при различните партиди качеството е различно и резултатът също. Няма как да се очаква нещо супер от гел, който струва 1$. Незнанието и неумението на момичетата, които започват да се опитват също дават голямо значение и затова всеки втори пост в  темата е "Какво да правя?" . Подкрепям мнението за купуване на система, макар и да излиза малко по-скъпо, но се спествят хиляди въпроси и нерви.

# 349
Момичета, откъде да си купя лепяща лента/плат, с който се лепят счупени нокти в София?

Бих искала да отида в реален магазин, а не онлайн такъв  Peace

# 350
foxy-the infant prodigy, Извинявай скъпа, но някъде да си прочела че визирам марката Ай Би Ди като некачествена?Тук говоря за геловете от продавалник, които са на приемлива цена и с добро качество, за да може момичетата да си купуват от тях.Нали се сещаш че не говорим за утвърдени марки и цени от по 80 лв и нагоре.Никой не казва че китайските гелове са по-добри.Обаче ти като голяма специалистка реши да се заяждаш с мен .И като казвам че има скъпи гелове с качество като Лината-вярвай ми.
И още нещо - за да имаш проблем с гела , който ползваш  ти специално - проблема не е в ноктите ти-проблема е в работата ти.
След като не желаете да се вслушате в най-искрените ми съвети - оправяйте се....

# 351
the_demon, мисля че има други момичета като мен които ценят съветите ти и се нуждаят от тях. Хората, като теб които се занимават професионално с ноктопластика и дават съвети на начинаещи като нас са рядкост, да не казвам че хич няма такива, а и да има не им се занимава да обясняват. Така че те моля все пак да продължаваш да ни помагаш със съвети Hug

# 352
the_demon, мисля че има други момичета като мен които ценят съветите ти и се нуждаят от тях. Хората, като теб които се занимават професионално с ноктопластика и дават съвети на начинаещи като нас са рядкост, да не казвам че хич няма такива, а и да има не им се занимава да обясняват. Така че те моля все пак да продължаваш да ни помагаш със съвети Hug

Разбира се, че ще ви помагам и ще споделяме..просто ме е яд как винаги когато искаш да дадеш съвет - при положение, че всички други си мълчат сякаш им искаш орган за трансплантация, винаги се намира някой дървен философ, който те напада веднага....Както и да е-аз не съм тук за да питам"Защо става така"....Тук съм ако мога да помогна!

# 353
здравейте момичета,
да се запиша и аз при вас...
доста погледах в у туб, изчетох ви всичките теми (почти) , но аз съм се спряла на акрил... така като гледам май никой не ползва акрил... бихте ли помогнали ???  с акрил мисля , че става по лесно от гела... а и лампи ,1 основа , 2 гел,3 гел... страшна работа... искам акрил... преди време ми бяха правили ноктите с акрил и беше станало перфектно ... но сама дали ще успея?

# 354
foxy-the infant prodigy, Ако си специалистка няма да задаваш въпроси тук.
Хубавият ти гел за 20 лв е също китайска версия - като онези, на които ти се присмя и посочи че ползваш квалитетна марка.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 01:00 от Графиня дьо Адри́

# 355

Не пиша в темата, но редовно чета. Съветите на the_demon са ми полезни. Тя е единствената която професионално се занимава и не ни "отмина" , а с търпение и постоянство отговаря на въпросите ни.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 01:00 от Графиня дьо Адри́

# 356
  • София
Извинявам се, момичета, но се наложи да позатрия малко, за да не заприличва темата на кокошарник.

Ще ви помоля да спазвате добрия тон занапред
  bouquet

# 357
foxy-the infant prodigy, Ако си специалистка няма да задаваш въпроси тук.
Хубавият ти гел за 20 лв е също китайска версия - като онези, на които ти се присмя и посочи че ползваш квалитетна марка.

Оооо, извинете г-жа професионалистката, само Ви имате поглед върху нещата защото се занимавате професионално. Аз го правя за хоби и изобщо нямам намерението да убеждавам теб или когото и да било друг колко съм величайша. Успех с геловете от продавалника.

# 358
лелееееееее да си чешете езиците и никой не обърна внимание на моят пост... е взех си акрилче и си мацнах на ноктите...  е не ми се получи много , ще пусна снимки....

# 359
лелееееееее да си чешете езиците и никой не обърна внимание на моят пост... е взех си акрилче и си мацнах на ноктите...  е не ми се получи много , ще пусна снимки....
Сави, преди да започна да си правя ноктопластика изгледах доста клипчета и ми се стори най-лесно с акрил.Купих си мономер и акрилна пудра, но не бях доволна, дразни ме миризмата, а да не говорим че стават дебели и груби и трябва голямо пилене. С гел се работи много по-лесно и прецизно, не се пили толкова. По-добре събери парички и си купи всичко необходимо за работа с гел, сигурна съм че ще ти е по-лесно и ще си доволна от резултата.

Общи условия

Активация на акаунт