Що е то домашна ноктопластика?- тема 5

• 71 819
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Да, само база няма, но тя не е задължителна.  Peace

# 511
Здравейте, дами.
Отдавна съм решила да започна да се занимавам с това вкъщи, но някак си все не стигах дотам.
Сега съм твърдо решена да си купя комплекти и съм си ги избрала, но имам няколко въпроса към вас :
с какво може да се замести лепливия плат, с какви течности чистите четките си и дали когато лакирам вече готовия гел чак тогава да сложа ув топ? Тоест да запечатам лака между гела и ув топа?
Благодаря Ви, предварително.  Simple Smile

# 512
Аз замествам лепливия плат с торбичка от чай. Става, но много бързо ми се надигна гел - лака на лепените нокти. Още не съм решила да си купя леплив плат, защото може би не правя нещо както трябва, така че ще пробвам пак  Simple Smile

# 513
А защо ви е този леплив плат, при зачувен нокът ли го ползвате?
Четките и лепкавото след изпичане ги чистим с обикновен спирт.
Ако запечаташ лака с топ гел, после ще трябва да пилиш, за да го махнеш...  Peace

# 514
  • София/Дружба
Четките не трябва да се чистят от гела, особено пък със спирт, това им съкращава живота. Достатъчно е с четката да се мине по 2-3 пъти от всяка страна по лист хартия или нещо друго, колкото да се отстрани излишното количество гел (в същност гела пази космите на четката)и да  бъде прибрана на тъмно място.

# 515
Питам за лепливия слой, защото нали трябва лепкавото да се премахва с тампони, които не пускат влакна и просто не се сещам какво може да го замести. Може би съм се заблудила, че въпросните тампони се наричат леплив плат ;д ако е така - извинете ме!  Grinning Ако не ще си купя де.
Иначе знам, че ще трябва да го пиля, това ми е целта да стои до поддръжката. Само че аз съм главно фенка на акрила обаче при него не знам дали мога да нанеса лака направо върху акрила и после ув топа... струва ми се, че нещо ще прецака акрила.. Ако някой има идея- да сподели, моля.
Мерси за отговорите  Heart Eyes

# 516
  • София/Дружба
Питам за лепливия слой, защото нали трябва лепкавото да се премахва с тампони, които не пускат влакна и просто не се сещам какво може да го замести. Може би съм се заблудила, че въпросните тампони се наричат леплив плат ;д ако е така - извинете ме!  Grinning Ако не ще си купя де.
Иначе знам, че ще трябва да го пиля, това ми е целта да стои до поддръжката. Само че аз съм главно фенка на акрила обаче при него не знам дали мога да нанеса лака направо върху акрила и после ув топа... струва ми се, че нещо ще прецака акрила.. Ако някой има идея- да сподели, моля.
Мерси за отговорите  Heart Eyes

Можеш да завършиш акрила с ув-топ гел и след това да се лакираш, лака си седи докато не го изтриеш. Не виждам никакъв смисъл в идеята ти  Peace
Лепкавия слой се маха по-добре с обикновен памук добре напоен със спирт. С безвлакнести тампони се обезмаслява плочката преди полагане на гела или акрила, и то ако обезмаслителя е от типа на ScrubFresh.
Споделям от личен опит Wink

И като заговорихме за акрил - има едно основно правило, което определя какво покритие е подходящо за дадени нокти - върху меки и чупливи нокти се слага акрил, а върху твърди нокти - гел. Затова на някои момичета им се отлепя гела, просто са за акрил Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 23:07 от solley

# 517
Можете ли да ми кажете каква е разликата между евтината и скъпата Лина и от къде мога да си взема от ув-гела/видях гел за 3,50лв-предполагам той е евтиния/,но скъпия от къде да взема?
Благодаря предварително

# 518
От китайски сайтове може да се купи, от Продавалник, а "скъпата" Лина при нас я има по магазините "за лев" Peace

# 519
Идеята ми е, че първоначачално няма да си купувам цветни акрилини пудри и искам лака да е отдолу, за да ми седи лично на мен по-красиво. Поне аз така си го виждам  Grinning иначе това за акрила го знам, аз бях почти два месеца с акрил и съм много доволна тъй като наистина естествените ми нокти страшно бързо се чупят.
Благодаря все пак.  Peace

# 520
Поръчах си стартов комплект.. нямам търпение да дойде Simple Smile Само се чудя дали да поизчакам да ми пораснат  малко ноктите и тогава да им сложа гел или сега както са късички ( по принцип няма да ги удължавам с удължители) и друго не ми е ясно, всеки нокът поотделно ли се пече или може да сложа гел на всички и тогава всички заедно да пека?

# 521
  • rousse
Момичета какви удължители за ноктопластика позлване и от къде ги купувате,моля някой да ми препоръча Simple Smile

# 522
Моля ви кажете ми в този комплект има ли база и както означава активен препарат? Благодаря http://www.vipnokti.com/bg/products/category1/product2520.html

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 08:59 от puhytu

# 523
Поръчах си стартов комплект.. нямам търпение да дойде Simple Smile Само се чудя дали да поизчакам да ми пораснат  малко ноктите и тогава да им сложа гел или сега както са късички ( по принцип няма да ги удължавам с удължители) и друго не ми е ясно, всеки нокът поотделно ли се пече или може да сложа гел на всички и тогава всички заедно да пека?

Можеш да ги печеш заедно без проблем. Можеш да ги удължиш и с форми, ако не ти се чака. А иначе за базата - би трябвало да пише какво съдържа комплекта.  Simple Smile А активният разтвор се използва за прах http://www.vipnokti.com/bg/products/product2996.html .

# 524
Много ме заинтригувахте с това изречение, че меките нокти са за акрил. Трудно ли се прави акрил? В смисъл по-трудно от гела ли е? По-продължително като времетраене ли е от слагането на гел? Колко време издържа долу-горе?

Общи условия

Активация на акаунт