Що е то домашна ноктопластика?- тема 5

• 71 818
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Много ме заинтригувахте с това изречение, че меките нокти са за акрил. Трудно ли се прави акрил? В смисъл по-трудно от гела ли е? По-продължително като времетраене ли е от слагането на гел? Колко време издържа долу-горе?

Лично на мен акрилът ми издържа седмици наред без никакъв проблем ( даже ми беше с изграждане), доста го блъсках и какво ли не, но не се счупи. Когато бях с гел след два дена ми се счупи и много ме беше яд.
Според мен акрилът е доста по-лесен за поставяне, но трябва да се моделира сравнително бързо, защото се втърдява. Времето зависи от техниката и бързината на работа на самия човек, така че съвсем спокойно може да се направи и по-бързо от гела.

# 526
Не съм много съгласна, че акрила се поставя по-лесно от гела, особено от начинаещ Simple Smile

# 527
  • София
Аз искам да се похваля с една ноктопластика, която е мое дело, а последната поддръжка беше преди 6 седмици, или най-точно преди 41 дни. Не, че изглежда добре, но е на мястото си!
Съжалявам, че се сетих късно да снимам - тук дължината вече е намалена!
http://prikachi.com/images/967/6943967V.jpg

# 528
Добра работа!  Hug
И аз като Биби смятам акрила за по-труден  Peace

# 529
Добра работа! Аз днес правих поддръжка на една мацка. Издържала е 32 дена Simple Smile, с минимални отлепвания по краищата.

# 530
Я кажете какъв гел използвате, че издържа толкова?

# 531
# 532
Аз ползвам гел, база и обезмаслител на CHU JIE и ми издържа по месец Simple Smile

# 533
  • rousse
Здравейте искам да попитам нещо - всеки пъткогато си слагам някакъв цветен гел след опичане ми се отдърпва от края и стои много грозно,къде бъркам???

# 534
И аз ползвам същия, но явно или базата която е пак същата марка но в розовото шишенце е виновна за отлепянето до кожичките или аз не правя нещата правилно. Започва да ми се отлепя още на втория ден.
По колко време го печете?

# 535
Аз използвам обезмаслител на Ez Flow, база на Ez Flow, гела ми е CHU JIE, а топ лака ми е на Ez Flow. Пека базата и гела по 3 минути, а топ лака - 2 мин.

# 536
Здравейте искам да попитам нещо - всеки пъткогато си слагам някакъв цветен гел след опичане ми се отдърпва от края и стои много грозно,къде бъркам???
С цветните гелове и гел-лакове трябва да се работи много бързо- мажеш и печеш по максимум 2 пръста. И запечатваш отпред пак с него  Peace

# 537
И аз ползвам същия, но явно или базата която е пак същата марка но в розовото шишенце е виновна за отлепянето до кожичките или аз не правя нещата правилно. Започва да ми се отлепя още на втория ден.
Никога не съм взимала от розовата база, ползвам тази в бялото шишенце  Wink

Базата се пече 2 минути, така пише на шишенцето, а гела и топ гела по 3 минути.

# 538
  • София/Дружба
Акрила не е нито по-труден, нито по-лесен за слагане от гела - въпрос на практика и техника. Незнам вие момичета как си слагате гел, но подозирам, че нанасяте като лак, просто на по-дебели пластове и след това оформяте и полите неравностите Simple Smile , в което няма нищо лошо, но професионалистите би трябвало да работят с други техники.
Мен са ме учили на почти една и съща техника за слагане и на акрила и на гела - с поставяне на топче материал и скулптуриране в различните зони на нокътя.

Относно показаната снимка преди поддръжка - имам забележка за широчината на ноктите, но може и от снимката да не мога да преценя правилно Simple Smile
Ако искате професионално мнение добре е да пускате снимки освен на нокътя отгоре и от пред (С-извивката) и отстрани (т.нар. странични арки). Това са трите изгледа по които се преценя дали една ноктопластика е успешна.

# 539
  • София/Дружба

Може би слагаш прекалено близо до кожичките или нанасяш по-дебело от необходимото и затова се отваря оттам

Общи условия

Активация на акаунт