Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 699
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
rosefromstars ако обичаш се успокой малко! Разбираме че си притеснена и разтревожена за детето си! Всички се притесняваме за децата си и сме минали през какво ли не, има родители които са минали и през по лошо! Например аз преди 5 години изживях огромен ужас, детето не правеше 10 минутен гърч, правеше денонощни гърчове в продължение на дни, може би имаше и седмица и нещо! Беше в кома около месец, не се събуждаше, не можеше да диша едва стигнахме до болницата преди да се случи най лошото! Два пъти беше на косъм дали ще оживее, нямаше никакви надежди за нея! Но не съм лигла, през цялото време бях силна и се държах до последно! И въпреки лошите прогнози ако оцелее какво ще бъде нататък и че никак няма да е розово, не седях да се оплаквам или мрънкам! Ровех в интернет, пишех на родители, свързвах се различни лекари, не само в България и продължавам да си гледам детето въпреки че не ходи, не говори, има нарушено зрение и е едно голямо бебе! Съветвам те да направиш същото, вместо да си изливаш яда тук и към Литвиненко, какво ти е казал и какво не ти е казал, порови в интернет, посети друг специалист, прочети предните теми епилепсия може да е родител на който детето му също е правело такъв тип пристъпи и да се свържеш с него! Пишеш че мъжът ти също е правел температурни пристъпи, това каза ли го на Литвиненко? Чувала ли си че може да се предава наследствено? И не можах да разбера какво искаш от Литвиненко, какво да направи? Еег-то ви е в норма, нямате активни пристъпи, какво да направи, какво да ви каже? Да ви изпише конвулекс или Депакин и да тъпчете детето? Писа че като е правело повече пристъпи детето сте го потърсили, но го е нямало! Защо не настоявахте да разберете кога ще се върне и да отидете по скоро при него, а сте чакали пак да направи пристъп? Защо не потърсихте друг невролог и не направихте еег? В първа страница на темата съм пуснала линк към темата с координати на лекарите, можеше да потърсите Попова за еег, тя също е невролог и можеше да ви посъветва нещо или да се свържете с Божинова и Христова!
Опитайте да отидете или се обадете на друг невролог и се консултирайте с тях!

# 181
rosefromstars,Здравей!Отдавна не бях влизала тук  ,прочетох патилата ви и ми се иска да ти помогна ,дори и само с думи!Доколкото разбирам детето ти има склонност да прави гърчове при температура ,а това според мен подлежи на лечение  и то с антиконвулсанти,които естествено би трябвало да ти ги изпише невролог.Литвиненко е от по-либералната школа ,което не винаги е най-доброто решение за пациента.Аз съм много доволна от Божинова ,но може  би има и други кадърни невролози в София-тук майчетата  са посочили .Познавам много деца с температурни гърчове пили антиконвулсанти ,повлияни положително  и сега са здрави  и нормални деца.Много добре знам за влиянието на тези лекарства върху мисловната дейност ,черния дроб и бъбреците ,но при следене на основни показатели в кръвта и непрестанно стимулиране на когнитивните способности на детето ,мисля ,че ще се преодолеят отрицателните за сметка на положителните ефекти на лечението!А колкото до това кой как приема страданието на детето си ,всеки знае през какъв ад е минал  и тук  би трябвало да получи утеха , а не упрек ,че се побърква и светът се срива под краката му.Това да изразиш тревога  не значи ,че си слаб ,а показва търсене на надежда ,а това  е вече знак за намиране на решение на проблема!!!Поздрави  и бъдете здрави !!!! Hug Hug Hug

# 182
siqna.muk, взе ми всички думи от устата!

Не мога да разбера защо трябва само да повтаряш, че детето ще умира? Във всеки ред само за смърт се говори. Не така! Трябва да се гледа положително! Аз бих му била благодарна, че ме е приел без да чакам месеци за час. Бих била благодарна, че не съм спяла пред поликлиниката цяла нощ, като до скоро беше при него. Отиваш в 11 вечерта, ти с детето в колата, а мъжът ти на студа, щото ако мръдне от портала и си губи реда. Съжалявам, че детенцето не е било добре докато сте чакали, но той е много зает човек и за съжаление добрите лекари от България избягаха. Аз също не съм очарована от него, защото той все няма време за подробни разговори, ама знаеш ли, че в България има 30 000 деца епилептици и къде мислиш, че ходят? Ами повечето при него той човека няма как да се разчекне.

Бих се благодаряла на Господ, че детето ми е живо, а не всяка втора дума да ми е за смърт, за това как и кога ще умре, честно ти казвам, за първи път някой пише тук така, аз се изумявам.

И пак да попитам - ти какво очакваше той да направи? Искаш да започнете лечение ли е? А знаеш ли страничните ефекти от антиконвулсантите, може пък да не ви се налага да ги пиете, защо детето както ти е казала Сиана да го тъпчете излишно?
Ако пък толкова искаш да започнете лечение, отиди и при други невролози - Попова, Христова, Божинова, в Плевен и Пловдив също има невролози, някои майки тук от темата ги посещават.

Това, че ти е написал в амбулаторният лист за отлагането на ваксината ще е в плюс пред комисията, той е доцент с име и тежи думата му.

Нашите ваксини са отложени за 2 години, като другото лято пак ще се явяваме. Имаме само БЦЖ в родилното и първите 2 приема на хепатитна, другите няма да ги поставям поне в близките няколко години.

Дано не си ми се обидила, ама бъди по-положителна, така детето ти усеща напрежението, то не иска да има такава майка, нали?
И знай - когато човек сее добро, мисли с усмивка рано или късно всичко се нарежда. И каквото и да стане в живота на човек, то значи има за какво да се случи. За мен децата се раждат на този сят да ни учат, не да ги учим ние. Моят син ме научи на толкова неща, много се гордея, че вече съм по-спокойна и гледам на нещата положително. Вярата е силно нещо и тя определено може да работи в добра насока.

Почети малко книжки, има много хубави, ако срещаш трудности със спокойствието, не става да си постоянно едно кълбо от нерви!

Изпращам ви много положителни мисли и се опитай да си спокойна. Обичай детето си така, че да усеща любовта ти!
Успех!

# 183
Аз не съм наясно, ако се пие антиконвулсант, температурните гърчове ще се повлияят ли?
Момичето се притеснява, че всеки следващ гърч може да е фатален и е очаквала да й се изпише лекарство профилактично,  въобще не е мислила за страничните ефекти на лекарствата. Аз вече на един лекар не се доверявам, че много съм си патила.

# 184
  • Варна
гала ясно е че момичето се притеснява, но вместо да описва статистиките и да се възмущава на Литвиненко, да се свърже колкото може по скоро с други невролози! Всеки си патил от БГ здравеопазването! Аз за това и попитах дали са обяснили на Литвиненко, че мъжът и също е имал пристъпи като дете! И при еег в норма и без налични видими пристъпи или потрепвания как Литвиненко да им изпише антиконсулвант. Обаче им е изписал диазепам, той също е антиконсулвант и действа най бързо при появата на гърч ако се сложи до третата минута пристъпа отшумява по бързо и по леко!

Моля Ви четете старите теми Епилепсия, 17 теми сме дъвкали много неща! Във всяка тема може да намерите нуждата информация. На всяка нова тема си правя труда да си играя да правя заглавна страница, обърнете и внимание може да намерите нужната информация или координати!
Има родители които от много време не пишат, може пък точно те да са ви полезни повече от активните тук! Може да пишете на ЛС и да питате, никой няма да ви пренебрегне!

# 185
Напълно съм съгласна с Сияна,което е казала момичета успокойте се прочетете повече инфо не изпадайте в паника каква е тази смърт за която говорите напоследък не влизам в тази тема и не съм наясно много,ние сме с епи от 7 години преди лежах в Пловдив там лекаря така се държа арогантно и нищо не направи за една година не овладя пристъпите.От там си хванах чукалата от Кърджали и отидох да диря Simple Smile  Литвиненко но беше извън страната,попаднах на Христова и тя до някаде ни отвори очите че въпросния лекар от Пловдив не е изписал правилния медикамент и ни изписа ривотрил махна трилептала.Все пак с търпение намерих координати на Литвиненко записахме час и отидохме на преглед искаше да ни проследи и след месец ни вкара в педиатрията.През това време аз се консултирах и с Божинова и Христова и други невролози е всеки различно каза,но аз предпочетох да си остана при Литвиненко от сменяне на лекари най-много да си объркам още повече детето.От началото и аз съм ревала и ме беше страх да му звънна,но пък ме кефи че не е някакъв мазен лицемерен а казва ти на кратко,точно и ясно.Аз от него не мога да се оплача винаги и по всяко време на денонощието да се обадя той ми вдига и решаваме проблема да не е от най-приказливите,но като отидете при него запишете си на един лист каквито въпроси имате и ако прави пристъп снимайте го с апарат или телефон.Той не е магьосник бе момичета!!!Омръзна ми да се оплюва тоя човек разбирам тревогите ви но професора питали ли сте го на него какво му е толкова много пациенти или ще кажете ами защо е станал невролог........На мен като не ми харесва някой сменям има много лекари..........Спокойствие Simple Smile

# 186
Мили майчета моето момиче го изписаха ,но е като дрогирана .Увеличават кепрата на две хапчета на ден от 1000мгПлаче безпричинно постоянно иска да яде Не знае кво да прави или какво точно искаАко това са странични ефекти колко да изчакам ?Ще отшумят ли ?Да искам ли второ мнение ?Мисля си за токуда Според мен дозировката е много голяма Тя е на 12 и тежи 70 кг но въпреки всичко ми се струва много .Ще съм благодарна за вашите отговори

# 187
Благодаря ви на всички за изказаните мнения. Благодаря и за утехата. Със съпругът ми още не можем да се съвземем от всичко. И на него много му дойде - точно в неговите ръце бебо спря да диша и ако не му беше отворил устата за да му обърне езика (с много труд и страх да не счупи зъбче) сега бебо нямаше да е сред нас. И в неговите ръце беше в безсъзнание. Има тежка работа, всичко през последния месец и в капак пътуването до София много го натовари. . И той преживява всичко и ме е страх да не се разболее нещо. Също така поради финансови причини бяхме дотук с лекарите от София за момента. Сега запазих час при невролог в града ни, приготвихме спринцовката с диазепама и ще се молим повече никога да не получи пристъп. Точно за да не объркаме лекарствата се насочихме към професора. Той изрично ни каза, че няма смисъл да ходим при него, ако пак получи температурен гърч, ако не е температурен - тогава да се свържем с него.

# 188
Той не  е професор, а доцент. Държи на титлата си.

В София като бяхте трябваше да отидете и при Божинова, едва ли нямаше да ви приеме и без час. Нямаше да имате допълнителни разходи, освен 15 км в повече.

# 189
Jani79, дозата на лекарството се изписва според теглото.
Моята девойка е към 65кг и дозата й е 2500 Кепра и 500 Ламиктал на ден.
И благодарение на тази комбинация, вече 4рта година е без пристъпи, тя беше с парциални, последно.

# 190
Хепи, сега гледам печатът му и пише: проф. д-р. Иван Литвиненко... мда, права си, съжалявам сега, че не посетихме и нея, но нямахме възможност да останем, а трябваше да се прибираме и по светло, защото съпругът ми има, вследствие на операция на очите, кокоша слепота и е опасно да пътуваме по тъмно. И да, казахме, даже съпругът ми му обясни за пристъпите и проведеното лечение, когато е бил малък... И да, пише го в листа от прегледа - при гърч без температура или след 5 г. да се консултира повторно. Както ни каза - при гърч с температура - да не ходим при него... Времето ще покаже, дано въобще не получаваме никакви пристъпи или гърчове вече никога. Дай Боже. И всички вие и вашите дечица също.  Praynig  Hug

# 191
 Laughing
⅞ ...and Happily Ever After назад си с информацията Литвиненко от няколко месеца е професор но това не го прави по-голям или по-малко лекар!!!
rosefromstars успокой се всички знаем как се чустваш и ти съчустваме не мисли все че ще направи гърч не предизвиквай съдбата.Вие от къде сте?Моя син също си е гълтал езика знам какво е чуството беше бебе.Ако имаш въпроси задавай ако имаш време чети наза д в темите има много инфо за лекарите и ти решаваш към кой ще се насочиш.Лека вечер! Wink

# 192
  • Варна
rosefromstars не можах да разбера, ти сега си напълнила спринцовка с диазепам ли? Ако е така той изветрява и губи действието си! Приготви си затворена ампула, спринцовка и бътерфлайка, да са ти под ръка и дано не ви се налага да го поставяте диазепама!

# 193
Верно, че  е професор, ама не ми е давал отчет и затова не съм разбрала  Joy

За доцента бях сигурна, защото единият път като бяхме при него на преглед и му звънна телефона и той много се раздразни, че го нарекоха професор, после се майтапиха със сестрата, но даде да се разбере, че се дразни, че хората не знаели титлата му, затова го написах. Ама мисля че това няма значение.

rosefromstars, а как пътувахте на отиване, по светло ли? Понеже написа, че сутринта сте били там. А в един ден трудно се комбинират два прегледа, да не кажа невъзможно. Защо не опиташ поне по телефона да се консултираш с нея? Ние като бяхме при нея ми се стори много търпелива, останала съм с много добри впечатления. Обясняваш и, но гледай да не се обаждаш преди обед, защото тя сутрин има визитация и после приема пациенти. Може би момичетата тук ще помогнат и ще ти дадат телефона и. Опитай, нищо не губиш, все пак още едно мнение не е излишно, и то от добър невролог.

# 194
  • София, Люлин-8
⅞ ...and Happily Ever After Литвиненко вече е професор, те с Божинава само се гонят по титли  Wink

Един глас от мен за Божинова много е внимателна и разбираща жената, а освен това е и ходеща енциклопедия  Peace
За съжаление от безкрайното мъкнене на документи някъде съм й затрила визитката и не мога да ти дам нейни координати, но някъде назад в темите бях писала телефона й. Confused

Общи условия

Активация на акаунт