Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 695
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте ,майчета искам да ви попитам когато за пръв път сте давали конвулекс имахте ли странични ефекти ,като повръщане треперене ,отпадналост сънливост по точно дъщеря ми е като дрогирана .Но днес ходихме в два кабинета ендокринолог и психолог и двата пъти треперене а единия път повърна .После като си отиде в стаята се оправи.Ако се е случвало на някой от вас да ми каже временно ли е или да ги питам за смяна на хапчето.Те мислят утре да ни исписват и ако се риберем в това състояние аз какво ще я правя ?Благодаря

Моят син повръщаше и му се гадеше близо два месеца от започване на лечението.

# 166
Да се оплача, пуснах му уж кръвни изследвания на моят,, преди прегледа при Попова и отивам да ги взема днес и гледам само АСАТ и АЛАТ са ни изследвали, сестрата пуснала направление само за тях без кръвна картина, че се ядосах, поне като го бодяха да бяхме свършили нещо. На всичкото отгоре АСАТ ни е 53 при граници 0-37, изобщо не тръгна добре.

# 167
Да се оплача, пуснах му уж кръвни изследвания на моят,, преди прегледа при Попова и отивам да ги взема днес и гледам само АСАТ и АЛАТ са ни изследвали, сестрата пуснала направление само за тях без кръвна картина, че се ядосах, поне като го бодяха да бяхме свършили нещо. На всичкото отгоре АСАТ ни е 53 при граници 0-37, изобщо не тръгна добре.

Като се пият антиконвулсанти няма как чернодробните ензими да в норма. Нашите са над 70 били, но Литвиненко каза, че не предприемал нищо под 100 и не е толкова обезпокоително. Няма как -едното за сметка на другото. Всяко лекарство е така-помага заедно, а вреди на някой орган.

Затова е хубаво да се щади организма откъм парацетамолосъдържащи (температуропонижаващи) и антибиотици, защото те допълнително много товарят черният дроб.

Така, че не се безпокой, 53 не е висока граница.

# 168
На нас за високите чернодробни ни изписаха сиропчето Саностол, то е витамини, влязоха в норма. Но имахме някаква схема, от толкова до толкова сиропа, по нагоре някакви прахчета. Правихме консулт с гастроентеролог.

# 169
Ние да не викам дявола, но от както сме на Валпорат сме боледували само веднъж и то леко, антибиотик не сме пили последната година и половина, а мислех че имунитетът му ще падне от лекарството.
Стискайте палци, че утре сме на преглед при Попова.

# 170
  • София, Люлин-8
sveti8 Стискаме  Hug

# 171
Нашият преглед днес при проф. Литвиненко мина с направление №54 в Поликлиниката на Педиатрията. Платихме 40 лева за ЕЕГ-то, което беше в норма. Той каза, че не лекува температурни гърчове (какъвто, казват че е последният - петият - при нас), а за останалите каза, че щом са минали от последния (четвъртия) 6 месеца значи сме само под наблюдение. Изписа ни ампули диазепам и каза да си намерим свещички. Каза ни, че дълъг гърч е 30 минути - нашият беше към от 5 до 10 минути с идването в съзнание и замалко не умря, просто не виждам как би преживял 30 минутен гърч   Confused  За ваксините каза, че е естествено, че няма да се поставят повече, но писа на ръка "да не се слагат пентаксим" като забрави да пише и други, или просто да не се имунизира и не знам доколко такова изречение ще ни свърши каквато и да е работа. Просто 250 лева, пътуване, чакане от 7:30 часа за номерче и прием чак към 12 часа с бебето (което пък повърна в хотела парацетамола, тъй като имаше 37.5 през цялото време), стрес и ужас за една ампула диазепам, израз че не лекува температурни гърчове, а за другите пристъпи - ако направи отново пак такива, тогава да отидем при него и едно несвързано изречение за ваксините. А, го питах, ако направи пак температурен гърч - отговорът отново беше, че той не лекува температурни гърчове и да не ходим при него.  #Crazy Сега трябва да търся кой лекува температурни гърчове и да ви питам как си набавяте свещички диазепам?

# 172
Какво да ти кажа, направо несериозно ми звучи, това са 5 гърча все пак. Но това е неговото мнение. Вече вие ще си преценявате дали да вземете второ мнение, макар че Божинова препраща към Литвиненко, когато се касае за такова малко дете. Може би Попова в Токуда? Там мисля, че става по-лесно с приема, нека Ели да се включи.

# 173
Щом сте ползвали направлението, до 1месец, нямате право на друго при лекар със същата специалност, но може да ходите на консултации и контролни прегледи при този, при който сте го ползвали.

# 174
СТИСКАЙ ТЕ ПАЛЦИ НА 17.10.2013 СМЕ НА КОНТРОЛЕН ПРЕГЛЕД ПРИ БОЖИНОВА ...ВЕЧЕ 1 ГОД. НЯМАМЕ ГЪРЧОВЕ ДАНО ПАК ЕЕГ то да е добро...

# 175
Гала, сигурно имаш в предвид Христова в Токуда. Не знам дали лекува температурни гърчове. Определно приема е по -лесен при нея. Казаха ми, че сега с направления преглежда в МЦ"Детско Здраве". Много лошо се е отнесъл, поне да беше препоръчал при кого да отидат  ooooh!
LADJOV1979@ABV.BG, дано ЕЕГ-то ви е добро. Стискаме палци   Hug

# 176
Аз за това писах, че на Литвиненко не може много да се разчита. Но мога да поразсъждавам кое за какво го е казал.

Според мен той няма какво да направи за в момента, трябвало е още едно време като са били налични гърчовете да отидете при него. Т.е. вие сте ходили де, ама него го е нямало. Или още тогава да отидете при Божинова. Казал е, че не лекува температурни гърчове, защото то няма такава диагноза и едва ли някой ги лекува. Ние като лежахме в Педиатрията имаше 2 майки с децата си, които са получили по 2 гърча при вдигане на температура, без да са имали преди това други и бяха хоспитализирани. Все пак да са под наблюдение.
А не е препоръчал при кого да отидат, защото в България няма при кого да отидат!

rosefromstars, аз не разбрах какво сте очаквали той да направи, освен да изпише прием на антиконвулсант. Ама според мен не го е изписал, защото в момента детето няма гърчове. Понеже ти ми писа лично и ми разказа, че последният гърч е бил при невисока температура (някъде четох, че има голяма вероятност деца, които са правили гърчове да направят такъв дори при температура под 38, не е за подценяване) и детенцето е направило, защото температурата ги "отключва".

А той какво каза за сърдечните проблеми, може ли ако се наложи за в бъдеще да комбинирате лечението за едното и другото, какви рискове крие и как се отразява един гърч върху работата на сърцето?

За ваксината, която е написал, че отлага , той го прави обикновено до следващ преглед, ако не е уточнил до кога, то би трябвало да се разбира поне месец-два. Можеше да изискваш отнего да ви напише документ, с който да се явите пред комисия за отлагане на ваксините.

Чудя се обаче на тази вашата лична, която когато детето вдига температура, болничко е и получава гърч, как отлага ваксината по причина че гърлото е зачервено, а не я отлага, защото детето е получило гърч! Малоумни ли са тези лекари, че след гърчове не се поставя ваксина?!

И все пак дано не получава детето повече гърчове, но аз в това състояние не бих поставяла ваксини, мисля че е по-добре, че засега не е предписал антиконвулсант, защото започнете ли го, поне 2 години ще го пие нон стоп.

А диазепам си намери както ти е казал и ако започне гърч, слагаш веднага. За съжаление обаче не знам от къде, тук май няма свещички, от Гърция четох, че си го поръчват преди време.

# 177
АКО НЯКОЙ ИМА НУЖДА ОТ ЛАМИКТАЛ 25 МГ. МОГА ДА ИЗПРАТЯ...

# 178
  • Варна
rosefromstars, ⅞ ...and Happily Ever After ти е обяснила най подробно всичко!
По принцип температурните гърчове отшумяват сами с възрастта! Когато детето се разболее много трябва да го пазиш и да внимавате да не вдигне температура над 38, има достатъчно детски температуропонижаващи медикаменти, както и много описан бабешки методи за сваляне на температура! Може и да не помогнат, но поне няма да навредят с изключение на кърпа напоена с оцет! Хора който са предразположени към гърчове или с епилепсия не трябва да се слага оцетна кърпа или да се повива с оцетен чаршаф, защото от острата миризма може да се предизвика пристъп. Въпреки че днешния оцет не е оцет, все пак да се има предвид.
За ваксините, не трябва да се слагат, аз по принцип не съм им привърженик, дъщеря ми е освободена от 5 години и ще продължавам да я освобождавам. Но на синът ми ги слагаме защото е неизбежно заради правила в детските градини и училища! Личната ви лекарка може да ви ги отложи с един, два месеца или да ви издаде етапна епикриза и с нея да отидете в РИОКОЗ в да се подаде молба, след това комисия ще разгледа вашия случай и може да ви отложат от имунизации за известно време, но то е максимум една година! В повечето случай отлагат за 6 месеца!
За свещичките диазепам, дано успеете да ги намерите, другия начин е личната лекарка може да изчисли  необходимата доза за твоето дете, да ти изпише зелена рецепта  да си купиш ампули диазепам и при нужда (дано не ви се налага) със спринцовка и игла се изтегля диазепама от ампулата, маха се иглата и с бътерфайка се слага в дупето. Имам познати които са го правели като няма наличие на свещички, ако искаш попитай за този начин личната лекарка или се обади на Литвиненко и го попитай!

# 179
Права си, че искаше да ни беше видял тогава - при предишните 4 пристъпа. - Няма как да върнем времето назад. Но, сега едва преживяхме пети гърчов пристъп, който едва не беше фатален! Така, че не виждам гърчовете да са спрели, а стават по-тежки и се провокират от по-безобидни причинители като температурата...
Да, той каза, че температурата и ваксините могат да отключат припадъците и гърча. Може би, така се отключва и епилепсията, когато своевременно не се стопират гърчовете. Хубаво - спираме ваксините, но температурата не може човек да я контролира абсолютно (съпругът ми като бебе е правил и при температура от 37.5), което значи че във всеки момент над 37.5 може да направи гърч и като направи, какво правим - бутаме свещичка - ако оцелее добре, и така следващ - и пак свещичка- ако оцелее добре, и така докога - докато спре да диша и повече не започне...
За сърдечните проблеми каза, че бебето може да спре да диша при гърча - това беше обяснението му. Сигурно, ако бяхме питали дали има случаи на деца с ВСМ да умират след пристъп - сигурно щеше да каже - ми, случва се... Както ни казаха, че ВСМ имат само 2% от децата, а сега той ни казва, че температурни гърчове имат 5% от децата, но мен това не ме интересува, когато е 100 % при нас, сигурно и децата с ВСМ споминали се така са някакъв процент, в който не искам да участваме!!! Но, ни изписва свещички в случая при гърч те го да стопират - след колко време ще го стопират - не се знае; дали няма да спре да диша - възможно е; дали ще започне пак да диша - не се знае; дали ще оживее след всичко това и няма да се повреди детето - ми, не се знае ... - ми, това си е чиста Руска рулетка с живота на бебето! Каза ни, че нямаме работа в устата на детето - е, да не бяхме обръщали езикът му след като спря да диша може би? - тогава щяхме със сигурност да сме в Онзи процент от умрелите!!! Писна ми от статистики!
За Пентаксима, каза никога повече през живота му да не я слагаме (изрично питах кога да му я сложим), а и другите да не се слагат (за тях не разбрах докога). Исках бележка, как да не исках. Но, писа само в листа, "да не се слагат Пентаксим", което мисля че от комисията няма да приемат, какво остава за всички ваксини...
Съпругът ми като дете след два гърча е пил 6 месеца и повече никога не е получавал. И за по-малко време са изписвали на моя позната от русе за 3 месеца само след температурен гърч и повече никога не е имала. А, аз трябва да си играя на руска рулетка с живота на сина ми, защото така някой решил за момента...  #Crazy
Отидохме за адекватно подходящо лечение с медикамент съобразен с ВСМ-то на детето в нашия случай, а получихме свещички.... Отидохме за бележка за ваксините - а, получихме едно странно изречение...    Crossing Arms
Ако знаех отрано, че не се занимава с температурни гърчове (което го пише на епикризата) и въобще, че така ще се развият нещата с него, просто нямаше да отидем никога...   Sad

Общи условия

Активация на акаунт