Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 697
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Да, знам за други родители които е пращала там.
Аз се обаждах в геника по повод едни генетични изследвания, които са по проект, но на мен не ми се чакаше и реших да попитам колко струват свободно. От там след като ме разпитаха при кой лекар сме и защо ни карат да губим време с проекти, започнаха да ме агитират да ходим при Димова и да ми обясняват, че била едва ли не най-добрата в диагностицирането на генетични болести. Понеже вече бях чувала, че са вързани, просто обясних на доктора, че ние сме доволни от нашият лекар и затворих телефона. Малко по-късно ми се обадиха пак за да ме агитират, че нищо няма да загубим ако просто отидем при д-р Димова за мнение, беше много нагло и некоректно от тяхна страна (защото междувременно изкараха всички лекари при които бяхме ходили, че за нищо не стават) и въпреки всичко казах, че ще отидем за да ме оставят на мира.
Не мога да разбера при положение, че метаболитните са безплатни и има в момента проекти за си джи ейдж и още няколко  генетични групи с болести, защо не ви ги е пуснала. Това което сте направили е един ген, шанса да излезе, че е това е минимален.
На нас в началото ни казаха, че трябва да започнем да изключваме първо групите и чак тогава единични гени. Все още не сме стигнали до единичните гени.

# 481
Незнам аз нищо за тия генетични.......  Cry

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 10:09 от emа-диди

# 482
Здравейте! Може ли да ми кажете какво трябва да нося в ЗК при заверка на първи протокол за лекарство освен протокола разбора се?

# 483
  • гр.Гоце Делчев
а взела ли си си рецептурна книжка,която също се заверява в ЗК.Първо се попълва от личния лекар книжката и след това се заверява и заедно с нея носиш и протокола.След като ти го заверят го преснимаш в 2 екземпляра един за личния и един за аптеката от ,която ще вземаш лекарствата.

# 484
Носи и личната си карта, а също епикриза и експертно решение, ако лекарството е от скъпо струващите, като, кепра, ламиктал и т.н.

# 485
Амбулаторен лист от прегледът също искат .Връщали са ме за него ,без него не заверяват протокола.

# 486
Много ви благодаря!  bouquet  Нямам само амбулаторен лист.

# 487
Дано да нямаш проблем но на мен всеки път ми го искат ,

# 488
Днес заверих протокола. На гишето дадох само протокола и рецептурната книжка която беше заверена преди това. Не ми искаха нищо друго. Жената пресмята може би колко опаковки ще трябват от лекарството за 6 месеца и записа за колко дни ще е това количество. И го подпечата веднага , като каза да го преснимам в два екземпляра и единия на личната а другия в аптеката както  каза pepi1963. Аз се бях настроила да ме мотаят и да ме връщат, а бях готова за 5 мин., чак не можех да повярвам.
  Сега трябва да отида при личната лекарка  и тя да ми напише в рецептурната книжка какво количество ще ни трябва за един месец , ли? И после всеки месец трябва да ходя до нея ли?

# 489
Всеки месец ще ходиш за рецепта, до личната.

# 490
И ще трябва да ходиш с оригинала на протола заедно с рецептурната книжка в аптеката... По възможност заявявай лекарството по-отрано в аптеката, от която ще го взимаш, защото често това са индивидуални лекарства и аптеките ги нямат веднага в наличност...

# 491
Благодаря ви за информацията! Това за заявката за лекарството го знам тъй като и до сега така процедирах.

# 492
  • София, Люлин-8
Здравейте момиета  Hug

Нас ни изписаха вчера и сме си вкъщи. Този път ни изписаха с:
G40.3   Генерализирана идиопатична епилепсия и епилептични синдроми

В резюме - ЕЕГ-то в будно ни беше чисто (както винаги) сънно така и не пуснаха не мога да ви кажа защо.
Но нивата на волпроата ни бяха под нормата и вдигнаха дозата на 3х3 (по възможност), но тъй като от градината директно ме отрязаха да го дават на обед ще е 4+5.
В крайна сметка след месец на контрола при Томов и ако са спрели пристъпите ок, ако ли не ще ни приемат и ще спрът рязко конвулекса за да могат да определят точно типа на пристъпите, защото в момента се колебаят между ранни абсанси и темпорални псевдоабсанси.

П.С. Лекуваща на малката ведя по случайност мой пристъп и каза да се консултирам отново с д-р Кузманова, зещото моите не били комплексни парциални, а такива като на малката и Лакозамида няма да ми помогне. Да не говориме, че откакто почнах да го пия и сутрин така ме занитва, че до 11 ч. съм като пияна.   Sad

# 493
Малката я водят с комплекси парциални и се изразяваха в мускулни контракции, лекуваха я с конвулекс. Много замаяна и отпусната беше.

# 494
Ако някой има нужда от Кепра от 500мг, може да се свърже  Тук

Общи условия

Активация на акаунт