Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Дано ви помогне диетата!
Успех! Praynig

# 556
Честита Коледа и Весела Нова Година!
Пожелавам ви една Вълшебна Коледа,
изпълнена с много приятни емоции
и незабравими преживявания!
Пожелавам ви една по-щастлива,
весела и изпълнена с обич и успехи нова година!

# 557
  • Садово,Пловдив
Здравейте майчета и весели празници на всички.Пожелавам ви много щастливи моменти от тук нататък и дечицата ни да са добре.Моето момченце е на 5 год. Когато беше на 9 месеца му поставиха диагноза Епилепсия.До сега се лекувахме с Депакин но след последния преглед ни изписаха Топилекс 50мг.Но моят син до сега не е пил хапчета.Сега му давам по 1/4 от таблетката но вкуса му е много горчив.Искам да ви попитам има ли някакъв проблем да му разтварям хапчето в малко безалкохолно защото само така го пие без проблем.Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.

# 558
добър вечер  Hug
момичета честита коледа.Пожелавам на всички ни да са ни живи и здрави дечицата и бързо да оздравяват  Hug
мами колко често правят пристъпи дечицата ви,защото синът ми е на конвулекс хроно ,а  кажи речи на всеки 1-2 месец прави пристъп  Cry

# 559
Anito_1987, газираните напитки, не са добри за пиене с лекарства.
Ако може със сок или нектар.

пламена84 , а какво е мнението на лекуващият ви невролог за тези пристъпи!

# 560
  • Садово,Пловдив

Значи заради газираното е възможно лекарството да не действа така ли?

# 561
Опитай в чаша газирано да поставиш, половин таблетка и виж, какво се случва!
Газираните напитки не са полезни за здравите, а какво да кажем, за хронично болните Sad

# 562
  • Садово,Пловдив
Опитай в чаша газирано да поставиш, половин таблетка и виж, какво се случва!
Газираните напитки не са полезни за здравите, а какво да кажем, за хронично болните Sad
Да, забелязах какво се случва и затова реших да попитам.Сега не знам как да му го давам като не иска да пие никакви сокове.

# 563
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Искам да пожелая на всички, светли празници, изпълнени с радост, топлина и усмивки. Не спирайте да мечтаете, защото на Коледа се случват чудеса. Нека вашето Коледно чудо Ви споходи. Пожелавам Вярата, Надеждата и Любовта да не напускат домовете и сърцата Ви. Весело посрещане на празниците ... Мирна и успешна 2014 година !!!

И най-вече всички да са здрави  lovekiss lovekiss lovekiss

# 564

добро утро  Hug
ами нищо конкретно не ни казват за пристъпите,правихме преди няколко месеца асат и алат мисля че се казваха изследванията за каква доза да е лекарството и изследванията показаха че 2х1 е достатъчно ,но явно не е.Сега януари ще правим ново еег та ще видим ще увеличаваме ли дозата на лекарството.

# 565
пламена84 , кой ви е лекуващият невролог!

# 566
пламена84 , кой ви е лекуващият невролог!
др Ишкиева,ние сме от Бургас и тя е единствения детски невролог който отг. за бургаска област.
Септември месец бяхме при доцент божинова и тя доло горе ме пооспокой че нашата епилепсия трябва да я изратне синът ми в пубертета  Praynig

# 567
А когато бяхте при проф.Божинова, какво беше нейното мнение, че не са овладени пристъпите!

# 568
А когато бяхте при проф.Божинова, какво беше нейното мнение, че не са овладени пристъпите!
При Божинова бяхме в самото начало като започнаха пристъпите.Пристъпите започнаха юли,а ние септемвр бяхме при Божинова и тогава ни каза още тази доза на конвулек на която е в момента.

# 569
Честито Рождество Христово! Дай Боже, дечицата ни да стават все по-здрави, силни и прекрасни! Весели, спокойни и приятни празници на всички!  Heart Eyes

Пламена, д-р Ишкиева е много добър специалист. Тя поддържа директни контакти с проф. Литвиненко в София. И на нас ни казаха, че пристъпите с времето ще отшумяват като стават и по-леки. Така и стана - слава Богу откакто сме на Конвулекса не сме получавали от големите продължителни пристъпи по половин час, вече са по-кратки във времето и по-редки. Малките ги получаваме като спим - спи с отворени очи отвреме на време, но също вече не е както преди всяка вечер, а по-нарядко. С времето, казват, че всичко ще отшуми, но трябва търпение и при всеки периодът на приложение на медикаментите до отшумяване на пристъпите е различен. При някои хора, този период е месеци, при други години или навлизане в пубертета, всяко епи е различно - това разбрах тук, от прекрасните мами, от които може много да научиш, дори само като четеш Simple Smile В началото нищо не знаех и бях направо стъписана и паникьосана от всичко, което ставаше с бебо, а част от нещата даже ги мислих за нормални. Но, добре че ги има лекарите, мамите тук и приятелите, че влязох вече в час (ама още имам много да уча за тая болест). При вас, все пак, виждаш ли подобрение поне в силата и честотата на големите пристъпи след месеците приложение на медикамента или вие правите само малки пристъпи?

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 15:55 от rosefromstars

Общи условия

Активация на акаунт