Доход 500 лева на месец

• 90 483
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 60
  • Mediterraneo
?! Че ти всеки месец ли купуваш по един компютър, недостъпен за половин средна заплата  Shocked Аз имам лаптоп за 2000 лв, далеч над стандарта ми на живот в момента. Ама съм забравила кога съм го плащала, сега нито хляб яде, нито вода пие машинката  Whistling

# 61
Е айде какво се правиш на неразбрала? Компютър и смартфон се купуват с поне 6-месечен лизинг, и то ако си на читава заплата. Който може да си позволи да отделя от залъка си за такова нещо, не е беден. Самостоятелен интернет не ми е известно вече да има - всичко е в пакети с кабелна/цифрова телевизия, а за нея трябва  нов телевизор, не Велико Търново. Нали? И в един момент изнемогващите се оказват заредени с лизингова техника, която аз не си купувам, а съм с много добра заплата.

# 62
  • в рока
Как да няма самостоятелен интернет Simple SmileЯ пак кажи за цифровата телевизия?Щото аз имам цифрова с 13 годишен телевизор.

Масово в провинцията хората живеят с 1000 лв .Ами справят се.С лишения тук-там,но се справят.Какво толкова сте взели да се 4удите?

# 63
  • Mediterraneo
Ами не, не те разбирам!

Казвам, че разполагам със скъп лаптоп и ТВ, купувани по време, когато сме били с други доходи, вярно. Сега доходите ни са около 1200 лв, четирима сме. Интернет плащам съвсем отделен, не на пакет, струва ми 20 лв на месец. Телефоните на тримата ни са още толкова. А Булсат гледам на Тв, който е подарък за сватбата ни отпреди ... найсе години!

Изобщо не схващам връзката между изнемогването в даден момент и наличието на скъпа техника...

# 64
Аз ползвам служебен лаптоп на мъжа ми, но тъй като трябва да го върне в офиса, ще даунгрейдна на един стар разтрошен с изчоплени копчета, за който трябва да ползвам външна клавиатура и мишка - е, ще го преживея, толкова време съм карала с един 384, до 2005-а година чак Simple Smile))
Телевизорът ни е Нео, на 10+ години, договорът ни за интернет+цифрова е 35 лв. Смартфони нямаме.
Имаме кредити, обаче, но са вземани за обучение (мое) и плащане на сметки.

# 65
Компютър на старо може да се купи и за 50-100 лева. Не знам какво доказва това. Интернет има и нискобюджетни/нискоскоростни предложения за 7-8 лв. на месец. По мои преки впечатления в София единствено жилището, транспортът и дейностите и продуктите на обслужващата сфера идват по-скъпо, отколкото същите в дълбоката провинция. Елементарните нужди за покриване на екзистенц минимума за живеене (храна, ток, вода, отопление) са по-скъпи в малките градове и селата, визирам храна, която не се произвежда.  Защото много хора си мислят, че всеки в провинцията произвежда в промишлени количества храна и не само това, ами това става по някакъв магически начин, въобще без усилия и разходи. За останалото - човек не ходи всеки ден на фризьор и козметик, не е жизненоважно да посещава луксозни заведения.

За заможния мъж. Каквито са мъжете, такива са и жените. И от двата пола има такива, които не са много стока, обаче си мислят, че заслужават най-доброто. Над 15 скрити и 10 анонимни бяха по времето на момента, когато питах за "типс", явно в очакване за отговора. Включително и аз, де Simple Smile
Имам близки - 4-членно семейство (с 2 деца) и живеят с по-малко от 1000 лева. Живеят в провинцията. Няма особени изгледи нещата да се променят. Необразовани (без завършено средно) и неквалифицирани са и двамата. Не си струва да се местят в София или в някой от по-големите градове, където ще плащат квартира и може и да няма места в детската градина. Може би чужбината е някакъв вариант. И въпреки това не бих търсила сметка защо тези хора се размножават.

# 66
  • Другата България
[

Това е субективно понятие. Какво ще рече "нормално"?!
Аз не виждам как с 1000лв може да се издържа тричленно семейство, камо ли да живее нормално. Зимно време тока е по 200-300лв + сметки за вода, кабелна, интернет, телефони. Да не говорим колко е скъпа храната. И ето, че 1000лв са хвръкнали. А къде отидоха вечерите навън, посещаване на кино/театър, почивки, нови дрехи и пр.

Не мога да се въздържа да не коментирам.... Confused
Не знам къде живееш и през своята призма ли пречупваш това, което говориш /надявам се да го говориш сериозно/, но явно изобщо нямаш представа с колко лева на месец и с какъв доход се живее в малък средностатистически град в район с висока безработица. Вечери навън? Хората купуват само най-необходимите неща, за да има какво да се сложи на масата и да се изпратят децата на училище на следващия ден поне с левче джобни. Основните продукти се отглеждат на село. Кино и театър? Има градове без киносалони и театри, незнам дали ти е известно.ПочивкИ? 5 дни в най-добрия случай море и то пак заради децата.  ooooh! а за новите дрехи няма да коментирам, гледа се за децата да има, защото растат , а ти може да доизносваш. Така че 1000 лева доход за тричленно семейство за моя град специално за някои хора в него са блян.За съжаление.

# 67
Аз не виждам как с 1000лв може да се издържа тричленно семейство, камо ли да живее нормално. Зимно време тока е по 200-300лв + сметки за вода, кабелна, интернет, телефони. Да не говорим колко е скъпа храната. И ето, че 1000лв са хвръкнали. А къде отидоха вечерите навън, посещаване на кино/театър, почивки, нови дрехи и пр.
Тричленно семейство може да се издържа и с много по-малко... Като махнем кредита ни остават около 700лв. С тях си плащаме сметките, храната, покупките за детето. Човек може с много, може и с малко. Не знам каква част от населението в БГ има възможност да си позволява вечери навън, кино, театър и т.н... Повечето хора се чудят как да свържат двата края, купуват най-евтините храни в магазините.

# 68
Хайде някои да не забравят, че са пускали снимки все пак...  Laughing
И олющените мебели сме им видели и "поддържания" външен вид.  Peace

# 69
Тричленно семейство може да се издържа и с много по-малко... Като махнем кредита ни остават около 700лв. С тях си плащаме сметките, храната, покупките за детето. Човек може с много, може и с малко. Не знам каква част от населението в БГ има възможност да си позволява вечери навън, кино, театър и т.н... Повечето хора се чудят как да свържат двата края, купуват най-евтините храни в магазините.

Що говорите глупости? Повечето хора излизат от хранителните магазини с преливащи колички със скъпи и луксозни продукти вътре. По улиците само лъскави коли и джипове. Вие в кой свят живеете? По себе си съдите за всички?

# 70
Явно аз живея в някакъв друг свят, защото около мен реалността е съвсем друга...  newsm78 Не съдя по себе си, а по приятели, познати и това което виждам в магазините. Рядко виждам препълнени колички със скъпи продукти.

# 71
  • Другата България
Оффф Лизет,помоли кораба-майка ако искаш пак да ти прати факс, но не говори смешки, моля те, по-скоро ти в кой свят живееш и за теб градове извън София май няма?
И не ни познаваш, за да говориш какви сме и дали и по какво съдим, за да говоря нещо значи съм го видяла и продължавам за жалост.

# 72
  • в рока
Лизет,обиколи провинцията малко и виж за какво става на въпрос.Бачка се за смешни пари,а лошото е ,че и работа няма.Във всяко трето семейство единия е в чужбина

# 73
  • Другата България
 Laughing Ти пък, тя е над тези неща, провинция.........това какво беше?

# 74
  • София
Въпросът е дали мъж на 30-35 години с доход 500 лева и собствено жилище в София, би бил приемлив за млада жена, за създаване на семейство.
Аха, сега разбрах въпроса.
Ами как да ти кажа - зависи от жената, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт