Доход 500 лева на месец

• 90 497
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 75
Щом е със собствено жилище, става. Laughing

# 76
Щом е със собствено жилище, става. Laughing

То жилището е пасив, освен ако не се отдава.

# 77
Лизет,обиколи провинцията малко и виж за какво става на въпрос.Бачка се за смешни пари,а лошото е ,че и работа няма.Във всяко трето семейство единия е в чужбина

Даже в провинциалните градчета всички заведения нон-стоп са претъпкани. Скаричка, биричка, ракийка, цигарки....българинът не живее в лишения пък не знам кой къде и за какви пари работи. Вечно мрънкат че нямат пари а от заведенията не излизат. Как става тоя номер?
Сляпа не съм и виждам в магазините кой какво купува около мен.

# 78
Има огромна разлика дали жилището, в което живееш, е лично твое, дали му плащаш 500 лв ипотека месечно, или е за 400 лв наем.

# 79
Има огромна разлика дали жилището, в което живееш, е лично твое, дали му плащаш 500 лв ипотека месечно, или е за 400 лв наем.

Да, но в собствено жилище също има разходи - данъци, належащи ремонти и прочие. В този смисъл е пасив.

# 80
  • в рока
Е,100 лв на година данък не е сравним с ежемесечен наем.Като имаш ипотека,и нея плащаш ,и данък

# 81
Така е. Също така, ако си под наем вътрешните и/или външните ремонти също може да са уговорени в договора за сметка на наемателя.

# 82
Лизет,обиколи провинцията малко и виж за какво става на въпрос.Бачка се за смешни пари,а лошото е ,че и работа няма.Във всяко трето семейство единия е в чужбина

Даже в провинциалните градчета всички заведения нон-стоп са претъпкани. Скаричка, биричка, ракийка, цигарки....българинът не живее в лишения пък не знам кой къде и за какви пари работи. Вечно мрънкат че нямат пари а от заведенията не излизат. Как става тоя номер?
Сляпа не съм и виждам в магазините кой какво купува около мен.

Заведенията в провинциалните градчета си имат редовна клиентела. Това не значи, че всички жители през ден са по кръчмите, а определен контингент. Останалите не обядват всеки ден по заведения. И да, средната заплата в малките градове е 400 - 500 лв.

# 83

Да, но в собствено жилище също има разходи - данъци, належащи ремонти и прочие. В този смисъл е пасив.
То в този смисъл винаги е пасив, обаче трябва да се живее в някакво жилище все пак. Пък и - належащ ремонт какво значи? Не е смяна на дограма, паркет и т.н.

# 84
Е,100 лв на година данък не е сравним с ежемесечен наем.Като имаш ипотека,и нея плащаш ,и данък

Зависи от оценката на имота - може и да е три пъти по 100. Като имаш ипотека - тя също е към пасива. Аз не казвам, че разходите са повече, отколкото ако живееш под наем, а че собствен имот не е актив. Не ти изкарва пари, а ти харчи. Отделно си дал пари да го купиш (ако не е наследствен) и ако нямаш парите на куп - плащаш главница и лихва. Тоест пак харчиш, за да придобиеш.

# 85

То в този смисъл винаги е пасив, обаче трябва да се живее в някакво жилище все пак. Пък и - належащ ремонт какво значи? Не е смяна на дограма, паркет и т.н.

Значи, че ако се счупи бойлерът, трябва да се поправи или да се купи нов. Ако се наводни имотът - също са разходи. Ако прокапе покривът - също. Може да се спука тръба, да трябва да се разбива... и т.н.

# 86
Плашеща ми е женската пресметливост.
Не ми се ще да отварям темата за златотърсачките, да не би случайно да открия същите лица да порицават гнусливо.

# 87
Плашеща ми е женската пресметливост.
Не ми се ще да отварям темата за златотърсачките, да не би случайно да открия същите лица да порицават гнусливо.
Спокойно, някои си фантазират яко.  Laughing

# 88
Значи, че ако се счупи бойлерът, трябва да се поправи или да се купи нов. Ако се наводни имотът - също са разходи. Ако прокапе покривът - също. Може да се спука тръба, да трябва да се разбива... и т.н.
Това са черезвичайни разходи, не постоянни.

# 89
Човек знае 2 и 200!!

Може да го перефразираме-знаем и 5 и 500! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт