Доход 500 лева на месец

• 90 709
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 150
МОгат ли - ами могат да пробват и сигурно ще стане.  Laughing Laughing Пък и доведено.

# 151
Собствените средства дават увереност и самочувствие, спокойствие и сигурност, които и Бил Гейтс за съпруг не може да осигури.

# 152
  • София
Това го разясних, защото не виждам пряка връзка с доходите на мъжете.

Аз също. Видях и твоя пост, на който авторът обаче не обърна внимание, затова и го повторих. Иначе мен повече ме интересува могат ли да живеят нормално семействата на работещите в България и затова статистиката ми беше интересна, но темата се превърна в поредната за това кой бил мухльо и кой не.

Да....Жалко...

# 153
На някои харченето на чужди пари им дава много повече сигурност и увереност. На мен ми дава комплекси.

# 154
  • Бургас
Едното не изключва другото. Това, че някой има пари не значи, че няма да уважава половинката си, ще си има любовници и пр. Може да имаш богат мъж, който те обича, уважава, който си гледа семейството, интелигентен е и пр.
И да, много често материалното положение гарантира чудесно съществуване, защото повечето кавги в семействата са на тема "пари". Естествено това не е правило и може да има неразбирателство и лоши семейни отношения и в богати семействоа, но парите определено са в плюс.

Парите са плюс винаги, но въпреки, че за да живеем добре, ни трябват двойно толкова, никога не сме се карали за пари. То си е до човек. Със сигурност няма да си пренебрегна чувствата ("обичам този човек и искам да съм него") поради аргумент, че е безперспективен, примерно. Аз може да търся съвсем друго нещо в човека, заради което да ми е ценен, и да съм готова да платя цената на сравнително по-малко материален комфорт.

Ти си готова, но децата ти дали са готови !? Да ги лишаваш от сума ти неща, защото обичаш мъжа си..........................., нищо, че същия този така обичан мъж не се напъва особено, за да осигури материалния комфорт на семейството си.

# 155
ама някои живеят с арабската представа, че само мъжете трябва да се нагърбват с изхранването на семейството.
Не знам защо всичките ми познати мъже реагират доста остро на подобни женски очаквания и  мераци.  Twisted Evil

# 156
Ти си готова, но децата ти дали са готови !? Да ги лишаваш от сума ти неща, защото обичаш мъжа си..........................., нищо, че същия този така обичан мъж не се напъва особено, за да осигури материалния комфорт на семейството си.

Всъщност нищо не знаеш за мъжа ми (дали се пъне, например Simple Smile), малко по-напред обясняшах, че в БГ има специалности/професии, иначе "престижни", в които човек влага много, но не са доходоносни. Предпочитам мъж, които работи това, което обича и умее, пред мутра, която носи пари вкъщи неясно как изкарани. Работата/професията не е само източник на средства, а също така и на идентичност, удовлетворение и др.
Децата/детето ни не е лишавано от нищо. Абсолютен противник съм на консуматорския модел, в който сме затънали до шия, и се опитвам да го уча да разпознава истинските си нужди и потребности, вместо да ги замества с вещи и мимолетни преживявания, от които пак му остава вкус на пластмаса. Всичко важно и необходимо за израстването му като човек намираме начин да осигурим. Просто съвременният човек всъщност не знае от какво има нужда в действителност и се свръхидентифицира с марката на дънките и козметиката си... (примерно).

# 157

Наскоро бях с малката и още едно момиченце на разходка. Мога да си позволя да купя на детето и пуканки и герданчета, и пръстенчета, и сладоледи и всякакви такива. Детето освен че не поиска абсолютно нищо (аз и взех обяд и сладолед) ме пита за другото момиче - Ама тя защо постоянно иска някакви работи?

Детето ни не е лишавано от нищо и е пътувало много. Та така за материалното.

# 158
Наскоро бях с малката и още едно момиченце на разходка. Мога да си позволя да купя на детето и пуканки и герданчета, и пръстенчета, и сладоледи и всякакви такива. Детето освен че не поиска абсолютно нищо (аз и взех обяд и сладолед) ме пита за другото момиче - Ама тя защо постоянно иска някакви работи?

Моето иска - непрекъснато, всичко, което види. Просто аз имам нервите да седя по 5-10-15 минути пред всяка сергия/магазин по пътя и да обяснявам защо не е необходимо да се притежават всичките тези неща, как не са ни необходими и т.н.
И тя хем иска, но вече разбира - защото много искаше една кукла, половин година я искаше, но като я получи, я захвърли след ден и половина. И си призна, че й е омръзнала. И аз сега казвам, помниш ли куклата... и тя разбира.
Ама отидохме много оффтопик.

# 159
[

Моето иска - непрекъснато, всичко, което види. Просто аз имам нервите да седя по 5-10-15 минути пред всяка сергия/магазин по пътя и да обяснявам защо не е необходимо да се притежават всичките тези неща, как не са ни необходими и т.н.
И тя хем иска, но вече разбира - защото много искаше една кукла, половин година я искаше, но като я получи, я захвърли след ден и половина. И си призна, че й е омръзнала. И аз сега казвам, помниш ли куклата... и тя разбира.
Ама отидохме много оффтопик.

Нашето искаше повече като беше на 3 - 4, но като му се даде 1 лв да си го изхарчи за някакво топче и после реши, че нещо друго била искала - и се напомняше, че тя сама си е решила как да си изхарчи левчето. Сега е на 6 и е по-различно Simple Smile

# 160
Дори и мултимилионерите не могат да получат всичко, което искат. Та и те в някаква степен са лишени  Mr. Green
Да работиш за 500 лв. не е срамно. Защото работиш. И може всъщност да се трудиш и да влагаш в работата си много повече от някой, който взима два-три пъти повече. Да си по-отговорен. По-честен и открит. Не особено ценени качества, но ценни.
Иначе добре, че хората с такъв доход не слушат ССФ и са така нахални да имат деца. Щото ако не са те, не знам кой ще работи някой ден, за да плаща пенсиите на мениджърите и генералните директори. Да, знам, че те не разчитат на тях, ама съм сигурна, че няма да ги откажат  Mr. Green

# 161
  • София
Ще ми се да имаше повече хора като Котката Марта.
Напоследък започнах често да се чувствам отвратена от начина на мислене на доста хора.
Евтино, елементарно, но пък със самочувствие.
В този ред на мисли, появата на човек с ценности е изненада, носеща облекчение, че все пак има надежда Simple Smile

# 162
Сега се присетих - каква е "цената" на повишаването на дохода? Примерно: http://profit.bg/news/21-godishen-stazhant-v-banka-pochina-sled- … //nid-111434.html

# 163
  • в рока
Бе те някои бачкат 12 часа за 300 лв.....Ама не го правят за да забогатея ,а за да оцелеят.

# 164
Сега се присетих - каква е "цената" на повишаването на дохода? Примерно: http://profit.bg/news/21-godishen-stazhant-v-banka-pochina-sled- … //nid-111434.html

Аз гледах сутринта историчта на една майка с две деца, която работи на две места, по три смени една след друга, за да осигури на децата си средства за колеж, но за сметка на това почти не ги вижда и не може да участва пълноценно в живота им...

Общи условия

Активация на акаунт