Доход 500 лева на месец

• 90 518
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 330
Няма лошо да се гледа, лоша е причината. Не е хвърлено, защото е при баща си, а поради причината, заради която едногодишно го гледа баща му, а не майка му. Ей-сегинка ще ти цитирам къде съм видяла, само момент:
Аз се върнах на работа, когато дъщеря ми беше на 1г1мес. не заради високата заплата, а за да си упражнявам професията (за радост и удовлетворение говорим), а мъжът ми отгледа детето на практика до 3 год. Еми, представете си, никой не умря от размяната на джендър-ролите, а мъжът ми беше най-уважаваният баща в квартала, и най-гордият  Mr. Green

Значи според теб:
Цитат
Аз се върнах на работа, когато дъщеря ми беше на 1г1мес. не заради високата заплата, а за да си упражнявам професията (за радост и удовлетворение говорим)....
Означава, че:
...образована госпожа да си хвърли бебето на баща му, защото й станало скучно да сменя памперси...

Не бих причинила това на моя мъж - да не уважавам неговата кариера, но да искам да уважава моята.
Не допускаш ли, че съпругът на цитираната съфорумка разсъждава по същия начин и отглеждането на детето е неговия начин да покаже уважение към нейната кариера?

И, о, да, може майката да се откаже от кариерата си, за да си отгледа детето поне до ясла...
НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ ...
Чл. 4. (1) Постоянни детски ясли са тези, в които децата се отглеждат без прекъсване през цялата година. Те биват дневни, седмични и смесени.
(2) В дневните ясли се приемат деца от три месеца до тригодишна възраст за дневен престой. Дневният престой се осъществява всеки ден с изключение на съботните, неделните и празничните дни.

Нито съм програмист, нито биомеханик, нито лекар, нито пък вие сте, че да си позволява някоя да ми развива теории за зациклящата си кариера.
Допускам, че тя пише за себе си.
Ми сигурно лошата майка  Joy, която е лекар и ще се деквалифицира, ако си седи три години вкъщи.

И изобщо. Това, че ти би постъпила по определен начин, не означава непременно, че той е най-правилният и най-подходящият и всички трябва да следват именно него.
Всъщност ти на колко години си пусна детето на ясла ( градина)?
А, и не ми отговори.
Имаш ли представа колко време трае платеното майчинство в други държави и кога там майките се връщат на работа?
Моля, само не ми обяснявай, че там мъжете не изкарват достатъчно пари и майките са прецакани, та затова го правят.

# 331
  • в рока
Котката Марта поне 10 пъти писа,че е лекар.
Чек е адвокат.

# 332
Чек е адвокат.

Какво значение има кой какъв е? Аз много ясно, че в чужбина не работих като адвокат, но писах че тук се върнах в кантората като беше бебето на 6 месеца. Като много други колежки. Най-малкото, че има дела, които си вървят независимо от нечия бременност. Преди да замина в чужбина трябваше да си довърша нещата и да прехвърля на колеги останалото, а два дена преди раждането и осем дена след него се явявах на заседание.
Ранното връщане на работа може да се налага от естеството на професията, може да е и поради нежелание на жената да се изолира за дълъг период от време. В много страни това се налага поради краткия или направо липсващ отпуск по майчинство. Майка  ми се е върнала на работа, когато съм била на 9 месеца мисля. Тогава толкова е бил отпускът.

На бонбонбон не й схващам мотивацията да наложи мнението си, което е базирано на нищо, но вашата вече пък съвсем не я разбирам.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 13:32 от Анонимен

# 333
Аз знам само една даскалица, останалите нямам представа къде са успявали професионално и образователно, преди да им попречи раждането.
Когато детето ти стане на училищна възраст, ще видиш колко е важно "даскалицата" да е свястна. Имам първокласник, знам за какво говоря. А Лиляна, макар и крайна и ненужно рязка понякога в постовете си (според мен), е очевидно интелигентна жена.
Твърдението, че хората с ниски доходи не бива да имат деца, е абсурдно. Великите и дори просто успелите хора не винаги са  от богати семейства.
Да не говорим, че по твоята логика (че мъже с такива доходи не трябва да създават поколение) в България и в голяма част от света  почти няма да се раждат деца. А именно демографския срив е един от най-големите проблеми на цяла Европа. И ако западноевропейците могат да си внесат емигранти, ние, българите, освен съвсем да изчезнем и да останат само малцина генерални директори, мениджъри и прочие началник.
А то е толкова просто - докато има предлагане на работа за 500 лева, ще има работещи за тези пари. Няма как да има само шефове, трябва да има и работници, учители, лекари и полицаи.

# 334
Чек е адвокат.

Какво значение има кой какъв е? Аз много ясно, че в чужбина не работих като адвокат, но писах че тук се върнах в кантората като беше бебето на 6 месеца. Като много други колежки. Най-малкото, че има дела, които си вървят независимо от нечия бременност. Преди да замина в чужбина трябваше да си довърша нещата и да прехвърля на колеги останалото, а два дена преди раждането и осем дена след него се явявах на заседание.
Ранното връщане на работа може да се налага от естеството на професията, може да е и поради нежелание на жената да се изолира за дълъг период от време. В много страни това се налага поради краткия или направо липсващ отпуск по майчинство. Майка  ми се е върнала на работа, когато съм била на 9 месеца мисля. Тогава толкова е бил отпускът.

На бонбонбон не й схващам мотивацията да наложи мнението си, което е базирано на нищо, но вашата вече пък съвсем не я разбирам.

Ами има значение. В постът, на който отговорих, се твърдеше, че жената няма да изгуби кой знае какво. Един лекар може да загуби квалификацията си (многократно се спомена това). Но не е единствената причина детето да тръгне рано на ясла или грижите да се поемат от другия партньор.

# 335

Ами има значение. В постът, на който отговорих, се твърдеше, че жената няма да изгуби кой знае какво. Един лекар може да загуби квалификацията си (многократно се спомена това). Но не е единствената причина детето да тръгне рано на ясла или грижите да се поемат от другия партньор.

Това и аз го писах, може естеството на професията да налага ранно връщане. Но може и да е лично решение на жената, на която не й се стои дълго в къщи, а може и да няма друг вариант - например не живееш в държава с двегодишен отпуск по майчинство.

# 336
  • Ямбол
Както и няма нищо лошо в това - просто да поиска жената малко смяна на еднообразието. И няма нищо по-добро от това партньорът ѝ да поеме част от грижите над общото дете.
Щели да му се смеят комшиите. Хаххаха....
Няма да огърбавее, ако се порадва малко на наследника си.

# 337
  • в рока
Цитат

Абе то се спомена многократно,ама няма кой да чете.

Чек,според думите на Бонбонбон,всички списващи тук са най-много продавачки или секретарки.За това те споменах.А ,и една даскалица ooooh!
Но,дори и хигиенистка да си ,решението е лично.

# 338

Това и аз го писах, може естеството на професията да налага ранно връщане. Но може и да е лично решение на жената, на която не й се стои дълго в къщи, а може и да няма друг вариант - например не живееш в държава с двегодишен отпуск по майчинство.

Може да имат кредити и да е наложително и двамата да работят. Ако правилно си спомням майчинските са около 300 лв втората година. Варианти много.

# 339
  • в рока
Като имат кредити-да не са правили бебе Sunglasses

# 340
Аз пак да попитам - защо и се връзвате на девойката? Няма смисъл да и се обяснява.

# 341

Мхъм, както и ако взимат 500 лв на месец, това вече го уточнихме. Simple Smile

# 342
Мхм, без жилищен кредит нямаше да има къде да живеем (ако сме на квартира нали пак се плаща същото), значи правилно писах, че трябва да раждаме на по 50г., точно тогава ще го изплатим  Mr. Green

# 343
...
Лиляна, .... А и на този фронт не си особено кадърна.
На кой фронт?
Но този, на който ти си мечтаеш да бъдеш ли?
Калъпа и рамките, които си слагаш, даже и в мнението си за мен, не те правят приспособима и ще ти бъде много трудно да се реализираш.

Да наречеш едно бебе хвърлено, когато го гледа баща му, е доста тесногръдо и задръстено.

Лиляна, безсмислено е  Stop

бонбонбон във всяка тема иска да е център на внимание с остроумията си. Споровете и конфликтите й вървят ръка за ръка с нея самата  Tired

# 344

Има почти доживотни кредити за 25-30 години, ако е ипотечен. Да нямат деца ли?

Общи условия

Активация на акаунт