Доход 500 лева на месец

• 90 476
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

Уааа, просто не издържам  Mr. Green
"Някой сульо" ти е съпруг и баща на децата ти, предполага се, че с него те свързват освен икономически интерес и дълбоки чувства. Бидейки баща, той също има право и отговорност да изгради пълноценна връзка с децата си. А пък аз имам нужда и от нещо друго, което да ми осмисля живота, освен отглеждането на пиленцата.                         
Те затова са ѝ такива мненията, понеже такива примери има около себе си - сульовци.
Има мъже, които създават семейства, не само за да носят пари и да гледат отстрани децата си.

Напротив - в обкръжението ми всички мъже /включително моя/ печелят добре и семействата им от нищо не са лишени. Ако вие може да обичате/уважавате мъж, който подлага вас и децата ви на мизерия - аз не мога. Силните чувства в този момент се изпаряват много бързо.
Допуснете, че има мъже, които не само печелят, но и си гледат децата и домакинстват. Едното не изключва другото.

Не очаквам някой, който търпи неудачник в къщата си да е на моето мнение  Peace
За такива случаи има изрази като "Нашето гардже е най-хубаво" и "Гроздето е твърде кисело".

# 421
Темата не е за крайностите, а за един простичък факт-500 лв са си мизерия, защото са под необходимия минимум.
Па кой с кого, как и защо-са лични работи.
По тази логика-има и семейства, в които жените не гледат под лупа колко точно  перални е пуснал мъжа и наравно с нея след работа. Щото не са се омъжили за роботи.
Аз съм на същото мнение , но в друга тема доста потребителки твърдяха , че за изхранване на семейството са достатъчни 200 - 300 лв.
Иначе по темата. Мъжът ми около 10 години получаваше доста добра заплата (между 3 - 4 хил). Тогава никога не ме е ръчкал да работя. Аз си гледах детето и домакинството , а той носеше парите. Сега палачинката се обърна. В момента е на Т.Б и обезщетението му е почти колкото е минимална работна заплата. Аз работя на средна заплата - според стандарта. Отделно понякога доработвам в почивните дни.  Отделно , че не виждам възможност , някога да взима заплата като предишната си. Тогава беше късмет. Не е тесен специалист, не знае екзотични езици и не е ядрен физик . Е, какво сега? Да го изритам, че не ми носи пари ли?

# 422
Няма да повярваш, Jizzlobber, но отговорът на въпроса какво е необходим минимум не се свежда до "простички факти", а както е казал поетът, зависи от гледната точка.

Напротив, има си изследвания, сметки и не случайно-Минимална Работна Заплата, отделно са изчисленията на синдикатите. Какво значи необходим минимум.....Затова има и т.нар. работещи бедни.
Гост22, няма такова нещо. Това са периоди. И моят съпруг е бил на ТБ. Не иде реч за това.

# 423
  • Бургас
Темата не е за крайностите, а за един простичък факт-500 лв са си мизерия, защото са под необходимия минимум.
Па кой с кого, как и защо-са лични работи.
По тази логика-има и семейства, в които жените не гледат под лупа колко точно  перални е пуснал мъжа и наравно с нея след работа. Щото не са се омъжили за роботи.
Аз съм на същото мнение , но в друга тема доста потребителки твърдяха , че за изхранване на семейството са достатъчни 200 - 300 лв.
Иначе по темата. Мъжът ми около 10 години получаваше доста добра заплата (между 3 - 4 хил). Тогава никога не ме е ръчкал да работя. Аз си гледах детето и домакинството , а той носеше парите. Сега палачинката се обърна. В момента е на Т.Б и обезщетението му е почти колкото е минимална работна заплата. Аз работя на средна заплата - според стандарта. Отделно понякога доработвам в почивните дни.  Отделно , че не виждам възможност , някога да взима заплата като предишната си. Тогава беше късмет. Не е тесен специалист, не знае екзотични езици и не е ядрен физик . Е, какво сега? Да го изритам, че не ми носи пари ли?

Не говорим за временни неуспехи, а за онзи тип мъже, които цял живот работят за жълти стотинки, нямат грам амбиция и желание за развитие, както и съвест и морал що се касае за издръжката и оцеляването на семейството.
Лоши моменти има всяко едно семейство - не говорим за това.

# 424
Еми, пак се връщаме на същото. Аз не се чувствам подлагана на нищо от никого. Човека до мен съм си го избрала по други критерии, не финансови. Била съм с него 6 години преди да заживеем заедно. Знаела съм му качествата, на какво е способен, какви умения има, какви няма. В момента не взима 500 лв., но работата му е такава, много несигурна, може след година-две пак да му паднат доходите, а моите се увеличават много бавно.
Според мен това кой с кого се събира и от какви средства се нуждае, за да се чувства комфортно, си е супер лична работа. Аз си знам за мене си.

Но концепцията/очакването/социалният стереотип, според който бащата е "глава на семейството", от когото се очаква да го издържа това семейство, а майката трябва да има привилегията да отглежда пиленцата и да гради пълноценни връзки с тях, хич не ми допада. И не за друго, а защото го намирам супер ограничаващ и за двамата. Разбира се, идеално е, ако и двамата имат високи заплати, и участват поравно в отглеждането и домакинството, ама е толкова рядко срещано, нали? В една държава не могат всички да са високоплатени, има супер глупави високоплатени специалности, и много смислени нископлатени. Човек понякога бтрябва да избира между материален комфорт и житейски смисъл. Аз предпочитам второто, защото не живея само за почивката и новата рокля, а за това какво правя с отреденото ми време, за кого е полезно.

# 425
Няма да повярваш, Jizzlobber, но отговорът на въпроса какво е необходим минимум не се свежда до "простички факти", а както е казал поетът, зависи от гледната точка.

Напротив, има си изследвания, сметки и не случайно-Минимална Работна Заплата, отделно са изчисленията на синдикатите. Какво значи необходим минимум.....Затова има и т.нар. работещи бедни.
Гост22, няма такова нещо. Това са периоди. И моят съпруг е бил на ТБ. Не иде реч за това.

Повечето хора биха се съгласили (мисля), че 500 лв не са много пари - и тези които изкарват толкова, и тези които изкарват 7 пъти по толкова. Има такива, които биха предпочели да си свият разходите, само и само да работят малко. Но има всякакви ситуации. Човек, който е работил на сносна заплата, а вече е на възраст, може да не успее да си намери работа, която му осигурява и половината. Много работодатели предпочитат да наемат млади хора. Има хора с кредити, които не биха рискували да напуснат работата си, пък макар и на по-ниска заплата, защото някой трябва да ги обслужва. С новия работодател може да си паснат, а може и не. Ситуации всякакви.

Иначе да - абсолютно невъзможно е всичко да е по равно. И у нас пералнята пуска този, който има време, същото с готвенето и прочие задължение. Това, което аз не разбирам, е защо мъжът задължително трябва да изкарва повече (бива окачествен като сульо, ако не) и защо жената да е тази, която задължително поема отглеждането на детето от-до, както и домакинстването. Ако тя изкарва повече или пък по-дълго майчинство би се отразило зле на работата й, а мъжът и може да поеме отглеждането за даден период, не виждам какъв е проблемът.

# 426
В задачата такова условие, Котката Марта, не е поставяно.
Не обсъждаме след колко време с такъв човек, преценявате, че той Е.
И аз с моя мъж съм живяла в немотия години наред, през които години той е доказал ред неща, заради които сме се "взели" и бедни.
Говорим за нешо съвсем различно.
Спрягания герой, с 500 лв доход (не заплата, а доход), може да се събере с жена и да и докаже, че може много повече. Това само времето ще покаже, не става за ден. Обикновено за една година време се вижда-има ли амбиции за повече или не, помага ли и с какво и т.н.

# 427
Вие къде живеете, че нито виждате, нито вярвате, че някой може да издържа семейство с толкова?
Кажете го това на хората във Видинско примерно. Като чуят 500 лв. на повечето мъже или жени там, ще им светнат очите от радост.
Всъщност заплатата не е критерий. Аз съм работила последно за около 300 лв, обаче имам странични доходи, доста по-солидни от заплатата ми. Приех работата, защото беше лека, приятна, харесваше ми, а и почнах да откачам вкъщи. Така че, нищо не пречи човек да работи за 500, а да дохода му реално да е много повече.
Освен това летата си прекарвам в малък курортен град, в който всички служители в администрацията са с около 400 лв запата. Независимо дали са мъже и жени. Но всеки от тях си има семейно хотелче, ресторант, магазинче...

# 428
Говорим за нешо съвсем различно.

За какво?

# 429
Абе в кой турски сериал жена, която работи за 3000+, ще си вземе мъж на 500 лв. заплата? Пък и ще му оставя да гледа децата. Нормално е мъжът да изкарва повече пари, иначе няма как да е глава на семейство. Ще е сульо.  Peace

Откога турските сериали са ви някакъв ориентир в живота? Shocked #Crazy Sick

# 430
На мен послединият ми опит за връзка беше с човек , който и 500 лв. не взима. Но по - дразнещото беше тоталната и пълна липса на амбиции и планове за бъдещето. Един ден ми каза , че си е тръгнал в 15:00 часа от работа и добре си бил починал преди да се видим , а аз лудата и такси хванах след работа , за да не закъснея.  Разбира се, той си живееше с мисълта , че ако неговия доход се комбинира с още един , няма да има проблеми за семейния бюджет. Може и да си намери някоя кандидатка със сходни доходи и амбиции.

# 431
А, защо мъжът трябва да е основният източник на доходи  newsm78 Добре, жената излиза две-три години в майчинство, а преди и след това  newsm78
Странни са ми общи бюждети, в които единственото общо нещо са парите на мъжа  Crazy

# 432
А, защо мъжът трябва да е основният източник на доходи  newsm78 Добре, жената излиза две-три години в майчинство, а преди и след това  newsm78
Странни са ми общи бюждети, в които единственото общо нещо са парите на мъжа  Crazy

Защото бил "Главата на семейството". Което за мен не се връзва с идеята за равенство на мъжа и жената.

# 433
Когато мъжът започне да ражда децата, да ги отглежда и възпитава, а също да поеме основната част от домакинската работа, нищо не пречи жената да стане основен източник на доходи.
Ако пък трябва по равно да внасят доходи, би трябвало и другото да е по равно, примерно жената ражда едно дете, после мъжът другото и за всичко в семейството така и ето ти го абсолютното равенство между половете...  tooth

# 434

Защото бил "Главата на семейството". Което за мен не се връзва с идеята за равенство на мъжа и жената.

Няма равенство. Ти не разбра ли? Мъжът е по-важен. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт