ВМ-НВХ, част 63

• 49 739
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Jana Ina, доколкото съм запозната, в палео режима:
- няма такова стриктно ограничение за въглехидратите (поради това на много палео сайтове предлагат сладкиши с разни подсладители (естествени) като мед и др., също по-често се използват брашна като кокосово, бадемово и др)
- ядки и плодове е приемливо да консумират по-често
- не се консумират млечни
- основната идея е да се консумират храни от чисти източници
- зърнените са посочени като вредни не толкова заради въглехидратите, колкото поради съдържанието на глутен.
А с класическа хомеопатия еднакво добре се лекуват както остри, така и хронични състояния. И това, че хомеопатичните лекарства действат по-бавно, е някакъв мит, разпространен сред пациентите.  Wink
Шоки, не го мисли това с хомеопатията, така си усетила нещата, отказала си се, значи това е правилното решение. Наистина читав хомеопат у нас трудно се намира. Да не говорим пък, че това с уцелване на лекарството е...не знам и аз как да го нарека...Добрият хомеопат би следвало лесно да уцелва лекарствата. Ако постоянно не може да избере подходящото лекарство, значи му липсват умения просто...Отплеснах се, спирам... Mr. Green
И аз имам някакво особено влечение към хомеопатията, много ми е интересна. Но според мен, дори и без читав хомеопат, човек може да си подобри здравето, ако излезе от стандартната парадигма на мислене и влезе в една холистична парадигма, която да му вдъхне вяра в оздравителните сили на организма, в значението на цялостната нагласа и отношение към живота и здравето, а също на храненето. Ако се отърве от налаганите ни с години убеждения, че "темепратурата трябва да се лекува" (все едно, че е заболяване), "ако не се лекуваш, ще слезе надолу и ще стане по-лошо", "ама защо мъчиш детето, а не му дадеш 1 аспиринче" (да не говорим, че аспирин на деца не трябва да се дава така или иначе...)

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:14 от yulinga

# 76
Аз съм убедена, че хомеопатията има големи възможности Peace И съм видяла от личен опит, че е така. Лошото е обаче, когато хомеопатията е в ръцете на недостатъчно кадърен хомеопат, така да се каже. Затова и предпочитам да се въздържам от хомеопатия.

# 77
А с класическа хомеопатия еднакво добре се лекуват както остри, така и хронични състояния. И това, че хомеопатичните лекарства действат по-бавно, е някакъв мит, разпространен сред пациентите.  Wink
Напълно съм съгласна с това, но при мен така се стекоха нещата, че не намерих подходящ класически хомеопат, който да ми намери точното лекарство и да повлияе бързо поне част от проблемите ми. За това пък попаднах на некласически хомеопат, който за месец-два доста ми подобри състоянието.  Peace Напълно съм на мнение, че хомеопатичните действат много бързо, ето примерно при главоболие или болки в корема след 20-тина минути съм пушка. Толкова би ми трябвало и ако пия едно хапче. Wink

Шоки, мерси!   bouquet Аз все си мислех, че палео е същото.  Laughing А случайно да имаш някой линк, където синтезират основните принципи на палео? Аз май ще се окаже, че по-скоро съм палео-хранеща се, защото не ям млечни, но хапвам плод или сурови ядки. А при палео не се добавят мазнини, така ли? newsm78

# 78
Е, плодове и ядки аз също ям, но не по много, т.е. зеленчуците са ми значително повече от плодовете, а ядките са символично количество. А за мазнините в палеото може да се каже, че отначало са отхвърляли наситените мазнини, но вече ги приемат и всъщност палеото е общо взето високомазнинно.

Виж сайта на Лорън Кордейн - той е идеологът на палеото: http://thepaleodiet.com/ Но имай предвид, че Кордейн преди години е бил против наситените мазнини, защото тогава данните били, че са вредни. Но вече си е променил становището, защото е излязла по-нова информация.

От по-новите автори най-значимият е Роб Улф: http://robbwolf.com/what-is-the-paleo-diet/

Това също е много хубаво обяснение на най-съвременните схващания за палеото: http://blog.paleohacks.com/the-paleolithic-diet-explained-infographic/

Тук също кратко и ясно в картинки: http://greatist.com/health/ultimate-guide-eating-paleo-infographic

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:33 от Cioccolata

# 79
  • Пловдив
Jana, ето синтезирано какво се консумира:
http://thepaleodiet.com/what-to-eat-on-the-paleo-diet/
А, Шоки ме изпревари, но ще го оставя...
Шоки, то и аз така като теб (макар да не съм изпитала вредите от неправилното хомеопатично лечение, но принципно смятам, че когато може, човек трябва да се лекува без нищо, т.е без никакви лекарства от каквото и да е естество, вкл. хомеопатични).  Mr. Green

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:38 от yulinga

# 80
  • София
Не бях запозната с хомеопатията, затова току що изгледах "Хомеопатия - тестът" на BBC и мисля, че за мен въпросът е решен.

Нещо повече, тъй като съм убедена, че лишеният от стрес организъм е в състояние да направи невероятно много за собственото си подобрение и оцеляване, напълно я одобрявам!
Макар, че всъщност за мен няма никакво значение дали ще се освободиш от стреса с медитация, плацибо ефекта на хомеопатията или чаша добро червено вино в ароматна мехурчеста вана. Аз лично за себе си бих разчитала на третото  Sunglasses

# 81
  • Пловдив
Интересно как се получава плацебо ефект при бебета и животни...Sunglasses
И за да върна темата към темата, да попитам някой купувал ли си е кокосово брашно и откъде?
Шоки, изкуши ме одеве с млечните продукти на Добрев, то тук не съм виждала...
И също да питам, ако правилно съм разбрала, беше цитирала одеве някаква статия (още имам да препрочитам разни интересности, постнати от теб  Embarassed), според която излиза, че е подходящо след силова тренировка да се ядат въглехидрати? newsm78

# 82
Кокосово брашно има в биомагазините, огледай се в тях. Но за Добрев не знам, те си имат магазини на няколко места в София, мисля, че има и няколко в други градове, но не са много май Embarassed

За въглехидратите след тренировка идеята беше, че ако човек иска да остане в кетоза, но все пак да хапне по-въглехидратно, моментът да яде въглехидрати е точно по време на по-интензивна тренировка или точно след това - така въглехидратите ще станат на гликоген, а в същото време няма да се наруши производството на кетони. Това се установявало и с измервания. Но точно колко въглехидрати могат да се ядат - това е индивидуално, зависи и от тренировката, а и от организма. И не е задължително след тренировка да се ядат повече въглехидрати от обикновено (ако обикновено хапваш например яйца със зеленчуци). Но ако човек иска да яде например суши, това е моментът.

# 83
  • Пловдив
Ясно, благодаря ти!   bouquet

# 84
  • SA
Хехех, Assos, и аз съм за третата опция! Вярвам, че и Танчето и Тонито ще се присъединят към групата.   newsm10
За поликистозата пък аз съм срещала информация, че не всички жени с PCOS са инсулино-резистентни. Изобщо по отношение на този синдром не всичко се знае все още и тепърва ще научаваме нови неща.

# 85
То това е проблемът - че не се знае достатъчно Peace През март попаднах на информация за проучвания, свързващи поликистозата с дефицит на вит. Д, дори има дисертация по темата и се изказва тази хипотеза - че причината всъщност е дефицит на вит. Д. А причината да се заинтересувам беше, че 2 пъти след спиране на вит. Д овулацията ми се забави точно с толкова време, за колкото спрях Д-то. Embarassed Първия път не направих връзката, но втория вече ми просветна и започнах да чета. И затова и започнах борбата да повишавам нивото на вит. Д. Ще докладвам по-нататък за резултатите, макар че вече имам доста наблюдения.

Иначе да, не всички са с ИР. Но всички симптоми на СПКЯ се асоциират с дефицит на вит. Д и всички се повлияват положително от повишаване на нивото на вит. Д. Затова и има такава хипотеза, но тя е доста скорошна Embarassed

Храненето със сигурност е важно, но явно не е единственият съществен фактор, защото при мен се получи същото забавяне на овулацията и цикъла, каквото имах преди да започна с нисковъглехидратно хранене. И изведнъж се видях в чудо - как така, какво става, защо става, след като храненето ми е дори по-нисковъглехидратно и по-високомазнинно от преди. Помислих, помислих и единственият съществен фактор, който бях променила, беше, че бях спряла вит. Д (мислех, че съм натрупала достатъчно и мога да си позволя почивка). Ами, оказа се, че не е така Embarassed

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 20:17 от Cioccolata

# 86
Благодаря за линкчетата на Шоки и Юли!  bouquet Стана ми интересно и ще прочета, че да си изясня какви са разликите. Макар че и двете звучат ниско-въглехидратно поне за мен де. Peace

Кам, така е! Все още не се знае дали ИР е първопричината, а кистите последствието или първо яйчника произвежда в повече мъжки хормони, получават се кисти, те засилват производството на андрогени и така се появява завишен инсулин по адреналната ос. Леле, как звуча само.  Mr. Green Май много хоръри съм изчела!  Laughing  Иначе и аз обичам да пия червено вино и да лежа във ваната, но понякога явно не лежа достатъчно дълго в топлата вода, та ми се налага да прибягвам до хомеопатията.  Joy

Шоки, аз също съм чела за вит. Д. Дори доки като ми откри спкя веднага ми пусна витамин Д и той беше много нисък. Оф, толкова много неща правя, че не знам сега кое ми помага - добавки, хомеопатии, хранене... Rolling Eyes Ти за инофолик чела ли си?

По темата - нещо не ми се получават кокосовите палачинки, като искам да ги обърна и се сцепват по средата. Може ли да ми каже някой по-опитен как ги прави и как ги обръща?  newsm78

# 87
  • Пловдив
Jana, аз ползвам следния метод (винаги се получава  Mr. Green): когато преценя, че палачинката е готова от едната страна, слагам отгоре чиния (с дъното нагоре), после обръщам тигана, като придържам чинията, така че палачинката остава в чинията с изпечената страна нагоре. След това приплъзвам от чинията обратно в тигана и готово. Може и да има по-лесен начин, но аз този си измислих за всички случаи, в които усещам, че палачинкестото/омлетено нещо ще се разпадне, ако пробвам да обърна по друг начин.

# 88
Аз си взех един инозитол от Нау Фудс - пия по 1000 мг/ден на 2 приема по 500 мг, но предполагам, че е доста малко. Само че не знам дали има смисъл от него, затова не съм го увеличила, нито съм пробвала инофолик, че той е доста скъп.

Аз отказвам да обръщам палачинки и омлети Crossing Arms Не мога и това си е. Подозирам, че ми липсва опит, ама... неам нерви за тая работа ooooh!

# 89
и аз и аз третия вариант Grinning наздраве Wine Glass
и откритието на Асос  Hugот преди деликатния период(месо,яйца,зеленчук и малко вино)  върви и при мен
Юли Hugна мен не ми хареса кокосовото брашно,но може би защото правих с него само палачинки
за палачинките използвам малко чугунено тиганче,а опалянките във формички за тартлети
може ли да се прекали с кокосовото масло и кафето край него
много ми харесва Embarassedи май  ми е основната храна ooooh!,но удобно и цял ден не се сещам за ядене
с една дума:добре ми е,но не искам да ставам кокосозависима Joy

Общи условия

Активация на акаунт