ВМ-НВХ, част 63

• 49 652
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Чела съм, че в оригиналния си вариант сушито почти не е съдържало ориз, а останалите продукти са били в много по-големи количества. Впоследствие рецептата е била видоизменена, за да стане по-лесно достъпна за по-бедното население на страната.

И закуската от тази сутрин: направих сос холаднес към досадилите ми вече яйца. Получи се ужасно вкусно, интересно и засищащо. А и покрай соса се заредих с витамин С от лимона в него Simple Smile
Скрит текст:

Другото - с одобрението на лекаря преди няколко седмици си намалих дозата магнезий от грам на половина, но тази нощ няколко пъти ми изтръпна болезнено крака. Явно бебето дърпа, така че май ще се налажи да се върна пак на грам.

# 616
Аз обявих, че няма да готвя повече, след като сметката ми за ток е почти двойна след намалението. Joy
Ще правя само сурово месо и риба  Crossing Arms

# 617
Чела съм, че в оригиналния си вариант сушито почти не е съдържало ориз, а останалите продукти са били в много по-големи количества. Впоследствие рецептата е била видоизменена, за да стане по-лесно достъпна за по-бедното население на страната.
Така е да, всъщност са съхранявали рибата във ферментирал ориз, без да се яде самият ориз. Но бедността е провокирала и яденето му.
Има един документален филм Jiro Dreams Of Sushi, който на мен ми беше много интересен, за казват най-добрия суши майстор в Япония и изобщо за неговата философия за сушито, та ако си спомням правилно, той сервираше около 10-15 парчета суши и това е.
Аз правя гравлакс, когато намеря сьомга, която да ми харесва.

# 618
  • София
Асос, очите и душата ми остана в твоята закуска  Heart Eyes

Мис вал, рецептата ми е елементарна - посоляваш котлетчето сьомга от двете страни, изстискваш половин или един лимон отгоре и оставяш 24 часа в хладилника. И готово  Heart Eyes

# 619
Оказа се че веригата от която днес купих Омега 3 ( точно тази която показаха и Леми и Чоки ) има 3 магазина и в София . Не знам дали е евтино или не..но като цяло цената ми хареса .
200 капсули - 180 EDA/120 DHA за 36 лв.

Ето и веригата :

http://healthstore.bg/

Ако на страницата не са дадени адресите в София аз имам визитка . Ама не съм нито дистрибутор нито заинтересовано лице по някакъв начин и не знам дали е редно да го качвам .

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 13:18 от tonyduve

# 620
Марката NOW FOODS се разпространява у нас, имат си и свой магазин, но има продукти и на други места. Все пак излиза по-евтино да се поръча, т.е. дори след като платиш пощенските разходи. Ако е по-голяма поръчка, се плаща и ДДС в митницата, но ако е само тази омега, няма да отиде на митницата, а направо в пощенския клон, така че няма да се плаща нищо тук, само цената за продукта и доставката, които се удържат от картата при поръчката.

# 621
  • София
Тони, няма ли как да поръчаш от Iherb?
Там излиза с 20 лв грубо, по-евтино. Демек за тези пари ще си вземеш две опаковки от същата омега ...
Прекаляват с цените направо!!!

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Cardiovascular-Support-200-Softgels/323

# 622
Абе голяма съм...патица .
Не обичам да пазарувам online , освен това нямам карта за online плащания . Трябва да ми се проведе обучителен курс Simple Smile

# 623
Тони, ако имаш дебитна карта, също става, не е нужно да е кредитна. Със сигурност може с дебитна Visa Electron, но мисля, че и с обикновена дебитна ще стане.

# 624
  • София
Моята е дебитна Виза електрон!
Тони, елементарно е. Моят английски е сравнително слаб и се оправям без проблем (ако езика ти е проблем де). Когато решиш ще помагаме  Hug

# 625
  • В Балкана
Тони  Hug Ще се справиш, когато решиш. Не е китайско писмо, споко.  Peace

Аз пък да помоля, ако има някоя дама (от пишещите или четящите) от Смолян, да ми драсне едно ЛС.   Hug

# 626
...

точно гравадлакс е моята маринована сьомга, но понеже гледам да избягвам чуждизмите (нещо много характерно за сънародниците навън, даже някои и се възмущават преди да заминат, а после изведнъж почват да ти говорят на смесица само след месец-два престой  Shocked) и си слагам мои си преводи  Embarassed

# 627
...

точно гравадлакс е моята маринована сьомга, но понеже гледам да избягвам чуждизмите (нещо много характерно за сънародниците навън, даже някои и се възмущават преди да заминат, а после изведнъж почват да ти говорят на смесица само след месец-два престой  Shocked) и си слагам мои си преводи  Embarassed
Скрит текст:
Говори ми Simple Smile имам съученичка, която говори на български с акцент вече  Joy За храна признавам не се старая особено  Rolling Eyes като няма съответствие, де Simple Smile иначе признавам, с някои приятелки си говоря на смесица и аз, нищо, че сега съм в България Rolling Eyes
Иначе за гравлакса научих преди 3-4 години, когато търсех домашен вариант на пушената сьомга. И много ми хареса името  Grinning

# 628
Ако някой се интересува - една статия за инсулина, която ми се стори любопитна: http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/endocrine/pancreas … insulin_phys.html

# 629
Ули[/b], аз съм леко куку затова (а според някои даже доста куку)
за домашно пушене на риба,пиле потърси tea smoked salmon
https://www.google.se/?gws_rd=cr&ei=9VgwUtSeDMWi4gSK1ICgCQ#q … tea+smoked+salmon

правила съм, става страхотно, и няма грам дим, което е важно при нашата противопожарна защита

Общи условия

Активация на акаунт