Най-противните неща

• 48 505
  • 699
  •   1
Отговори
# 255
През следващия един месец, считано от днес, тъй като съм в заслужен отпуск, смятам да ходя с камуфлажните си панталони - имам къси, 3/4, 7/8 (о, ужас!) и дълги; съответно с кларкс-сандали в града и кубинки извън него, плюс безформени черни тениски с щампи на любими групи.
Като се вземе предвид, че съм на 40+, да си напиша ли графика и маршрута на движение, за да не се сблъскаме евентуално с някоя съфорумка, и да ѝ предизвикам отрицателни чувства на възмута и отвращение?  Flutter

# 256
Не, Рокси, нали за истински трагедии говорим, а и това не са тайни полицейски сводки, а бегъл преглед на британския и щатски печат. Въпреки това прощавай, днес съм бяла, добра и яла.

Това явно рядко ти се случва, за да подържаш фигурата си. Опитай по-често, не може да си представиш как повишава настроението.

# 257
  • в рока
В темата се визираха онези 7/8 панталони ,които са с цепка от пазара и наистина неподходящи  за каква да е фигура.А не всички 7/8 /

# 258

Нежеланието да задълбаваш в истински драми изобщо не е извинение за морбидния интерес към чуждия живот Naughty

Грозното отношение към някого просто ей-така, щото не те кефи прическата му, си е грозно и точка.
Приличате на група мажоретки, които смятат, че сънцето изгрява сутрин само за да им се поклони. Някой май е пропуснал да порасне Whistling

Разпознах много свои познати (не себе си Mr. Green) в описания "свекървенски" тип. Жени на близка до моята възраст, с близки до моите житейски перипетии, които животът е изсмукал и изплюл и не им е оставил нито капчица енергия, за да се занимават със собствената си персона. Които може би нямат финансовия ресурс, артистичния усет и, естествено, "идеалната ССФ фигура", за да изглеждат  като ходещи реклами на модна къща. И това не ги прави по-малоценни хора.
Задълбаването в сериозни драми по начина, по  който се случва тук, е в голямата си част махленско цъкане. И макар че аз не бих използвала думата 'противно' не виждам как нехаресването на чуждите дрехи или прическа означава, че смяташ човека за по малоценен. Аз лично имам по скоро обратното мнение, прекалено втренчените във външния си вид хора ме карат да ги смятам за празноглави. Само не ме питайте как определям колко е прекалено.
За протокола една от най добрите ми приятелки има ужасен вкус за дрехи, не я смятам за малоценна, глупава, неуспяла или лоша, просто е факт, че не се облича добре. Мога да кажа и много подобни неща за себе си, големи хора сме все пак, трябва да сме се научили да виждаме и приемаме някои истини.

Освен това, между разсъжденията кого го е изплюл животът, чий мъж се е пропил и кой си е изгубил работата, и простото наблюдение ' тези панталони не й стоят добре' ми се струва, че първото определено демонстрира по голям интерес към чуждия живот.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 18:56 от Рокси

# 259
 Не противно, но дразнещо ми е когато срещна жена с 10см по-висока и с 10кг. по-слаба от мен #Cussing out  За съжаление такива са много, като застанат до мен ми идва да им кажа - Bitch, събуй си обувките и качи 10 кила!!!   Blush или поне по един 7/8 панталон да им раздам....

# 260
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Чета ви тук панталонените драми и не знам да се смея ли... Да ви светна нещо, което повечето явно не виждате от висотата на доброто си благосъстояние (понеже ако едва свързвахте двата края, надали щяхте да пишете тук)- масово българката около 50-те е бедна и отрудена. Носи каквото може да си купи за до 15 лв, за да има с какво да облече децата, внуците и благоверния (понеже обичайно тя тегли хомота и за него). И на мен ми хареса бабето в бяло и черно, което някой показа назад, но ми хареса не толкова заради дрехите, а защото изглеждаше доволна от живота в третата възраст- живот, който за огромен процент от българките е изтезание. Вместо да се потрисате за дечицата в Сирия, отдалеч и теоретично, проявете малко ежедневна човещинка и не бълвайте, каквото бълвате обичайно.

# 261
  • в рока
Зная,бе Джой,много неща опират до възможности.Казвам,че вместо да се купуват китайски боклуци,може да се заменят с нещо качествено за същите пари от втората.Аз примерно пазарувам от там и не ме  е срам да го кажа.Лошото,е че липсва желание за поддържане у жените заради гороизброените  от  теб факти.А си има и жени мърли

# 262
Абе и нещата във втората употреба на жени с наднормено тегло не стоят никак перфектно. Не знам, свекърва ми носи обсъждания тип панталон понякога,  но въпреки че е на 55 и не много слаба, младее много и свекър ми си я ревнува.
В интерес на истината и мъжете на тази възраст рядко не са се запуснали. Та каквото гърненцето, такъв и похлупакът.

# 263
  • в рока
Не знам,но е факт,че за много пълни жени рядко се намират дрехи на достъпна цена в редовите магазини

# 264
  • София
Ако се потрисам от случващото се в Сирия,световния глад и битката с тероризма по-праведна ли ще изглеждам? В крайна сметка никого не съм обидила, а коментирах нещо, което ми е неприятно, и на всичко отгоре кара тези жени да изглеждат зле.

Джой, майка ми е пенсионерка, свекърва ми също, та се сещай колко им е доходът! Но да ти кажа, никога не са обличали и няма да облекат въпросните панталони или други нелепици. Може да имат пет дрехи на кръст, но са им по мярка и им стоят добре. И пак купуват на внуците си подаръци.

# 265
Чета ви тук панталонените драми и не знам да се смея ли... Да ви светна нещо, което повечето явно не виждате от висотата на доброто си благосъстояние (понеже ако едва свързвахте двата края, надали щяхте да пишете тук)- масово българката около 50-те е бедна и отрудена. Носи каквото може да си купи за до 15 лв, за да има с какво да облече децата, внуците и благоверния (понеже обичайно тя тегли хомота и за него). И на мен ми хареса бабето в бяло и черно, което някой показа назад, но ми хареса не толкова заради дрехите, а защото изглеждаше доволна от живота в третата възраст- живот, който за огромен процент от българките е изтезание. Вместо да се потрисате за дечицата в Сирия, отдалеч и теоретично, проявете малко ежедневна човещинка и не бълвайте, каквото бълвате обичайно.

Постът ти е просто класика по отношение на разбирането за жените около 50-те. Не знам дали аз живея в някакъв друг свят, но.... ТОВА НЕ Е ВЯРНО! Поне за половината от жените на тази възраст, а това вече не може да се брои за изключение. Аз се вписвам в описанието, което си дала-бедна и може би отрудена, макар да не работя реално от 5 години. Познавам и много други като мен. И забелязвам, че с дрехи от по 10-15 лв по-често се обличат тези с по-доброто благосъстояние. Освен това жената около 50-те, ако изобщо има внуци, те са съвсем малки и техният гардероб не може да стане приоритет. Нито този на благоверния, той обикновено е някъде назад в мислите на женената от 25-30 години за него жена.
Що се отнася до запускането в тази възрастова група и тук важи същото, като и при 20,30, и 40-годишните:около половината изглеждат добре, другите спокойно могат да влязат в Шанталовото определение на глигани в анцуг.

# 266
Не мога да разбера какво ви бърка вас, как се обличат другите.  newsm78 Че чак и да се отвращавате.
Ами удобно им е на жените да носят 7/8, за къси са вече на възраст, за дълги е топло. Голяма работа.
Не всеки има време, желание и средства да обикаля магазини, да чете модни списание и прочие. Пък и евала, че не плащат данък обществено мнение. Много по- здравословно е.

# 267
"Лекарите", които гледат пациента предимно в ръцете, независимо колко е беден, изтерзан и болен.Не всички са такива, за щастие.

# 268
Аз пак ще попитам,тъй като всички се направихте на ударени: Защо може да се обсъжда облеклото на всякакви фльорцоподобни джофри и бекове,а на други не може? Защо никой не каза: Какво ви бърка как се обличат и какви изкуствени коси ,джуки и цици си слагат? Значи едни можем,а други не можем?

Майка ми често пазарува от втора употреба и си намира супер готини дрехи. Беше си купила много як гащеризон,който си мислех че ще я прави дебелогъза,обаче като го облече,направо все едно не беше тя,седеше и страхотно. Излезе 0.50лв.като го премериха на кантара. И много, много други дрехи има все от там. Да вярвам ли че някой няма пари и за дрехи от втората? Щото с 8-те лева за 7/8 от пазара,от втората бая неща ще се вземат.
Не ми говорете за внуци,при положение че повечето 50 годишни в днешно време изобщо нямат такива,все още. То оправдания много...
Някой спомена "униформа", като се замисля болничния персонал се носи с такива панталони..

Трещерица, онази тема не е пусната в чест на нечия свекърва,ако обичаш... И не знам за Касита, но аз ям като прасе, и все съм 49кг.(не броя бременността) Бях спряла цигарите,и за пръв път в живота си прехвърлих 50,станах 53 но за кратко. Да не пълнееш,не винаги означава че не ядеш.Нямам глисти- за протокола.

Чакам си отговора на въпроса, в началото на поста ми

# 269
  • Costa Rica
Аз пак ще попитам,тъй като всички се направихте на ударени: Защо може да се обсъжда облеклото на всякакви фльорцоподобни джофри и бекове,а на други не може? Защо никой не каза: Какво ви бърка как се обличат и какви изкуствени коси ,джуки и цици си слагат? Значи едни можем,а други не можем?
Защото фльорцоподобните джофри разчитат точно на това внимание, за да съществуват. Да носят на клюки е част от трудовата им характеристика. Циците им ги хранят.

Което не важи за леля Радка от долния етаж, продавачката в кварталното капанче или "даскалицата" на детето ти. Никоя от гореизброените не е длъжна да ти дава обяснение за липсата си на вкус.Naughty

Общи условия

Активация на акаунт