Замисляли ли сте се над тези неща..?

• 8 515
  • 120
  •   1
Отговори
Здравейте,

Знам, че този форум не е за такива неща, но нямам силна женска фигура в обкръжението си, с която да поговоря за това, а ми се иска да чуя какво мислят истински жени и съпруги по темата, защото аз съм по-малка..Малка, малка 20+ съм, но наистина ме мъчат някои въпроси относно отношението на мъжа към жената и къде са границите на мъжката агресия, дори да не е физическа и кое е нормално да се приеме и кое не..

С приятеля ми сме от година и нещо заедно и се разбираме доста добре.Но много пъти сме се карали за дреболии от един и същи тип и почти винаги стигаме до раздяла (до след няколко часа).И въпреки това с времето тази тема започва много да тежи, той уж се съгласява с моето виждане на нещата, но след няколко месеца ме изкарва, че го ограничавам и той мисли по друг начин.А в същото време, ако приема неговия начин на мислене и държание той ще сдуха и виждам, че и него не го кефи реално, но не го осъзнава, докато не му се случи и на думи винаги и много ларж и аз все съм крива и т.н.
Ще ви дам един пример за скорошно скарване, което дори не беше свързано с нас, но пак ме изкара, че се впрягам много, но приятелките ми са на моето мнение, че е нормално, ако имам принципи да не ме кефят такива неща, защото са грозни.

За моят приятел е нормално, когато баща му каже на майка му "отивам по курви", въпреки че вижда, че на нея не й е приятно и не го приема на шега и следват кавги.След време ми го казва на мен и се скарваме, защото смята, че това е смешно и съм нямала чувство за хумор...А според мен просто е грозно и неуважитално? Преди време се карахме, защото ми викаше пикло, гъз и въобще никакво отношение към момичетата нямаше..След супер много месеци разбра, че не е прав и не съм му някаква приятелка да си говорим така, а все пак момиче, с което иска да бъде и в началото ме е свалял и няма как да ме впечатли с такова отношение..
Онзи ден колегата му, който има две деца и е женен казва пред 3 годишното си дете "Айде да ходим да гледаме новите колежки как са" ...а другото му дете - на 6-7 го пита "Тате, защо казваш на всички момичета по улицата миличка?"
Изказах си мнението, че е грозно пред дете, защото те попиват като гъби, но отново аз нямах чувство за хумор..

Знам, че в днешно време морала и ценностите, както и уважението между хората почти ги няма..Но аз се гордея с това, че няма да го поставя него в такава ситуация и да разправям пред приятелките си как днеска съм видяла еб* ти пича..и да се държа все едно моя ми е по между другото..И колкото и малки да изглеждат тези неща, всъщност не са..Защото ако не можеш да накараш една жена да се чувства уважавана, вместо унижавана (дори уж на шега), то няма как да я накараш да се чувства обичана..
Имам самочувствието на момиче, което изглежда добре, умно е, занимавам се с различни неща, имам цели и амбиции ..и наистина смятам, че заслужавам момче, което да показва, че го оценява, както аз правя спрямо него.Защото съм имала ситуации, в които неговите собствени приятели се опитват да го дразнят като ми се лепят, искат да ме гушкат и т.н. и се подхилкват злобно, той едвам се сдържа да не ги удари, то му личи, но се държи на положение и нищо не казва.. и аз съм ги отрязвала тях, за да покажа уважение и да не му се смеят (дори на шега) за това, че гаджето му им обръща внимание и им връзва на всичко..Знам, че изглеждат супер малки неща, но малките неща правят живота истински : )
За себе си се чувствам права и приятелите ми ме подкрепят, но все пак са ми приятели и..искам да чуя и мнението на хора, които нямат нищо общо, защото не съм такава, че да си мисля "винаги аз съм права, а другите са криви" и се опитвам да видя и другата гледна точка..Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете : )

# 1
Според мен не е лошо да помислиш за раздяла. Потърси някой мъж с твоите разбирания!

По споделените от теб въпроси мисля като теб - не считам за нормално подобно поведение  и отношение. Просташко е, а не забавно. Честите кавги за дреболии са ми ужасни - целият ти живот може да се превърне в един непрекъснат скандал, ако непрекъснато се вторачваш в дребните неща, вместо да оценяваш "големите" и важните.

# 2
  • Варна
Малко крайно ще се изкажа,но според мен това не е твоят човек.Още си на 20 не се заробвай и не прави компромиси.Нито той ще се промени,нито препоръчвам на теб да се променяш заради него.Напред във времето тези неща ще те дразнят все повече и повече,моето мнение е не си губи времето.

# 3
Нормално е да се карате за малки неща, коя двойка не го прави...

Но аз съм на мнение, че да наричаш любимата/любимия си с обидни думи е отвратително. И аз наричам приятеля ми "дрисльо", но е винаги когато му се радвам ( колкото и странно да звучи ).  Laughing

Цитат
И въпреки това с времето тази тема започва много да тежи, той уж се съгласява с моето виждане на нещата, но след няколко месеца ме изкарва, че го ограничавам и той мисли по друг начин.

И това разбирам, имали сме сходния проблем. Ако това, с което той се съгласява и после забравя е наистина важно за теб, намери начин да му обясниш.

В заключение мога да те посъветвам да не прибързваш с решението си за раздяла. С изключение на тези проблеми предполагам, че връзката ви е щастлива, така че не се предавай все още. Бори се за връзката си ако си щастлива. Успех !  Simple Smile

# 4
От това което си написала става ясно, че ако наистина имаш някакво самоуважение, цели и си умна просто се махни от този човек.
Няма на свата човек, колкото и да е прост, който да обижда по такъв низък и унижаващ начин друг човек, когото обича. Щом се държи още сега така с тебе с времето ще стане по-лошо. Убедена съм. Тогава ще трябва сигурно да проявиш чувство за хумор и когато те пребие, защото му е скучно. Моят съвет е да бягаш по-бързо от този човек.

# 5
Имате много различни ценности, възпитание, а с годините нещата задълбават. Аз не познавам някой да е превъзпитал половинката си драстично, подтиснал, да - такива случаи бол, но от това никой не печели. Замисли се хубаво, сама трябва да достигнеш да извода дали ще ти хареса такъв живот. С брака, децата, семейството идват много отговорности, тогава не става по-леко, щом сега се карате, то тогава как ще бъде мислиш?

# 6
  • n/a
Раздяла. Това е най-доброто решение.
И за двамата, впрочем.

# 7
  • където мечтите се сбъдват
Мило момиче,тези неща които описваш изобщо не са малки и маловажни  Peace Моят съвет е да си вземаш багажчето и далече от този човек и семейството му.Това не са читави хора!Виждам,че си добро и интелигентно момиче,което знае какво иска.Сигурна съм,че ще намериш свястно момче.Има такива  Peace

# 8
Мисля, че трябва да се махнеш, защото звучиш като по-фин човек от приятеля
си. А няма нищо по-тъжно от фин човек, който го бъзикат груби простаци. Той
иска да те накара да се чувстваш префърцунена, безсилна, наивна. Повярвай ми,
като по-голяма кака: финесът не е безсилие. Просто трябва да подбереш среда, в
която да се изявиш. Отрязвай безпощано вулгарните и грубите, търси своята почва.
Иначе ще съжаляваш за пропилян живот. Ти не си безсилна, тъпа или наивна- просто
си друга порода.

А иначе темата ми е позната. Според една школа на мисленето жената не е точно човек.
Има мъже, според които всяка жена, независимо колко е фина и събудена, следва да
се мачка, за да уважава и, забележи, да обича мъжа. Такива мъже смятат, че ако
се държат вулгарно, студено или садистично дори- жената ще ги обича повече. И това
в някои случаи наистина действа, жената всячески се опитва да ги задоволи. За
някои жени това е смисъл на живота. А ако мъжът й е дал всичко- дом и пари, то тя
вече е заробена.

Ако си спомняш, в Аватар имаха един поздрав: "Виждам те!". Тоест виждаш
другия като цялостно човешко същество. Днес е модно да не виждаш човека
така. За мачовците да признаят, че жената е човек, значи да признаят слабостта си.

Не става въпрос да станеш мъжемразка, но е хубаво да намериш човек, който не
следва тази философия. Защото той никога няма да ти позволи да пораснеш като
пълноценна личност и някой ден неуважението му ще е напълно оправдано. То това
е целта- да те превърне в същество, достойно за неуважение. Или да те притиска
дотогава, докато ти сама се превърнеш в такова същество.

Бягай!

# 9
А няма нищо по-тъжно от фин човек, който го бъзикат груби простаци.
Точно с две думи. Сълза Младенова.

# 10
А няма нищо по-тъжно от фин човек, който го бъзикат груби простаци.
Точно с две думи. Сълза Младенова.

Няма и нищо по-страшно. Ханибал Лектър.  Twisted Evil

# 11
Разделяйте се!

# 12
Само си представи, че ти говори по този начин пред децата ви и ги възпитава така ...

На 20 си, не се налага да правиш компромиси със себе си - не е последният мъж на света.

Който е избрал съветника, вече е избрал и съвета. (Хорхе Букай)

Цитатът не е много точен, но е истина - мисля, че вече сама си избрала верния отговор.  Peace

# 13
Не може да имаш хубава връзка с някого, с когото се карате често. Този простак не знам къде си го срещнала, а още повече, с какво те е спечелил, но ако продължаваш да си с него, само ще губиш. На 20 си, достатъчно млада, за да имаш още много срещи с мъже, а този го запомни, за да виждаш сигналите, които издават, че човекът е кофти и да не се подлъгваш лесно следващия път.

# 14
Бягай от такава среда, ще деградираш покрай "приятеля си" и приятелите му....

Общи условия

Активация на акаунт