Замисляли ли сте се над тези неща..?

• 8 525
  • 120
  •   1
Отговори
# 105

В някои домове 'курва', 'дрисла" и "пикла" изобщо не фигурират като обръщения към съпрузи, деца, а като умалително звучи нелепо. И не става ?с за възвишеност, а за възпитание. Някои го имат и не го приемат, други го нямат и са ОК с това да ги наричат пикло на майтап. Свят широк

Така е, а някои смятат такива хора за превзети и надменни. Не разбират, че се касае за възпитание. И в интернет се държат по подобен начин. Циничността я смятат за откровеност, а грубостта за мъжественост.

Аз смятам, че тези и други подобни думички нямат място в писмената реч даже и в интернет. Когато такива се появят в моя тема настоявам за триене.

Имах подобни съученици и сега не желая да ги слушам с този начин на изразяване дори веднъж на 10 години!

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 00:54 от vl

# 106

А авторката ако е толкова фина душа - да зареже момчето и да си търси някой възвишен, който да и говори за любоФ и рози. А може през това време и да и изневерява наистина.

Но ако наистина се чувства потисната от това държание - няма смисъл да седи.
Много точно казано.
Вчера една приятелка без да съм й споделяла нищо по въпроса (защото ме е срам даже да го споделя, знам, че ще излезна пълната глупачка, дето е с такъв човек и търпи такива неща..), ми разказа, че е срещнала някакво момче на 26.
Правиш ли разликата? Тя тази твоя приятелка и този са пресни още явно, та сигурно затова той не се показва в пълния си блясък. После, като мине време, особено и най вече ако поживеят заедно известно време, нещата лъсват такива, каквито са. В началото, ако някой играе роля, после маските падат. Та не се знае този нейния какво чудо ще излезе и дали ще е толкоз перфектен, колкото го описва. Може и да е, разбира се, нищо не казвам, но малко са наистина свестните хора. Пък и не я знаеш приятелката дали реално представя нещата.
Освен това момчетата на тази възраст са още незрели, нормално е според мен да се заглеждат, коментират, те не са се наживяли, както се казва и сериозна връзка е малко под въпрос доколко може да се очаква в тази възраст. Истината е, че и след това си остават шавливи, но то това важи и за жените, дори в по-голяма степен в днешно време. Просто по-добре се прикриват и си подбират думите.... за да не си усложняват живота със скандали, мръщене и финансови фактори най-вече.
Вие явно сте от различни светове и вероятно рано или късно всеки ще поеме по своя път.
Ние с мъжа ми си се наричаме с какви ли не думи понякога, тия, които ти каза, са нищо направо Laughing И се вика в нашата къща, и се чупи, въобще заформяме си добри скандали понякога, но такива натури сме и това за нас е нормално. Ако бяхме скучни, премерени, вечно подбиращи си думите...."да мило...да слънчице" и тем подобни бози, нямаше да сме заедно изобщо.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 04:13 от AQUА

# 107

В някои домове 'курва', 'дрисла" и "пикла" изобщо не фигурират като обръщения към съпрузи, деца, а като умалително звучи нелепо. И не става ?с за възвишеност, а за възпитание. Някои го имат и не го приемат, други го нямат и са ОК с това да ги наричат пикло на майтап. Свят широк

Така е, а някои смятат такива хора за превзети и надменни. Не разбират, че се касае за възпитание. И в интернет се държат по подобен начин. Циничността я смятат за откровеност, а грубостта за мъжественост.

Аз смятам, че тези и други подобни думички нямат място в писмената реч даже и в интернет. Когато такива се появят в моя тема настоявам за триене.

Имах подобни съученици и сега не желая да ги слушам с този начин на изразяване дори веднъж на 10 години!

Честно казано явно съм много възвишена ( Shocked Mr. Green) след като смятам и дума, като 'кефи', за излишна ни в реч, ни в писмо. Замислям се. Вчера описвах рецепта за кьополу и имах големи проблеми с думата 'копеле', замених я с 'кучи син'. Не ми се откъсват тези думи, а хем никой не ми е разпръснал рози наоколо  Laughing

# 108
Да не би къопоолу да идва от копеле??

# 109

Мисля, че да. И двете значат кучи син, подлец. И много си приличат по звучене. (кьопоолу-копеле)
Сори за отклонението.

# 110
Ха, виж колко интересно.

# 111

Мисля, че да. И двете значат кучи син, подлец. И много си приличат по звучене. (кьопоолу-копеле)
Сори за отклонението.
Копил на румънски значи дете, но в българския език е еволюирала....до извънбрачно такова. Grinning

# 112
Аква, и защо приятелката й да лъже?
Представи си само, има мъже, които нито крещят, нито ще ти кажат "ей, овцо".
Ти нямаш проблем с такова отношение и ти е все тая дали у вас ще се чупи и блъска, аз с такъв мъж не бих могла да живея. Мерси, нали, скучното "слънчице" е за предпочитане, пред така интересното "чшшшш, дрислооо".
Очевидно авторката също има проблем с такъв тип държание.

# 113
За мен тия "дрисли", "овци" и прочее епитети са от речниковия запас на мутрягите, които си позволяват да се държат така с метресите си, за които е ясно, че са най-малкото финансово зависими от тях.
Но човек, с когото сме равноправни във връзката да ме нарича "дрисла"....не го приемам. Кой е той да ми казва така? Батко някакъв ли ми е? От позицията на какъв може да реши, че съм дрисла? Че той баща ми, дето 18 години ме е издържал и ми е бърсал задника като малка не си е позволявал и под афект да ме нарече така, камо ли някакъв нещастник с жълто по устата и без възпитание да оставя да ме прави за резил. Хайде холан  Naughty

Мъжът не е задължително да се мазни, за да се държи добре с приятелката си или жена си. Все пак нали затова са ни дадени имена?

# 114
Просто двамата са с различни светоусещания. Щом са от 2г. заедно и нея я дразнят тези неща явно няма да свикне. Че въпросния си е простак , простак си е. В случая не го оправдавам, но познавам такива хора, които си се наричат с някакви подобни епитети, но не влагат никаква злоба в това. Това за заглеждането по други жени е пак липса на възпитание и неуважение към партньорката. Моя вече бивш го отучих или по скоро го научих да се прикрива когато и аз започнах открито да се заглеждам по други мъже. Отделно имам познати , които примерно пред приятелките си не само, че заглеждат другите жени, но и си позволявам коментари от сорта на ,, Тая кво дупе има, леле!,, или ,, Ох, да ми падне онази как ще я ...,, Просто сме си виновни жените, че не се ценим достатъчно.

# 115
Аква, и защо приятелката й да лъже?
Представи си само, има мъже, които нито крещят, нито ще ти кажат "ей, овцо".
Ти нямаш проблем с такова отношение и ти е все тая дали у вас ще се чупи и блъска, аз с такъв мъж не бих могла да живея. Мерси, нали, скучното "слънчице" е за предпочитане, пред така интересното "чшшшш, дрислооо".
Очевидно авторката също има проблем с такъв тип държание.

Има, да, но има и по- експанзивни натури и двамата се приемат и харесват с тези си характери. Хора, на които живота е цветен с различни тонове, от ярки, до меки, от тъмни и мрачни, до светли и ведри, няма само"дрисли" или само "слънчица". Всъщност какво ли съм тръгнала да обяснявам....
А приятелката може да лъже, защото хората по принцип рядко представят нещата такива, каквито са. А и за приятелки жени..... рядко има наистина истински, искрени такива приятелства между две жени.
От така написаното от авторката човек може да придобие бегла представа за отношенията им, по форуми затова е много грешно според мен да се искат съвети за такива неща точно, защото нито ги познаваш, нито знаеш, един куп неща има, които няма как да се споменат в един пост във форум. Някакви тотално непознати раздават съвети на базата на няколко реда и то написани само от едната страна. Тук, разбира се, съветите са дежурните - да го маха Laughing

# 116
Пропускаш, обаче, изключително съществен момент в цялата ситуация. И той е, че авторката това държание не я устройва. При това положение, че не приема такъв тип държание от човека до себе си, какъв друг съвет може да се даде, освен да го "маха"? Ако беше казала "нарича ме пикла, ама на мен не ми пука", съветите дали щяха да са такива?

# 117
Тя авторката търси съвет, точно защото това поведение не я урежда.
Иначе щяха да са си цветни по цял ден.

# 118

Преди време се карахме, защото ми викаше пикло, гъз и въобще никакво отношение към момичетата нямаше..След супер много месеци разбра, че не е прав...

Ето, нали уж вече бил престанал да и вика пика и гъз Laughing Има напредък, значи.
Но да, това, за което съм съгласна е, че няма смисъл да се насилват да продължават, в случай че има твърде много причини за дразнене на някоя от страните. Хората не се събират, за да се променят коренно, а се приемат и обичат такива, каквито са. Ако става въпрос за малки, преодолими пречки, може да се изгладят при желание, но постоянните опити за моделиране на различна личност са твърде енергопоглъщащи и убиват всичко хубаво в отношенията.
И все пак, мисълта ми беше, че в този форум така с лека ръка се раздават съвети за разводи и раздели, че човек ще си помисли, че всички даващи акъл са все с перфектни семейства, всичко им е уредено и те, разбира се, нямат подобни проблеми като на някой закъсал, пускащ тема.

# 119
И пак нека се вгледаме във факта, че дори тези съфорумки да имат проблеми, не са тръгнали да пускат теми по въпроса и да търсят съвети. За да го направиш, значи, че не можеш вече да търпиш статуквото и искаш да се промени. Ако другият човек, обаче, иска да си стоят нещата така, то няма по-логично нещо от раздяла.

Общи условия

Активация на акаунт