В този Форум, научих, че ...

• 153 337
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 1 560
Стига вече с тази кола,че ми се припи,а съм забранила да се купува това вкъщи.  

Само последно, понеже ме нападнаха спомени  Laughing
На снимка от третия ми рожден ден, това е 1979 г, лоча кола направо от онези, стъклените бутилки, малките. Около една такава се беше завъртяло цялото действие на "Боговете сигурно са полудели"  Laughing Сега пазя моя четиригодишен син от кола, защото помня каква бяс ме обземаше, като пийнех една. Впрочем, от третата ми година ме задруса адско безсъние и заспивах най-рано в 2. Току що ми хрумна, че всяка вечер пиех кола, не от кореком, а от кварталния трафопост за безалкохолни и бира. И като нищо дължа хронифицираното си безсъние на тази напитка.  
Е точно, аз същата снимка имам, ама от 1980 г. С малка бутилка кока-кола. Mr. Green
Ама сме измамници ние с тебееее. Joy Нямало е тогава, нямалооо.

# 1 561
Спомням си, че Кока-Кола тогава беше с надпис на кирилица. Сега вече май не е или бъркам? Има ли такива още?

Странно е, че все пак е имало кола по онова време. Все пак е символ на Щатите, а те бяха основен враг.  Mr. Green
Спомням си, че беше времето на дефицитите. Изведнъж изчезва солта, или пък захарта, или пък кафето, или пък лещата. Нищо чудно и колата на моменти да я е хващала липсата.

Попаднах на тази любопитна история: http://bgbarman.bg/%D0%90%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0 … %D1%86%D0%B0.html

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 21:28 от Анонимен

# 1 562

Написах каква точно е връзката между колата и любимата ви МАЙКА ПАРТИЯ.

ShockedТова не може да е сериозно, нали?
През 1988 започнах работа в местния завод за безалкохолни напитки, като лаборант.Концентратът за Кока кола идваше в канти, без долари или марки да се плащат за нея, и се произвеждаше кола с тонове, и се караше по села и паланки с камиони, и не е имало 1-2-3-4-5-найсе годишен период, в който да няма такава.

smile3501 smile3501 smile3501

# 1 563
Спомням си, че Кока-Кола тогава беше с надпис на кирилица. Сега вече май не е или бъркам? Има ли такива още?

Странно е, че все пак е имало кола по онова време. Все пак е символ на Щатите, а те бяха основен враг.  Mr. Green
Спомням си, че беше времето на дефицитите. Изведнъж изчезва солта, или пък захарта, или пък кафето, или пък лещата. Нищо чудно и колата на моменти да я е хващала липсата.

Попаднах на тази любопитна история: http://bgbarman.bg/%D0%90%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0 … %D1%86%D0%B0.html

Да, капитализмът гниеше, но миришеше на хубаво! На другарите сигурно кока колата им е харесвала. Не е изключено някои от тях да са я получавали с касите направо в къщи, както и алкохола. А баламото и хабдаламото да си купи от магазина когато успее.(ако има късмет) Или от Кореком в случай, че разполага с долари и марки.

Ако някой ми беше предсказал през 80-те, че сега ще водим подобен глупав спор, щях да му се изсмея. Но не....Колко още подобни имахме освен за колата......И не само в този сайт!

# 1 564

Да, интересна е историята. Човекът търсил оранжада.  Laughing Тук има интервю с него:
http://www.capital.bg/light/lica/2005/08/06/5449_oranjadeniia_toncho/

"Ако знаех, че фанта е продукт на „Кока-Кола“, нямаше да посмея да отида дотам. Преди да замина в Париж, непрекъснато показваха „пияни от кока-кола“ американски войници."  Mr. Green

# 1 565
Научих, че ако искаш да се запознаеш с негър , значи си расист и че най-вероятно ще хванеш спин. Справка - моята тема и маманситабандита Wink

# 1 566
А,коя е тази тема?  Shocked

# 1 567
  • Ямбол
Научих, че ако искаш да се запознаеш с негър , значи си расист и че най-вероятно ще хванеш спин. Справка - моята тема и маманситабандита Wink

hahaha

Не съм чела темата ти, но това ми е достатъчно.  Mr. Green

За кока-колата- не съм наясно как са били нещата през 70-те. Знам само от баща си, че са я криели зад рафтовете на сладкарниците, и са я предоставяли само на отбрани хора(партийни членове). И понеже неговият чичо е бил висш кадър на тогавашната номенклатура, та са си пиели кола на корем.  Joy

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 04:24 от DimiLoca

# 1 568
Аз писах по-назад. Имам снимка с бутилчица кока-кола. На снимката съм 2 годишна и е правена януари 80-та година. Кока-кола се е продавала свободно в магазините. Това знам от родителите си.
А и реално, откакто се помня кока-кола винаги е имало и никога не е било трудно да се намери.

може и да се я пускали понякога ,
тоалетната хартия и салфетките лукс и дефицитна стока , ама колата не е лукс -
няма такъв филм ...

# 1 569
За кока-колата- не съм наясно как са били нещата през 70-те. Знам само от баща си, че са я криели зад рафтовете на сладкарниците, и са я предоставяли само на отбрани хора(партийни членове). И понеже неговият чичо е бил висш кадър на тогавашната номенклатура, та са си пиели кола на корем.  Joy

да , това повече го  вярвам - чувствали са се богоизбрани и специални , щом са имали връзки да се докопат до такива елементарни неща ,
соц. мизерия в действие си е това ... Joy

# 1 570
  • Mediterraneo
Не знам колко е била разпространена по магазините, нямам ясни спомени, но ако е била, защо ли нашите купуваха веднъж годишно по една каса и я прибираха в килера  newsm78 От корекома, с долари. Едва ли щяха да си дават ценните долари за кола, ако е можело да я купят от сладкарницата...

# 1 571
Може да са пускали за празници. Не знам как точно е било, но аз кола съм пила, от малката извита бутилка, а долари не сме имали, никога. А, май я имаше само в сладкарниците на Златните, в хотел Интернационал и в Дружба, в Гранд хотел Варна. Може там да сме я пили. Понякога ходехме там да се почерпим.

# 1 572
В кръчмата на Бай Кръстьо винаги имаше кола, а не помня там да се пазаруваше в долари. И кебапчетата си беха с левчета.

# 1 573
  • Варна
Имаше кока- кола, но повсеместно и от време на време, почти както с бананите.
Предполагам, че Варна като курортен град (да не се излагаме пред чужденците), а и като производствен център е била доста по- заредена, та оттам и лекото разминаване в спомените. В малките градове кока- колата се появяваше рядко.

# 1 574
Научих, че има поне 10 точки, по които ССФ би ми отнела детето
в полза на държавата. Ей така, от възмущение. Не че държавата
ще постигне по-хубав резултат.

Общи условия

Активация на акаунт